Keresés

Részletes keresés

csefi67 Creative Commons License 2007.04.09 0 0 32

Új tőkét kell készíteni

Miért kellene új tőkét készíteni ? A tőke végül is jó.

Előzmény: APT (29)
csefi67 Creative Commons License 2007.04.09 0 0 31

Nem lehetséges, hogy csak billegőtengelyre van szükséged?

Nem, a képen a komplett még jó állapotában található, a hiba később lépett fel.

A tengely is jó, a hibáról lásd: hsz 28. 

Előzmény: Tomotius (23)
csefi67 Creative Commons License 2007.04.09 0 0 30

Köszönöm a segítséget.

Tudsz esetleg valakit aki vállal ilyet ? Mármint az említett javítást.

A tőkéje egyébként jó mert benne is van a hídban, csak lepattant teljesen a tövénél.

Előzmény: APT (29)
APT Creative Commons License 2007.04.09 0 0 29

Ha közvetlenül a végénél tört le a tőkéről, akkor ez még megoldható. Új tőkét kell készíteni, ami igen pepecs munka a kis méretek miatt, de kivitelezhető. A rugó kismértékű rövidülése pedig még kezelhető.

Szerelt rugó vagy pláne komplett már elég reménytelen. Bontott szerkezetből kerülhetne leginkább elő, de ehhez meg nem eléggé gyakori. Inkább javítani kellene.

Előzmény: csefi67 (28)
csefi67 Creative Commons License 2007.04.09 0 0 28

A rugó amit a képen láttál még jó volt. A probléma vele most a következő: a hajszálrugó külső spirálvégéről leszakadt a tőke.

Azt kellene valamilyen technológiával visszetenni a helyére  vagy szerezni egy tőkébe befűzött megfelelő hajszálrugót.

Előzmény: APT (27)
APT Creative Commons License 2007.04.09 0 0 27

Nagyon csekélyke az esélye, hogy komplett, szerelt billegő egy ilyen régi Omegához előkerüljön. A gyár sem tud adni, már az évtizedekkel későbbiekhez sem. De a rugót lehet pótolni, elvileg megoldható a feladat, csak nem egyszerű.

Mi amúgy a rugó baja? Ha a kép róla készült, akkor ránézésre nagy baj nem látszik.

Előzmény: csefi67 (25)
Turulsólyom Creative Commons License 2007.04.08 0 0 26
Hm. A farkasfogas - remontoir - kerekek ebben az esetben felhúzókerekek. Kár, hogy épp elromlott a fényképezőgép csatlakozója, különben feltenném.
csefi67 Creative Commons License 2007.04.08 0 0 25

Nem a csap van eltörve, nekem jóformán csak egy rúgó kellene aminek mind a két vége be van fűzve. A könnyebb beszerelés kedvéért kértem a teljes billegőt. Breguet-rúgóról van szó.

Előzmény: Tomotius (24)
Tomotius Creative Commons License 2007.04.08 0 0 24
(23) Csefy67-nek!
Tomotius Creative Commons License 2007.04.08 0 0 23
Nem lehetséges, hogy csak billegőtengelyre van szükséged? Csak azt könnyebben beszerzed majd, mint egy teljes billegőt.
Előzmény: Turulsólyom (22)
Turulsólyom Creative Commons License 2007.04.07 0 0 22
Sziasztok!
Nekem van egy farkasfogas (remontoir- kerekes) zsebórám, 1910 körül készült Moser. Dupla fedeles, ezüst, igen szép...csakhát a farkasfogak kikoptak...Tud bele esetleg valaki ilyet?
Eddig 2 órás keresi nekem...hiába.
Előzmény: Tomotius (5)
csefi67 Creative Commons License 2007.04.07 0 0 21

Sziasztok !

Az alábbi Omega kis, női karórához tudna-e valamelyikőtök szerezni komplett billegőt? Az óra hátlapján lévő szám: 7321138.

Nagyon megköszönném ill. fizetnék érte.

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.06 0 0 20
Ebből kéne csinálni egy jó kis karórát! ;-)
Előzmény: Mechanikus (18)
APT Creative Commons License 2007.04.06 0 0 19

Hogyne, nem is egyet. Még alkatrészeket pótolgatni-reszelgetni is kényszerültem.

