Keresés

Részletes keresés

iron lion zion Creative Commons License 2002.01.28 0 0 393
ja a MDH nagyon ott van
Meg nem tudom, láttátok-e a filmet, de a der Krieger + die Kaiserin zenéje is nagyon jó, film nélkül is akár. Meg nagyon rákattantam mostanában (pedig a filmet régóta ismerem) a Ghost in the Shell zenéjére (Kawai Kenji), meg úgy általában Hisaishi Jo (pl Mononoke hime, Hana-bi), meg ugye most vót a tv-ben a Profi, Morricone ott is nagyot csinált.
Előzmény: kaktusztea (382)
salva Creative Commons License 2002.01.28 0 0 392
Most a Gyűrűk Ura. A film nélkül is élvezhető, de igazán akkor üt ha láttad, vagy olvastad mert akkor is el lehet képzelni, mivel a könyvbéli fejezetek címei a számok címei.
Úgy általában John Williams, Hans Zimmer, és Michael Kamentől bármi, meg eléggé jó volt a filmhez a Thomas Crown ügy, bár azt nemtom ki követte el.
Etus Creative Commons License 2002.01.27 0 0 391
Nekem a TENKES KAPITÁNY sorozat zenéje tetszett anno anakidején. (nosztalgia)
Etus
sz..zs Creative Commons License 2002.01.27 0 0 390
el meg ez a lista?
monomiki Creative Commons License 2001.09.03 0 0 389
Sziasztok! Egy éve keresem a boltokban az Oroszlánkirály (Lion King) zenéjét. CD-n kellene, tudna valaki segíteni? miklos81@matavnet.hu
lemoon Creative Commons License 2001.08.01 0 0 388
Köszi Kata!
Közben megtudtam az előadót, úgyhogy egyre gondolunk. Szerintem is tök jó.
(Ramszesz1 voltam)
Előzmény: RKata (386)
break2 Creative Commons License 2001.07.31 0 0 387
Annak idejejn is sokszor zonograkiserettel jatszottak oket. Es mostanaban modern zeneszerzok is probalnak regi filmekhez zenet irni. Hallottam egy parat es a legtobb az onallo zenekent is megallja a helyet.
Előzmény: valleyboy (385)
RKata Creative Commons License 2001.07.31 0 0 386
Bár a filmet nem láttam, ilyen címmel van egy száma a "Smashmouth"-nak (egyik kedvenc zeném). Ha egyre gondolunk.

Kata

Előzmény: Ramszesz1 (380)
valleyboy Creative Commons License 2001.07.31 0 0 385
Egy kérdés: miért van a némafilmeknek zenéje ?
jedilovag Creative Commons License 2001.07.31 0 0 384
Annak télleg yo a zenéje!
Előzmény: kaktusztea (382)
break2 Creative Commons License 2001.07.27 0 0 383
mult heten lattam a harcos es a hercegnot, tegnap meg a le meg a lolat, mindkettot ugyanaz a srac rendezte, aki egyben a zeneje nagy reszet is szerezte. Mindketto tuti, bar tok mas.
kaktusztea Creative Commons License 2001.07.26 0 0 382
Million Dollar Hotel. Hú, az nagyon tuti.
-
Tegnap láttam az Amerikai szépséget (kicsit megkésve :-) és azon kívül, hogy nagyon jó film, felfigyeltem a zenéjére is.
Hallotta már valaki a soundtrack CD-t?
Milyen?
Előzmény: Lookretia (379)
aleszka Creative Commons License 2001.07.14 0 0 381
"singles" soundtrack

ilyen zenék vannak rajta, hogy alice in chains, pearl jam, soundgarden, mother love bone, mudhoney, smashing pumpkins, screaming trees...

meg úgy effektíve a film is baromira tetszett, teljes egészében seattle feeling meg minden:-)))

