Keresés

Részletes keresés

rgranc Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66369
Bár én férfi vagyok, és ezek közül is ahhoz az alcsoporthoz tartozom akik nem tudnak/szeretnek/akarnak/mernek főzni, állítólag ha egy nagy korty vizet a szájban tartasz hagymaszeletelés közben, akkor nem fogod megsiratni. Egyszer kipróbálom majd.
Előzmény: Reventlow (66368)
Reventlow Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66368

Eccer volt dolgom olyan hagymával, hogy elő kellett keresnem a munkavédelmi szemüveget. Ami például köszörűgéphez kell. Pedig szabadban, teraszon, hátszélben kellett szeletelni.Elképzeltem, milyen lenne zárt térben.

De motorosszemüveg is jó, ami nyilván minden háztartásban bőven található:-)

Előzmény: Franszia (66362)
Reventlow Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66367

Erről eszembe jutott. Egy másik földrészen háziállat: a láma.

Fatornyosban állatkert. Az egyik nevezetesség a láma. Karámban, amit fák vettek körül. A karám négy oldalán tábla ékes magyar nyelven: Vigyázat ,az állat köpköd!

És úgy is volt. Talán azért voltak a fák. Gyors pillantás a fák mögül a lámára, aztán visszahúzódni ízibe'.

Még az átkosban történt az eset. Orosz katonák voltak az állatkertben. Gondolom, jutalom gyanánt. Busszal, tiszttel az élen, épphogy nem meneteltek. És odamentek a láma karámjához. Oroszul nem volt kiírva felirat. A nemsokára felhangzó röhögés elárulta, hogy valamelyikük nem tudott idejében elbújni. Még akkor is törülközött szegény, amikor mellettünk elhaladtak.

Előzmény: Eavit (66366)
Eavit Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66366

nem. de köszönöm nem is kérek belőle. a csókban még benne vagyok, de nem akarok rutinszerűen tehenészni. múltkor is majd kijöttek a kalodából, bőgtek veszettül, prüszkölténk ránk a taknyot direkt! (ezen ki is akadtam, dögök.) rázták a fejüket, és a nagya adag nyálakat és a nagy erőlködéstől sugárban fostak, illetve vizeltek. esküszöm próbáltak minket eltalálni.

a kutyaharapást, macskakarmolást választom. legyen ez férfimunka, tisztelettel.

Előzmény: Égensétáló Lukács (66259)
ámbátor Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66365
Na ne meséld, hogy a számítógép fél négykor elkéreckedett és lelépett...
Előzmény: Mikolt (66360)
rgranc Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66364
Ááá, ez így fénykép nélkül csak fele olyan érdekes... :)))
Előzmény: Franszia (66362)
Herb Atea Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66363
Makkoshotyka!
Előzmény: Jazzman (66358)
Franszia Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66362
Friss, meleg: unokahúg hitesurát várom szállóvendégségbe épp. (Hogy hívják ezt, unokasógor? Na mindegy, én így hívom.) Szép nagy(ra nőtt) ember és ragadozó, ezért kitaláltam, kap vacsira igazi marhapörküttet. Uncsitesó nem egy konyhatündér, nekem is kezdett épp elegem lenni a pipicici - zőccség kombóból, legyen valami "normális" kaja. :o) Nosza, elő a kuktával és a belevalókkal. Most az, hogy monoklisra sírtam a pillafestéket a hagymától, tulképp csak amiatt érdekes, hogy amikor homlokra csaptam emígyen: b*sszameg, nincs egy morzsa őröltpaprika sem itthon, azonmód lerongyoltam a városba a legközelebbi nonstopba. Ötszáz forint csiribirivel a tárcámban. Bevihar, mondom a csajnak, paprikát ide izibe. Hozza. Mibe kerül? Kétszázakárhány. Akkor jó. Nagylelkűen vettem egy tejfölt is 125(!) HUF-ért, mert szegény olyan ijedten nézett rám, mint egy bankrablóra. És tényleg hasonlatos érzés volt: húsz másodperc alatt zajlott le az egész vásárlás. Aztán itthon megértettem mindent az előszobatükörben. :o)) Ja, ami a legszebb: a délutánomat NAGYbevsárlással töltöttem. Kicsit se vagyok elmegyenge, paprika és papírzsepi kimaradt, viszont fél évre való budipapírkészletet halmoztam fel. :o))
Franszia Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66361
Hermannschlag u Benešova nad Černou és Felsőbodvaröttyentő… Jesszusom, ilyeneket kitalálni! :o))) Nem beszélve Európa Kulturális Fővárosairól. Olyan helyek jelentkeznek a címért, mint Budapest, Pécs, Sopron és társai. De tényleg. :o))
Előzmény: Jazzman (66358)
Mikolt Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66360
azt ugyan nem, mert a szamitogep nem fog neki pentek este 6kor itt dekkolni fizetesi meghagyasokat boritekolva.
Előzmény: ámbátor (66356)
Jazzman Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66359
Ja, és most teszteltük (nem direkt, de fény derült rá), hogy az egyik belga mobilszolgáltató (nem tudom, melyikhez tartozik a 0485-ös előhívószám) úgy sztrájkol, hogy nem csöng ki a telefon. Kijelzi, hogy nem fogadott hívás, de nem csöng előtte egyet sem. Azaz kaszálja szépen a visszahívásokból becsengő pénzeket.
Hogy is mondta Kohn annak idején? Ügyes... :o)
Jazzman Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66358
Ja, ha Te az Ardennekbe akarsz menni, az más tészta. :o)
Tény, hogy sokkal szebb, mint Flandria, de hát az már aztán tényleg a legsötétebb Vallónia! :o) Vándor, ki oda belépsz, hagyj fel minden infrastrukturális reménnyel! :o)

