Keresés

Részletes keresés

ati86 Creative Commons License 2009.10.26 0 0 733
Fel lehet ezt így is fogni. De Jockey is kockázatot vállalt evvel. Ahogy ő mondja, szem előtt lesz, s nem ugrálhat csak úgy. nagyon sokszor tűztek már össze, Bobbynak sem új már a cég. De mégis a testvére. Bobbynak meg mindig fontosabb volt az emberi tényező, s habár bátyja olyan, amilyen, mégis szereti. Az meg, hogy megsajnálta, nagyon is emberi gesztus volt. Az más kérdés, Jockey evvel mennyire él majd vissza. mindenestre én Jockey helyébe jobban félnék, nehogy ismét alaposan megverje az öccse. más szempontból Jockey nagy "zseniális" Húzásai pillanatok alatt kiderülnek Bobby számára. Szóval nem olyan naiv Bobby.
Előzmény: piritta (732)
piritta Creative Commons License 2009.10.26 0 0 732
Ez a Bobby semmiből sem tanul.
Előzmény: ati86 (731)
ati86 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 731
300. rész - A háromszázadik
Rendezte: Patrick Duffy

Jockey: megkéri Slyt, hogy vigyen fel bizonyos adatokat a gépére, amely a titkos mesterkedéseinek a része. Phillis erre később véletlen rájön, majd Bobby segítségét kéri az ügyben. Meg is keresi később bátyját Bobby, s közli vele, kirakja a cégből. Már indulna haza Bobbyval, mikor áramszünet miatt a liftben ragadnak. A kezdeti pánik után megnyugszik, s úgy véli, az lesz a legjobb, ha elbeszélgetnek a sérelmeikről, felfogásbeli különbségeikről. Visszaemlékszik arra, mikor a vállalathoz került Bobby, s ő fogadta. Tudatja öccsével, apjuk mindig igazságos volt, a kívánsága pedig csak annyi volt, hogy egyszer fiai együttesen, békében vezessék a társaságot. Céloz arra is, apja Bobbyt szerette a legjobban. Később megszomjazik, s kér Bobby ajándék borából, ő azonban csak pénzért hajlandó adni belőle, sőt még a dugóhúzóért is felárat számít fel. Utal arra is, még Cliff Barnest is hajlandó elfogadni, csak maradhasson a cégnél.

Bobby: rájön, hogy Jockey már nyíltan mesterkedik a háttérben, ezért közli vele, kirúgja az olajtársaságból. Együtt szálnak be a liftbe, s Jockey már éppen beszélne, mikor áramszünet következtében megáll a lift. Kénytelenek megvárni a reggelt, ám Bobby próbálkozik kiszabadulni. Eleinte nem hajlandó bátyjával beszélgetni, s kéri, menjen át az átellenes sarokba. Örül a Raytől kapott bornak, mert most hasznát veheti. Később Jockey kezdeményezi a beszélgetést, s ismét az érzelmi zsarolás eszközével él. Bobby tudatja vele, képtelen együtt dolgozni vele, mert ha ugyan a céljuk ugyanaz is, módszereik különböznek, s máshogy gondolkodnak az emberről, általában. Az üzleti érdek Bobby számára sosem lehet fontosabb az embernél. Jockey később megveszi Bobbytól a bort, s elkortyolgatják. Később, kissé illuminált állapotban, kifejti testvérének, hogy tud egy bombaüzletről, amibe csak akkor avatja be, ha visszaveszi. Bobby eleinte hallani sem akar erről, majd mikor látja testvérét aludni, megsajnálja, s eldönti visszaveszi teljes jogú tagnak, mert úgy érzi, mindennek ellenére, apja büszke lenne rájuk. Kijelenti, akkor sem hátrál meg a West Star elől, ha épp onnan való a barátnője.

Cally: aggódik Jockey miatt, s betelefonál a Ewing irodába. Érdemleges információt azonban nem tud meg róla.

Samantha: ellátogat abba a stúdióba, ahol Southfork díszletét tervezik. Eláll a lélegzete, mikor látja, Don mennyire hűen rekonstruálta az emeleti szobákat. Emlékei egyszerre rohanják meg, a díszlet valósággá válik, élni kezd gondolataiban. Úgy érzi, nem lenne képes ártani a családnak, ezért abbahagyná inkább a filmet. Don nem tanácsolja neki, és elmagyarázza a nőnek, hogy úgy csinálják meg, hogy az a legelőnyösebb legyen Ellie-ék számára. Samantha hallgat a férfira, s egyre közelebb kerülnek egymáshoz, egyre többet tud meg forgatókönyvírójáról.

