Ha netán mégis eltörne, van a villanyszerelési boltokban hasonló (16 mm-es) hasonló kialakítású pvc csőrögzítő, persze az kb 5 mm-el elemeli az asztalt a csőtől (nem vészes).
Összepakoláskor figyelni kell, mert ugyanolyan laposra még egyszer már nemigen lehet összerakni. Az első kipakoláskor figyelni kell az elhelyezés rendjét.
Egyetlen bajom van vele: az alumínium lapot rá kell nyomni, pattintani a csővázra négy műanyag bilincsszerűséggel. Azon a részen azonban, ahol azt a műanyag izét a vázra kell pattintani, ott a csővázon vászon burkolat van. Nehezen lehet rápattintani, feszül, és félek, hamar el fog törni.
Pár nappal ezelőtt leárazva vettem a Decathlon-ban kempingszekrényt (17000 Ft)
Két szeparált tárolótér, összesen öt polccal:
Az asztal 55mmx10 mm-es zártprofilú alumíniumokból álló rudak átmenő furatokon gumikötéllel összefogva.(Az asztallap lamellásan összecsukható így)
Összecsukva nagyon kis helyen, egy lapos tárolótáskában elfér:
Két ponton továbbfejlesztettem (kiegészítettem).
Az egyik az összecsukható szélfogó lap:
Vékony acéllap, így élesek a felső felületei. Élvédő szilikongumit ragasztottam rá, így összecsukás után nem fog zörögni, másrészt az élek nem vágnak tovább.
A másik csak egy kiegészítés. Ha az alumínium lapra főzéskor kifolyik az étel, a lamellák között lefolyik a szekrénytetőre (alulap nélkül a szekrény:)
Az alulap felhelyezése előtt egy vízálló vászonból varrt "tálcát" teszek a tetejére, így ha kifolyik valami abban gyűlik össze.
Az idei tél csendesebb - tavaly vettem konyhabútort, pár apróságot, és a rég tervezett sátorcserét is megejtettük - most nagyjából minden van, ami kell, így nincs, ami a kempingezés felé terelje a gondolatomat.
1986-ban Olaszországban kempingeztünk, először jött a 4 éves kisfiam is. Maradandó emlék, hogy mennyire mosolyogtak ránk, befogadtak az akkor még nagyon is vasfüggöny mögül érkező, Dáciás családot. A szomszéd család elmenetelekor, egy kora reggel, a sátrunkhoz tette a maradék tejet, italokat, kenyeret már nem tudom mit... egyben éreztem örömet és a sanyarúságot, hogy tényleg szegények vagyunk.
Na jó, azok is voltunk, gyenge sátor, autó és felszerelés minden nagyon elmaradt a többiektől. De mégis gazdagok voltunk, mert a semmiből is elmentünk meglátni Velencét, Firenzét, Pisat, Portofinot és ami még belefért.
Azóta rengeteget voltunk mindenfelé, kitanultuk, felszereltünk és nagyon bejött a baráti, segítőkész életmód. Szereztünk barátokat és kedves ismerősöket. Soha nem loptak meg, viszont sokat segítenek a társak nemzettől, kortól és jómódtól függetlenül. Mint ahogy mi is, amikor szüksége volt rá valakinek. Bevált életmód számunkra, nagyon szeretjük.
Már kb. egy hónapja nem jártam erre, mert télen úgysem "kempingezik" senki. Erre most látom, hogy pörög a topic. Visszaolvastam és rájöttem, hogy kár volt... :)
Már most mennék és verném a szögeket a kempinben. Már csak 7!!!!!! hónap!
A kempingezés, mint a kikapcsolódás egy speciális formája sokunk választása.
Néhány gondolat az eddigi megfigyeléseimből.