A negyedütősök nem túlzottan rázósak, különösen nem a modern darabok. A réges-régi spindlisek között sok jócskán elbonyolított is akad.

A percütősök komplexebbek, de érdekesebbek is.

Előzmény: csupacsoki (15)
Mechanikus Creative Commons License 2007.04.06 0 0 18

Üdvözlet az új Topicnak!

Idáig már reggel is eljutottam, de csak mostanra vettem a bátorságot, hogy nem mechanikus kérésemet a kaliber-kedvelök elé terjesszem.

Mint néhányan tudjátok, az a kényszerképzetem támadt, hogy az Omega saját (nem ETA) kvarc kalibereit kell gyüjtsem.

Kérlek, hogy aki müködöképes állapotban lát eladó Omega kvarcot írjon nekem.

Elöre is köszönöm!

Lássátok, hogy van bennem "jó érzés", ide idézem az én kedvencemet:

http://www.mechanikus.hu/c_PDW.htm#

Üdv,

Mechanikus

csupacsoki Creative Commons License 2007.04.06 0 0 17
Ha megengednetek a sajat helyesirasomat nem javitgatnam utolag, ugyis ekezetek nelkul irok es 20 evig keveset gyakoroltam. Ha valami nagyon zavaro vagy vicces, azert csak nyugodtan szoljatok. :-)

Megyek husvetolni videkre, mindenkinek kellemes unnepeket.
Előzmény: csupacsoki (15)
csupacsoki Creative Commons License 2007.04.06 0 0 16
Lehetne ez minden, Jaeger, Vacheron, Longines, de nem biztos hogy okosabb leszek mert valaki nagyon ramkinalt. :-)
Előzmény: Tomotius (14)
csupacsoki Creative Commons License 2007.04.06 0 0 15
Javitottal, szervizeltel mar utos zseborat? Kivancsi vagyok hogyan nez ki egy robbantott kep ezekrol a szerkezetekrol. Magam meg varok amig a kenyszer miatt kell szetszednem egyett darabokra, de hibatlanul mukodo alanynal erre meg nem vitt ra a lelek, persze elobb utobb ugyis belevagok. :-)
Előzmény: APT (9)
Tomotius Creative Commons License 2007.04.06 0 0 14
És valóban a minőség itt rendben van. Az előbb feltöltött képek alapján azt mondanám Longines, de valószínüleg tévedek.
Előzmény: csupacsoki (12)
Tomotius Creative Commons License 2007.04.06 0 0 13
Íme a 18.90M jelű Longines szerkezet 1910 környékéről, az enyém az alapváltozat, láttam finonszabályozós, dészített szerkezetet is ezen a típusjelzés alatt. Így is finom verk benyomását kelti.

Alább pedig próbáltam nagyítani a felhúzó fogaskerekek kopását, ezen bizony van..., igaz nem farkasfogas ;-)

T.
Előzmény: csupacsoki (7)
csupacsoki Creative Commons License 2007.04.06 0 0 12
is Ismeros valakinek ez a szerkezet? Nem mindig fontos ugyan a gyarto ha a minoseg rendben van, de azert kivancsi lennek. :-)
te_o Creative Commons License 2007.04.06 0 0 11
Jó topic, érdemes volt. Cs.Í.T.
csupacsoki Creative Commons License 2007.04.06 0 0 10
Attol en sem tartok hogy tul sokat kell majd lapozni ezen az oldalon, meg ha csak hetente latogatunk is ide. :-)

Utos oraknal meg talan ez a negyedes stopperes LePhare ami leggyakrabban elofordul, valoszinuleg errol a szintrol indultak a "komplikalt" zseborak. Annak ellenere hogy a kiindulo alap sok utosnel megegyezik, szinte nincs ket azonos kozottuk, hiszen minden oras egy kicsit a sajat kepere is formalta ezeket a csodakat. Igen ritkan latok elletores es gondos finish nelkuli utos szerkezetet, de azert az is elofordult. Berakok en is nehany LePhare szerkezetet, erdemes figyelni a centrifugalis fek kialakitasat amit Charles Barbezat-Baillot vedett le 1896-ban. A legelso werk sajat gyujtes, a tobbi kolcson kep. :-)

11
22 (Aki utost szeretne vasarolni erdemes figyelnie arra hogy ahol a kalapacs is koben fut ott a kidolgozas es a minoseg (es persze az ar) is magasabb osztalyba lep.)
4
3
5
Előzmény: APT (9)
APT Creative Commons License 2007.04.05 0 0 9

Jó ötlet ez a topic, ha esetleg nem is fog úgy pörögni, remélem annyi vargabetű sem lesz benne. :-))

Farkasfogas szerkezeten törésről még én sem hallottam, bár igazán jó minőségben kivitelezett hagyományos szerkezetnél sem.