Cliff: nem szerepelt

Ellie: nem szerepelt

Clayton: nem szerepelt

Lucy: nem szerepelt

April: meglátogatja Tommy, aki bocsánatot kér a múltkori dühöngésért. April fogadja a bocsánatkérést, mégsem biztos abban, tisztességesek a szándékai a fiúnak. Elviszi egy játékterembe, majd ott is mérhetetlen haragra gerjed. Próbálja féltékennyé tenni Aprilt, mikor Bobbyról beszél. April nem hajlandó a férfival többet beszélni, s hazamegy. Tommy azonban nem hagyja ezt, s rátöri az ajtót. Kijelenti, nem akarja soha többé látni a nőt. Tommyban továbbra sem bízik az apja, de szeretné, ha ez megváltozna.
Előzmény: ati86 (730)
ati86 Creative Commons License 2009.10.23 0 0 730
299. rész - A méregfog
Rendezte: Larry Hagman

Jockey: segítségét kéri Callytől abban, hogy álljon ki mellette, ha esetleg úgy alakulnának a dolgok, hogy visszakerül a cég élére. Cally biztosítja, mindent elkövet, hogy férjének jó legyen. Később találkozik Donnal, akivel közli, Samantha csak a bosszú eszközének használja a férfit. Nemsokkal ezután megkeresi Tommy, aki bizalmas információk birtokába jut a West Starról. Jockey tényeket akar, ezért egy lehallgatókészüléket helyeztet el Tommyval a West Star tárgyalásán. A férfit bőkezűen megjutalmazza az értékes információkért. Jockey úgy érzi, hamarosan ismét teljes jogú tagja lesz a Ewing Olajtársaságnak.

Bobby: Traceyvel való kapcsolata egyre laposodik. Mindketten érzik ezt, ráadásul Tracey elbizonytalanodik amiatt, mert eddig a gyűlölete apja iránt határozta meg jellemét, ám ennek elmúlása miatt már nem képes definiálni saját magát. Bobby elviszi egy feldíszített, elegáns billiárdterembe, de a fantasztikus körítés sem tudja feledtetni kapcsolatuk alapproblémáit. Látszólag bizakodók, valójában mindketten kifelé tekintenek a kapcsolatból. Később felhívja Aprilt, aki magányosan tölti születésnapját. Bobby kissé megsajnálva, ugyanakkor a nő iránt való komoly érdeklődésétől vezérelve, meglepi Aprilt Cliff társaságában. A nőnek gyönyörű napot szereznek mindketten. Bobby még nem mer belevágni a Jordan Lee kínálta üzletbe, bár kétség kívül kecsegtetőnek gondolja. Tommynak még több pénz kéne a drogkereskedéshez, ezért ismét rászáll nővérére. Miután látja, hogy otthon már nem jár sikerrel, Jockeyval kezd üzletelni.

Cally: Christopher szomorú, amiért keveset foglalkozik vele. Elmondja neki, a családban ő szereti a legjobban, Johnny is mindaddig ellenségének tartotta, míg apja el nem vette Southforkban. Cally próbálja megmagyarázni Christophernek, hogy érzései tévúton járnak, ám érzi, valóban elhanyagolta mostanában a kisfiút. Eközben Johnnyval próbál jó kapcsolatot kialakítani, s biztosítja férjét, mindenben a rendelkezésére áll, ami segíthet neki.

Samantha: egyre szorosabbra fűzi kapcsolatát Donnal. Később az felkeresi Samantha volt férjét, s tudatja vele, Samantha kivételes, érző asszony. Mikor újból találkoznak, beleolvas a forgatókönyv tervezetbe, de nem ért még vele teljesen egyet. Donnak rosszul esik, amit lát, legfőképp a bizalmatlanság, s szeretné, ha felbontanák a szerződésüket. Samantha végül meggyőzi, ne tegye, cserébe nem olvas bele a készülő munkába.

Cliff: Bobbyval együtt felvidítja Aprilt, amíg az otthon egyedül ünnepli születésnapját. Miután hazaérnek, rögtön kidől a kanapéra, annyira elfárad. Később Christopherrel elmegy a vidámparkba, s nagyon jól érzik magukat.

Ellie: Southforkba látogat Jordan Lee. Felelevenítik a régi emlékeket, s tudatja velük, ki akar szállni végleg az olajüzletből, részét pedig nekik akarja eladni. Jordan idős korára utazgatni szeretne, s javasolja Ellie-éknek, tegyék ők is ezt. Ellie nagyon örül a látogatónak, akitől még egy gyönyörű, aranykarkötőt is kap.

