Nekem a Clark Ádámon egy csuklós levitte a tükrömet kanyarodás közben a következő megállóban utolértem mondtam a sofőrnek hogy mit csinált és ö is csak röhögöt,t hogy nem kéne olyan közel állnom, mikor tudhatnám hogy kimegy a busz segge kanyarodás közben. Rendőrt nem hívtam, mert kb 1000 Ft egy golf1 tükőr, de egy "elnézést kérek" jól esett volna...
Egy másik buszos tirpák nem engedett át maga elött keresztbe, inkább beállt a kereszteződésbe egy negyed órára én meg nézhettem a busz oldalán a reklámot olyan 5 perc után kiszálltam és megkérdeztem tőle hogy ugyanmá ez mire volt jó, de értelmes válasz helyett mosolygott hogy Ő egész nap dugóban ül én nem bírok ki pár percet???
Na ezek után kijelentettem, hogy többé buszt a megállóból, kereszteződésből nem fogok többet kiengedni. átmentem agresszív- buszos gyülölő- golfosba :)
Én már törtem tropára így a kocsimat, mikor a buszsofôr a buszöbölbôl indulva egybôl a belsô sávba sorolt át, 2 kocsit is leszorítva. Én eredetileg a külsôben mentem, mellettem-elôttem egy Citroen, mnd a kettônket vészfékezésre kényszerített, engem meg rátolt a Citorjánra.
Rendôrt hívtam, a buszsofôr, mivel a járgánya nem sérült, elment, miután lebratyizott a zsandárokkal. Aztán azon kívül, hogy zsebbôl fizethettem a javítást, még meg is büntettek, mert nem az útviszonyoknak megfelelôen vezettem. A jegyzôkönyvben buszról szó sem esett, még le is hordak, hogy ugyan mit reklamálok, mikor ilyen csúnyán összetörtem a másikat.
A Citroenes tanúskodni nem akart, a helyszínelô rendôröket nem tudtam elérni, a buszsofôr a képembe röhögött, éa letagadta, hogy egyáltalán ott volt.
Szóval a BKV-sok sem szentek, némelyik olyan rohadt módon vezet, hogy az vérforraló, és állítólag egy egész csapat dörzsölt ügyvédjük van, aki kimossa ôket minden xarbôl. A JQA...
A buszsöfőrhöz esethez az is hozzátartozik, hogy az aki kiszáll a kocsiból, hogy közelebbről "mondja" el a magáét a másiknak, valamilyen módon szintén benne van a mókában.
Csak a pechére ő volt a gyengébb. Többet valszínű, hogy nem fog kiszállni és onnét anyázni.
Volt már nemrég egy hasonló, de ott késelés volt...
De természetesen mélyen elkeserítenek az ilyen esetek.
Pont úgy nem vertem össze, mintha egy frontális folytán meghaltam volna a barátnőmmel, vagy hagytam volna hogy maga alá tiporjon a busz első futóműve. De hogy őszinte legyek, amikor _rájöttem_ (jóval késöbb) hogy tulajdonképpen majdnem meghaltam, akkor azért megfordult a fejemben hogy azért "nem kiegyenlített" a dolog. (Viszont azt sem tudhatom, hogy a buszsofőr esetleg emiatt nem aludt éjszaka, mert lehet, hogy csak kicsúszott a kezéből a kormány, vagy figyelmetlen volt, de egyébként ha lelkiismeretes csóka, akkor lehet, hogy végigfutott benne is, hogy "Úristen majdnem megöltem két embert...")
Ezt soha nem tudhatja az ember. Ettől függetlenül nem tartom állatnak a közlekedés többi (buszos bkv-s) résztvevőjét, ugyanúgy "kiengedem őket" stb mint előtte.
Mindenkinek lehet rossz napja, vagy rossz húzása. De persze nem mindenki egyformán reagálja le.
Azért azt hozzá kell tenni, hogy nem tudjuk, miért volt a balhé.
Amikor egy laza kormánymozdulattal kijött elém (a belső sávba) a csuklósbusz a megállóból, úgy, hogy _teljesen_ át kellett mennem a szembejövők belső sávjába hogy ne tiporjon el (mázli, hogy nem jött szembe senki) akkor azért én is megkérdeztem a pilótától a következő piroslámpánál, hogy libáért vette-e a jogosítványát.
(Mielőtt lekapnátok a 10 körmömről tudnotok kell, hogy nehézpóttal jártam (nyerges rába, maz, stb) jó darabig, és pontosan tudom, mit lehet megtenni, és mit nem egy nagy döggel.)
