Szia zumi1974! A könyoktámaszban lévő csatlakozó a hibakódok kiolvasására szolgál. Magyar menű legjobb tudomásom szerint nincs, az RD4-eshez bizonyosan nincs. (Esetleg valami sufnitunning, de azt nem ajánlanám) Üdvözlet: birobandi
Nekem is volt ilyen gondom, elvittem szervizbe ki 0-ták de vissza jött a probléma, ez után ki vettem a szüröt átt tisztitottam, ez után is ki irta, Utánna ki szereltem a Lambda szondát meg tisztitottam akkor abba hagyta, de megint vissza jöt, ezt meg csináltam vagy 3 szor , Közbe elkezdett szorulni a Turbo és ezért ki kellet cserélni, de az óta semmit nem jelez, nem biztos hogy az okozza a hibát, sok miadt irhatja azt, de azért én a lambda szondát ki tisztitanám .
Szia good6! Igen nagy valószínüséggel egy érzékelő hibája. Ha tippelni kell, akkor a FAP hőmérséklet érzékelőjére tippelek. Javaslatom: Hiba kiolvasás. Üdvözlet: birobandi
Tegnap jártam Veszprémben a Peugeotnál! A munkafelvevó mondta, hogy a klíma félodali meghibásodása sajnos egyre gyakrabban előforduló tipushiba. Amennyiben a terelőlapát
fogazata ment tönkre, ennek az anyagköltsége csupán néhány ezer FT plusz munkadíj.Járj utánna mielőtt feleslegesen fizetsz!
Következő problémámra várnám az eszmefuttatásokat, ki mire gondol közületek...
Kedden 60 km- es út megtétele után, (mely alatt végbement egy FAP tisztítás) hazaérkezés és leállítás gond nélkül. 1 óra állás után ismét indulás, beülök, indítok, következő hibaüzivel: "kifufogó rendszer hiba".Uticélhoz elmegyek (városon belül), leállít, dolgot elintéz, visszaül, indít, még mindíg ugyanaz a hiba...
Jó... Hazamegyek, akksisaru levesz min. 15 perc, visszarakom, hiba elfelejtve, üzenet azóta sem...
Tegnap beülök, elindulok, ahogy felmelegszik a motor, hallom ám, hogy megint megy a FAP tisztítás...
Direkt nem állok meg amíg végbe nem megy, végzett, hazajövök, minden okés, semmi hibaüzi...
Ma beülök, elindulok, motor felmelegszik, és már indul is a FAP tisztítás!!! Na és most szakadt el a cérna...
Most ezt miért csinálja velem a kis Julcsim??? ( tudom, hogy sokan adtok nevet! :D )
Egyetlen gondolatom, hogy megérett a fizikai tisztítás vagy csere a részecskeszűrőre???!!! (160 000 km- nél járok)
Most még azt megvárom, hogy szombaton felmegyek Pestre (150 km pálya), ha kitisztul oké, ha nem mit csináljak???
Lagunazoli! Nem, nem próbáltam, csak behuppantam. Szép állapotú, de valamiért nem akar elkelni lassan fél éve! Érdemes megnézni, ha ilyet akarsz, mert alapvetően nagyon szép összeállítás.
405GRX! Szerintem reális az a km. Felhívom és utána kérdezek. ..kíváncsi vagyok rá.
A fene egye meg.. ..gondolkodom azon a 2.2-esen. ...ha a fogyit nézem, évi 500.e körül van a különbség a két autó között, ha 12 és 7 iterrel számolok. ...és közel 1 millióval olcsóbb a benzines. (gyári fényű, nagy navi, JBL, elektromos szék stb stb..) ..tehát két év múlva hozná be a dízel a dolgot. ..de akkor nem számolok turbóval, porlasztóval, FAP szűrővel és egyéb dízel specifikus dologgal, ami a benzinesben biztos nincs. (persze más van, de kisebb rizikó faktorral) ...csak az a rohadt óratekergetés!!!! ...a jó nénikéjüket! :-(
Győri ezüstmetál 407: négy és fél éves HDI, 114 ezer km, az évi 25 ezres futásteljesítmény lenne...nem mondom hogy lehetetlen, apám valós 112 ezerrel adta el a 6 éves 406 HDI-jét, de az ehhez hasonló esetek a fehér holló gyakoriságával vetekednek szvsz.