Clayton: fogadja Jordan Lee-t otthonokban. Elbeszélgetnek a régi, nagy üzletektől. Clayton úgy érzi, hogy a nagy váltás miatt egész nap csak unatkozni fog otthon, mert ő is ezt tette egy darabig. Jordan azonban azt mondja, családja már boldogan várja haza.

Lucy: nem szerepelt

April: egyedül ünnepli születésnapját. Bobby felhívja, aki mit sem tud erről az alkalomról. Kissé megsajnálja Aprilt, s elhatározza, hogy örömet szerez neki. Nemsokkal ezután beállít hozzá Cliff és ő. April nagyon boldog, s Bobbyt a kapcsolatáról kérdezi. Bobby kijelenti, közelsem olyan jó a viszony Traceyvel, mint amilyennek tűnik. April érzi, egyre előnyösebb pozícióban van Bobbynál.
Előzmény: ati86 (728)
ati86 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 729
Az összefoglalót holnap teszem fel!
ati86 Creative Commons License 2009.10.22 0 0 728
298. rész - A régi úton
Rendezte: Patrick Duffy

Cally egész Southfork előtt Jockey felesége lett, úgy illő hát, hogy ezentúl önálló alapszereplőként tüntessemfel, bár képét még nem tették ki a főcímbe.

Jockey: amint véget ér az esküvői eufória, minden a szokásos módon folytatódik. Érzi, hogy Bobby nem hajlandó leszállni róla, s előbb-utóbb valahol engedni kell. Kifejti testvérének, hogy csakis az olajhoz ért, ezért ne vonja meg tőle ezt a boldogságforrást. Később Aprillel ebédel, akit továbbra is arra használ, hogy Bobbyékat ellehetetlenítse. A nőnek kezd nagyon elege lenni a zsarnok férfiból. Ekkor lép oda Tommy az asztalukhoz, s mindenféle dologról fecseg az apjáról. A férfi maga sem tudja, Jockey számára milyen hasznosak az információk. Később a konditerembe megy feleségével, s összefutnak Bobbyval. A két testvér között nagyon feszült a viszony, Cally békíteni szeretné őket.

Bobby: kérdőre vonja Jockeyt a reggeli közben, majd kint folytatják a veszekedést. Beszél Cliffel, akinek megmondja, ő akarja elkapni Jockeyt. Nem hajlandó teljes jogú társnak tekinteni azok után, hogy a tönk szélére sodorta a vállalatot, s hírnevét is megtépázta. Később beszél Traceyvel, de érezni, nem a túlzott szerelem tartja össze őket. Nemsokkal ezután megkeresi April, s felajánlja neki, hogy legyenek jóban ezután. Bobby készséggel fogadja az ötletet, s szemmel láthatóan jól érzik magukat egymás társaságában. Tommy eközben kábítószercsempészéssel foglalkozik, apja s testvére előtt elhiteti, hogy jó célra gyűjt. Kéri apját, hogy finanszírozza tevékenységét, ám az elsőre nem hajlandó megtenni, mivel milliókról lenne szó. Tommy dühbe gurul, majd egy drogdíler ismerősével konzultál. Később próbálja Traceyt bevonni az üzletbe, nem is sejtve, valójában mit is értékesít az öccse.

Cally: gyönyörűen telik a nászéjszaka. A reggeli közben megfigyeli, amint folyamatosan veszekszik a két testvér. nem érti, hogyan lehetséges ez, mikor a vadászaton olyan jól megvoltak. Ellie elmeséli neki, milyen messzire vezethető vissza a történet, így neki is tisztábban tűnik fel minden. A konditermes összeszólalkozás után megálljt parancsol a veszekedésnek, s szeretne békét teremteni a két férfi között. Bobby leszögezi, a megbékélés lehetetlen testvérével, mert az nem ismeri a tisztességes játszmát. Johhnyval való kapcsolata egyre jobb, már korántsem olyan ellenséges a kisfiú, mint kezdetben volt, sőt, még finom süteményt s süt neki és Christophernek.

Samantha: egyre több időt tölt forgatókönyvírójával, aki továbbra is nagyon titokzatosnak tűnik a szemében, de aki nagyon sokat tud róla. Don keveset, de fontos dolgokat mond életéről, elhunyt feleségéről. Egyre közelebb kerülnek egymáshoz, s vonzza Samanthát a bezárkózott lélek. Később visszaemlékszik balesetére, Wall Driscoll és Mickesy halálára. Samantha már tudja, Don lesz a filmnek a rendezője is. Már a színészválogatáson törik a fejüket.

