Keresés

Részletes keresés

ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.20 0 0 296

Az ateizmusnak kb annyi értelme van, mint mondjuk az antiMiciMackizmusnak. :-)

Mi értelme van MiciMackó létezését tagadni?

Van valakinek még ennél is jobb példája?

Sharion Creative Commons License 2018.10.19 0 0 295

Biztosan mások is vannak úgy vele, hogy olykor tudják, honnan és milyen hatások fogják érni. Nem sikerül mindig kiiktatni, de ez azért "jó", mert nem ér váratlanul.

Előzmény: ErkölcsTan (293)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.19 0 0 294

ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.19 0 0 293

OK :-) Jogos ...

Ezt nem fejtettem ki bővebben, de van rá megoldás.

Az emberi elme képes tökéletesen becsapni önmagát.

... de ezt általában nem általános jelenség és nem is állandó ...

A megoldás egyszerű. Néha-néha érdemes, ha az ember leellenőrzi saját magát is.

Mi a csalás és az emberi elme önbecsapását kettős vak próbákkal küszöböltük ki

például az ELTE Kísérleti Pszichológiai Tanszékén, amikor telepátia(gondolatátviteli), vagy prekogniciós(jövőérzékelési) kísérletsorozatokat végeztünk.

A kettős vak próbát gondolom tudod mi, vagy ha nem utána tudsz járni.

Előzmény: Sharion (292)
Sharion Creative Commons License 2018.10.19 0 0 292

:))

Most akkor a saját fejünk után menjünk, vagy nem?

Mert az előbb azt írtad, ne higgyünk magunkban....

Előzmény: ErkölcsTan (291)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.19 0 0 291

https://www.youtube.com/watch?v=-33gykQRks4

"Szófogadó, jó kis tömeg ez", gondolta az asszony - és a fiához fordult.
 - Jól van, hát legyen! Gyere Brájen, mondj nekik valamit!
 - De mama! - szabódott hõsünk.
 - Hagyd már azt a walesi ringyót! - rántott egyet rajta az anyja.
 - De nincs kedvem mami - szólt még vissza Brájen az ablakból, aztán
a hívek felé fordult. - Jó reggelt!...
 - ÁLDÁST! ÁLDÁST!
 - Ne! Figyeljetek kérlek! Kérlek! Egy-két dolgot tisztáznunk kell!
 - BESZÉLJ! HALLJUK MIND A KETTÕT!
 - Nos... - kezdett bele Brájen - mindnyájan tévedtek! Nem kell
követnetek engem! Nektek nem kell követni senkit sem! Nektek önállóan
kell gondolkoznotok! Ti mind egyéniségek vagytok!!!
 - IGEN. MI MIND EGYÉNISÉGEK VAGYUNK! - mondták egyszerre.
 - Ti mind különbözõek vagytok!
 - IGEN, MI MIND KÜLÖNBÖZÕEK VAGYUNK!
 - Én nem! - kiáltotta valaki.
 - Mindent magatoknak kell megoldanotok!
 - IGEN, MAGUNKNAK KELL MEGOLDANUNK MINDENT!
 - Pontosan - dicsérte õket Brájen.
 - FOLYTASD! - kérte a kórus.
 - Nem! Éppen ez a lényeg! Ne hagyjátok, hogy bárki megmondja, mit
csináljatok, különben... juj!
 - Elég volt! - rántotta el a szónokot fülénél fogva a mama.
 - Ó! EZ NEM VOLT EGY PERC!
 - De igen, annyi volt!

Előzmény: Sharion (289)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.19 0 0 290

Egy rövidítésen agyaltam vagy tíz évig. Ebből lett az Isten1,2ből a  Kényszerképzet

A teljes verzió: Isten egyes emberek és embercsoportok tudatában és tudattalanjában lévő speciális érzésforma, érzelemtípus. Istennel egyesek (az istenhívők) a világ és az élet keletkezését, felépítését, működését próbálják meg elképzelten és logikátlanul magyarázni, illetve élethelyzeteikre keresnek megoldást általa. Míg másokra (például az ateistákra, realistákra, naturalistákra, materialistákra, szkeptikusokra is ) Isten tudattalanul is olyan hatással lehet, hogy logikai és kritikai érzékük az istenhívőkéhez hasonlóan torzul bizonyos területeken. 

Eddig jutottam a kutatásaimban és a teszteléseimben 2000- től 2007.05.24 -ig Jómagam nem éreztem ezt a verziót soha sem kellően jónak és hibátlannak. Tovább akartam pontosítani és addig addig halogattam, amíg ez 10 évbe került, mire meglett. Pedig már addig is megvolt, benne voltak az írásaimban, csak valahogy nem raktam egybe.

