félreléptem :) bele egy fedetlen szerelőaknába :( kicsi volt rajta az autó, a szél becsukta a garázsajtót, villany meg nuku, és páááffff...... 2 hétig nem tudtam kuplungolni, vissza is sirtam a tdA-t :-)
A kocsi tudja mi kell neked, nem kell kiszedned ezért. Nekem persze meg van a véleményem, bár én is ráhagytam az igaz. Vettem a kocsinál, beraktam és ez megállt hamar. A srác ugyan korrekt volt mert mondta, 10-ből 8 megáll, mert dizel, szutykos és mert... szerintem kondtrukciós hibája van. Ezután szétszedtem a gyárit és szénkefe hiányos volt csak. Hozzáteszem nem szétszedhető... peremezett.
Gyanús is volt mert ami bmw-ben 143ló volt az opelvan csak 130 ló körül. Ez a 150 ló megy az évjárat gyanús is volt. Ezekszerint az Opel utána is vett dízel motort a BMW-től? Ezt nem is tudtam. :o)
Amúgy a Bosch-t kell szidni, mert ők csinálták meg különbözőre a diag részét, már ha... Persze gondolom nem véletlenül. ;o)
kb 20 liter van a tankban és itt már levegősödik elindul, és ha elindult, már semmi sem állitja meg csak hogy a pumpát szétszedhessem, vagy legalább lemérjem, mert a méretei nélkül, még a kocsi kft-nél sem tudok rendelni
gondolatbetyát Mennie kell simán.Ha nincs leganésodva az adagoló,akkor ellátja önmagát.A fő baj akkor van,ha lelevegősödik a rendszer.Vojnónak bő fél évig nem ment a szivattyúja,és csak véletlen vette észre.(mint mindent-ezt is szétszedte kiváncsiságból :) ) Talán az lehet olcsó megoldás,ha szerzel egy régebbi 524td gázolajszűrőházat,mert azon van kézipumpa.Azzal föltudod pumpálni a dizlit,(lelevegősödik)és ha nem engedi el akkor nyert ügyed van. Budaörsön kellene keresni a KELLE céget.Nekik van mindenféle Bosch gyári felújítókészletük szivattyúkhoz.(Vojnó,vaszki fél éve készülünk oda)
nem nem, 95xf kollégának 525d motorja van!! 24szelepes u.a. mint a bmw-ben cr-es, kicsit folytva 150lóra. obd II van neki igen. lehetett az a rail vagy nyagnyomásu elötti üzemanyagnyomás. 2 Ac-ja van. ha a tankbol nem jön ki az anyag akkor valszeg a "kis" AC rosszalkodik, kb 22000ft a ko-csi.hu-nál gyári.
fulesman Annyiban tudok segíteni,hogy van nálam egy garnitura szilent hátsó hídba.Egy barátommal vetette meg a szerelő,de nem kellett cserélni.Szerintem meg tudunk 1ezni árban.Reggel megkérdem mennyiért válna meg tőle.(mivel 3-4 hónapja dekkol a polcon) Amugy asszem Febi
meghalt az üzemanyagpumpám amit kb októberben tettünk be(bontott) de nem találom azt ami akkor kikerült a kocsiból ha most ezt kibányászom akkor ha utána mindent visszateszek pumpa nélkül, csak akkor még fog menni a gép, vagy töltsek rá még egy kis gázolajat?
Ez érdekes. A BMW M51 névre hallgató motor amit az opel is megkapott ezekszerint más. Légtömegmérőt kapott a bmw-ben, de hogy nyomásmérő lenne benne nem tudom. Hidd el az enyémet ismerem nem kicsit. Én tudok diagolni, persze csak bmw-t, de kíváncsi lennék mit csinál opellel. Amúgy akkor neked már OBD II csatid van? (olyan scart szerű?)
2001.12 hó,24 szelep, 150Le,van benne minden elektronyik:(( gázolajszűrö okt-be cserélve,kb 8000 km-ként télre legyen friss. tank nyáron tisztítva,mert egyszer leállt gondoltam felkaphatott valamit(elötte kapta szürőt.Legnagyobb gondom opel software,nemigazán tudják kiolvasni.
Hali Sziasztok. Kellene nekem segítség. Komplett szilentezés kellene nekem E36 2,5 TDs Limó-hoz első hátsó futóműhöz. Tud nekem valaki segíteni, mi mennyibe kerül??? Elölre is köszi.
hát most már csak azt kéne tudni honnan veszi ezt a nyomásértéket?Üzemanyag szűrő. mert ha ritkán cserélik (én ált. minden második olajcserénél) akkor az is okozhat galibát... Azért nem illik kifogyasztani mert allor tutti tele megy a motor + a rendszer trutyival. mikori a tiéd? Azon már lehet légmennyiség mérő is?
Sziasztok! 525tds motoros omegám van,mostmár harmadszor csinálja velem a következőt: 1/4 tank környékén lámpánál/ráérős haladásnál motor hiba, majd leállás. Kb 2-10 perc mulva indul,tökéletesen mükxik, mintha semmi nemtörtént volna.Esetleg vmi ötlet?
Mondtam milyen kell, évjárat meg minden, de nem jó a méret. Nem tudom ki hibázott, de nem is érdekel. A lényeg az hogy megoldható hogy egy másikért bemenjek hétfő félután?
A jó méretei 75x42.
A rossznak a méretei 72x39.
Doboz bontva, de nem sérült meg. Csere mehet? Nagyonszépen visszaraktam :)