Cliff: nem bírt aludni Don horkolásától. Jól érzi magát Southforkban, s konstatálják, meglepően izgalmas este volt. Bobbyval beszél, s kifejti neki, nem száll le Jockeyról, míg rá nem jön, mit csinál a hátuk mögött. Bobby próbálja nyugtatni Cliffet, s kéri, ne csináljon egyelőre semmit. Később Aprillel találkozik, aki elmeséli neki, Tommy milyen furcsán viselkedik néha. Később megbeszélést folytat Jordan Leevel, aki egy bombaüzletbe szeretné bevonni őket.

Ellie: örülnek, hogy átvészelik az éjszakát botrány nélkül. Reggel távoznak a vendégek, ő pedig Callyvel beszélget. Kifejti neki, hogy Jockey és Bobby rivalizálásának története sokkal bonyolultabb, mint azt hinné, s sokkal messzebb vezet vissza.

Clayton: örül, hogy minden jól alakult az est folyamán. Úgy érzi, Bobby és Jockey kibékítése nem lehetséges hosszú távon, mert teljesen két, teljesen különböző ember.

Lucy: ismét van pár jó beszólása reggeli közben, de ezenkívül nem sok szerep jut neki most sem.

April: Jockeyval ebédel, s kifejti neki, ha csupán bosszúból cselekszik, nem hajlandó többé segíteni neki. Eközben meglepi őket Tommy, aki odasertepertél hozzájuk ebéd közben. Összevissza beszél mindenfélét, s apjáról is folyékonyan kotyog. Nem is sejti, Jockey számára mekkora segítség ez. April ezután Cliffel találkozik, s elmeséli neki, milyen furcsának találta Tommyt. Később felkeresi Bobbyt, s szeretné, ha a jövőben jól meglennének egymással. Bobbynak ínyére van az ötlet.
Előzmény: ati86 (723)
encián Creative Commons License 2009.10.22 0 0 727

Ez nagyon ott volt...:-))))

 

Nem tudom, rajtam kívül feltünt-e még valakinek a tegnap előtti részben Cliff pitiánerségének újabb bizonyítéka.

Nevezetesen abban a jelenetben, amikor keresték "Apriliba"  rózsaszín cipellőjét, a pamlag alatt Cliff talált egy pénzérmét, amit felvett, megnézett és jól zsebrevágott, holott nem a saját otthonában volt.

Ennyire sz@rrágó alaknak azért nem kéne' lenni, miközben milliói vannak. Bárt lehet, hogy ő is olyan takarékos, mint Apriliba a felfutott szemű harisnyájával.

Előzmény: Törölt nick (725)
ati86 Creative Commons License 2009.10.21 0 0 726
Az összefoglalót holnap kora délután teszem fel!
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.21 0 0 725

Kiscsaj: "...Te meg Bobby, bevetted Cliff Barnest a cégbe, holott nem is rokonod.

J.R.: "Még rosszabb: hülye."

 

:-D

ati86 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 724
A mai rész már nagyon régóta az egyik legjobb volt. Jó volt látni, ahol Bobby megfogta April kezét, majd gyorsan el is engedte, mikor meghallotta, hogy közelít McKay.
Samantha is zseniálisat alkotott ma, s a visszaemlékezéseikor futkos a hátamon a hideg. Az a sok-sok év boldogtalanságban... s ott áll volt hálószobája sarkán. Az viszont nagy baki volt, hogy visszaemlékezett arra, mikor Jockey és Afton lefeküdtek egymással. Arra nyilván nem emlékezhetett, hisz nem látta, csak az összedúrt ágyat.
Előzmény: ati86 (723)
ati86 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 723
297. rész - Viharos nászéjszaka
Rendezte: Larry Hagman

Jockey: gőzerővel készül az esküvőre, feleségét pedig hatalmas forgatag fogadja, akik az esküvőre készülnek. Az időjárás azonban eléggé rosszra fordul. Összetalálkozik Samanthával és Donnal, akit bemutat volt férjének. Jockey kéri fiától, nehogy elveszítse a gyűrűt, ami neki adott oda. Eközben Callyt öltöztetik, s készítik fel az esküvőre, Ellie és Lucy pedig gardírozza, s lelket önt belé. Cally nagyon izgul az esküvő miatt. Váratlanul meglátogatja Samantha is, s egykori nászajándékát, amit Jockeytól kapott, nekiadja, s kívánja, hogy sokkal boldogabb legyen, mint ő. A ceremónia lezajlik, miközben Cliff kinyomozza, hogy Jockey eladta azokat a mezőket a megkérdezésük nélkül, amit Bobbyval értékesítettek volna. Óriási vita bontakozik ki, ám az időjárás közbeszól, s be kell menniük a házba. A nászéjszakán kiderül, Cally csak kitalálta, hogy várandós. Jockey először meglepődik, majd olyan komikusnak érzi a helyzetet, hogy hangos nevetésbe kezd. Ekkor lepi meg Samantha az ajtónál.