Szép és érdekes szerkezet gyanánt meg íme egy viszonylag friss szerzemény, negyedütős stopper:

boxer-gs Creative Commons License 2007.04.05 0 0 8

Szia!

Nekem is tetszik ez a topik, bár hozzászólni érdemben nem fogok tudni.

Viszont figyelni fogom, hátha tanulok itt is valamit. Ezzel kapcsolatban lenne is egy kérésem az itt publikációikat fotókkal illusztrálók felé. Ha egy picit is szíveteken viselitek a még hozzá nem értők érdekeit is, jól jönne egy kis manipulatív segítség a fotók terén. Gondolok arra, hogy ha a szövegben felhívjátok a figyelmet egy alkatrészre és nem esik nehezetekre, kérlek jelöljétek meg egy kis színes nyilacskával néha azokat! Sokunknak, akik bizonyára szívesen olvasunk majd titeket, nagy segítség lenne, ha rögtön tudnánk, miről is írtok. Mert bár jópár alkatrész nevét már sokszor hallottam, még mindig nem igazán tudom, hol keressem őket pontosan.

Mivel tudom, hogy ez természetesen többletteher az alkotóknak, elmaradása esetén sem fogok persze neheztelni.

Mindenesetre sok sikert a topiknak! Éljen sokáig és szolgáljon a hozzáértők és laikus érdeklődők kedvére is!

csupacsoki Creative Commons License 2007.04.05 0 0 7
pati Ez nallam is ritka madar mert nem csak Patek zseboraim vannak. :-)

Amennyire kovettem ugy lattam nagyon jo kis szerszamokat szedtel ossze, gratulalok, ezek egyre nagyobb ritkasagok, foleg elerheto aron.

Megmutatnad a 18.9-es szerkezetet? Nem talaltam hogy hogyan nez ki.
Előzmény: Tomotius (5)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.05 0 0 6

Ide csak akkor fogok írni, ha kérdésem lesz, vagy segítségre szorulok.

Viszont olvasni fogom a topikot szorgalmasan, megígérem!

Üdvözlök minden óraszeretőt!

Előzmény: csupacsoki (-)
Tomotius Creative Commons License 2007.04.05 0 0 5
Sajna nekem csak fedőköves gátkerékkel ellátott zsebóráim vannak, ilyen farkasfogas kapcsolódásom nincs. Most néztem meg egy Longines 18.9 verkemet úgy emlékeztem az általad feltöltött képpel mutat hasonlóságot, de csak "sima" fogaskerékkel szerelt.

Örülök, hogy kitaláltad ezt a topicot csoki, bár én kezdő vagyok igyekszem majd hasznos tag lenni.

Leginkább az elméleti képzettségem hiányzik, nincsenek szakkönyveim. Ellenben az órás szerszám készletem szépen gyarapszik, most esztergálni tanulok :-))

Üdv T.
Előzmény: csupacsoki (4)
csupacsoki Creative Commons License 2007.04.05 0 0 4
Szia, errol a Vacheronrol azert eleg sokat tudunk, pl. azt hogy JLC alapwerk es persze egy gyonyoru finish. Mivel neves es felsokategorias szerkezet, ezert csak borsos aron beszerezheto, ami ugyan nem mindig kizaro, de megfontolando tenyezo. :-)
Engem elsosorban az izgat ha jeloletlen kincsekre bukkanok, ezert is kutakodom a regi zseborak kozott, bar ez sem egyszeru es neha en is mellefogok. :-)

far Ezt a farkasfogas (vagy nem is tudom hogy hivjak) kapcsolodast vizsgaltad mar kozelebrol? En ugy latom nagyon massziv, es eros kopast sem lattam meg ilyenen.
Előzmény: Tomotius (3)
Tomotius Creative Commons License 2007.04.05 0 0 3
Összehasonlítási alapul, egy másik gyűjteményből.
Előzmény: csupacsoki (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!