Én úgy hallottam, hogy Somogyi jön, erről nincs valakinek valami infója esetleg megbízhatóbb forrásból?, csak mert ha van alapja akkor az U23-as szabálynak egész elfogadható játékosokkal rendelkeznénk(Somogyi, Kovács, Dancsecs). Nem mellesleg Somogyit simán be lehetne vetni a BL-be is, ezzel bővülnének a rotációs lehetőségeink.
Somogyinak élő szerződése van, Kerpel leigazolasa nekik is azért volt prioritás, mivel az egész szezonban pályán kell lenni egy fiatalnak az első félidőben, szóval így van már két minőségi emberük is, ezen felül valószínűleg ok többet is fogjak őket használni.
Aztan persze ki tudja, lehet megkerestük, de én nem tudok róla semmit.
Ha szerencsénk van, akkor megtaláljuk benne Szrecsko kitünő pedagógiai érzékét (ez szerintem meg van benne látottak alapján), és Okorn magasan kvalifikált szakmai tudását.
Ha ez a kettő klappol, akkor egy főnyereményt húztunk elő a tarsolyból.
Persze puding próbája az evés.
Falco Man: Somogyit azért kérdeztem, mert ezt (is) hallani, a Deac igazolása pedig még egyértelműbbé teszi.
Én örülnék neki, egy olyan fiatal, akivel nem lennénk mínuszban BL meccsen sem, bátran be merném tenni.
Elsőre bennem nagyon vegyes érzések vannak. Konakov bizonyítottan ért a szakmához, de nem feltétlenül az lesz jó vezetőedző aki jó másodedző. Az új felállást sem annyira értem, új edzőt és régit is fizetünk? Elsőre érdekes, de reméljük bejön.
Én örülök, hogy egy olyan edző veszi át a csapat irányitását aki 4 éve velünk van. Ez hatalmas előny a játékosoknak és a vezetőségnek is. Mi szurkolók pedig szeretjük, sokat tett ő is a sikeres szereplésünkért. Megérdemli, hogy megkapja a bizalmat és a lehetőséget és a legjobb helyen kezdi meg a vezetőiedzői pályafutását. Gásper biztos nagyon sokat tud majd segiteni tanácsokkal neki. A szakmai stábunk erős lesz már csak játékosokat kell igazolnunk.
Kockázat benne van, ha vissza emlékszel én is írtam, hogy nem örülnek ha Konakov egyszerre nálunk lenne vezetőedző, de így, hogy Gasper gyakorlatilag a napi feladatokon kívül marad a csapatnál, bármikor számíthat Milos a segítségére, tanácsára, abszolút ott lesz mellette és az új masodedzo is így én nem aggódok.
Legios választásban is nagy szerepe lesz majd Okornnak, szóval ez így egy jo megoldás. Én bizakodó vagyok.
Igazolasok kapcsán július közepe előtt nem hiszem, hogy lesznek hírek, várjuk Beni és Szili döntését.
Én hangoztattam régebben is, jó,hogy Gasper marad, de nem ő fog meccselni ,és reagálni az ellenfél húzásaira. Nálam Gasper egy magasabb szint, és nem szeretném úgy járjunk mint a Körmend, ahol Ziga össze vissza cserélt, azt sem tudta mit akart játszatni, stb.
Én magam részéről megadom az esélyt Konakovnak,megérdemli a lehetőségét, de némi félsz van bennem sajnos.
A lehető legjobb döntés született a körülményekhez képest, Gasper nem akart elszakadni a csapattól, de a vezetőedzoi feladatokat már nem tudta vállalni.
Milos a legjobb környezetBen, Gasperrel a háta mögött és az új masodedzovel nem kell egyszerre bele ugrania a mely vízbe.
Ugyanígy éreztem Zoli esetben is, mikor sikerült neki a külföldi szerződés. Bárcsak minden évben lenne olyan magyar teljesítmény, hogy folyamatosan tudjanak kulfoldre igazolni a játékosaink.
Nem is bonyolult. Ha esetleg nem maradnak, akkor büszkének kell lennünk, hogy egy teljesen hazai nevelésű játékos, aki csapatkapitány volt, a klub rangletrajan egyre előrébb jutva nemzetközi szintű játékos lett, míg Benke esetében nalunk teljesedett ki egy külföldi kalandra. Nyilván nagyon fognak hiányozni, de én inkább azon az elven vagyok, hogy a Falco által jutottak el erre a szintre.
Gasper és Milos is maradni fog, nem kell aggodni. Meg fogjak oldani a pótlásújat, ha úgy alakul.
Hát nem egyszerű a Falco és Okorn helyzete. Az edzőnek úgy kellene aláírnia a szerződését, hogy július végéig semmit sem tud csinálni. A keret ereje és kialakítása nagyban függ Váradi és Benke döntésétől.
Nyilván van hírértéke, el is olvastam a cikket róla, van is véleményem, de (mint ahogy ezzel te is teljesen tisztában vagy) én a Falco-fórumra való beíráskor elsősorban a saját csapatom háza tájáról várnék valami hírt...
Váradi Kornél így az egyetlen magyar edző az NB1ben?
Azt írják Albában is valami szlovén lesz. DEAC,Alba,ASE- mindháromban itthon új név lesz, kíváncsi leszek, van hogy ezek jól sültek el, de van hogy ezeket pár hónap után kirakják, mint pont Pakson pár éve az a litván figura.
Nem a Te gondolatmenetedre céloztam, úgy általában erre az álláspontra. Még egyszer, nincs ezzel nekem semmi gondom, csak a megvalósíthatóságot mérlegelem, ott nekem az 5 drága légiós mission impossible dolognak tűnik, kiváltképp úgy, hogy lesz min. 2, de inkább (és remélem) 4 válogatottunk.
Nyilván a minőségi légiós definíció is szubjektív...
Egyelőre várjuk meg az edző személyét - remélhetőleg Gasper + Milos - majd az anyagi lehetőségeinket, aztán jöhet a szakma :-)
Persze ez is egy meglátás. Én kezdő négyest próbálnék a lehető legjobbat hozni.
Azért tegyük hozzá, hogy az Anderson fèle mellényúlás nagyon szélsőséges eset. Ennyire a várt szint alatt talán egyetlen európai sztàr négyes sem teljesítene.