Bobby: készülődik bátyja esküvőjére. Kéri testvérét, hogy bánjon jobban Callyvel, mint Samanthával. Később összeszólalkoznak, miután kiderül, aljas üzelmeket folytat a hátuk mögött. A felvásárló nevét nem fedi fel Jockey, ám tudjuk, hogy April az. A tornádó miatt a vendégek egy része Southforkban tölti az éjszakát. Tracey külön alszik, s Lucyvel beszélget Bobbyval való kapcsolatáról. A konyhában összetalálkozik Aprillel, aki felé közeledni próbálna. Még továbbra is a barátságot lebegteti, de ő maga is érzi, ez már neki sem elég. Illedelmesen elbeszélnek egymás mellett, s nem is tehetnek mást, ugyanis McKay jelenik meg, s tortát kér.

Samantha: elhívja Dont a southforki esküvőre, hogy személyesen is megismerje volt férjét. Jockey értetlenül áll az eset előtt, hogy Samantha megjelent az esküvőjén. Később felmegy Callyhez, ahol összetalálkozik Lucyvel és Ellie-vel. Sok boldogságot kíván a házasságához, s bízik benne, boldogabb lesz, mint ő. Eközben elárasztják az emlékei, visszagondol saját, második, és Lucy első házasságára. Arra, mikor Jockey nyilvánosan megcsalta. A szoba, melyben férje lakik, szomorú emlékeket idéz fel benne, de kitart terve mellett. Ő és producere is kénytelen Southforkban tölteni az éjszakát, immáron vendégként. Jockeyt megvárva az ajtónál, kárörvendően kidurrantja a Callynek feliratú szerelemlufit.

Cliff: késésben van Aprillel, ugyanis nem találják a nő magassarkú cipőjét. Az esküvőn kinyomozza, hogy Jockey a megkérdezésük nélkül bonyolít le üzleteket. Ellie, a rossz idő miatt, marasztalja a vendégeket, így Cliff is Southforkban tölti az éjszakát. Még ő is meglepődik, hogy soha életében nem aludt a farmon. Később elbeszélget Donnal, akinek elmondja, Samanthát jobban érdekli a férfi, mint azt hinné. Don próbál objektív maradni, de ugyanakkor hízeleg a hiúságának Cliff észrevétele.

Ellie: felkészíti Callyt az esküvőre. Attól tart, hogy rossz idő lesz, s elmoshatja az esküvőt. Így is lesz, s nem találva más, ésszerű megoldást, a házban marasztalja a vendégeket. Remélik, hogy Southfork nem hoz rosszat a házasulandó párra.

Clayton: örvendezik, mikor Cally egybekel Jockeyval. Találkozik Samanthával, aki bemutatja neki Dont. A viharos éjszakán Lucyvel kártyázik a sarokban. Miután a vendégel lepihennek, ő is aludni tér. Kifejti, az időjárás helyett jobban aggódik azért, hogy épségben maradjon a ház, ugyanis nagyon sokan vannak egy fedél alatt, akik ki nem állhatják egymást.

Lucy: végigkíséri Cally esküvőjét, ugyanakkor borúlátó ezt illetően. Úgy érzi, minden házasság, ami Southforkban köttetik, halálra van ítélve. Traceyt látja vendégül a szobájában, akit kifaggat a Bobbyval való kapcsolatáról. Tracey nem tűnik túl magabiztosnak. Lucy közli vele, nagyon szimpatikusnak tartja, s nem szeretné, ha csalódás érné.

