Az lenne a kérdésem, lehet-e baja attól a porszívónak, hogy egy rövid ideig (max. 8-10 másodperc) úgy szívott, hogy a cső vége teljesen be volt fogva? (Magához rántotta a bőr kistáskát, és nem tudtam rögtön levenni, csak mire visszaértem az ajtóból.) Gondolom, ez annyira nem tesz jót neki, de amúgy néha előfordul rendes porszívózás közben is, hogy 1-1 másodpercre totál bedugul a cső, ha olyan valami kerül oda.
Olyan mint a diesel részecskeszűrő. Mindenki megnyogodott hogy nem látszik, csak a probléma az hogy olyan tartománybanlévő részecskék távoznak ami akár még károsabb is lehet. Tehát nem abból akarok kiindulni hogy ha nem látom akkor minden oké.
A menaluxos engedett át valamennyit (láthatóan poros lett a porzsákkamra). Az s-bag anti allergy nem. De ennek kapcsán merült fel bennem hogy az itteni Miele-pártiak tudhatnak-e valamilyen összehasonlító videóról a különböző gyártók porzsákjai és/vagy porszívói között. Mindenhol az energiaosztályra vannak kiélezve miközben miután rendet raktam 15 perc alatt kész a porszívózás (mindegy hogy 1000 vagy 1500 watt). "Hogy akarjam magának mondani": az okés hogy jónak tűnik a philips fc9197 és s-bag anti allergy és H13, de előfordulhat hogy hasonló áron jobb szűrőképességű kombináció is van? Nem a H14-es boschra gondolok elsősorban, hanem a porzsákok terén van-e jobb? És főleg tesztvideók, de nem olyanok amit találtam a neten hogy az FC9197 olyan erősen szív hogy rátapad a falra ha oda tesszük. Ebből a korszakból már kinőttem. a porvisszabocsátás a lényeg, szerintem.
Szóval, szerintem inkább valami baj lehetett a porzsákkal, mert nem hiszem, hogy ilyen szinten és főleg a – szerintem valamilyen módon összekavart – jelzéssel együtt ennyire átengedné a port.
Pár hónapja, egy-két éve megjelent még itt Tündérlala, akinek a családjában több házi por allergiás is, ő a Miele porszívójukat a géphez való, standard Miele porzsákkal és a hozzá tartozó nem HEPA, hanem csak Active AirClean kilépőlevegő szűrővel használták, használják, és a tapasztalatai szerint jelentősen javult a porallergiások állapota.
De miért írták volna el? Pont, hogy az E10 a megfelelő jelölés, mivel egy Epa osztály. A H10 lenne félrevezető, mert 10-es Hepa nincsen, csak H13 és H14. Alatta Epa, felette Ulpa.
Próbálom beleásni magam a témába, de sehol nem találok konkrét videókat a szűrőképességről: pl ahogy az EURONCAP-os töréstesztek rajta vannak a youtubeon. Philips FC9197-es porszívóm azzal dicsekszik hogy ECARF minősítésű, persze erről semmit nem találok a neten. Ez olyan lehet mint a fogyasztási értékek az autóknál: senki sem látta a konkrét tesztet de le van írva és el kell hinni, aztán a valóság van hogy más
Tudom, hogy az „anti allergy”-nek hívott porzsák E10-es. Éppen azért írtam, hogy az E10-es volta miatt a megnevezése félrevezető – inkább úgy fogalmaznék: hazugság –, mert az E10 nagyon messze van az anti allergy-től. Szerintem nagyon elírták ezt a (nem is E, hanem) H10-et.
Pont fordítva van! Ha erőlködne akkor lelassulna a motor, nem pedig felpörögne. Ha el van dugulva (azaz teli a porzsák), akkor nem szállít levegőt, csak a lapátok közt lévő levegőt forgatja, amihez nem kell akkora teljesítmény, megszűnik a terhelés, ezért a motor felpörög.
Én augusztusban PowerLine-t vettem. Működik. :D Két héttel ezelőttig használtam a vele kapott porzsákot, 955 g volt. Tegnap jött meg a rendelés egy része (két porzsák csomag és egy Parquet Twister XL fej). A kis fejeket csak akkor rakom fel, ha tudom, hogy használni fogom, pedig a csövet a gépre akasztva tudjuk tárolni.
Ha E10 besorolású, akkor az szart sem ér, lényegében nem antiallergiás. Ez három kategóriával rosszabb, mint a HEPA besorolás szerinti H13, amit egy ideje az antiallergiás szűrés minimumának tekintenek.
A zajszint maximumon értendő, s ha jól emlékszem, akko kemény felületen.. (?) Mert szőnyegen halkabb a gép. Szóval igen, igyekeznek a maximumot ráírni.