Egyébként nem tudom, megfigyeltétek-e, Európának egyre több fővárosa van. Brüsszel és Luxembourg mellett például Strasbourg is igényt tart erre a címre, de néha Maastricht és Hága is, úgyhogy csak idő kérdése, hogy Hermannschlag u Benešova nad Černou és Felsőbodvaröttyentő mikor jelentkezik be a nemes versenybe. :o)
Előzmény: Ermak (66357)
Ermak Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66357

Amit írsz, az is tény.

Viszont az is tény, hogy Brüsszel és Luxemburg az EU két "fővárosa" cirka 50 éve. Emiatt is furcsa, hogy pont ezen a vonalon ilyen lassúak a vonatok. (Nem kevés EU-pénz megy közlekedésfejlesztésre.)

Továbbá, a vonatok pontosak, sűrűn járnak, de azért messze nem minden faluba. Múltkor szombat reggel le szerettem volna jutni az Ardennekbe. (Úgy, ahogy pl. a pesti turista lemegy pl. a Mátrába.) Vonat még csak lett volna, viszont "Volánbusz" nemigen. Az érintett vonalakon hétvégén napi 3-5 busz jár, úgyhogy reggel várhattam volna egy órát, este meg izgulhattam volna, hogy lekésem-e.

Autóval mentem, nesze neked üvegházhatás.

Előzmény: Jazzman (66348)
ámbátor Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66356

Még két jótanács és Mikolt bérét is megspórolhatja.

Előzmény: cyd (66354)
Jazzman Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66355
Ez a két ordítozós hozzászólás kiverte a biztosítékot!
Lököttek!
Ez itt egy munkahely!
Nem illik kollégák társaságában leköpnöm a monitort!

:o)
cyd Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66354

Monnyad meg a főnöködnek, hogy használjon NetBankot és megspórolhatja rajta a napi telefonálgatásodat, sőt ha nem kéri a kivonatot postán, akkor még azt is. Utalhat is monitor elől. Amit spórolt, annak a felét kérd el tőle.

Köszönöm, én nem kérek semmit. Az első tanács ingyenes. :)

cyd.okoskodik.hu

Előzmény: Mikolt (66333)
Herb Atea Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66353
Édesanyám mesélte a bátyjáról, gyerekek voltak, édesanyám még kisebb. Báty parittyázott, u-szöggel. Az akkori lakásukkal szemközt valami zölcséges üzemelt, a bejárat elé kirakva a portéka, ott álltak sorba a vevők, előbb említett gaz kölyök csúzlibajnok gyakorolta a célzást. A másik oldalon egy vevő épp a sor elejére ért. "Kérek egy kiló KRUMPLIT! - mert hogy abban a pillanatban fültövön érte a találat az utca túlsó oldaláról.
Ezt azóta is emlegeti a család.
Előzmény: chexum (66352)
chexum Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66352
Ez miert is ciki? :) De errol eszembe jutott valami..

