Mégegyszer mondom, hogy értsd: a nőnemű unokatestvérem férjura volt a szállóvendég. Rokon. A hitesúr duplán találó: tényleg amolyan melldöngetős, énvagyokazúraházban típus, mellesleg többek közt hitoktató. Így lazán összejön a 1002 kizáró ok. :o)
Hagymapucolás: Egyszer főztem 60 főre bogrács(ok)ban, szerintem már meséltem itt. Úgy kezdődött a recept, hogy végy 8 kiló hagymát. Namost azt mind én egyedül. Kipróbáltam a szájbantartós módszert, csak mivel nem volt víz, borral. :o) Néha lenyeltem. Ezzel együtt is én maradtam a legjózanabb, a csapat csúfosan berúgott kinn a napon krumplihámozás közben. Hiába no, az első diplománkat ünnepeltük épp, megadtuk a módját. :o)) Szóval nekem sem vált be a trükk. :o)
Egyszer meg a csemetém úszószemüvegét vetettem be hagyma elleni küzdelemben, de az is sírásba torkollott: meglátott a gyerek és azt mondta: hülye vagy, anya?! Olyan hangsúllyal, hogy sírva röhögtünk. :o))
Újább két gyöngyszem a nattestvér eszementsége témakörben:
Busht gyalázó pólója miatt tiltották ki a repülőből Heasley pólója több utas felháborodását is kiváltotta. Az asszony beleegyezett, hogy egy pulóvert húzzon rá, ám ez alvás közben felcsúszott. Több utas tiltakozása miatt a légikísérők megkérték, hogy fordítsa ki a pólót, vagy hagyja el a repülőt. Heasley ez utóbbit választotta.
Liberális össztűz a pingvinekre A film megkapja a megbélyegző "kirekesztő" jelzőt is, ugyanis szó sem lehet arról, hogy csak a hagyományos családmodellben lehet önfeláldozó módon gyermeket nevelni, és ezzel elidegeníteni az egyedülálló, valamint a homoszexuális szülőket. Bizonyítékképpen sikerült az egyik New York-i állatkertben egy homoszexuális pingvinpárt találni, amelynek szülői szeretetéhez nem férhet kétség.
Most zuhanyol a hitesúr, mámma már ne várjatok. A marhapörit meg elsóztam picit, de annyira nem, hogy viccelkedni lehetne holmi szerelmes szakácsnőkkel. :o))
Megvan. A hadseregben ökörködtek velünk az ún. IP-40 búvárkészülékkel. Tízezer éve, bár ahogy a hadsereget ismerem, most sem lehet jobb.
Gázálarcszerű valami, onnan gégecső az ember hasára szíjazott készülékig, ahonnan jő az ember orcájába az ájer. ( Most nem ejtek szót arról, hogy a nyelves csók kutyafüle bakteriológiailag ahoz, amikor fél óra múlva az egészet a szájba veendő csutorával együtt át kellett venni egy bajtárstól. Mert takarékosság. Egy patron két óra, tehát négyen használtuk)
Szóval az uszodában mindenki kapott egy súlyzót, aztán nem volt szabad fél óráig feljönni a víz alól.
Egész jól elszórakoztunk volna ott a hagymával. (a súlyzót valahogy magunkra kötve hiszen a hagymapucoláshoz két kéz kell). Egyrészt a gázálarc miatt, másrészt a hagyma víz alatt lett volna garantáltan.
Tiltakozom! A Felsőbodvaröttyentőt kínzás hatására esetleg bevállalom, de olyat én magamtól nem tudok kitalálni, hogy Hermannschlag u Beneova nad Černou! Ezt igenis a valóság ihlette, és egy nagyon hangulatos kis cseh-német falu. (Legalábbis gondolom...) :o)
Én is kipróbáltam, de nekem nem működött, csak sokkal tovább tartott így a hagymaszeletelés, mert a szájamban lévő víz elterelte a figyelmemet. (Ügyelni kellett rá, hogy ne nyeljem le, és ez nagyon idegesítő volt.) Hiába, nem megy a multitasking... Viszont egyszer halálra rémültem, ugyanis tök gyanútlanul beléptem apáméknál az ebédlőbe, és valami UFO ült az asztalnál levesestányérnyi szemekkel. Apám volt az, aki éppen forradalmasította az iparágat, és búvárszemüvegben pucolta a hagymát. Még jó, hogy a búvárszemüveghez tartozó pipa nem volt a szájában!
Eccer nagyonrég, lb. 1980-ban a budapesti Állatkertben volt nagy röhögés, amikor a majomháznál a csimpánzok randalíroztak, nekem az állatkertben ők voltak a legfőbb látványosság. És akkor egy öklömnyi, darált nyershús-állagú gombóc repült ki azegyik majom kezéből, a környezetünkben valakit jól képen találva. Na azt a fújolást/röhögést/lapulást kellett volna látnotok.
> azt is mondják, víz alá kell tartani a hagymát. Valóban van ilyen szokás is. Ez esetben viszont akkor kell a védőszemüveg, amikor a felszelt hagymát a zsiradékba öntöd... :-)
Akkor - bulira készülvén - (nagy kortynak épp nagy korty volt, nem tagadom) nem víz volt a számban. És inkább azt is gyorsan lenyeltem. Ez lehetett a baj.
Komolyra fordítva szót, azt is mondják, víz alá kell tartani a hagymát. De akkor be kellett volna a szabad levegőről a zárt térbe menni.
Bár én férfi vagyok, és ezek közül is ahhoz az alcsoporthoz tartozom akik nem tudnak/szeretnek/akarnak/mernek főzni, állítólag ha egy nagy korty vizet a szájban tartasz hagymaszeletelés közben, akkor nem fogod megsiratni. Egyszer kipróbálom majd.
Eccer volt dolgom olyan hagymával, hogy elő kellett keresnem a munkavédelmi szemüveget. Ami például köszörűgéphez kell. Pedig szabadban, teraszon, hátszélben kellett szeletelni.Elképzeltem, milyen lenne zárt térben.
De motorosszemüveg is jó, ami nyilván minden háztartásban bőven található:-)
Erről eszembe jutott. Egy másik földrészen háziállat: a láma.
Fatornyosban állatkert. Az egyik nevezetesség a láma. Karámban, amit fák vettek körül. A karám négy oldalán tábla ékes magyar nyelven: Vigyázat ,az állat köpköd!
És úgy is volt. Talán azért voltak a fák. Gyors pillantás a fák mögül a lámára, aztán visszahúzódni ízibe'.
Még az átkosban történt az eset. Orosz katonák voltak az állatkertben. Gondolom, jutalom gyanánt. Busszal, tiszttel az élen, épphogy nem meneteltek. És odamentek a láma karámjához. Oroszul nem volt kiírva felirat. A nemsokára felhangzó röhögés elárulta, hogy valamelyikük nem tudott idejében elbújni. Még akkor is törülközött szegény, amikor mellettünk elhaladtak.