Tartok tőle, hogy kiragadtál egyetlen szempontot és az alapján ítélkezel.
1. A garancia 100.000 km-re szól. Ha az autó Epson nyomtató lenne, akkor 100.000+1 km után megdöglene. Mind. A háromszoros futásteljesítmény szerintem reális. Egy franciával a sarokig nem jutsz el, ennek ellenére veszik, mint a cukrot.
2. Az autók alig élik meg a 200.000 km-t is. Miért is kellene arra a szegmensre gyártani, amit soha nem fog elérni az autók zöme?
3. Megfizetnéd-e azt az árkülönbözetet, ami ahhoz kellene, hogy a Te autód is elmenjen 400-ig? Miközben valószínűleg 150-nél eladod és veszel másik újat.
4. Az újautó vásárlók általában nem a 300-400-at futott autókból ülnek át. Egyetlen autógyárnak sem szempont ezen tulajok érdekképviselete.
5. Jellemzően 10-12.000 km-t hajt az egységnyi sugarú felhasználó. Ki a fene akar 25 éves autóval mászkálni? Aki 3 év alatt tekeri bele a 300.000 km-t, az majd megtermeli egy új autó árát közben... hacsak nem hülye az illető.
6. Az autó egy piaci termék. Mindegyik valamilyen piaci igényt szeretne kielégíteni. Az Alfák sportosak, a PSA-k nagyon jól felszereltek, az oroszok "olcsók", a németek drágák, stb. Nincs köztük jó és rossz, csak mind más. Aki szeretne egy megbízható, jól felszerelt, esztétikus autót 10-15 évre, annak jó választás a Kia. Nem kell belelátni olyan dolgokat, amik nincsenek ott.
Amiről írsz, az az autó életében sorban legutolsó tulajdonos lépcsőházi kesergése. Igen, ő szeretné, ha sokáig húzná az autó, előtte a sorban ez senkinek nem érdeke, így aztán ezt a tulajdonságát nem is fizetnék meg.
1.4-es Kia Ceedem van szívó motorral, 2019-ben vettem újonnan. Érdekes amit a motorokról olvasok itt. 300000 km és kuka a motorjuk ezeknek a gépeknek? Akármennyire odafigyelsz az olajcserékre, az olajra, jól hajtod, és mégis letérdelnek? Apám Lada Samarája elment 280000 km-t motorbontás nélkül, igaz ott már ette az olajat jócskán. Személyesen ismerek Honda és Mazda tulajokat benzines autóval 400000 km felett bontatlan motorral. Akkor a Kia azért messze van még a japán autóktól motor terén ezek szerint...
Kia ceed sw 1.4 turbom van.. 2020. Most vettem észre hogy a motor térben zörög valami.. Kipufogó hővédő lemez... Szerdán megyek szervízbe.. Más is járt így?
én azért írnék egy levélkét a Kia központnak: menyire gáz,hogy két szervízük sem tudta a problémát megoldani,sőt tovább megyek ha az Ő közbenjárásukkal sem oldódna meg a problémám akkor Fogyasztóvédelmi eljárástól sem riadnék el,nem azért fizet az ügyfél,hogy leszarják
Nekem is voltak indítási gondjaim, nehezen indult, néha leállt piros lámpánál.
A márka szervíz is hülye volt hozzá, végül egy nívósabb villamosszerelő 3 perc alatt megállapította, hogy a főtengely jeladó a hibás. cserélve lett, azóta minden rendben.
Próbáltam másik szervízt is ott is nulla hülyének nézik az embert szó szerint, én se hinném el hogy manapság előfordúlhat ilyen probléma de van, és nagyon zavaró mikor a parkolóba köhög mint egy rossz trabant ezért fordúltam már ide hozzátok hátha valaki tud valami okosságot vagy ugyanezzel a problémával küzd.