Setalgattunk parommal a lakotelepen, mikor meglattam egy kutyat hemperegni hatan a fuben, viccesen nezett ki (vizslaalkatu, hosszu labakkal), fel akartam hivni ra a parom figyelmet ("Nezd azt a kutyat!"), de pont akkor jott ram a tusszentes. Viszont, mivel mar elkezdtem mutogatni arrafele, ki akartam mondani, mi bant, de a tusszentessel egyszerre jott ki. Ami ugy hangzott, mintha eluvoltottem volna magam:
- KUTYA! (hangosan orditva)
Parom is mar epp a rohoges hatarara kerult, bar inkabb az en produkciom hallatan, de azert reagal(ni akar)t a tusszentesemre:
- Egeszseges!
Erre aztan mindketten elkezdtunk rohogni, es szimplan tovabbmentunk a kove valt kutyagazda mellett, immar mit sem torodve azzal, mit gondolnak felolunk..
Előzmény: dorka1971 (66343)
lujza Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66351

Anyám segíts!

ez télleg nagy élmény lehet...

Előzmény: dorka1971 (66347)
dorka1971 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66350
A másik téma az osztálytalálkozó, a 3-at pedig Jazzman foglalta össze Neked röviden:)
Előzmény: lujza (66345)
Herb Atea Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66349
Mer tuggyák rólad, hogy szélsőjobb mijépes állat vagy, azér'!
;)
Előzmény: Zsoldos (66330)
Jazzman Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66348
Csak hogy tovább sokkoljalak :o), tudod-é, miért is sztrájkolnak a derék belgák (akik mint tudjuk, amúgy csak a viccekben léteznek)?
Azért, mert a kormány meg akarja vonni azt az opciós lehetőséget, hogy a korkedvezményes nyugdíj (amivel a munkavállalók nagy része él) 55 (!) év legyen. A kormány előbb 65 évre, aztán a szaxervezetek hatására kompromisszumos megoldásként 60 évre akarta feltornászni, de a szaxervezetek egy tapodtat sem engednek. (Egyes szakszervezetek kompromisszum gyanánt belementek volna az 58 (!) évbe, de a többi lehurrogta őket.)
A gondolkodó emberek persze a hajukat tépik, hogy ezekben a napokban döntik romba a belga gazdaságot (a kormány érve is az volt, hogy a gazdaság már végképp nem bírja eltartani a 80 éves várható élettartammal az 55 év feletti nyugdíjas korosztályt), de a szaxervezeteket ez baromira nem érdekli, nyilván 10 év múlva majd az alacsony nyugdíjak miatt fognak sztrájkot hirdetni.
Szóval demagógiából itt sincs hiány.
(Flamand kollégám szerint persze a főkolomposok már megint a vallon szocik. :o) Amiben azért még akkor is lehet igazság, ha a nyilatkozatból levonjuk az örök flamand-vallon barátság némiképp torzító hatását. :o))

A Brüsszel-Luxembourg vonal azért nem volt teljesen igazságos, mert van ugyebár Brüsszel-Párizs (310 km) is másfél óra (azaz 1 óra 25 perc) alatt, meg kábé 20 másik nagysebességű vonat a környező országokba (Thalys, ICE, TGV), amelyek elég rendes alternatívát kínálnak például a repülőzésnek. (Pontosabban verhetetlenek, mert városközpontból városközpontba mennek, nincs terminálbeli holtidő stb.)
Ehhez nem árt hozzávenni azt is, hogy az NMBS/SNCB a legsűrűbb vonathálózattal rendelkező társaság Európában, valamint hogy itt kis túlzással élve minden faluba IC vagy EC vagy IR jár (felár nélkül, természetesen).
Luxembourg lehet, hogy kivétel, mert a "legsötétebb Vallónián" (ahogy azt a német főnököm mondaná) keresztül megy az út... :o)
De például a tengerpartra autóval sem lehet hamarabb leérni, mint vonattal, pedig a vonat ugye megáll legalább a 3 brüsszeli állomáson, Gentben, Bruggeben, meg még 1-2 kisebb helyen.
Nem beszélve arról, hogy akármerre vonatozol, mindenütt azt látod, hogy építkeznek ezerrel. Felújítanak, új vonalakat adnak át, szélesítenek, nagy sebességűre alakítanak, alagutat fúrnak stb. Mindenütt ott vannak a munkagépek meg a narancssárga térdig érő műanyagfüggöny. (Hogy ez mire jó egyébként, azon kívül, hogy elrondítja az egész tájat, az rejtély.)
Szóval azt mondanám, hogy a MÁV és az NMBS/SNCB összehasonlítása nem igazán fair, mert nem teljesen ugyanabban a ligában játszanak. (Azt hiszem, a MÁV vezetői hirtelen eufórikus rohamban elhaláloznának, ha egy évben csak feleolyan szolgáltatási színvonalat tudnának felmutatni, mint a belga vasút.)

