ja a MDH nagyon ott van
Meg nem tudom, láttátok-e a filmet, de a der Krieger + die Kaiserin zenéje is nagyon jó, film nélkül is akár. Meg nagyon rákattantam mostanában (pedig a filmet régóta ismerem) a Ghost in the Shell zenéjére (Kawai Kenji), meg úgy általában Hisaishi Jo (pl Mononoke hime, Hana-bi), meg ugye most vót a tv-ben a Profi, Morricone ott is nagyot csinált.
Most a Gyűrűk Ura. A film nélkül is élvezhető, de igazán akkor üt ha láttad, vagy olvastad mert akkor is el lehet képzelni, mivel a könyvbéli fejezetek címei a számok címei.
Úgy általában John Williams, Hans Zimmer, és Michael Kamentől bármi, meg eléggé jó volt a filmhez a Thomas Crown ügy, bár azt nemtom ki követte el.
Annak idejejn is sokszor zonograkiserettel jatszottak oket. Es mostanaban modern zeneszerzok is probalnak regi filmekhez zenet irni. Hallottam egy parat es a legtobb az onallo zenekent is megallja a helyet.
mult heten lattam a harcos es a hercegnot, tegnap meg a le meg a lolat, mindkettot ugyanaz a srac rendezte, aki egyben a zeneje nagy reszet is szerezte. Mindketto tuti, bar tok mas.
Million Dollar Hotel. Hú, az nagyon tuti.
-
Tegnap láttam az Amerikai szépséget (kicsit megkésve :-) és azon kívül, hogy nagyon jó film, felfigyeltem a zenéjére is.
Hallotta már valaki a soundtrack CD-t?
Milyen?
Nagyon szeretem azt a hangulatot, amelyet a filmzenék nyűjtanak, és ha egyszer beteszek egyek, akkor utána csakis újabb filmzenék jöhetnek.
A minap pl. ezeket hallgattam, sorrendben:
- James Bond filmzenék
- Twin Peaks Soundtrack
- Leaving Las Vegas
- Million Dollar Hotel
És ezzel így volt tökéletes a napom.
Sziasztok!
Én azokat a filmzenéket szeretem, amelyek tükrözik a film hatását. Szerintem ilyen például a Rettenthetetlen, Esőember vagy a Pearl Harbor zenéje. Mondjuk az utóbbival az a baj, hogy teljesen olyan, mint a Thin Red Line. A Queen zenéje egyébként tényleg nagyon passzolt a Highlanderhez. Két kedvenc zeneszerzőm Hans Zimmer és James Horner. Ennio Morricone zenéje is tetszik , de az nem áll már olyan közel hozzám.
Nemtom erről volt e már szó, de szerintem a Queen zenéje tökéletesen passzolt a Hegylakóhoz, gondolok itt elsősorban a who wants to live forever-re. Tök jó hangulati aláfestést adott
GG
regisztralni kell magad (ingyenes), de a lenyeg az, hogy van nonstop soundtrackes csatorna is rajta, "az elmult 25 ev filmzenéi, a legjobb zeneszerzokkel: williams, morricone, silvestri, stb". Eddig marvin's room, aludj csak en almodom, 13 days, mamabo kings, jaws meg ilyenek voltak rajta (ameddig hallgattam), de az abszolut kedvencem lett...
Üdv mindenkinek
Örülök, hogy rátaláltam erre a topicra.
Nekem főleg azok a zenék tettszenek, amik a film nélkül is hallgathatók. Az én listám:
Kitaro: Millennia, és a teljes Silk Road sorozat
Ennio Morricone: A Jó, a Rossz és a Csúf de tőle legjobban a Marco Polo tettszik. Ez sajnos ma már beszerezhetetlen. (Ha valaki belebotlik valahol küldhetne egy üzenetet.)
Basil Poledouris: Conan a Barbár
Nino Rota: Romeo and Juliet (a Zeffirelli féle változat)
Queen: Highlander
Goran Bregovic: Macska-jaj
Mike Oldfield: Tubular Bells (The Exorcist című film zenéje volt, ha jól emlékszem) eddig méltatlanul maradt ki szerintem.
Más kategória ugyan de ne feledkezzünk el Guido és Maurizio De Angelis zenéiről sem. (Pl.: A Fekete Kalóz vagy a Sandokan zenéjére még ma is sokan felkapnák a fejüket.)
Üdv Ersiman
ez lemaradt az 1. pontbol:
1. A komponista és a stílus kiválasztása
Rock/pop (például britpop válogatás, lásd Transpotting) szimfónia (lásd John Williams), avantgárd (például Eliott Goldenthal)
1. A komponista és a stílus kiválasztása
Rock/pop (például britpop válogatás, lásd Transpotting)
2. Screening
A komponista elolvassa a forgatókönyvet, és/vagy megismeri a film nyers változatát. A rendező és a zeneszerző megvitatja a temp tracket – a szalagot, amely a nyers változat átmeneti aláfestőjeként szolgál. (Stanley Kubrick páldául a 2001. Űrodisszea előkészítése alatt a temp tracket hallgatva szeretett bele Ligeti György, Richard és Johann Strauss zenéjebe. Alex North kidobhatta saját szerzeményét, a modern szimfonikus zenét az ablakon.)
3. Spotting Session
A rendező, a zeneszerző és a hangmérnök megállapodik abban, hogy a film mely pontjain milyen muzsikára lenne szükség.
4. Komponálás
A zeneszerzőnek 3-5 hét áll a rendelkezésére. Alapszabály: naponta 2-3 perc anyagot kell elkészítenie. Michael Kamen (Die Hard) véleménye: „Az inspiráció fő forrása a pánik.”
5. Recording Session
Egy szimfónikus zenével aláfestett hollywoodi film muzsikájának felvételére rendszerint 5 nap áll rendelkezésre. Naponta kétszer három órán át dolgoznak a profi muzsikusok, akik próba nélkül, kottából játszák a zenét.
6. Dubbing Session
A párbeszédeket, zenét és zörejeket három hangmérnök összekeveri. Ez általában többnapos munka. Némi zene ilyenkor még a vágóolló áldozatául esik.
bocsi, hogy nem reagáltam le, engem személy szerint nem nagyon érdekel, mert egyfelől láttam már sok doku filmet erről, másfelől meg megvan az a cinema, amiben a cikk található, amiről beszélsz. de szerintem ettől függetlenül berakhatod ide, mert biztos vannak olyanok, akiket érdekel..
michael nyman zenéi bejönnek mondjuk,
aztán a ghostdog soundtrack.. jesus:)
és még az orlando
a gone in sixty seconds
hal hartley filmjeinek zenéi is csudásak..
oly sok, jaj de sok..
Persze, hogy ismerem a besót. De a folkestra jobban hasonlít a bregovic kicsit lágyabb, kevésbé "exjugórézfúvósverseny" jellegű zenéire szvsz, mint a besó. A Portugál meg még filmnek is nagyon jó volt.