Mi volt vele a fő gondom? Túl bonyolult a fogalmazásom és túl hosszú. Ez nem vihető át TÖMEGEK fejébe. Persze ez a 10 év messze nem tétlenséggel telt, hanem éppen ellenkezőleg, végig tesztelés történt. Tehát hiába jó, nem lehet vele elérni azt a célt, amit neki szántam. Ergo mégsem jó. Ha más nem azért, mert nem eléggé közérthető.

Előzmény: Sharion (285)
Sharion Creative Commons License 2018.10.19 0 0 289

És addig amíg várunk, mit csináljunk?

Előzmény: ErkölcsTan (287)
Sharion Creative Commons License 2018.10.19 0 0 288

Akkor minek a kódex?

Előzmény: ErkölcsTan (286)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.19 0 0 287

Semmi. Igazából csak várni kell.

Előzmény: Sharion (285)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.19 0 0 286

.... de :-)

Mint Isten teremtőjének a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakuttynak a prófétájának ez a küldetésem

(gondolom rájöttél, hogy ez is csak egy paradoxon és egyben egy Gyógyító Vakcina Gondolatvírus is, tehát legyengített hülyeség)

Előzmény: Sharion (283)
Sharion Creative Commons License 2018.10.19 0 0 285

Ezt értem. Ezen kívül van valami érdekes is?

Előzmény: ErkölcsTan (284)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.19 0 0 284

Ez már nem a jelen és nem is a jövő, hanem a múlt.

Már megtörtént.

Sőt már az alap (istenhívők) gyógyításon túl a tagadásvallásosak gyógyításának módszereit is leteszteltem.

Nem Isten létezésével volt a gond eddig sem, hanem a tudományos meghatározásával. Hiszen azt sem tudták mi van, vagy mi nincs. Továbbá nem az a fő probléma, hogy nincs Isten, hanem az ellenkezője, hogy túl sok van. Túl sok Istent teremtettek eddig az emberek.

Nagyon sok hibás és cáfolható logikai istenérv után létrejött egy olyan amit eddig nem tudtak cáfolni, mert bizonyított. Isten = gyűjtőfogalom 1. emberek által teremtett fő mítoszlények 2. egy kényszerképzet // Tehát feltárásra került Isten tudományos meghatározása. Innét már felesleges benne hinni és tagadni is, hiszen létezése tudományos tény.

Előzmény: Sharion (279)
Sharion Creative Commons License 2018.10.19 0 0 283

Etikai kódex nélkül nem tudnád?

Előzmény: ErkölcsTan (281)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.19 0 0 282

Éppen beérőfélben van a vatikáni szerződés felbontását elindító ivángabi MÉM-je !! :-))

Előzmény: ErkölcsTan (270)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.19 0 0 281

Erre való a jedi vallásom etikai kódexe.

Meg egyébként is lesz@rom tablettám is van rá. :-)

Előzmény: Sharion (278)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.19 0 0 280

Egyébként biztosan rájöttél, hogy nem is kell egyeztetni senkivel sem és nem is kell meggyőzni senkit sem.

A tudományos módszertannal létrejövő dolgok ugyan is nem szavazás kérdéskörébe tartoznak.

Ami az, az úgy is utat tör magának.

Mondjuk idő kell hozzá, de a Vatikán is elismerte köbö 500 év múlva, hogy Gallilei egy tudós és nem sarlatán. :-)

Előzmény: Törölt nick (274)
Sharion Creative Commons License 2018.10.19 0 0 279

Isten mint tudományos módszertan.:)

Előzmény: ErkölcsTan (276)
Sharion Creative Commons License 2018.10.19 0 0 278

Vigyázz, mert ez csak az egódat hízlalja. :)

Előzmény: ErkölcsTan (270)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.19 0 0 277

Azt gondoltam már nem érhet meglepetés a fórumon, de tévedtem : ivángabi TUDOMÁNYOS KUTATÓ !!! :-))

Valszeg leszakad a képernyője mindenkinek aki ezt elolvasta......

Előzmény: ErkölcsTan (273)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.19 0 0 276

Igen ezen az agyaláson én már vagy két évtizede túl vagyok.

Le is írtam:

Azt még viszonylag sokan megértik, hogy az emberek annyiféleképpen határozzák meg Istent, hogy ez egyértelmű bizonyítéka, hogy nem ugyanabban az Istenben hisznek és nem ugyanazt az Istent tagadják. Ezt egy több éves adatgyűjtés sorozattal bizonyítottam, melyben azt kértem nagyon széles társadalmi rétegeket lefedve, hogy definiálják számomra Isten fogalmát. A beérkezett cirka 5-6 ezer ilyen definícióból, adatrendezéssel kiválogattam közel százharmincat, amelyek jellemzően már nem egymás ismétlései és variációi. Más egyéb szűrési elvet nem alkalmaztam. Igazából folytathattam volna szinte a végtelen variációkig ezt a gyűjtőmunkát, de értelme nem lett volna, hiszen már ez is bőven elégségesnek kellene lenni az általam felvázolt megértési folyamathoz.