Ezzel kapcsolatban volt azonban egy nagyon ontopic húzása is a vasútnak (lehet, hogy már írtam).
Történt ugyanis néhány éve, hogy már kezdett nagyon tarthatatlanná válni, hogy a vasút pontatlan volt. (Na jó, nyugat-európai mércével.) Talán az 50%-ot is elérte azon vonatok száma, amelyek késve értek a rendeltetési helyükre. Ez a késési statek persze magában foglalta azon vonatokat is, melyek 1 percet késtek (a túlnyomó többség nyilván az 1-3 perces késésből került ki), meg nyilván azt is, amelyik fél órát késett. A menedzsment azonban az asztalra csapott, hogy ez így nem mehet tovább, és kiírtak egy projektmenedzseri álláshirdetést, amiben egy olyan topmenedzsert kerestek, aki többé-kevésbé szabad kezet kapna a cégnél, cserébe le kell szorítania az éves késési mutatót 10%-ra, vagy az alá (aki valaha foglalkozott közlekedéstervezéssel, üzemeltetéssel, az pontosan tudja, hogy ez milyen iszonyatosan kemény irányszám). És most jött a nálunk elképzelhetetlen kitétel a szerződésben: a menedzsernek az igen tetemes sikerdíjat csak abban az esetben utalják át, amennyiben a kitűzött célt megvalósítja. Ha nem sikerül neki, akkor valami egészen minimális bért kap csak (vagy legalábbis ilyen szintű topmenedzseri álláshoz képest minimális bért) arra az egy évre, míg a megbizatása tart.
Namármost itt véletlen nem a CEO haverja, hanem egy arra alkalmas ember kapta meg a zsíros jövedelemmel kecsegtető állást, és csodával határos módon el is érte azt az eredményt, hogy mikor év végén osztottak-szoroztak, kijött, hogy valami 89,xy%-a a vonatoknak időben érkezett (x és y is nagyobb volt 5-nél, tehát felfele kerekítve épp megvolt a 90%). Na, itt jön az ontopic részlet: a belga vasúttársaság jogászai arra való hivatkozással, hogy a szerződésben nem volt szó kerekítésről, megtagadták a sikerdíj kifizetését.
Óriási botrány lett belőle (pedig ugye az adófizetők pénzével spórolt a vasút!), de hiába, a társaság nem fizetett. De jure megtehette.
Előzmény: Ermak (66335)
dorka1971 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66347
Pókerverseny vagy mi a szösz a SPORT1-en, a Korda meg most nem tom ki a másik (péntek van...) kommentálásával, igen állati.
Előzmény: lujza (66345)
dorka1971 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66346
Jaj, az én páromnak is ez a kedvenc műsora. Én nem bírom a Kordát a saját műfajában, de itt állati jó!
Előzmény: wildpig (66344)
lujza Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66345

Izé.

Nézzétek el nekem, a nép egyszerű gyermekének, de gőzöm sincs mi a téma.

Ha egy cseppet elmagyaráznátok, megköszönném.

Előzmény: wildpig (66344)
wildpig Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66344
IIIIIIGEEEENNNN!!! Tegnap este ráakadtam magam is. Hát ez a Korda Gyuri ez kész. De tényleg szórakoztató volt, feleségemmel végig röhögtünk. Gyerünk Ördöghal!!!
Előzmény: Égensétáló Lukács (66318)
dorka1971 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66343

Na, most ez elég ciki vót...A kajáldában a pincér srác mondja nekem, mikor viszi el a tányérkám: Egészségedre, szia!

Mire én: Egészség, helló!

CAMEL2005 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66342
Látom fent vagy Lukács, akkor jöhet a netkarate... csüngök szótlanul... nem most ébredtem, csak hát vannak más dolgok is mint a fórumozás...
Előzmény: Égensétáló Lukács (66327)
dorka1971 Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66341
Nekem az volt a ciki a mostani találkozón, hogy előző találkozón készült fényképeket néztünk, és az egyik csajra bökve azt modtam: Ő meg ki, olyan ismerős?... Ott ült velem átellenben az illető...
Előzmény: rgranc (66340)
rgranc Creative Commons License 2005.10.07 0 0 66340
Gratula! Úgy értettem eredetileg, hogy nagy ciki lett volna ha nem ismerem meg a régi osztálytársakat, de mégis sikerült...
Előzmény: Herb Atea (66316)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!