üdv van egy 2018 1,4 tgdi 7dct gt line ceed autóm. Néha nehezen indul amit már kezdettől fogva jeleztem a szervíznek de a 7 év gari ennyit ér nem csináltak vele semmit. 45000 km van már benne volt időm kitapasztalni hogy a benzinre érzékeny. Pl ha sima 95öst tankolok shell vagy omw kúton akkor kb 20ból 2x indúl nehezebben, de ha prémium üzemenyagot tankolok akkor 10 ből 3x indúl nehezebben itt értem azt hogy 3x hosszabban kell indítózni, a gázfröccs szinte minden esetben segít. Véleményem hogy a jobb üzemenyagból kevesebbet adagol az ecu de az induláshoz meg kellene a plusz üzemanyag. Nem lehet kötni hideg vagy meleginduláshoz van mikor reggel első indítás van hogy 10perc állás után van mikor 1óra után indul köhögve. Kérdés az ecun nem lehet állítani hogy több benyával induljon, vagy szoftvercsere, vagy chiptuning adna neki plusz üzemaanyagot. Várom segítő tanácsotokat:-)
Magánszemélyek közt is ugyanúgy lehet találni hitvány embert, ahogy kereskedő és kereskedő között is óriási különbségek vannak. Butaság ezt ilyen fekete-fehér szemüvegen keresztül nézni és általánosítani.
Amúgy én adtam már el autómat magánszemélynek, ismerősnek, egyedül őt hívtam házhoz megmutatni, minden más esetben egy parkolót beszéltünk meg idegenekkel. Ki tudja, milyen emberek jelentkeznek, nincs szükségem rá, hogy zugnepperek, "tezsvírek", tehát nem korrekt vételi szándékkal jelentkező vevőjelöltek tudják, hol lakik a családom. Sajnos nem olyan világot élünk.
Persze, nem rossz ismerőstől autót venni, ha éppen olyan évjáratú, olyan kivitelű, olyan felszereltségű, olyan motorral szerelt, olyan állapotú autója eladó, amire szükséged van, de erre a legtöbb embernél annyi az esély, mint egy lottó ötösre. Minden más esetben kényelmetlen kompromisszum.
Bár mások is így gondolkodnának, és meg is vennék a magánszemély által hirdetett autót… Tavaly bő fél évig hirdettem egy majdnem fullos felszereltségű patika állapotú Rio-t, igaz, 215e km-rel (Crdi). Összesen egy érdemi érdeklődő volt, de az is eltűnt. Végül meguntam, útban is volt és az autónak sem jó, ha sokáig áll, ezért (bagóért) eladtam egy kereskedőnek. Úgy, ahogy volt (kiglancolni sem kellett) óratekerés nélkül feltette a hahu-ra kb. annyiért, mint amennyiért én is hirdettem, egy héten belül eladta!
Magánszemélytől kell autót venni. A házánál. Sőt még jobb, ha ismerőstől. Egy autót vettem kereskedőtől, azt én is kereskedőnek adtam el, a többit mind ismerősnek, barátnak, és még mindig a barátaim. :)
Egyáltalán nem gondolom, hogy ostobaság lenne, vagy lúzerség. Egy normális társadalomban azért mész kereskedőhöz, mert megbízol benne, jobban ért az autóhoz, stb. Itthon is úgy hirdetik magukat, hogy ők már átvizsgálták, megbízható, leinformálható, és még sorolhatnám. Ehhez képest a rögvalóság ennek épp az ellenkezője sajnos. :(
Ha a hahu bevezetné a komment szekciót és az eladó értékelését, az normalizálná a piacot, ugyanúgy, ahogy a hardveraprón (vagy akár az aliexpress-en) van. Ott elválna a szar a májtól.
Ez tuti így van.- Sajnos egy KIA Rióval én is megszívtam. Melegen már nem volt halható a kopogás. ( Megnéztem az olajszintet. Nekem feltűnt hogy bár az olaj koszosnak tűnik. De az ujjamról alig tudtam letörölni. Csúszott és makacsan tapadt. Mikor rákérdeztem. "Jó még az az olaj. Még 10 ezret elmegy. Ez minőségi Német. Nem olyan lötty amit itthon kapni.). _ Én ostoba meg el is hitem. Bár ebben a feleségemnek is volt szerepe. Nagyon tetszett neki az autó. Tudom most sokan azt mondjátok. ( lehet joggal). Hogy lúzer vagyok. Nem is dicsekvés ként írtam. Csak inkább tanúság ként. Ha egy kereskedő át akar verni. Az legtöbbször sikerül is neki.
