Az én tapasztalatom teljesen valós alapokon . 11,5 kg-os hagyományos konyhai gázpalack: Szilveszterkor átlag éjjel -2,-5 C és nappal 1-3 C alatt a 4 napos folyamatos fűtéskor ( körfűtés nélkül ) lakóban átlag 23 C alatt 4 ( négy ) nap .
Amióta a Pandémia miatt kint alszom a lakókocsiban 5-6 nap alatt az átlag nappali 15 C hőmérséklet és az éjszakai 2-5 C mellett fogyott el egy gázpalack.
Amikor nappal nem kellett fűteni csak reggel, vagy inkább hajnalban 9 nap egy 11,5-ös palack.
A lakómon semmi extra ajtó ablak illetve az elősátor felhúzva. A szellőzők éjjel nappal és hidegben is full nyitva !
Legtöbben körfűtést használnak. Én is próbálkoztam vele de nem tudtunk a venti zajától nyugodtan aludni. Mióta csak a konvektor működik, sokkal kisebb láng is elég. Nem tudom más, hogy van vele, nem érdeklődtem még, de én azt tapasztaltam, ahoz, hogy a körfűtés meleget fújjon és ne hideg huzatot csináljon, legalább 30%-kal fel kell tolni a fűtést. Na ez lehet egy nagy fogyasztás.
Mi nagyon keveset használjuk, ezért az én tapasztalarom nem mérvadó. Napu kv, tea, ha megérkezünk valahova gyors felfűtés, utána átkapcsolok az elektromos fűtésre. Így kibír két évet. :-)
Én úgy gondolnám átlagos használat fűtésen kívül, folyamatos használattal 2-3 hónap.
Ha fütesz nonstop az 5-10-15 nap. Persze ez a hidegtől és a tartott hőmérséklettől függ.
Van 5 de én 9 kilos acél palackot használok, ezért ezt javaslom. Az ország több pontján forgalmazza a gázfutár. Veszel tőle 18000ft ért egy újat (9kg) utána 5ooo ft a csere házhoz szállítva. Szerintem a legpraktikusabb megoldás.
Még nem végződött sehogy. 2 nap múlva kiderül, hogy a felszólítás kamu vagy hiteles. Ha hiteles, mindenki azt mondja fizetni kell mert behajtják és drágábban.
szia tavaly én is így jartam 300 euro párnapon belűl vagy duplázódik 60 helyett 78 de ők 3-at korigáltak így 15 km erre kérték a büntit 2 hónap után jött befizettem lakó lefényképezve pontos idővel ott jártam pont akkor kereszteződés elött voltak sebesség korlátozások emlékezstem rá, hogy az én esetem más-e nemtudom de utólag érdeklődtem és az olaszoknál vigyázni kell
Sziasztok, nem rég vásároltam egy régi német lakókocsit amit jelenleg teljesen fel szeretnék újítani, majd forgalomba helyezni. Váci vagyok ezért voltam a Szavatolnál, akik segítenek a gáztömörségi és érintésvédelmi vizsgával (kiszállnak hozzám helyszínre), de a forgalomba helyezésben nem tudnak segíteni. Azért fordultam hozzátok, hátha van tanácsotok, esetleg konkrét személy, aki ilyennel foglalkozik, hogyan kell eljárnom, kihez fordulhatnék?
Vettem egy 1986 Hobby Prestige 460 lakókocsit. Minden egészen jól működik. Gáz égők, hűtőszekrény stb. Viszont van egy pár kapcsoló amit nem tudok hogy mit kapcsol és szabályoz a felső és az alsó kapcsoló sorban. Tud valaki segíteni hogy tudnám kideríteni, hol találok valami leírást. Köszönöm szépen.
Bocsi, igaz, ezt benéztem. Sima autógumi nem jó rá neked, megerősített oldalfalú, 8 rétegű kell, azaz az R13 után kell egy C betű legyen. A sima autógumi csak a kéttengelyes lakókra lehet elég a súly miatt.