Üdv:
Hunter
Pont ma olvastam a buszsofőr esetét, akit két Suzukis vert össze, miután szabálytalankodtak vele. Természetesen nem ez az első eset, de az ember újra és újra elképed hogy a XXI. században ez előfordul. Nem is ritkán. Azt hiszem ennek nem sok köze van ahhoz hogy valaki BMWs vagy nem. Ennek egyszerűen ahhoz van köze, hogy sajnos Mo.-n a közlekedési kultúra szintje valahol a béka feneke alatt van. Bár ez és az ehez hasonló esetek súlyosabbak mintsem hogy a közl. kult. alacsony szintjével magyarázhatnánk. Én magam is vezetek, és bár nem vagyok beszari, de néha komolyan megijedek egy-egy agresszívabb autós viselkedését látva.
Jelentem kisautóm van, de nem fostalicska. (szvsz egy nagyautó is lehet telefingott, széthajtott, csapágyas trágyadomb, és a kisautó is lehet feltuningolt, jól karbantartott gépsárkány, baromira nem ezen múlik az agresszivitás)
Viszont a tegnapi Csobaj-Szerencs-Miskolc-Gyöngyös-Budapest úton volt két pozitív ellenpélda, már ami a topic címét illeti. Az egyik egy 5-ös BMW (osztrák), amivel Miskolc-Gyöngyös útvonalon "kerülgettük egymást". Az a fajta (új) BMW volt, aminek az egyik fényszórója körül "fénygyűrű" van. Szóval említett útszakaszon 110-120 körüli tempóval autóztunk végig, néha elhúzott, aztán beszorult busz v. furgon mögé, aztán én mentem el, aztán megint felbukkant, megint megelőzött, aztán megint visszaelőztem, és voltak 10-20 km-es szakaszok, amikor folyamatosan ment mögöttem, vagy én mögötte. Lazán elmehetett volna, de megfelelt neki a tempó, és nem előzött meg. Aztán Gyöngyös előtt leindexeltem neki, és nagy integetések közepette elhúzott.
A másik egy CX-Citroen 2.5TRD volt, ami jól "elment", de amikor utolértem, és mentem utánna egy darabon, leindexelt, és hagyott elmenni.
Mind a két autó szívózhatott volna (a "bömössel" még Miskolcon "gyorsulgattunk" a lámpáknál) de nem tették, és ez nagyon tetszett. Kezdtem magam Európában érezni.
Üdv:
Hunter
- és az "Y-Wing Fighter" -
szerintem lassacskan az egyebek cim lenne jobb a topicnak, mert en amig otthon eltem, a legdurvabb jeleneteket kisautosoktol lattam.
zsiguli, nem is kerdes suzuki-generacio.
gti-gsi- es egyeb sportos autok.
ritkan, de talalkoztam persze bmw tulajokkal is szorult helyzetekben, de problemam komoly meg nem volt.
nekem is erosebb autom van, de nem fitogtatni.
viszont ha egy suzukis kezd vicsorogva eroskodni, kocsiban, es azon kivul, inkabb rohogve elmegyek.
ha o olyan gizda nagy csavo, miert csak egy fostalicskaval jar?
persze ez ellentmondas, de a megszokasbol adodoan mar csak ez van!
egyebkent a legdurvabb vezetok a new yorki taxisok!
nem figyelnek, ha nem fekezel, lesodornak, 2-3 savon keresztul is kanyarodnak, es egyeb nyalanksagok.
egymassal szemben plane.
es ha meg ki is szallnak a kocsibol, az mar parades!
Jó volt a story, főleg a konklúzió! :)
Én nem biztos, hogy megálltam volna, hogy visszaszóljak neki, főleg ha este 10 van, és baromi fáradt vagyok. Ezt mondjuk ki kell egészíteni azzal, hogy 178 cm vagyok, 115 kiló, és 8 évig vizilabdáztam. Eddig egyszer került sora arra, hogy a kocka Ladámból kiszálltam, és elindultam az előttem álló négyütemű Trabant felé, de nem értem oda, mert az illető jobbnak látta ha kilő, és áthajt a piroson. Sejtette, hogy az ajtó nem sokáig védené meg...
Ott, ahol írtam, de vasárnap már megyek haza :))))
Már kezdenek mutatkozni az elvonási tunetek, rádásul nem láttam csak 1 Alfát 3 nap alatt, bár ma voltam odaát Koppenhágában is és ott már akadt néhány.
Sajnos itt Svédországban is igazolódni látszik a topic-cím. Pont az internet-café felé jövet mutatta be egy E36 tulaj, hogy milyen is az IGAZI bémwés. :(((
Itt egyébként mindenki más nyugodtan közlekedik, legalább is a városban, kivéve öt.