Egyébként próbáltad a királykék 407-est?Menet közben voltak zörelyek a futómű felől,műszerfal pl,és egyébként a belseje?Én is nézegetem egy hete a neten,de még nem mentem el megnézni!!Csávo szerint full kitöltött szervízkönyve van az autónak ,sőt még a 180ezrest is beütötték már!!!
nagyon köszönöm a hozzászólásokat!! Igen, nem egyszerű a vásárlás! Sajnos, mivel rálátásom van a pontos km-óra állásra (már amelyiket márkaszervízbe vitték) egyértelműen látszik, hogy az autók több mint 90%-nak tekert az órája!! ..elképesztő!! ..és e miatt valóban nagyon nehéz lesz olyat találni, amivel nem nyúlok mellé.
Valóban, benzin imádat ide, dízel fukarság oda, ilyen árak mellett nem lehet már élvezkedni :-( ...sajnos. Az már egyértelmű, hogy dízel lesz, hiszen nem vagyok a pénztárcám ellensége.
Gondolkoztam Én is a külföldi vásárláson és azt hiszem megint fel kell frissíteni az ottani kapcsolatokat, bár nagyon, de nagyon macerásnak tűnik.
Írtátok, hogy gyanúsak az árak. valóban olcsók, de az alábbi példa mutatja a jelenlegi használtautó piaci helyzetet. Ez az autó, mikor megnéztem tavaly novemberében, még valami 2,7m körül volt. ...és most:
..most pedig a béka segge alatt van. A baja az, hogy seggbelökték. A bal hátsó kerékjárat felett javított és nem is valami szépen. Az ajtón, ha jól emlékszem nem volt dupla réteg, így egyértelmű volt, hogy h.ajtócserét kapott, tehát nem kicsit találták el. Sajnos a gyári fényezésű autóban bízok csak, hiába tökéletesen és gazdagon felszerelt, egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy megvegyem, bármennyire is tetszik. Ahogy ismerem magam, állandóan azt fogom nézni :-I
405GRX! Mit találsz gyanúsnak a Győri HDI-ben? Ár? Km? ..egyébként jelenleg ez tetszik a legjobban.
Minden esetre elmegyek a Nagykőrösire és beleülök az ottani darabokba, már csak tapasztalatszerzés miatt is. A félbőröst felhívtam. A kereskedő bár készséges volt, bár ki ne lenne, ha pénzt akar csiholni valamiből. ...de sajnos a jobb hátsó kerékjárat felett javított az autó. ...mindegy, megnézem.
Ami a 2.2-es automata fogyasztását illeti... 20 liter is össze tud jönni, de ahhoz mindennek szerencsétlenül kell összejönnie. Akkor volt ennyi, amikor egy időben (téli hónapok) dolgozni jártam vele napi szinten. Kb. 5-6 km-re dolgozom a lakástól, Buda-Pest átjárás az Erzsébet / Szabadság hídon reggel 8 előtt és délután 4-5 körül. Aki Pesti, annak ez mond valamit :) Ugye a motor alig tud bemelegedni, már bent is vagy a melóhelyen, délután ugyanez fordítva, ráadásul az út fele dugóban állva.
Az átlag fogyasztásom (kb. 90% város, keveset járok vidékre, néhány családi utazás vagy Pest környéki vásárlás TESCO/AUCHAN, stb) 11-13 liter körül van, évszak függvénye. Télen kicsit több, nyáron jobb. A legutóbbi vidéki utam (oda-vissza 460 km) átlaga 8,7 volt ajtótól ajtóig. Hétközna reggel mentem, és este jöttem. Több, mint a fele autóút, kevés város, maradék autópálya.
Hát, negyedmillió km-ről visszatekert autótól végülis már bármire lehet számítani, és még a szemére sem lehet vetni. Ha tényleg van segítséged, és esetleg rendesen szervizelt az autó PUG szerint, látszanak a cserélt dolgok, akár bevállalható, de infók nélkül ez már a konkrét lutri. Ettől persze még be lehet vállalni, csak legfeljebb eleinte sokat leszel szervizben, míg a cserélendő dolgokon túl leszel.
