Richard Kemp a brit haderők volt afganisztáni parancsnoka:
„Az arányosság…egyik oldal esetén sem jelent egyszersmind kapcsolatot is a sérültek számával hanem egy olyan számítást, amely felméri, hogy egy támadás során az esetleges civil halottak és civil sebesültek száma vagy a polgári objektumokban esett kár túlságosan nagy-e a várható, konkrét és közvetlen katonai előnyökhöz képest. Tudom, hogy [Izrael] vezetői nagy hangsúlyt fektetnek a fegyveres konfliktusokra vonatkozó jogszabályok betartására. Ez magában foglalja az izraeli katonai törvénykönyvben lefektetett és a Vörös Kereszt Nemzetközi Közössége által is elismert arányosság elvét.”
Szinte teljesen lényegtelen, hogy ki mit és hányszor lájkol.
Az számít, hogy a kormányok és a média elfordul Izraeltől a brutális és aránytalan válaszlépés miatt, és nem a szimpátiatüntetések hatására.
(Ami egyszerűen megelőzhető lett volna, ha a világ legerősebb hadserege és rendőrsége nem sunnyogja el a határvédelmet a Gázai övezet környékén akármilyen okból is.)
Amit Izrael nem vesz számításba az, hogy a média élőben közvetíti az egészet.
Nem működik, hogy elmondják százszor, nem úgy volt az kérem szépen.
Ha lesz újabb menekülthullám (maradnak palesztin emberek is a romok között), még az is lehetett a terv része, másként lehetetlen felhívni a világ figyelmét, a többség simán bevette az izraeli propagandát.
A mérték talán nem volt előre tervezett.
Hogy Izraelt így meg lehet verni 3000 huligánnal, senki nem tervezhette meg előre.
Az izraeli válaszlépés esztelen mértékére magam sem gondoltam.
Úgy néz ki hogy ... a zsidókat már nem csak az arabok rühellik hanem az európaiak is:
Valojaban ugy nez ki a kommentarod alapjan hogy Te magad rüheled-gyülölöd a zsidokat, es Te -ahogy a linkedböl szarmazo monitorkepek is mutatjak (a mondas szerint >) - a feherek között Te sem nem vagy europai ugy ahogy a monitorkepeken levök sem >
Szerintem nem. Most meg fogják csinálni a palesztine államot. Bibi elszáll(más kérdés, mi lesz utána). Az apartheid rendszert ezek után nem lehet fönntartani. Két ország már támogatja az arab liga Hagai Bíróság fölvetését.