Ez a story is azt az alaptételt bizonyítja, hogy semmi értelme általánosítani, mert a kocsi nem tehet arról, hogy milyen tahó figura használja.
SZVSZ jól tetted, hogy nem kötözködtél vele, mert akkor még azt hihette volna, hogy neki van igaza...
Nna, Srácok, ezt figyeljétek!
Tegnap elmentem tankolni. Gondoltam, Shell smartpontok miatt megyek a Shell kúthoz, meg megnézem a gumikban a nyomást, mert már igencsak húzosan lehetett kormányozni a kisautót. Kerepesi út, felújított szuper kút. Jön a srác, adom a kulcsot, mondom neki tele kérem, jó, kérdezem levegő van? Mondja hogy sajnos nincs mert !! be vannak fagyva a szelepek !! Ez király! Mondom neki, nem baj, hogy fagypont felett van a hőmérséklet? Hááát, akkor sincs levegő... Jó. (Mert ugye az én dolgom, hogy ne legyenek befagyva, ami _mindenképpen_ gyenge kifogás, mert egy egyszerű teherautón is van kondenzvízleválasztó, nem hogy egy Shell kútnál, de mindegy.)Akkor fizetek (jatt semmi) és enyhén mérgelődve meglátogattam az Aral kutat, vettem egy mosókártyát, de mosás előtt felnyomtam a gumikat. Kanyarodok hátra a mosóhoz (Kerepesi úti Aral-kút, este 10 után) de nem tudok beállni, mert ott áll a mosó ajtajában egy sötétkék lada szamara, bezárva, gazdátlanul, de úgy, hogy lehetetlen elférni mellette.
Elkezdtem agyalni, hogy műszaki hibás-e az autó, de nem láttam rajta semmit (háromszög sehol). Gondoltam, hogy hátratolom, de be volt zárva. Nézegettem a helyet elférek-e, de nem. Jó. Álldogálok vagy három perce a hidegben, egyszer csak jön egy harminc-körüli 160 cm magas 90 kilós emberke, fordított (hasban) deltás kivitel, tudjátok, "Kovács kettő" örmester a biztonságiőr kft törzstagja. Kérdezem elromlott az autó? Azt mondja nem, miért? Hát mert itt áll az útban, elférni nem lehet mellette, (azt ugye ne részletezzük, hogy a KRESZ szerint kapubeállóban, utcatorkolatban megállni tilos pl mentők, tűzoltók miatt) és enyhén akadályozza a forgalmat, amit nem kéne. Erre jött az intelligenciához mérten kitalálható kérdés: "Mééé, valami baj van? Szójjá, ha valami baj van!" Mondom neki, baj van, mert útban van az autód. "Mééé, az öcsém idehozta én meg lemosatom de szójjá ha vaami nem teccik!"
Jó. Erre már csak leggyintettem. Ezek után megvártam amíg emberünk lemosta az autókáját, és elpárolgott. Közben a következőkön gondolkodtam: Ha valaki logikusan gondolkodik (Pesti úti Aralnál jól bevált szokás szerint) megveszi a kártyát, beül az autóba, elhajt a mosóhoz, és mosat. Ha valaki lusta, ugyanez, merthogy ne kelljen a shop épületét kerülgetni. Ha valaki hülye, de jóindulatú, akkor hátraviszi az autót a hidegben a mosó bejáratához, de nem áll be az útba. Ezután elsétál a shop-ba, (2 perc) sorbanáll (átlag 2 perc) visszasétál (2 perc) tehát a hat percével (amiből 4-et hidegben sétálgatva tölt) nem tart fel senkit. De mit csinál az, aki hülye, de rosszindulatú, alias agresszív? Feltartja a sort, mert hülye. Nem tudok rá jobb szót.
Amúgy mákja volt a srácnak, mert én is vagyok vagy 94 kg, és úgy 186 cm, arról nem is beszélve, hogy tegnap előtt fejeltme le az étellift 40-es laposvas keresztvasát az éle felől és kutya bajom nem lett :)) amúgy meg evezgetek meg ilyesmi. Kurvára meglepődött volna, ha kap egy maflást a csávó.
Annál is inkább, mert ha az ember reggel hattól este 10-ig melózik, akkor már igyekezne haza, és az ilyen f@szságok miatt talán még türelmetlenebb is.
Sorry ha hosszú voltam, de ki kellett írno magamból.
Ha az nem is, de lehet, hogy a házmester hatelemis "kodobófiú-forma" okos kisfia. :-). Aki a sok koksztól kicsit eldurvult, pedig milyen aranyos kis rosszcsont volt 6 évesen...