Asszem anyagilag az autózáson kívül más káros szenvedély már nem kell, ilyen üzemanyag árak mellett lassan költségesebb, mintha drogozna az ember :(
Igen, mint mondtam csak facelift előtti autókról van infóm, akkor még csak a 3.0 V6 benzinhez, illetve a 2,7 V6 HDI-hez volt a 6-os váltó, ezek szerint később lejebb is behozták.
A PUG HDI-k nem rosszak, az adott félelmeink általában a dízelekkel szemben (kiemelkedően a magyar piacos dízelek) vannak, és nem a márka dízeleinek szólnak, azok kifejezetten megbízhatónak számítanak. Bár én is benzines párti vagyok jelenleg, PUG ismertséggel, leinformálható előélettel, nem hinném, hogy ne vállaltam volna/ne vállalnék be egy HDI-t, de ennek híján inkább kihagytam.
Hivatalosan a FAP szűrő üzemi szintű regenerációját végzi a kocsi magától, de ez nem 100%-os természetesen, apránként telik. Ha elér egy bizonyos szintet, arról a kocsi tájékoztatni fog. Olyankor létezik egy nagyobb regenerálás, amit szervizben is el szoktak azért végezni, elsőre nem feltétlenül kell cserélni. De ha hivatalosan megtelik, akkor a gyártó a cserét ajánlja, a PUG-nak sem örök életű a szűrője. Ilyenkor vagy csere, vagy erre szakosodott cégek szoktak vállalni tisztítást, átöblítést, stb. Hogy ezek mennyire sikeresek, azt már egy HDI-s kolléga tudja csak megmondani, ha csinált már ilyet.
A 407 JBL-ében is van mélynyomó a csomagtartóban, de egyrészt nem tartom annyira dübörgőnek, másrészt a mélyhangokat nem feltétlenül kell az egekbe kiemelni, ha nem szereted. Dinamikus kiemelés nélkül sztem egy egész szolid hangrendszer, csak marha jól szól.
Az elektromos üléshez 2004-ben csak a bőr opcióval volt memóriája, azzal a csomaggal járt együtt (nem volt önálló extra), a későbbiekben nem tudom, bőr nélkül elérhető-e.
A V6-oknál 240e km a vezérműszíjcsere, a sima soros motoroknál 120e km.
Még egy OFF: a neppereket, de pláne a Nagykőrösi utat nagyívben kerüld el, szerintem épeszű ember onnan nem vesz autót. A győri ezüstmetál gép is elég gyanús.
Ha normális futásteljesítményű és állapotú HDI-t akarsz (nem lesz könnyű), akkor inkább gondolkodj el egy német importon, igaz hogy macera, regadó és társai, de talán valamivel kisebb az esélye, hogy belenyúlsz a kaktuszba, mint itthon.
Szia Vasmacska2, igazán nem a dízel-benzin vita gerjesztésére, de én évi 30e km mellett nem gondolkodnék a benzinesben. Nekem átlagban 9,5 alatt nem eszik a benzines, 70% város/30% autópálya (130) mellett, pedig nem ólomból gyártották a lábbelimet. Számold ki, rengeteget spórolhatsz a dízellel.
(Az igaz, hogy rettentően vigyázni kell az itthoni használtautó-kínálatban szereplő példányokkal.)
Persze a kétliteres benzines járáskultúrája egyébként lenyűgöző, alapjáraton nem érezni, hogy megy a motor. De komolyan.
A JBL hifi szerintem szenzációsan szól, nekem nagyon bejön, pedig én szobahifista vagyok amúgy.
Poroltóval autót hirdetni rossz ómen.
:0)
---
A második linkelt autó (fekete, hdi ) gyanúsan olcsó.
A behozott autókkal nagyon óvatosan, csak márkaszervizen keresztül.