April: Cliffel együtt mennek az esküvőre. Találkozik Tommyval, aki állandóan körülötte sündörög. A vita közben meghúzódik a háttérben, bár már alig tudja visszatartani, hogy el ne mondja, ő dolgozik Jockeynak. Este egyedül ücsörög a konyhában, s Bobby lepi meg hirtelen. Kínos percek ezek, s kijelenti, képtelen Bobbyra barátként tekinteni. Tudják már, hogy több ez, mint barátság, de még egyikük sem meri megtenni az első, komoly lépéseket. Ágyában Tommy lepi meg, aki meglehetősen illuminált állapotban őrjöngésbe fog, s kényszeríteni próbálja Aprilt, hogy lefeküdjön vele. Ezután kimegy az erkélyre, a őrülten dühöngeni kezd.
Előzmény: ati86 (715)
encián Creative Commons License 2009.10.20 0 0 722
Ááá, szerintem April Bobbynál májusra elmúlik, annyi csak, mint mackó(kocka)sajtban a brummogás....
Előzmény: ati86 (720)
Lisalotti Creative Commons License 2009.10.20 0 0 721

Eddig sem szívleltem Aprilt, de a tegnapi részben újra felülmúlta önmagát. Lefutott egy szem, a harisnyáján és ahelyett, hogy kidobta volna, megkörömlakkozta és a végig lyukas harisnyában meg a piros-fekete eddig még nem látott kiskosztümében elindult a városba. Ilyet normális nő még Magyarországon sem csinál, nem hogy egy gazdag amerikai!

Valóban letud lesüllyedni erre a szintre Bobby? Hogy egy ilyen nővel fog össszejönni?

ati86 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 720
Szívesen! Igyekeztem, hogy mihamarabb értesülj! Sajnos nem mindig tudok időben előállni az összefoglalókkal, de másnap délutánra mindig próbálom feltenni.

Remélem én is, hogy lesz valami perpatvar! A szokásos Ewing parti nemsokkal követi az Olajvállalkozók báját, úgyhogy valószínűleg lesz.
A kockasajt ábrázatú April, úgy látszik, nagyobb hatással van Bobbyra, mint azt hittem.
Előzmény: encián (717)
ati86 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 719
Egyébként Samantha szerintem a legjobb dolgot választotta. Azon áll bosszút, aki úgyis érti a filmet, a hiúságán ejt csorbát, egy kisgyerek előtt a valódi tartalom, épp a túlzott komolysága miatt pedig rejtve marad.
Szerintem a film nem is azt tűzi ki célul, hogy fiát elválassza apjától. Ez kimondottan volt férjének szól.
Előzmény: piritta (716)
ati86 Creative Commons License 2009.10.20 0 0 718
Johnnynak valószínűleg meg sem engedné az apja, hogy megnézze, elvégre magának csinálna rosszat. Másrészt Johnny nem hiszem, hogy rájönne, hogy anyja házasságának allegóriáját látja viszont a filmvásznon. Amit Samantha feldolgoz, az még Johnny kiskorára tehető, az örökös ivása, Kristin esete, stb. A kisfiú volt, vagy 1 éves. Bár az igaz, hogy a kicsik is sokmindent megéreznek, de mély lelki tartalmakat azért még nem tudnak feldolgozni.
Előzmény: piritta (716)
encián Creative Commons License 2009.10.20 0 0 717

Köszi a gyorsaságot!:-)

Jaj, de jó lesz esküvő, meg gondolom "Júing" parti, ott mindig történik valami: egy kis bunyó, egy kis ezmegaz'...

Előzmény: ati86 (715)
piritta Creative Commons License 2009.10.20 0 0 716
Nem akarok a kákán is csomót keresni, de valamit nem értek. Ha Samantha azért nem mondta el Johnnynak, hogy miért lőtt rá az Jockeyra, hogy ezzel ne törje össze benne az apaképet, akkor most miért akar filmet készíteni Jockey viselt dolgairól? Johnny előtt hogy rejti el a filmet. 18 karikás lesz? :)
ati86 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 715
296. rész - Falusi kislány a nagyvárosban
Rendezte: Patrick Duffy

Jockey: folytatja üzelmeit Bobbyék ellen. Továbbra is agitálja Aprilt, hogy segítsen neki az élvonalba visszakerülni. Biztosítja a nőt, hogy soha nem csapta be, s ezután sem fogja. Megbeszélést tart azzal az emberrel, aki Cliffel beszélte meg a találkozót. Jockey üzlete sínen van. Kimegy Clayton és anyja elé a repülőtérre Bobbyval és Lucyvel. Anyja nekiesik, amiért semmibe veszi a lányt, s játszik az érzelmeivel. Johnnytól később megtudja, hogy Cally mentette meg, amikor a vízbe esett. Cally már csomagolna, mikor Jockey megállítja. Kiderül, a felesége várandós, s hazamenne megszülni a kisbabát, hogy aztán egyedül nevelje fel. Jockeyban valamilyen lelkiismeretféleség csírája jelenik meg, s marasztalni próbálja. Felkeresi Cally orvosát, a hír pedig igaznak bizonyul. Jockey úgy érzi, boldogságban élhetnének tovább. Végül eljegyzi a feleségét újból, s egy gyűrűt húz rá az ujjára.