Tehát az egyértelműen bizonyított dolog, hogy Istennek nem adható meg egy minden vallást kielégítő, pontos definíciója, éppen ezért ezzel kísérletezni, vagy erre törekedni teljesen felesleges is. A vallások különféle Isteneit nevezhetjük nyugodtan éppen ezért Speciális Isteneknek, amelyek csak a saját vallási rendszerűkön belül elfogadottak, de más vallási rendszerekkel már ütköznek.

Arra viszont érdemes és lehet is törekedni, hogy az adott szó legalább a tudományos módszertant elfogadók között egységes értelmezést nyerhessen.

Előzmény: Törölt nick (274)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.19 0 0 275

IGen lehet hozni a hülye és rosz példákat az akció filmes jelenetekre, amikor veszélyes vírusokkal akarják kinyírni az emberiséget, vagy annak legalább jó nagy részét. 

Mert igen. Ezt meg lehet tenni JÓ és GYÓGYÍTÓ formátumban is. Olyan is van a filmekben is.

Ja és ugyebár egyikhez sem kellenek tömegek. Általában elég egy emberke, aki kinyit egy üvegcsét.  :-) 

Törölt nick Creative Commons License 2018.10.19 0 0 274

Nálam ez nem pont türelem kérdése. Ha nincs egy megállapodás arról, hogy "ezt és ezt mondjuk egymásnak, és az ezt és ezt jelenti", akkor nem lesz értelmes beszélgetés - tekintve azt, hogy viszonylag sok szót ismerünk, és azok sok-sok jelentéssel bírhatnak. Lehet úgy is beszélni, hogy megérteni akarjuk egymást, meg úgy is (csak azt nem nevezem én beszédnek), hogy nem akarjuk.

További szép estét (ha akad olyan ember, aki megérti, hogy ez mit jelent)! 

Előzmény: ErkölcsTan (272)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.19 0 0 273

Magadban hinni a legveszélyesebb dolog.

Az emberi elme ugyan is tökéletesen be tudja csapni önmagát.

Ezt viszont mint tudományos kutató (is) állíthatom neked tényként.

Előzmény: Sharion (267)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.19 0 0 272

Isten definícióiból (több ezerből) van egy ilyen tömörebb legyűjtés :

Akinek van türelme, meg kitartása az tegye ezt meg az ateizmussal is.

Isten definíciói (és majdnem definíciói)

Előzmény: Törölt nick (269)
Sharion Creative Commons License 2018.10.19 0 0 271

Akkor önként. De a hatalom önmaga erőszakos jellegéből adódóan sajnos nem így működik. Így a tiltás sem használ.

Előzmény: Törölt nick (268)
ErkölcsTan Creative Commons License 2018.10.19 0 0 270

Gyógyító Vakcina Gondolatvírusok

MÉM elmélet

Gerilla marketing

Tudattalan

Vannak átfedések.

Ezt nem is emlékszem már, de akkor próbáltam ki először élesben és teszteltem, amikor Qrcsány Ferenc volt a miniszterelnök.

"Bontsuk fel a vatikáni szerződést" című 10 hónap alatt csúcsra járt.

Tehát tíz hónap kellett hozzá, hogy eljussunk innét -ide.

Innét: Tudta az országban kb 20-30 ember, hogy mi is az a vatikáni szerződés, amit Horn Gyuszi írt alá. Elindítottam egy MÉM-et és egy idő után magára is hagytam. Azt figyeltem, hogy hogyanterjed és meddig jut el és mennyi idő alatt.

Ide: 10 hónap kellett hozzá, amikor vagy 3-4 hónap időtartalomig már minden újságban fő téma volt a Vatikáni szerződés és annak esetleges módosítása, vagy felbontása. Az ország nagy része már tudta mi is az. Mert a tévében az országgyüllésben és voltak miatta tüntetések is. A csúcspontának azt számítottam, amikor Qrcsány kiment Vatikán haramia állampa és leqrta a pápát is.

Törölt nick Creative Commons License 2018.10.19 0 1 269

Talán valóban késő lenne. Talán nem csak topikot nyitni arról, hanen meghatározni is. Ha most összegyűjteném, hogy mi fér az ezen a fórumon történt - eddigi meghatározásaiba, hát esetleg az derülne ki róla, hogy annyira sokat jelentő, hogy az már semmitmondó. Elfelejtünk beszélni tudni egymással, és inkább ebben látok problémát. 

Előzmény: ErkölcsTan (266)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.19 0 0 268

Nem érted. Ott van az önként szó, nem látok tiltást.

Előzmény: Sharion (265)
Sharion Creative Commons License 2018.10.19 0 0 267

Semmiben Sem Hívő vallás

Magában csak hisz....ez vicces. Védett vagy a saját vallásoddal szemben? Nem úgy néz ki. :)

Előzmény: ErkölcsTan (264)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!