Szia Vasmacska2! A regenerálást az autó magától végzi, elvileg azt sem tudod, hogy mikor. A folyadék elfogyását időben jelzi az autó. A FAP-nál a gyár mindenképpen a cserét és nem tisztítást javasolja. (Persze e mögött azért az üzleti érdek is ott van) Elektromos ülésből mindkét fajta létezik, memóriás inkább a nagyobb motorizációknál van. (Pl. 1,6 HDI-hez nincs) A kettőstömegű meghibásodását avatott fül egyből kiszúrja, a motor leállításakor jellegzetesen kerreg, előrehaladottabb állapotában már menet közben is. Üdvözlet: birobandi
Köszönöm neked is, azt hiszem a váltó dolog kikristályosodott! A térkép frissítések hogyan érhetőek el? Letölthető, vagy márkakereskedésben vásárolható?
2. 2005 év vége óta minden 2.HDI 6 fokozatú autómata, sport és téli kapcsolóval de van manuális lehetősége is .
Rengeteg előnye van pl. nincs kettőstömegű lendkerék,ami pug 407-nél nem hátrány!
3. Mindenképp HDI. miért? brutál nyomaték, takarékos / olasz túra 3500km 6,7liter/100km/ gyors es fürge.
4.Hidegen nem huzatni,melegen nem leállítani egyböl hüljön vissza a turbó.
7. Nagyon jó a térkép frissítés a legúlyabb 2010 -2011 térkép 95 %-os lefedettségű Magyarországon.Természetesen a navi grafikája nem Igo Primo szintű de melyik gyári navi az / kivétel új audi bmw merci/.Létezik rt3 rt4 rt5 navi évjárattól függően egyre szebbek.
8. Lehet, a kesztyűtartóban van videó és hang csatlakozó de 10kmh felett lekapcsolja a képet. Létezik menetközbeni tv felszabadító modul.
9. A JBL hifi 8 hangszoró + mélynyomó a csomagtartóban.Clarion cd tár, mp3 lejátszás csak a műszerfali cd ben lehetséges.
10. Telefon rt3 külön sim kártyával, rt4 rt5 nem tudom lehet hogy van bt.
Megpróbálok kicsit összeszedetten válaszolni és kérdezni, mert szép mennyiség jött össze. :-) ..Először is mennyit eszik az a 2.2-es? Van egy a piacon jóideje, ami után már érdeklődtem.
Ez az. A gond csak az, hogy majd 100.000km-el vissza van tekerve. Az eladó azt mondja gyári fényezésű, de a tekergetés miatt már azt sem hiszem, amit kérdez. (van egy kis segítségem Pugó terén, így utána tudok nézni, innen az infó)
A dízel benzin vitát nem akarom elindítani, de úgy vagyok vele, ha lehet, inkább benzin, hiába fogyaszt többet... és szerintem megbízhatóbb. Lehet, hogy jobban megéri, viszont az autózáson kívül semmi káros szenvedélyem, így valamire muszály költenem :-) ...bár 20 liternek nem örülnék!! :-O ...továbbá több dízel szállítóm van és azzal sajnos szívok eleget :-(
1. Az indexkarnak örülök, mert az enyémet és a feleségem 307-esét is meg kellett javíttatnom, ami nem kis utánajárást igényelt.
2. A váltó téma már egy picit kavarodik bennem. Ha jól értelmezem évjárat és tüzelőanyag függő a váltó fokozatainak száma. Nordrax! Azt nem értem, hogy több dízel darabhoz is a 6 fokozatot írták. ...de te azt mondtad, hogy csak a V6-hoz adtak ilyet. pl ennél: (ami igen esélyes nálam)
na de folytatom... egy kicsit utána olvastam a HDI-nek és valóban, igen sok, más márkába is beletették. ..és az, hogy hogyan is fog majd nálam teljesíteni, bizony a vásárláskor fog eldőlni. (viszonylag kevés km, szervízkönyv, leinformálható előélet, tüzetes átvizsgálás)
Birobandi írta a lendkereket. Hogyan tudom kiszűrni a hibát, vagy a meghaló szerkezetet? Benyomott kuplungnál, mikor visszaengedem, kezd kerepelni, vagy picit jobban rázza a kasztnit? ..és mennyibe kerül a javítás, vagyis a csere? Csak kuplungal együtt cserélhető? (ez is keveredik már, mert itt olvastam ilyet is és olyat is)
A turbó az egyértelmű. Sok új lakóautót hoztam be anno és minden egyes alaklommal kioktattak :-) ...valóban, ezzel meghosszabítható az élettartam.