C2-ben az kavart meg, hogy van Complete C2 és Compact C2. A Compact kisebb, 3,5L-es porzsák megy bele, és a csőre rakod a tartozékokat. A Complete C2 nagyobb (ilyen a fekete parkettás gép is), 4,5L-es porzsákot nyel el, és van külön tárolója a fejeknek.
Melyiket válaszd? Nehéz kérdés.. Nekem C3 van, de nem vagyok benne biztos, hogy megéri a különbözetet a C2-höz képest. Szóval ha most kéne vennem, erősen gondolkodnék a C2-n.. De mivel azt nem próbáltam, nem tudok objektív összehasonlítást adni. Az biztos, hogy a C3-al maradéktalanul elégedett vagyok. De szerintem a C2 sem lehet rosszabb..
Én a két parkettás Miele közül nem tudok választani már vagy két hete, hogy C2 vagy C3 legyen.
Azt látom, hogy a C3 nagyobb valamivel, nem tudom, hogy az praktikus lenne-e vagy válasszam a kisebb méretű C2-t, meg hogy csak nagyobb a C3, vagy nehezebb is?
A megadott zajszint a maximum fordulathoz van meghatározva?
A plusz tartozékokat akkor a C2-be is be lehet tenni vagy csak a csőre? Már ezt is azt is olvastam valahol.
Sajnos élőben nem tudom megnézni, úgyhogy zsákbamacska lesz bármelyik is.
Ezen a fórumon nem motoros hengerkefés Seborol egy visszajelzés érkezett az elmúlt időben.
Ez volt az:
Sziasztok!
Semmiképp nem akartam szó nélkül elhagyni a fórumot, nagyon sokat segítettetek nekem, sok hasznos infót olvastam és szeretném megosztani veletek a tapasztalatomat, hátha segíthetek másoknak én is a döntésben. Tehát kezdem az elején. A sok tanácsot és az egyéni érzésemet is figyelembe véve megrendeltem nagy-nagy várakozással és izgalommal egy Sebo Airbelt D3 Parquet nevű csodát. A porszívó 1 hét után megérkezett. Első ránézésre jó, stabil és minőségi darab, szép fényes sötétkék burkolattal. A mérete nagy, széles, robosztus, nem is könnyű. Összeszereltük és az első észrevétel, a teleszkópos cső nehezen állítható, akad, nem siklik simán. A porszívó nem egyenes irányba, hanem folyamatosan ferde állásban jött utánam, ami a merev porszívócső csatlakozónak köszönhető. (Arra gondolok, amivel a cső becsatlakozok a géptestbe) Valóban nagyon merev a cső, többször is összetekergőzött használat közben, amit nem igazán szeretek. Hááát, itt kicsit alábbhagyott a lelkesedésem, egy ilyen drága Német gyártmányú gépezettől… nem is tudom, többet vártam. Bekapcsolás után szívott, ahogy kell, bár kicsit nagyobb erőre számítottam. A parketta fej, amit adtak hozzá szépen kipamacsolta a parketta apró réseiből a port, ez tetszett, csilli-villi lett a parkettánk, de itt is volt egy észrevételem, nem úgy siklott, ahogy szerettem volna. 2 görgő vezette a padlón a fejet, ami csak egyenesen, fixen áll, így oldalirányú mozgást nem enged. Kissé nehezen navigáltam vele, de bele lehet jönni biztosan. A porkefe nagyon szuper, igazi minőségi darab, ezt is leteszteltem. Kárpit szívófej semmi extra, de hasznos a kanapénál, résszívót nem szoktam használni, jó, ha van. Aztán jött a szőnyeg porszívózás. Volt némi szösz a szőnyegen (fehér rongyszőnyegből és a shaggy szálai + hosszú hajszálak), plusz ez-az a gyereknek hála 2 hét porszívó nélküliség után. Kombi fej fel, átmegyek 1 szakaszon egyszer, kétszer, háromszor és az összes szösz ott virít a szőnyegen. Morzsák első tolásra eltűntek, csak a többi nem. Ilyet még egyetlen gagyi porszívótól nem láttam, hogy ennyi szemetet hagy maga után. Hosszas nézegetés után azt állapítottuk meg, hogy ez a fej rosszul van megtervezve. Ugyanis a szöszfelszedő csík, az a piros, nem is ér a szőnyeghez, mert be van süllyesztve. Másik, hogy nem középre összpontosul a szívóerő a porszívófejen, hanem 2 oldalon van 1-1 lyuk, így gyengül a szívóerő is, tehát nem hatékony vele a munka. Itt már mérges voltam és csalódott. Kifizetek ennyi pénzt és nem tudom kitakarítani azt az 1-2 vacak szőnyegemet??! Másnap megint nekiugrottunk, már a párom is tesztelte a szönyegen, de nem volt jó (amúgy videóztam, ha érdekel valakit). Nem maradhatott, visszaküldtem