Sajnos néha úgy próbálnak túladni a kopogó motoros autókon, hogy beleöntik a „mézet”, a motor látszólag jó, azután az első olajcsere után előjön a hiba…
Hogy ez mennyire nagyon így van! 1-2 ezer km-ig csak ámul a tulaj, hogy ez milyen nagyon csendes motor...
A szervizkönyvet is érdemes megnézni. Ha a 140 ezer igaz, és nagyjából egyenletesen használták, az 2013. óta kb. 7 olajcsere ha évente cserélték, az kb. 20 ezer/olaj. Az sok lehet neki, főleg rövid távokra, városban használt autónál. Ha 15 ezrenként kicseréltek, az már biztatóbb. Elmegy 300e km-ig is, de ha sokat (pl. 30e km) ment egy olajjal, akkor akár már 150e km-nél kuka lehet, és sajnos kinti márkaszervizben is előfordul csak „papíron” elvégzett olajcsere, olvass vissza itt a fórumban, január elején kiveséztük ezt a témát. Jól meg kell hallgatni hidegen, magát az olajat is érdemes jól megnézni, megtapogatni és meg is szagolni a nívópálcán, lehetőleg olyan személynek, aki látott már „csodaadalékot”. Sajnos néha úgy próbálnak túladni a kopogó motoros autókon, hogy beleöntik a „mézet”, a motor látszólag jó, azután az első olajcsere után előjön a hiba…
Nem hiszem, Leszarják, úgyis eladják garanciaidőn belül, amit előír a gyár azt tartják. Nálunk is azt mondja a márkaképviselet, hogy bőven jó a 30e km-es olajcsereperiódus. Jó is a garanciaidő végéig.
A motort tényleg nagyon hallgasd meg, fontos, hogy hidegen, ha meleg az autó, mikor odaérsz, az már gyanús. Németeknél biztos, hogy nem cserélnek gyakrabban olajat, mint a gyári előírás, én meg olyan autót ma nem vennék.
Német autó volt és alvázszám alapján le tudtam kérdezni. Kár adatot nem dobott ki a lista, a km pedig nagyjából szinkronban van a szervizkönyvvel (amit tudom sajnos, hogy hamisíthatnak)
A kormányműről még nem tudtam meggyőződni, de a hétvégén lesz próbakör is.
Az alvázat alulról nem néztem, de ezek után alá fogok feküdni.
Mindenképpen figyelj a motorra! Ez egy érzékeny gép, jó karbantartás mellett sokáig jó lehet, de ha nem megfelelő olajjal használták, de inkább főleg, ha ritkán cserélték, elkopik a dugattyú, elkezd kotyogni a helyén, aztán a motornak kampó… Olvass vissza, itt is, és nézz be konszerntestvér I30 topikba is, most konzultálunk egy Hyundai-os sorstárssal, neki tegnap szedték szét ugyanezt a motort, én még előtte vagyok, de ez nekem most napi szintű kérdés. Szóval meg kell hallhatni, lehetőleg hidegen, ha kopog, jellemzően terheletlenül, alapjáraton, még inkább motorféknél, akkor az már felejtős!
Sokszor volt már róla szó. ~2.6 millió kiadása előtt nem sajnálnám a pénzt autodna adatok lekérdezésére. Ha osztrák vagy német autó volt, akkor alváz rohadásra figyelj. A kormánymű tud még meghalni 200ezer körül, abból veszed észre, hogy néha kattan egy picit. Vásárlás után az olajfogyasztásra figyelj a legjobban, mert ha mégis tekerték az órát, az ebből fog kiderülni szinte azonnal. Pont ugyanolyan körülmények között (pl. ugyanott parkolsz és éjszakai állás után méred) mérj egyet, aztán 1.000 km után még egyet. Ha nem volt látható fogyás, akkor megnyugodhatsz. Minden más csak kopó-fogyó alkatrész, azok meg szerencsére nem drágák.