A FAP szűrőt értem! ..de ha jól értelmezem, akkor sohasem kell kicserélni, mint mondjuk egy BMW-ben, hanem csak a folyadékkal kell "regenerálni" olyan időközönként, mint ahogy artad!? A regenerációt az autó maga végzi, vagy a "kiégetést" nekem kell aktiválni? Láma kérdés tudom, bocsi a hülye kérdésért!
5. hibatároló: Köszönöm, ez fontos. sajnos a 307-nél csak a nagyon nagy problémákat menti el.
7. A navit értem, tisztában vagyok vele, sajnos a gyári cuccok nem érnek fel az IGO-val ....de nekem annyira tetszik :-) Mindenképpen ilyet veszek :-) ...de ha DVD-t vagy TV-t rá lehet kötni, az nagyon jó lenne. Korábban volt TV-s autóm és jó volt néha megnézni egy hiradót a pályán... vagy egy filmet végig hallgatni ... és a gyereket is leköti, ha csak egy kis időre is, de nyerek vele pár pillanatot. (legalább a vér nem folyik a fülemből folyamatosan, lesz egy kis szünet)
9. A JBL hifit sajnos csak egy alkalommal volt szerencsém meghallgatni. Egy fiatal srác autója volt, de egy mélynyomó is rá volt kötve. ..állandóan feltekerte a hangerőt és semmit nem tudtam belőle kivenni. ..az a szar meg ott rezgett a kocsiban és idegesített. ...nem akartam megmondani neki, hogy a zene hallgatás az nagyon messze van ettől :-I...azért ha lehet ilyet próbálok meg kifogni, mert biztosan van különbség a sima és a kiépített között. (sajnos jelenleg a 307-ben hallgathatatlan a hifi :-(
10. BT. Értem, köszönöm! Melyik évjárattól szerelték a kocsit BT-vel? ...ha van már MP3 akkor feltételezhető, hogy van benne BT is? Holtalálom a BT jelzését?
és akkor még pár apróság, ami idő közben jutott eszembe:
1. A sportline kivitellel, mint kifejezéssel sokszor találkozom. Pontosan mit takar ez a kivitel?
2. Az elektromos ülésenek van memóriája? ..azaz több variáció is eltárolható, vagy egész egyszerűen csak tilitolizni lehet vele?
3. Mennyi és milyen típusú kulcsok vannak hozzá? Két db bicska és egy lemezkulcs?
4. A vezérműszíj cserjének intervallumai mik pontosak km-ben?
5. Mik a lendkerék hibái, azaz hogyan ismerhetem fel, ha a halál az ajtaján kopog?
6. mikortól volt a facelift és mit takart pontosan? Milyen változások voltak?
A dízel témához tőlem kicsit kevesebb támogatást fogsz kapni, lévén 2.2-es automata benzinesem van, de megpróbálok azért pár kérdésre én is válaszolni. Az évi 30 000 km valóban az a határ, ahol már érdemes lehet dízelt venni, főként ha a 80% városi forgalmat nézzük. Kiváltképp, ha az a város ráadásul Budapest. Tipikus budapesti dugóban állva a dízel fogyasztása sajnos sosem lesz elérhető a benzinessel.
1. Messze nem az a folyton meghaló és cserélendő fajta, mint a 307-ben, a hallottak alapján pont annyira romlik/romolhat, mint általában bármi.
2. 6 sebességes automata csak a V6-hoz jár, kisebb motorokon 4-esek vannak. A 6 sebességest a japán Aisin cég csinálta, nem ma kezdték az ipart. A 4 sebességesből kétféle van a dízeleken és a nagyobb benzineseken ZF 4HP20 (ők sem ma kezdték ugye a váltókészítést :) ), a kisebb benzinesen meg a PSA sajátja (Siemens-el közösen) az AL4.
