Régebben valaki írta, hogy érdemes ledekre cserélni a kis rizsszemizzókat és akkor tovább bírják. Nekem is töksötét, de én már fejből tudom, merre kell tekergetni őket. :)
Kicsit hülyének érzem magam, hogy ilyesmit kérdezek, de ez van :-)
Szóval: Kellene a fűtéskapcsoló egységnek világítania a többi műszerfal egységgel együtt, ha felkapcsolom a fényszórókat? Nyáron vettünk egy 2002-es Partnert (1,6 benzines amúgy), eddig még nem mentem vele sötétben, most viszont cseppet zavart, hogy nem láttam semmit mikor próbáltam belőni, hova jöjjön a meleg... Felteszem, hogy kellene, csak megerősítést várok, mielőtt esetleg fölöslegesen szétkapom az egész autót.
""Ráadásul a kolléga nem is tudta hirtelen megmondani a típusát, csak annyit, hogy már régóta forgalmazzák és nincs vele baj!"" Na ez a 2 dolog nem fér össze :-)
Boltos még gagyira rosszat nem mondott:-)
Nagyon sok ugy, szűrő van és nincs gond: A JÓKKAL De a gagyit kerülni kell Ezért kell pontos típus
Azt még nem tudom, mert telefonon érdeklődtem mindkettő iránt! Ráadásul a kolléga nem is tudta hirtelen megmondani a típusát, csak annyit, hogy már régóta forgalmazzák és nincs vele baj! Egyébként a XIV. Szugló utcai üzletben érdeklődtem!
Az utángyártott üzemanyagszűrők mennyire megbízhatóak? Azért kérdezem, mert az áruk között nagyon nagy a különbség! A gyári majdnem 20, az utángyártott meg 10 alatt van!
2007-es 1.6Hdi tgk berlingo, ha szemben állunk az elejével, akkor a bal oldalán, a motorvédő lemez oldalán vmi olajos lötyi nagyon gyengén, de csöpög! Felülről nem látszik semmi, hogy folyna, csak annyi, hogy a motorvédőlemez szélétől van egy kb. 2-3cm es folyás csík, ezért vmelyik tömítésre gondolok!
Kérdezném, hogy mi van ott a környéken, ami folyhat?
Féktisztítózás használt, de nem a gyárinak, ami benne volt, az utána is nehezen forgott, hiába kapott olajat is. Van itthon egy félig elbontott ZX. abból kiszedtem féktisztító majd olaj, ezzel nincs gond, már nem vadalja a biztit kifelé.
Köszönöm az infót. Mélység ha jól tudom olyan 50 mm max, mert az nem nyomja még el az ablakot leengedett állapotban. Ha tudsz pontosabb adatot, akkor kérlek oszd meg velem.:)
Neked még az 1-es típusú berlingo/partnered van, mert arra lennék kíváncsi, hogy mekkora hangszóró fér el az első ajtókban? Nem tudnád leírni a hangszóró méreteit? Köszi
Jobboldali hátsólámpában kellett izzót cserélnem a multhéten, muskátlit lehetett volna ültetni annyi porba, de most szép tiszta. (A másik az tiszta volt, de azt nemrég cseréltem, mert összetört)
A szellőzető ventillátor mitől vagdalhatja ki a biztosítékot 4es fokozaton? 3ason meg bírja.
A kábelköteget odébb lehet tolni annyival hogy ki lehessen emelni a fedelet. Nekem kb 2 perc az egész, de tény h nehéz. Vastag kézzel esélytelen. Szervizben le szokták szedni hozzá a lökhárítót. Ami fontos: Helyzetjelzőt ledes rendszerűre cserélni, és a tompított ból emelt élettartamút kell venni, különben 2 hetente lehet cserélni. Nekem átlag 20 E kmt bír.
érdekes módon a szivacs a helyén volt, az alján nem ért körbe a szivacs vsz. hogy a bekerült pára ki tudjon jönni. Mivel sok berlingot látok gyenge hátsó világítással, ezért gondolom hogy konstrukciós oka van.