vásárlástól való elállás benyújtásával. Pénzt visszakaptam és megrendeltem a 2. kinézett gépet, egy Miele Complete C2 Parquet PowerLine típust. (Teaway, a Topiclistában módosítsd a típust J) 2 nap után megérkezett, összeraktuk, már ránézésre jobb minőséget mutatott, minden bepattan, illeszkedik ahogy kell, nem kell erőt kifejteni semmihez, mindennek meg van a helye. A porszívó karosszériája is jobban tetszik, áramvonalasabb, kisebb, könnyebb, használhatóbb a mindennapokban. A teleszkópos cső csodásan és könnyedén siklik, a fejeket könnyű cserélgetni. November 5. óta használom -tehát már jó ideje- és még nem kellett porzsákot cserélnem, pedig 2 naponta porszívózok vele mindenhol, a fürdőszobát és konyhát is. A szívőerő nem csökkent egy kicsit sem, szagokat nem fúj ki, kellemes tisztaság illatot áraszt, mert felszippantottam egy Ilcsi levegőfertőtlenitó illóolajjal becsepegtetett vattapamacsot J Álom vele a takarítás! Szőnyeg porszívózásnál felszed minden apró szöszt, de jócskán vissza kell venni a szívóerőből, mert felszedi a szőnyeget, vagy nem lehet tolni. Parkettánál a nagy SBB 300-3 Parkett Twister padlókefét szoktam feltenni és úgy megyek végig az összes kemény padlón. Villámgyors és kényelmes vele a munka, arra megy, amerre tolom, lapos, így beférek vele még az éjjeliszekrény alá is. A lambériára is ezt használtam, gyönyörűen portalanít és a kis pókhálókat, amit alig lehet látni, szépen leszedi. Adtak hozzá egy kisebb keményebb sörtés padlókefét is, amit nem használtam még és meg is lepett, hogy van ilyen is a dobozban, mert ezt nem találtam a leírásban J Biztosan jó lesz valamire, majd kipróbálom. Egyébként a porszívó testben van elrejtve a szokásos módon a porkefe, a kárpit fej és a résszívó, ez utóbbit én nem használom csak autóban.
A Sebo után ez klasszisokkal jobb, örülök, hogy a Mielére cseréltük. Ez lett a kedvenc háztartási gépem!
Porszívót keresek egy ideje. Sok-sok keresgélés és tájékozódás után ez a két opció maradt:
Sebo: Airbelt K3 Vulcano RD
vagy
Miele: Complete C2 Parquet
Van valakinek tapasztalata a Sebo porszívókkal? Ennek 25 ezerrel több az ára mint a Miele-nek. Visszaolvastam a fórumban, de nem találtam csak 1 véleményt róla.
A lakásunk nagy részén laminált padló és járólap van, nincs sok szőnyegünk, de nyilván fontos lenne, hogy abból a kevés szőnyegből minden hajszálat, szöszt ki tudjon szedni. Gondoltam, hogy a Miele-hez veszek egy turbókefét.
Sose raktam a gégecsőre még a tartozékokat. Mondjuk azért is mert sub 20 fejet vettem és használom azok helyett zömében. Külön kosárkába tárolom, ha kell akkor a szekrényből viszem simán magammal és ledobom valahova. A tartó részes viszont nagyon jó a C2 ben, mert szerencsére nem a porzsák résznél van, hanem simán csak egy kis ajtó alatt, amit így nagyon gyorsan és egyszerűen lehet nyitogatni akár járó motornál is.
egy kellemetlen tapasztalatot szeretnék megosztani veletek. S-bag rendszerű porszívómba hónapokig eredeti anti-allergy porzsákot használtam, teljes megelégedésemre. A porszívó belseje olyan volt mintha kipolírozták volna semmi por nem látszott ahogy kivettem a porzsákot.
Viszont a hiperben rámmosolygot egy Menalux csomag, féláron az eredetihez képest. Viszont porzsákcserekor valamennyi por volt a porzsáktartó részben.
Nyilván visszatérek az eredetihez, csak felmerült bennem hogy esetleg jobbat is találhatnék. A lényeg hogy az S-bag anti allergy E10 minősítésű, láttam viszont Swirl ph86 néven ami 99,9%-os hatékonyságot ígér. Van valakinek tapasztalata a swirl-el vagy mással ami esetleg jobb mint az S-bag anti allergy? Nyilván S-bag rendszerben
Szerintem a motorteljesítményt leszámítva kopp ugyan az a kettő. Itt valaki azt írta, hogy neki a 800W-os bőven elég, s a beszámolók is ezt támasztják alá. De ha biztosra mész, akkor ott az 1400W-os modell, ami elég komoly szívóerővel rendelkezik. De egy MM-ban ezt a kettőt is ki tudod próbálni.