Hallotta-e már valaki a ZOOM G7.1 u padló multiját? Legutóbb volt alkalmam megfülelni egy Digitech GNX-2-vel egyetemben, és igen impozánsnak tünt, még a Digi tükrében is. Mivel elég sok negatívumot lehet hallani a Zoom-okról, kétségek gyötörnek a megvásárlásával kapcsolatban. Eddig egy ME-50-et és az elöbbieket halottam. Árban a Zoom a legizmosabb (Boss 50/GNX2 67/Zoom70), de szolgáltatásban veri a többit: előcsöves, USB, MIDI stb. Sajnálatos módon nem rendelkezem kiemelkedő hangszeraparátussal, így nem is mindig a saját erölködömmel erölködöm (lehet nem is baj), viszont szükségem lenne (RP80 után) egy jobb multira, ami nem "lépegetős", és lehet bátorkodni koncerteken vele.
Ha valaki használ ZOOM effektet a közép-felső kategóriából élőben is, szívesen venném véleményét, intelmeit.
Nemrossz. Azért a Jenna & Jackson kombináció jobb szerintem. Érdekes lenne egy ilyen cicás hangszerekkel felfegyverzett csak leszbikus tinilányokból álló DeathMetal zenekar. Modjuk TatuDeath néven. :)
Ez nem egy egyszerű téma. Elég sok könyv és egyéb írás foglalkozik vele, és nem egyszerű korrekt hangvisszaadást kapni... Pláne ilye hangszóróból építkezve. A "hanglyuk", azaz basszusreflex nyílás kérdését szerintem hagyd. Rohadt bonyolult úgy méretezni, hogy normális hangvisszaadást kapj, és nagyon sok adat kell (Thiele-Small paraméterek) a hangszóróról - amit ilyen autós bizgeráknál nem szoktak megadni. Nézz meg egy-két hangfaltervező proggit... Nem triviális... A vatta kérdését meg kísérletezéssel szokták megállapítani. Általában azt szokták mondani, hogy ha a dobozra a legnagyobb merevítetlen felület közepére erősen rákoppintva nem dobozhangot kapsz, hanem inkább olyan, mintha valami tömör dologra koppintottál volna, akkor jó. Lehet, hogy elég, ha a belső oldalakat bevonod filccel, vagy "tojástartó" formájú (ilyen huplis... Olyan, mint a 2 dimenziós szinuszhullám) szivaccsal bevonni, de lehet, hogy több kell. Vattával tölteni inkább a basszreflexet szokták, de azt is kísérletezés alapján...
Tényleg, hallottam itt-ott, hogy egy-két gyártó csinál gitárhoz is basszreflexes dolgot - és itt nem a kis kínai gyakorlókombókra gondolok, aminek a doboza ugyanaz, mint a basszusos tesójáé, mert úgy olcsóbb a gyártás... Hallott már valaki ilyet? Egyáltalán milyen gitárhangszóró tolerálja ezt?
Rubcsics nagy tekerőművész, ha valakinek az tetszik, akkor...
Én azért nem szeretem, mert régi Maróthy-féle számokat a koncerteken másfélszeres sebességgel játssza. Így pont az vész el, ami Maróthy nagy erőssége volt, mégpedig az ízes, gyönyörűen kitartott hangokkal teli szólók, dallamok. Ehelyett Rubcsics fel-alá rohangál a nyakon. Biztos nagy Malmsteen-fan...
Valahogy az az érzésem, hogy - hasonlóan a kezdő dobosokhoz - beáll egy tempóra, és attól az atyaúristennek se tud eltérni. A nagy baj az, hogy ő túl gyorsan játsza a lassabb dalokat is, késztetést érez, hogy mindenbe belejátsszon valami 64-edes pengetést.
Hangsúlyozom, nem a technikájával van baj, hanem a felfogásával. Néha a kevesebb több.
Szóval nekem se jön be annyira, dehát ízlések és pofonok...
Nekem variax500 van, de szoftwer szempontjából mindegy mert mindegyik tipust ugyanazzal szerelik. Nekem nagyon bejön. Ideollóztam azt amit a honlapomra tettem a cuccomról, talán annyival egészíteném ki hogy jelen pillanatban ez a cucc még nagyon megosztja a szakmát, az akusztikus modellek több sztorit is tudok ahol becsődöltek stúdiómunkában, pedig nekem mint gitárosnak tényleg hihetőnek tartom:
Engem elsősorban az akusztikus és jazz modellek érdekelnek benne. Balkezeseknek van ez kitalálva, mi nem tudunk ennyi féle hangszerhez hozzájutni, vagy csak sokkal több utánajárással és pénzzel mint jobbos kollégáink.A hangszer első fogásra kényelmes bár ennek az 500-nak az "imágója" kicsit ronda (szerintem). A strato miután ezt ismerem egy az egyben ugyanaz....az akusztikusok és a jazzmodelleknél nagyon hiányzik a hangszer saját hangja és minden kis pisszenése amit a hangszer magában kiad. De ez nem célja ennek a hangszernek (mármint hogy ezt az érzést adja vissza) , nem is lehet az. Viszont minden ami ami a hangszórókon megszólal az megtévesztésig ugyanaz előadónak, hallgatónak egyaránt, és ez nagyon inspiráló. Minél többet játszom rajta annál jobban szeretem ezt az új érzést. És persze a többi sitar, tele, lp, banjo, stb., elképesztő...
Aktív pickup elem nélkül ennyire képes. A 85 rockos-bluesos történet, bár metálosok is használják 81(híd)-85(nyak) felállásban (a 81 az a highgain), pl. én is:)