Hogy ajánlom-e? Régebben csak kézim volt, de a magam részéről nagyon tetszik az automata, elégedett vagyok vele. Mondjuk ne úgy menj oda, hogy BMW/AUDI párosból ülsz át, mert nagyon meg fogsz lepődni, hiába a ZF váltó. A 407 egy kényelmes utazólimuzin kategória, az automata váltót és a motorvezérlést nem sportosra hangolták. Még SPORT módban sem. Ettől függetlenül most úgy érzem, jó döntés volt az automata. Városban határozottan kényelmes és előnyös, hogy nem kell váltogatni, kuplungolni. A nagy fogyasztástól nem kell félni, pirosnál állva 3 mp után üresbe teszi magát a váltó, a fék elengedésére áll vissza azonnal a hajtás. Sztrádán / autóúton a tempomat használatát teszi sokkal kényelmessé, valahol 30-40 felett kapcsolható be, így nem kell megvárni, míg 4-esbe váltasz kézzel. Csak bekapcsolod a tempomatot, és kész.
5. Igen, minden vezérlőnek van hibatárolója, érdemes olyannal menni, aki tud hibákat olvasni, segíthet a választásban. Épp ezért javasolt egy olyan próbakör, emi nem két kanyar a telephely körül, ahol egy kicsit lehet menni is, és utána hibát olvasni, így az esetleg a telephelyre kerüléskor törölt hibatárolókba újra be tud kerülni, ami előtte ott volt. És akkor kiolvasva tisztább lehet a kép. Az eladó (akár cég, akár magánember) ne zárkózzon el attól, hogy szervizbe vidd, vagy hibakódot olvastass.
6. Bár benzinesem van, azért egy-két szó. FAP szűrő nem macerás, ha rendesen van az autó kezelve. Rendszeresen ki kell hordani városon kívülre, hogy tudjon regenerálni, ha már vészmódba megy miatta, akkor irány a szervíz tisztíttatni. A rendszeres, kizárólag városi üzem rövid utakkal a FAP ellensége.
7. Nem navis a kocsim így nem tudom, mennyire jó, de egy biztos, iGO szintű navigációt ne várj. Maga a térkép azért nem annyira elavult, ne 2006-os elavultságúra számíts, térképfrissítés azért ott is van, de bármennyire is igyekeznek, egy magyar fejlesztésű térképszoftverrel nemigen lehet felvenni a versenyt magyarországon.
9. Nehéz kérdés, kevés embernek van hosszabb tapasztala mindkettővel. Nekem JBL hifim van CD tárral. Szerintem igen jól szól, szép mély hangokkal, nemigen gond egy lehúzott ablak autópályán sem. Nem tudom, JBL nélkül van-e pl. CD tár, ha nem akkor hátrány az is, hogy csak 1 CD olvasó van elöl. Nekem 2004 év végi a kocsim, még nem eszik MP3-at, nem tudom pontosan mikor volt e téren a facelift, de egyetlen olvasóban CD-t cserélgetni macera. CD tárral együtt 7 CD még MP funkció nélkül is elegendő egy időre.
10. A kocsitelefon és a BT két külön dolog. Azt hiszem az MP3 lejátszással együtt a kis középkonzolba is bekerült a BT telefonkezelés, így a saját telefon kihangosítása nem gond. A nagy navihoz járó kocsitelefon saját SIM-el megy, az egy teljesen önálló telefon függetlenül a tiedtől, bár gondolom BT párosítás lehetősége azért ott is lehet.
11. Ezt elsőként magadtól kell megkérdezned. Fogyasztási oldalról homlokegyenest másik oldal, mint a HDI. Városban araszolva (úgy értem tényleg araszolva, körút belváros, órákig araszolva), egy 3.0-s V6 fogyasztása (főleg télen) a 20 litert fogja közelíteni, és akkor még nem volt nehéz a lábad. Ha még élvezkedsz is közben, ahogy mondják, határ a csillagos ég. Annyira nem ritka a benzinesek között, amikor jött a luxusadó/válság, hirtelen megugrottak a HAHU-n a V6-ok. Persze veszélyesebb terület, mert ezek már többnyire SPORTLINE kivitelek, amit nem családapukák vettek békésen autózni, vszínű jobban nyúzottak.