Ramszesz1 Creative Commons License 2001.07.13 0 0 380
Nem tudjátok véletlenűl, hogy a Walking On The Sun című számnak (Visszavágó filmzenéje)ki volt az előadója?
Lookretia Creative Commons License 2001.07.12 0 0 379
Nagyon szeretem azt a hangulatot, amelyet a filmzenék nyűjtanak, és ha egyszer beteszek egyek, akkor utána csakis újabb filmzenék jöhetnek.
A minap pl. ezeket hallgattam, sorrendben:
- James Bond filmzenék
- Twin Peaks Soundtrack
- Leaving Las Vegas
- Million Dollar Hotel
És ezzel így volt tökéletes a napom.
jedilovag Creative Commons License 2001.07.12 0 0 378
Nagy kékség & Betty Blue filmzenék na'on yok voltak!
Monnyuk zeneileg más műfaj de a Született Gyilkosok meg jó zúzós volt.
Ramszesz1 Creative Commons License 2001.07.11 0 0 377
Sziasztok!
Én azokat a filmzenéket szeretem, amelyek tükrözik a film hatását. Szerintem ilyen például a Rettenthetetlen, Esőember vagy a Pearl Harbor zenéje. Mondjuk az utóbbival az a baj, hogy teljesen olyan, mint a Thin Red Line. A Queen zenéje egyébként tényleg nagyon passzolt a Highlanderhez. Két kedvenc zeneszerzőm Hans Zimmer és James Horner. Ennio Morricone zenéje is tetszik , de az nem áll már olyan közel hozzám.
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.04 0 0 376

Nekem a Batman forever zenéje volt az, ami nagyon megfogott, név szerint Seal: Kiss from a rose című száma. Annyira jó!!
Sveriges fana Creative Commons License 2001.07.04 0 0 375
Nemtom erről volt e már szó, de szerintem a Queen zenéje tökéletesen passzolt a Hegylakóhoz, gondolok itt elsősorban a who wants to live forever-re. Tök jó hangulati aláfestést adott
GG
sz..zs Creative Commons License 2001.07.04 0 0 374
na? azota mindenki ezt hallgatja, es azert nem ir be?
sz..zs Creative Commons License 2001.07.01 0 0 373
NEZZETEK MEG EZT!!!! CSEKIDAUT!

www.netradio.com

regisztralni kell magad (ingyenes), de a lenyeg az, hogy van nonstop soundtrackes csatorna is rajta, "az elmult 25 ev filmzenéi, a legjobb zeneszerzokkel: williams, morricone, silvestri, stb". Eddig marvin's room, aludj csak en almodom, 13 days, mamabo kings, jaws meg ilyenek voltak rajta (ameddig hallgattam), de az abszolut kedvencem lett...

Ersiman Creative Commons License 2001.07.01 0 0 372
Üdv mindenkinek
Örülök, hogy rátaláltam erre a topicra.
Nekem főleg azok a zenék tettszenek, amik a film nélkül is hallgathatók. Az én listám:
Kitaro: Millennia, és a teljes Silk Road sorozat
Ennio Morricone: A Jó, a Rossz és a Csúf de tőle legjobban a Marco Polo tettszik. Ez sajnos ma már beszerezhetetlen. (Ha valaki belebotlik valahol küldhetne egy üzenetet.)
Basil Poledouris: Conan a Barbár
Nino Rota: Romeo and Juliet (a Zeffirelli féle változat)
Queen: Highlander
Goran Bregovic: Macska-jaj
Mike Oldfield: Tubular Bells (The Exorcist című film zenéje volt, ha jól emlékszem) eddig méltatlanul maradt ki szerintem.
Más kategória ugyan de ne feledkezzünk el Guido és Maurizio De Angelis zenéiről sem. (Pl.: A Fekete Kalóz vagy a Sandokan zenéjére még ma is sokan felkapnák a fejüket.)
Üdv Ersiman
sz..zs Creative Commons License 2001.07.01 0 0 371
ez lemaradt az 1. pontbol:
1. A komponista és a stílus kiválasztása
Rock/pop (például britpop válogatás, lásd Transpotting) szimfónia (lásd John Williams), avantgárd (például Eliott Goldenthal)
sz..zs Creative Commons License 2001.07.01 0 0 370
jo. ime:

HOGYAN KÉSZÜL A SOUNDTRACK?
(Cinema, 98/9)

1. A komponista és a stílus kiválasztása
Rock/pop (például britpop válogatás, lásd Transpotting)

2. Screening
A komponista elolvassa a forgatókönyvet, és/vagy megismeri a film nyers változatát. A rendező és a zeneszerző megvitatja a temp tracket – a szalagot, amely a nyers változat átmeneti aláfestőjeként szolgál. (Stanley Kubrick páldául a 2001. Űrodisszea előkészítése alatt a temp tracket hallgatva szeretett bele Ligeti György, Richard és Johann Strauss zenéjebe. Alex North kidobhatta saját szerzeményét, a modern szimfonikus zenét az ablakon.)

3. Spotting Session
A rendező, a zeneszerző és a hangmérnök megállapodik abban, hogy a film mely pontjain milyen muzsikára lenne szükség.

4. Komponálás
A zeneszerzőnek 3-5 hét áll a rendelkezésére. Alapszabály: naponta 2-3 perc anyagot kell elkészítenie. Michael Kamen (Die Hard) véleménye: „Az inspiráció fő forrása a pánik.”

5. Recording Session
Egy szimfónikus zenével aláfestett hollywoodi film muzsikájának felvételére rendszerint 5 nap áll rendelkezésre. Naponta kétszer három órán át dolgoznak a profi muzsikusok, akik próba nélkül, kottából játszák a zenét.

6. Dubbing Session
A párbeszédeket, zenét és zörejeket három hangmérnök összekeveri. Ez általában többnapos munka. Némi zene ilyenkor még a vágóolló áldozatául esik.

sz..zs

Előzmény: RattiganGlumphoboo (369)
RattiganGlumphoboo Creative Commons License 2001.06.30 0 0 369
bocsi, hogy nem reagáltam le, engem személy szerint nem nagyon érdekel, mert egyfelől láttam már sok doku filmet erről, másfelől meg megvan az a cinema, amiben a cikk található, amiről beszélsz. de szerintem ettől függetlenül berakhatod ide, mert biztos vannak olyanok, akiket érdekel..
Előzmény: sz..zs (365)
sz..zs Creative Commons License 2001.06.30 0 0 368
Ugy latom senkit nem erdekel...

Kisse azt veszem eszre, hogy ide mindenki csak beir, hogy kinek mi jon be, de senki nem olvassa el a masiket, vagy ha meg is teszi, nem valaszol ra...

sz..zs

RattiganGlumphoboo Creative Commons License 2001.06.30 0 0 367
michael nyman zenéi bejönnek mondjuk,
aztán a ghostdog soundtrack.. jesus:)
és még az orlando
a gone in sixty seconds
hal hartley filmjeinek zenéi is csudásak..
oly sok, jaj de sok..
Henoch Creative Commons License 2001.06.30 0 0 366
John Williamstől minden.
Vangelis: Blade Runner

Az Ayreon által említett Poledouris tényleg nagyon jó.

Morricone: Volt egyszer egy Amerika
s egy másik kissé rendhagyóbb műve a The Thing.

sz..zs Creative Commons License 2001.06.30 0 0 365
Erdekel vkit, hogy hogyan szuletik egy filmzene?
mert akkor berakhatom ide, egy regi Cinemaban volt...

ja igen, nezzetek meg ezt a kepet:
http://www.mediaventures.com/images/fisheye.jpg
a kedvencem, Hans Zimmer ul sajat "Mekkajaban"...

sz..zs

Caidhan Creative Commons License 2001.06.29 0 0 364
Persze, hogy ismerem a besót. De a folkestra jobban hasonlít a bregovic kicsit lágyabb, kevésbé "exjugórézfúvósverseny" jellegű zenéire szvsz, mint a besó. A Portugál meg még filmnek is nagyon jó volt.
Előzmény: sz..zs (362)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!