Bobby: megismerkedik Tommyval, akinek megmutatja a farmot. Hagyja Traceyt, hogy beszélgessen rég nem látott testvérével. Tommyról időközben kiderül, nem hagyott fel a drogozással, s apja előtt is titkolja. Híres nőcsábászként ismert, s kikezd Callyval és Aprillel is. Bobby elviszi Traceyt egy mulatóba, ahol összetalálkoznak Aprillel és Cliffel. Tommy ujja köré csavarja Aprilt, ami Bobbynak szemlátomást nem tetszik. Eközben Cliffel beszélget. Később megosztja lelke terhét Claytonnal, s kifejti, nagyon zavarja a Tommy-ügy, furcsa neki a férfi egész lénye, emellett úgy érzi, túl hamar vágott bele Kay után az új kapcsolatba.

Samantha: megmutatja naplóját a forgatókönyvírónak, melyet évekig vezetett a házassága alatt. A férfit megdöbbenti a nő őszintesége és nyíltsága. Eleinte nem meri vállalni a felkérést, végül mégis beleegyezik, hogy vászonra vigyék Samantha életét. Együtt mutatkozik McKayjel egy mulatóban, ott, ahol Bobbyék is szórakoznak. Traceynek nem tetszik, hogy Samantha apjával jelent meg.

Cliff: összetalálkozik azzal az emberrel, aki vele kötött volna üzletet. Jockey bácsi azonban gyorsabb, így ő köt vele üzletet. Később April után fut, hogy fusson vele pár kört. Egyik este elviszi magával egy táncos helyre, ahol Bobbyékkal futnak össze.

Ellie: megérkeznek Európából. Figyelemmel kíséri, amint Cally éppen festeget. Nagyon tehetségesnek tartja a fiatal lányt. Ám, hogy ne unatkozzon Southforkban, szeretné bevonni egy jótékonysági egyletbe. Callynak azonban nem tetszik az ötlet, mert az idegenség érzetét ez sem tudja feledtetni vele.

Clayton: örül, hogy végre ismét otthon lehet. Bobbyval beszélget Traceyről, s az új kapcsolatáról. Clayton azt tanácsolja neki, ne kapkodjon el semmit, mielőtt döntene.

Lucy: fogadta a nagyit és Claytont, de több sajnos nem futotta neki erre a részre.

April: már elege van Jockey szolgálásából. A férfi azonban mindig ügyesen trükközik, s mindig meg tudja győzni arról, hogy érdemes mellette állnia. Pontosabban nem érdemes ellene fordulni. Később futni megy, s Cliff is csatlakozik hozzá, bár az erőnléte nem a legjobb. Később lenéznek egy szórakozóhelyre, ahol Bobbyékba botlanak éppen. Tommy próbálja csapni a szelet Aprilnek, de ő inkább csak játéknak gondolja az egészet.
Előzmény: ati86 (698)
Plazma87 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 714
Azt elfelejtitek, hogy Hagman sokat ivott (már a való életben), úgyhogy ez is hozzájárult, hogy egyre öregebbnek nézett ki, sárgábbak lettek a szemei és megőszült stb. Ehhez képest Samantha kellett volna, hogy úgy kinézzen, mint Jockey most, mert ő meg piált a sorozatban elég sokáig....
April nekem sem tetszik, inkább őt vihetnék a hús-darálóba...viszont megnyugtat az a tudat, hogy ő sem lesz végig, de olyan 30-40 rész még hátravan belőle sajnos.....
Az utolsó évadban meg tényleg igazatok van....már annyi új szereplőt behoztak, hogy csak na.....ha jól tudom, Hagman egy korábbi kartársa is szerepelt az utolsó évadban, azt hiszem Barbara Eden a neve. Ez a nő egy másik sorozatban, a Jeannie, a háziszellemben szerepelt Jockey bácsival már, valamikor a 70-es évek elején??? Ezt a sorozatot pár éve a Viasat 3 is vetítette.....jó kis sorozat volt.....Hagman űrhajós volt benne....ha jól emlékszem....
encián Creative Commons License 2009.10.19 0 0 713
A mai részt nem valószínű, hogy látni fogom, majd holnap általad kárpótolom.:-)
Előzmény: ati86 (712)
ati86 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 712
Igen.:) Azért Donnának is van benne része.
Előzmény: encián (711)
encián Creative Commons License 2009.10.19 0 0 711

Rayjel pedig az volt a baj, hogy mindent ki akart sajátítani, ami kicsit is érdekelte, s nem volt képes elfogadni, hogy egy társ másra is vágyik.