Hát, talán jobb is, ha a kereskedőnek "lila gőze" sincs valamiről, mintha folyamatosan hazudik mindenről. Amikor én keresgéltem (2 éve) jobban örültem annak, ha kinyitás után félreállt, és megvárta, hogy mi nézegessünk, mint kezdje magyarázni a bizonyítványt.
Még egy szó a dízeről. Ahogy előttem is leírták, ha rendesen van kezelve, semmivel sem romlékonyabb, mint a benzines. De ugye használt autó vásárlásánál pont erről nincs semmilyen információ, és kereskedés esetében még a tulaj jelleméből sem lehet következtetni. Dízel esetén feltétlenül olyan emberrel kellene autót nézegetni, aki jártas e témában, aki apró jelekből képes lehet kitalálni, hogy bánhattak az autóval. És semmiképpen nem megvenni állapotfelmérés nélkül. Ugye nem mindegy, honnan tekerték esetleg vissza az órát. Mert ugye egy vezérmúszíjcsre még nem horribilis költség, de ha 200-250-ről simán 120-150-re tekerték, akkor egy sima vezérműszíjcserére készülsz, holott a FAP is már az élete vége felé közeledik és a TURBO is fog igényelni némi ráköltést.
Remélem inkább segített, mint ártott, amiket írtam.
Szia Vasmacska2 Csak azokra a kérdéseidre válaszolok, melyekre úgy gondolom kellő ismeretekkel rendelkezem.
Szerény véleményem szerint a dizel a jó döntés, pláne évi 30 000 km használat mellett.
1, Indexkar normálisan műkxik, elvétve hallottam -de már hallottam, hogy gond lett volna vele.
2, Van 4 és 6 fokozatú automata váltó is. Nekem manuális váltom van, nem vagyok híve az automatának, de ettől még lehet jó is.
3, Megitélésem szerint a HDI-ik jelenleg Európa talán legjobb dizel motorjai, tény hogy elég bonyolult szerkezetek és ezért van benne minek meghibásodnia. Ennek ellenére normális használat mellett megbizhatóak, takakarékosak, igen jól használhatóak. Vannak alapszabályok, melyeket be illik tartani. Típus hibája a kettőstömegű lendítőkerék meghíbásodása. Hangja alapján, aki ért hozzá kiszúrja. Porlasztó csúcs sokat bír, ha rendes töltőállomáson tankolsz és nem "okosba".
4, A turbónál szinte az egyetlen szempont, hogyan használod az autót. Hidegen nem huzatni, forró motort nem leállítani, hanem hagyni alapjáraton lehűlni, olajat időben és megfelelő mínőségűre cserélni. (Max: 20 000 km)
5, Igen, minden hiba elvileg letárolódik és kiolvasható
6, Az Eolys folydaékot kb. 100- 150 000 Km-ként tölteni kell, a FAP cseréje vagy tisztítása elég változó, de kb. 150- 200 000 Km-nél esedékes. Az Eolysnak kb. 5000 Ft litere, 4L kell egy feltötéshez. A FAP ára nagyon változó attól fűggően, hogy gyári felújítottat, vadi újat vagy csak tisztítást választasz. 7, A gyári Naviról sok jót nem hallottam, de nekem RD4-es (Navi nélküli) van. Üdvözlettel: birobandi
Gábor vagyok Budapestről. Nem oly rég akadtam a fórumra. Már át is olvastam jó néhány oldalt de nem találtam pár kérdésemre a választ, ezért ebben kérném a segítségeteket. Jelenleg egy 2004-es 307SW 2.0-ás benzinesem van, amivel nagyon meg vagyok elégedve. ...(de mint minden ember Én is jobbra és nagyobbra vágyom.) Világ életemben benzines autóim voltak és félek venni egy dízelt napi használatra, ezért is kérnék egy kis lelki támogatást :-) ..bár a dízel valószínűleg jobban megérné az évi 30.000km-re. Talán, ha találnék, inkább vennék benzinest, csak sajnos a kínálat elég gyér. Sajnos nem egyszerű a választás és nem egyszerű a vásárlás! Kitétel nálam, hogy gyári fényezésű legyen és a szükséges extrák benne legyenek. Jelenleg 2006-os évjárattól felfelé keresgélek, így ehhez kapcsolódnának alábbi kérdések:
1. Az indexkar, csak úgy mint a 307-es ben hajlamos a megadásra? ...vagy finomítottak rajta már?
2. A kiszelmet példányok többsége automata váltóval szerelt. Mennyire macerás a váltó? Van e valami típushibája? Továbbá a kérdés az az, hogy 4 vagy 6 fokozatú e? A HAHU.-n ez nem egyértelmű. (írják ennek, írják annak) bár szubjektív, de ajánljátok e az automatát egyáltalán?