Figyelj, nem tudtad, hogy a BMW fényezése különösen érzékeny a tőle egy méterrel dobált rágógumipapírra? :))
Egyszer volt egy hasonló szitu a házmesterrel a Harmat utcában, amikor rádobálta az autó oldalára a jeges havat. Azt mondta, ahol állok, (út széle) az nem parkolóhely. A szép az volt, hogy benne ültem az ótóban. Mondtam neki, hogy egy oldal fényezése "Corfu-fehérre" hőkamrás kezeléssel olyan 80-100 körül van (elrettentő stratégia) ha nem fizet fel lesz jelentve.
Erre mammogott valamit magában és eloldalgott. (persze nem jelentettem fel) De azért b@ssza meg az ilyen sötét bunkó!
Hogy egy kicsit felélesszem a topicot.
Tegnapi történet:
Tegnap délután a Mammut oldalában sétálok a barátnőmmel. Egy csatornanyíláson bedobok egy összegyűrt rágópapírt. A csatornanyílás véletlenül egy 5-ös BMW mellett volt. (kb. 1 méterre a kocsi oldalától) Erre az inteligens BMW tulaj-aki éppen akkor közeledett az autójához, csak annyit látott, hogy én v.mit eldobtam. Azt nem láthatta, hogy mit és hova.
Első reakció : "Mit dobálsz te faszszopó?" Persze, ha meg akartam volna magyarázni, hogy csak egy rágópapírt dobtam be a kocsid mellett lévő csatornalyukon, biztos ütésváltás kerekedik ki belőle. ( Pontosabban ütés: Ö vagy 40 Kg-al nehezebb nálam, feltünően kopasz fejjel)
De nem volt semmi, mert a barátnőm elhúzott, hogy haggyam már ezt a primitív állatot, egy szót sem érdemel egy ekkora tuskó.
És sajnos ezek azok a momentumok, amikor be kell, hogy lássam, a BMW-ben nagyobb százalékban ülnek izomagyú furkók, mint egy Suzukiban. Ezt azért is sajnálom, mert én is BMW-vel járok, és rossz érzés, ha lejáratják az ilyenfajta állatok.
A történetben szereplő 5-ös BMW rendszáma ENEMY-1.
(De gondolom nem azonos az autós topicban hasonló nick névvel szereplő hozzászólóval! Ugyanis a történetem utcai harcosa nem hinném, hogy tud írni...)
Tényleg van, egy Cadillac Fleetwood Brougham. 4.1 V8, 15 éves, sokat fogyaszt. Csak hogy megelőzzem a leggyakoribb kérdéseket. :)
Hogy mit keresek itt a topicban? Én csináltam :) Olvasd el a kezdő hozzászólást, és rájössz...
_Tényleg_ van egy "Caddy"-d? És milyen? Eldorado? Látom már, hogy át kell néznem az amerikai autós topicba :)
De akkor mit keresel itt az agresszív BMW-s topicban? találtál egyet a hamutartóban? :)
Üdv:
Hunter
Na, szóval én is láttam 1 ilyen kütyüt, el sem kell érte menni olyan messzire: Baumax (én a lőrinciben láttam) kompresszoros szerkó + 3 kürt olyan 5 és 6 rugesz között, már nem emléxem pontosan! Tegnap még volt vagy 3 darab!
Ha ismerős vagy Esztergomban :), akkor a rendőrség utcájában levő autósboltban érdeklődj. Persze valószínűleg akármelyik hasonló helyen kapható az országban. :)
Jól nézett ki, szép piros kürtök voltak :))
IC: írtam már az Alfa fórumba is, hogy visszább lett fojtva a kipufugóm. Most sem csendes, de már nem olyan brutál, mint volt...
Kompresszor helyett egyszerűbb, ha a kipufogódról leágaztatsz egy kivezetést, amit az utastérből nyithatsz-zárhatsz. Az jó nagy kompresszor, hangja is lenne biztosan! :)))
Szombaton láttam Esztergomban egy autósboltban kb. 4800 orbán-aranykoronáért egy szettet: kis kopmresszor +2 db kürt.
Szvsz ideális méretű és erejű lehetett :)) (volna)
Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat, látom van még, akit érzékenyen érint a probléma :))))
Hajókürt, vonatkürt azért durva, de valami "kanos" kürtrendszer azért nem ártana. Persze külön kürtkapcsoló, meg ilyesmi, nehogy a yard lepontozzon ha a kisember ugrálna, hogy "dehátúgymegijjjjesztettezazállatbiztosúrkérem!" :) Mert hát mivel is? Nekem csak ilyen kis saláta van a gépen...
Kamionkürtök is biztos 24 voltosak, de azért kösz a címet, majd rátelefonálok a boltra.
Mégegyszer kösz mindent! :)