Mutatok egy autót, ez elvileg egy 90-es Defender, és az apropója, hogy az uram minden vágya egy ilyen autó, de a lottó ötös hiányában egyelőre nem tűnik realizálhatónak a dolog, illetve hogy idén végre volt születésnapja :) Igazából nem vagyok 100% elégedett vele, de nem volt több időm, anyuéknál csináltam titokban, szigorú időkorláttal. A legnagyobb baja, hogy a Defender egy legendásan szögletes autó, na most ez is az volt, amíg meg nem olvadt annyira a krém a marci alatt, hogy lekonyuljanak a szögletek :/ és ha lett volna még időm, akkor kijavítom simán, de így is este hatkor indultunk haza. A másik meg, hogy kicsit megviselte az út, és bár ezen a képen nem látszik, de a jobb hátulja erősen ültetett lett, mire sor került az átadásra, bár az ember feloldotta azzal, hogy "á, az a kerék biztos egy gödörben van" :)) Ja, és extra nehezítő körülmény volt, hogy sikeresen itthon hagytam a vázlataimat, úgyhogy emlékezetből nyomtam, így aztán jó pár részlet hiányzik, amit fel akartam pedig tenni rá. De ember felismerte, hogy mit akar ez ábrázolni, a lekonyult szögletek ellenére is, és örült, szóval nagy baj nincsen, de azért túlságosan büszke nem vagyok a műre. Próbadarab, legközelebb már rutinosabban nyomom :) Felvágni csak ma fogjuk, de a pótkereket már tegnap eltüntette az ünnepelt :)
Nagyon sok szeretettel koszontelek Bennetek a baratok vagyis Valentino -napon. Koszonom Nektek a segitseget amit egesz ido alatt kaptam Toletek!
AMARILLISZ nagyon szep lett a torta! Nagyon ugyes vagy!! Neztem lanyok az elozo 3 szep tortat. Nagyon tetszik!Gratulalok hozza!! Gazdag fantazia es kezugyesseg kell hozza. Gyertek surubben az oldalra. Tobbszor fentvoltam, de nemigen irogattok mostanaban.
Mindenkinek jo sutogetest es kellemes hetveget kivanok!
Jó lenne valaki még olvasná a fórumot! :) Én ételszínezéket keresek, amivel sütemények krémét tudnám színezni!! Sehol sem találok semmit sem... :( Segíítsetek! Előre is köszi! Szép napot!
bizony, nagyon finom volt!;-D tetszett neki, mikor meglátta, kijelentette, hogy ezt ő mind megeszi! elkezdte a marcipánnal, amiből annyit evett, hogy aztán rá se bírt többet nézni:-P (mármint a marcipánra, sütit eszegetett másnap is)
Köszi :) Fekete+fehér marcipán összesodorgattam, amíg ilyen szép márványos nem lett, és kis kavicsokat tépdestem-gyúrtam belőle. Nehéz ám random módon különböző alakú és méretű kavicsokat csinálni :))
Őőőőő... szerintem nyomdahiba, de majd megkérdezem az illetékest :))))
Azt tudom elmondani, én mivel ragasztom :) vagy cukormázzal (tojásfehérje, porcukor, pár csepp citromlé - ez a legegyszerűbb változata), vagy ha kicsit megnedvesíted, akkor is ragadni fog, de ez nem annyira stabil (én akkor alkalmazom, ha valami icipicit kell ragasztani). Ha függőlegesen akarsz valamit, akkor támaszd alá, míg megszárad, mert a marcipán súlyánál fogva lehúzza magát. Mindenképpen jól seperd le a marcipánokat, mert a porcukor akadályozza az összeragadást.
Nem tudom, más hogyan csinálja, nekem eddig ezek működtek :)
Általában Szamost lehet kapni, az teljesen szuper is. Ha el tudsz jutni Metro-ba, ott árulnak fehérből kilós kiszerelésűt is (asszem 1700 forint körül van). Színezni a legjobb por ételfestékkel, de azt csak nagy kiszerelésben árulják, és elég drágán (és csak egy helyen találtam), én pasztával színezem, kompromisszumként elég jó (www.soregi.hu, vagy ha el tudsz jutni Szigetszentmiklósra a Bako Hungáriához, ott is tuti van, máshol még nem láttam), a folyékonytól egyrészt nagyon mázgás lesz, másrészt csak pasztellszínekig jutsz. Megoldás még, ha eleve színezett marcipánt veszel, de abból csak kisebb kiszerelés van - persze könnyen lehet, hogy az is elég.
Hogy mennyi kell, az a torta nagyságától függ, meg hogy mit akarsz rá marcipánból. De légmentesen zárva elég sokáig eláll, úgyhogy én annak a híve vagyok, hogy inkább vegyünk többet, legfeljebb a következő tortához kevesebbet kell, vagy elsütöm másba.
Használat előtt a marcit langyosítsd meg mikróban (ne melegítsd túl), és porcukron nyújtsd, mint amikor liszten nyújtod a tésztát. A felesleges cukrot aztán ecsettel le lehet söprögetni, mikor a tortán van már a marcipán.
Más most hirtelen nem jut eszembe, majd jönnek a lányok, és kiegészítik :)
kislányomnak szeretnék a szülinapjára Barbies tortát készíteni, amit marcipánnal borítanék.
csakhogy még nem dolgoztam marcipánnal.
kérdésem: milyen márkájú marcipán a jó?és mekkora mennyiség kellene a tortához?és hogy kell pontosan használni?mivel jobb színezni? és hol lehetne egyáltalán hozzájutni? szóval minden tanács ami eszetekbe jut ezzel kapcsolatban, szívesen fogadom.