3. A HDI motorokat sokan szidják, sokan az egekig magasztalák. Mi az ami a probléma és hogyan tudom kiszúrni azt? Mennyit bír egy porlasztócsúcs, ha lehet ezt egyáltalán km-ben kifejezni?
4. A turbó: kérdés, mint a 3. esetén.
5. Ebben a típusban van e olyan számítógép, amely eltárolja a hibákat is ki is olvasható? (megcsúszott váltó hiba tárolása, egyéb rejtett hibák ellenőrzése)
6. A FAP szűrő mennyire macerás? Milyen időközönként kell tisztítani? (20%pálya 80%város használatban) ...és mi ennek az ára?
7.Olyan darabot szeretnék kifogni, ami nagy navis. Valóban használhatatlan a MO.i térkép?
8. Lehet e TV modult, vagy DVD-t rákötni a 16:9-re?
9. Az alap hi-fi mennyirben különbözik a JBL-től? Valaki leírná mit tud a JBL? (Én, már amikor nem telefonálok, mindig zenét hallgatok, ezért ez is fontos)
10. A telefon csak külön szimről megy? ..vagy minden telefonos autóban van blútúsz ..és arról?
11. A 3.0-ás V6-os valóban hanyagolandó? Több rosszat olvastam róla. ..bár ez volna a cél, de ritka mint a fehér holló!
Azért is van ennyi láma kérdésem, mert sok esetben kereskedőnél van az autó és lila gőze sincs és mivel sokat kérdezek, a hajukat tépik!
407SW 2.0HDI Monochrom kijelzo az alacsonyabb fajta.
Erdeklodnek, hogy lehetseges-e a monochrom kijelzot kicserelni egy nagyobbra akkorara ami a navis-ban is van. Persze a befogado muanyaggal egyutt.
Navi nem kene melle. Igazabol annyit tudjon kiirni mint a mostani. Tovabba kivulrol video jelet szeretnek ravezetni esetenkent.
Csinalt mar vki ilyesmit, egyaltalan lehetseges? Ha igen mivel jar ez ? Kb mennyibe kerulne?
Ujabban elojott egy olyan problema hogy a turbo nem kapcsolt be 1-2 alkalommal. Ha leallitottam es ujrainditottam az autot akkor utana mukodott rendesen.
Elofordult mar valakinel ilyen? Mi okozhatja?
Masik erdekes jelenseg 2000 fordulat alatt enyhen bedadogott ma a motor. Nehany percig alacsonyabb fokozatba raktam es kb 3500 fordulaton mentem vele nehany percig.
Ugy tunik ez megoldotta a problemat ismet teljesen siman jar. Nincs valakinek otlete mi okozhatta ezt?
Azt, hogy jól működik csak egy másik mérőórával tudod ellenőrizni. (kalibrálni)
pl. benzinkúton egyenként leenged (azt hiszem 2 bar alá) megmér majd check műszerfalon ha alcsony guminyomás hibát jelez jó. Ezt mindegyikkel külön-külön.
Ha az előírt nyomáson nem jelez hibát és alacsonyabbon igen akkor elvileg jó.
A gumijaimat lecseréltettem nyárira.Télen lemezfelnim volt 16os jeladó nélkül mikor lecserélték a gumikat és a felniket kitettem otthon már akkor jelzett 1x,hogy defektem van... aztán ez a jelenség akkor elöször történt és azóta se. de most viszont vissza lett rakatva a nyári akkor azt hol tudom megnézni , hogy rendes e a guminyomásom, vagy hogy egyáltalán veszi e az adást?