...és pont ezért önállósodott Donna, mert bármennyire is próbált konszenzusra jutni a "kávbojával", ez nem sikerült. Raynek mostani butácska feleségével sokkal inkább fog ez menni.

 

Előzmény: ati86 (710)
ati86 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 710
Igen, April valóban nem a legszimpatikusabb szereplő, ráadásul azzal a kockasajt ábrázatával. De vannak olyan pillanatai, amikor egészen különleges, érdekes. Nem tetszik sokszor benne az, hogy ő ad tanácsokat Cliffnek, Bobbynak, meg egyebeknek, hogy hogyan kéne élni, meg mi fontos, közben meg úgy jár sokszor a szája, mint a kacsa "feneke":), s képes teljesen közönségesen viselkedni.
Donnát én Ray oldalán szerettem, nekem nem tetszett, hogy annyira független akart lenni, hogy ezért Rayt is elhagyta. Más kérdés, hogy nem szabad feladni az álmai senkinek, de felnőtt emberként, családdal a háta mögött nem lehet csak úgy gondolkodni, hogy a munka a karrier az első. Az 20 évesen még elmegy, de mikor felelősséggel tartozik valaki a másik iránt, józan kompromisszumot kell kötni. Donna erre nem volt képes.
Rayjel pedig az volt a baj, hogy mindent ki akart sajátítani, ami kicsit is érdekelte, s nem volt képes elfogadni, hogy egy társ másra is vágyik.
Előzmény: encián (709)
encián Creative Commons License 2009.10.19 0 0 709

Érdekes, hogy kezdetben én nagyon utáltam Samanthát az örökös vonaglása miatt. Nemcsak járás közben, hanem alaphelyzetben is állandóan jár oldalirányba az egész felső teste, de a feje különösen. Nem tudom eldönteni, hogy ez valami idegrendszeri probléma nála, vagy csak simán modorosság/pozőrség.

...aztán egy idő után megszoktam, és kezd szimpatikussá válni, bár ő is viselkedett "butaliba" módjára nem is egyszer.

Nekem Donna volt a kedvencem. Okos, intelligens, decens nő, aki tudja, hogy mi akar, és meg is valósítja azt. Kár, hogy már nincs. Petrocellinéként is kedveltem.

Apriltől borsódzik a hátam az állandó mosolylepte évődésnek szánt piszkálódásaiért.

Előzmény: ati86 (708)
ati86 Creative Commons License 2009.10.19 0 0 708
Szia!
Meglehet, hogy a vallás nagyban hozzájárult. De! Kb. a visszatérése óta vette vagányra a figurát az általam annyira utált hajzselézésével. Azelőtt természetes, jó állású, hullámos haja volt, mostanában meg mindig hátrafésüli, s csöpög a hajfixálótól.

Samantháért tényleg kár, mert Jockey nélküle olyan, mint Bobby nélkül. Az álomévad is ebbe bukott bele -a hiteltelen történeteket nem számítva -, mert a készítők sem tudták Bobbyt elengedni, emellett az egész kilépése Patricknak úgy volt hülyeség, ahogy volt.
Pamelát könnyebb volt elengedni, Donnát úgyszintén, Samanthával tényleg más a helyzet.
Előzmény: encián (707)
encián Creative Commons License 2009.10.19 0 0 707

Nem szemrehányásként mondom ám én ezt.:-)))

Boby kiegyensúlyozottságához gondolom az is hozzájárul, hogy felvette a buddhista vallást, és gyakorolja is nem "operett" szinten.

Előzmény: ati86 (703)
HG. Creative Commons License 2009.10.18 0 0 706
Sajnos azt hiszem a végéig.

Szamantáért szerintem is kár lesz, jó ez a pikírt, öntudatos imidzse.

De ugye lelép a forgatókönyvíróval.

Érdemes megnézni jutúbon az utolsó évad főcímét, olyan arcok vannak, hogy csak na.
Előzmény: sunny22 (705)
sunny22 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 705
April meddig lesz még? Nekem sem a szívem csücske, kifejezetten idegesít. Inkább Ő mehetne Samanatha helyett.
Előzmény: M47-1239 (702)
sunny22 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 704
A korral járó változások természetesek sztem mindenkinek :), csak így "1000 évet" visszaugorva szembeötlő volt nekem a változás
Előzmény: encián (701)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!