Nekem a frissebb magyar filmzenék közül a Portugál zenéje volt az, ami nagyon tetszett. A Folkestra játssza, és a dalt le is lehet tölteni a site-jukról. Kicsit olyan Bregovic-os jellegű, de jó.
"Jó kis szomorúság, egyszer odamegyek,
hogy mondjam el, ez egy portugál dolog,
a napot nézik és fáj a szívük,
egyszer elmegyek, majd ott rád gondolok."
most boltottam bele ebbe a topicba es meg kell hogy mondjam hogy kiraly de nagyon!
Szerintem az abszolut isten Hans Zimmer! a legjobb tole (aktualisan) a Hannibal es a Thin Red Line.
a best: M-I:2bol a Injection - totalis, csak ugy sodor magaval. A broken arrowbol az elso, Brothers. Tovabbi remek albumok: Szikla, Langlovagok, Peacemaker, Gladiator (mindket CD), Egyiptom hercege.
Ismeri valaki David Hirschfeldert? O csinalta az Elizabeth es a Shine zenejet...
A Hard Day's Night (Beatles),
Help (Beatles),
Let It Be (Beatles),
Zabriskie Point (Pink Floyd) (ez már volt valakinél)
Strawberry and Blood (Crosby, Stills, Nash & Young)
Song Remain The Same (Led Zeppelin)
The Wall (Pink Floyd) (ez is volt már)
Kopaszkutya (HBB)
Bűbájosok (Illés) (A film gyenge volt, de a zene nagyon jó)
És mit szoltok Altman Kansas Cityjenek zenejehez? A lassu gengszter historia kor festeset a Hey-Hey Clubban szereplo jazzerekkel oldja meg (akik mellesleg a ma mukodo legjobbak kozul valoak: Ron Carter, Don Byron, James Carter, Craig Handy stb.), ami mellett vegul a tortenet eltorpul, szerintem korszakos filmzene. Raadasul a csapat meg egy lemezre osszeallt, csak mer annyira birtak a kozos zenelest es csomo mindent jatszottak volna meg, ami a filmbe nem fert be. A film vegen Duke Ellington dupla bogos Solitude feldolgozasa zsenialis.
Van koztetek magyar-filmzene fan? Most jutottam hozza a FilmMuzeum nevu TV csatorna CD-jehez, amin jo 30db egykori magyar filmslager szerepel. De erdekelne, hogy mit gondoltok a mai magyarokrol, hallottatok e mostansag valami jot.
Millió Dolláros Hotel
Eszkimó Asszony fázik
Pulp Fiction
Macska- jaj
Eső előtt
Underground
Halászkirály legendája
Barakka
Portugál!!!!!
Nem tudom, tud- e valaki segíteni, a Portugál zenéjének a megszerzésében. Hátha...
Köszönöm tibb és kaktusztea az utánjárást!
Most jövök a CDNOW-ról, impozáns gyűjtemény, teljes leírásokkal, másoknak is ajánlom, információszerzésre kiváló! Sajnos úgy tűnik, továbbra is az antikváriumokat kell bújnom az eredeti CD-ért, mert Knopfler nagyon vigyáz a portékára.
Köszi még egyszer!
Nekem megvan a 'Mark Knopfler: Screenplaying' címü album kazettán.
Ezen a Cal, Last exit to Brooklin, The Princess bride és a Local hero c. filmek zenéje van rajta.
(Mind Knopfler persze)
Az elejére egy mozi van rajzolva sárgás árnyalattal, ahol emberek állnak sorba a bejáratnál.
Mp3-at sajnos nem találtam, de rábukkantam egy Mark Knopfler site-ra. A CD NOW-ban pedig megvan a lemez, bele is lehet hallgatni. Bár tudom, ez sovány vigasz...
Mp3-at sajnos nem találtam, de rábukkantam egy Mark Knopfler site-ra. A CD NOW-ban pedig megvan a lemez, bele is lehet hallgatni. Bár tudom, ez sovány vigasz...
Megnéztem, tökjó.
De írhatna valaki egy helyet, ahonnan lehet empéhármakat letôteni és a vinamppba belerakkni. :-))
Asszem az extra-n volt egy iszony jó oldal, de kiirtották, mint a gazt mire megtaláltam :-((
Helló tibb!
Sajnos a megadott linken nem találtam meg kedvencem, a Cal c. ír film Mark Knopfler által írott zenéjét. Sajnos csak régi zajos kazettán van meg, pedig de jó lenne egy mp3! Ha tudsz konkrét lelőhelyet, segíts!
Köszi
vancsapja
Lehet hogy röhejes , de van egy fickó aki filmzenéket is gyárt , de még egyetlen filmet sem láttam az ő zenéjével.
Mark Isham , az ember , és most hogy leírtam már eszembe is jutott hogy a Rómeo vérzik c. filmet láttam.
Jó kis jazzes , nyugis , coolos , mittomilyen a zenéje.
Baba.
amibe nagyon:
pulp fiction
meg a jackie brown is jó, olyan a hangulata, mint a filmnek.
a kusturica filmek zenéje is nagyon jó
meg a született gyilkosok is :)
rocky horror picture show
the commitments (bár ezt ritkán hallgatom, de jó zene)
trainspotting
twin peaks
ab.
Conan a Barbár, zeneszerző: Basil Poledouris (évekig kerestem, mire meglett)
A Rajzoló szerződése, Michael Nyman
A Jó, a Rossz.....nem is írom le:))))
Szintén Morriconetől az Egy maréknyi dollár és még sok, sok más filmzene
Orlando
Köszi,de ez nem az amit én keresek,mármint nem az a szám szól.
Kár,hogy te sem ismered,sőt a feleséged sem.Az utóbbi idők egyik legjobb spanyol filmje egy csodálatos szinésznővel(Emma Vilarasau). OK,bevallom,egy kicsit elfogult vagyok vele szemben,de az tény,napjaink legjobb szinésznője.
A film remélhetőleg eljut hozzánk is,bár 1998/99-es és már Szlovéniában is bemutatták.Viszont én már láttam vagy ötször.De ha lesz nézzétek meg,tényleg izgi:)
Fellini: 8 és fél
A zene: NINO ROTA szerzeménye.
Most hallottam a négy szakszofonra írt átiratát.
Ismét beleszerettem.
A másik biztos nyerő nálam: ENNIO MORRICONE.
Volt olyan filmje amit csak a zene miatt néztem meg.
Különleges érzéke van a helyzet és a zenei aláfestés összhangjához. Szépen tudja árnyalni a hangulatokat az aláfestéseivel.