Nem alaptalanul verte szét a szadesz, gondolhatod. Egy ország alapvető működéséhez két dolog kell: Normális hadsereg és normális közbiztonság. Minden más ebből következik.
Ismered a viccet: besorozzák a társadalom rejtett erőforrásait és megtámadják Romániát. Ha győzünk, mienk Erdély, ha vesztünk akkor megoldódik a romakérdés.
Attól függ. A NATO móka idején beetették Miloékat, hogy felőlünk indul a támadás, erre az idehordta az összes páncélosát. A hidakat, viaduktokat szétverték és még örülhettek, hogy nem ment még akkor nálunk a vasazás/a rejett erőforrrások ellopták volna az egészet/.
Miután Belgrádban is mindenki nyárson sütött, mert áram és etc nem volt, "megszelídültek".
Boszniában is más lett volna a helyzet, ha valami nyomós ok, pl kőolaj van.
Ha a magyar honvédségnek csúfolt tolvajbagázsra gondolsz, akkor ki kell ábrándítsalak.
Egy 30km széles 4 km mély sávot tudnának védeni egy közepes ukrán gengszteróbanda ellen fél napig, egyébként is du 4 órakor hazamennek, reggel nyolcig nincs háború.
Átlagban 3 grippen repül/a többi rom/, van hozzájuk 30 db muzeális, máshol rég ellőtt Maverick, és pár ősrakéta ja és a pilóta dobálhatja még az ellent gyíkhúskonzervvel, mert az még sok van.
Még mielőtt lecsapsz az analfabétára/ezt a hadászati oldalára értettem/, mint a gyöngytyúk- régen 2 ss-el írták, amikor én írni tanultam, néha direkt bennhagyom a dupla s-et nosztalgiából. Pl a szőlő-t szöllő-nek írtuk.
Annyit írsz a kisebbségekről, hogy gondoltam megemlítem. Magyarul kis - kisebb - kisebbség. Kiss csak vezetéknévként fordul elő (az angol csókot leszámítva).
Vagy nem. Belefolytunk volna egy öldöklő és igencsak ronda háborúba, alighanem megszórtak volna néhányszor bombával, majd jöttek volna a békefenntartók...
Mi lenne, ha egy újabb visszacsatolás után a szerbek megint harcolni kezdenének a magyarok ellen? Nem volt elég áldozat az 1944-45 telén megölt tízezernyi magyar. Nem vagytok felelőtlenek?
A szerb érdekes népség. Amíg kissebbségben van addig szelíd és türelmes, ha viszont többségbe kerúl akkor tör ki balőle a xenofób, vérivó rác. Békés szomszéd eddig, de ekkor átmegy és a legszadistább módon kinyírja a másikat.
Mármint szerinted. Ellenben a nemzetközi jog szerint egy kétoldalú nemzetközi szerződés hatrályát vesztheti ha az azt megkötő államok közül valamelyik megszűnik, átalakul, és így a másik állam nem ismeri el a szerződés hatályosságát.
Másrészt a független horvát államot több ország is elismerte.
Persze az nem lep meg, hogy erre reagáltál, a másik kettőre nem...