Szerintem először is két nagyobb csoportra osztható a kempingezők. Az egyik, akinek egybefüggően 8-14 nap áll rendelkezésre a pihenésre, a másik az akik 3-8 hetet is eltölthetnek. Főként a nyugdíjasok tartoznak az utóbbi csoportba. Az első csoportba tartozó sátrasok általában egy adott helyre települve a nyaralási időt egy helyen töltik el. Az első csoportba tartozó lakóautó/lakóutánfutósok közül többen két vagy több helyet is meglátogatnak (Biogradban a szlovén szomszédaink 2 hét alatt 3-4 helyen is táboroztak). A második csoportra is jellemző az eltérő kempingezés. Vannak akik a hosszú nyaralást is egy helyen töltik el, főleg ha már visszatérő vendégek (nyáron az olasz szomszédaink 30 éve ugyanabba a kempingbe járnak, ma már 2-3 hónapot eltöltve). A másik véglet a nagy számban "vándorló" holland és német nyugdíjas lakósok, akik 3-4 napnál többet nem töltenek el egy-egy kempingben. Szerintem habzsolva gyűjtik az élményeket és emlékeket az "alkonyi napfényben" arra a nem távoli időre, amikor már nincs lehetőségük utazni. A nyaralási időt is kétféle szélső mód között töltik az emberek. Az egyik az amikor a kempinben maradva, relax módon töltik az idejüket, a másik az, ha a kemping mint kiinduló pont, vagy csak "hálóhelyként" a kirándulások, látnivalók és egyébb élvezetek a fő időtöltések.
A kempingezés helye, módja szerintem a fentiek függvénye, ezért olyan eltérőek az eddigi hozzászólásokban leírt elvárások a nyaralással kapcsolatban.
Egy valami azért mindíg megmarad bármilyen módon is történik, az időtöltés, az a kempingezés érzése, varázsa.
A kempingben az emberek akarva, akaratlan közelebb kerülnek egymáshoz , talán azért, mert a "magánélet" az intimszféra nem annyira zárt mint egy szállodában, vagy apartmanban, így jobban elfogadjuk a másik idegen ember közelségét is, segítőkészebbek, toleránsabbak.
Van egy észrevételem. Nem magamat akarom megvalósítani, hanem a helyet befogadni, én megyek oda, nem nekem kell megfeleljen, hanem jómagam akarok megfelelni a helynek... valahogy összehozni, a hely mit vár tőlem.
Alkalmazkodom, mert akkor vagyok boldog, ha el tudom fogadni, amit kínál. Hiszen csodákat kínál!
Nem húzok lakókocsit, mert már nincs mivel, bár volt. Felfogtam, ehhez más kell. (Szarrá törték, és a mindennapokban nem kell nekem.) Viszont szeretem a partot, megoldom a környezetemet, kialakítom a kis köreimet, beleértve a családomat, barátaimat és boldog vagyok. Keresem a nagyon príma terepet, kempinget és a helyi dolgokat. Nekem a déli részek távolságai, a hatalmas területek, a nomádság, a kompozás és a sok látnivaló adja a pluszt. Korcula, Mjet és Brac is. Érdemes, isteni remek világ! Nem fáj a komp, hanem éltet, gyönyörű élmény!
Mondok egy példát. Épp nem kompos... Peljesac fsziget, Divna. A hely pazar, vszleg a Jóisten látta és innen a paradicsom. Baromira nem érdekel, hogy nincs piscina meg Lidl, nekem elég, ha kiköt a csónak és lehet venni őszibarackot, meg dinnyét. Ha sört szeretnék elautózom odébb, mondjuk így, és vissza, mert nem tudok betelni a színekkel és illatokkal, meg az érzéssel, ami ott betölt.
Ha így folytatom, kellene egy videot betennem:-) Télen vissza szoktuk nézni...
Végül is... egy hajóban utazunk, szeretjük és ez már jó:-)
Ha megérkeztünk akkor Amerika és az utazánlál is van előnye, de az utazás hátrányait máig nem tudtam megszokni.
Nagyon, nagyon régen, mikor először mentünk Olaszországba, a szlovén hegyeken keresztül mentünk a látnivalók miatt. Fantasztikus szerpentinek voltak, hihetetlen kilátással.
Horvátországba először a Plitvicei tavak érintésével mentünk, Senj felett láttuk meg az Adriát, utána egy nagyon meredek és nagyon hosszú szerpentines lejtő következik a tengerig. Mikor leértem, megfordúlt bennem, hogy felfelé ez nagyon gázos lett volna, ha egyáltalán túléli azautó.
A lassú közlekedést és, hogy sok szép utat kell kihagynom, helyette marad a drága és unalmas autópálya, soha nem fogom megszokni.
erre a jó megoldás Peljesac, mert az félsziget, kompozni sem kell. :)
Bár lakókocsival - ha jól tudom, neked az van - én sem biztos, hogy szívesen szarakodnék a keskeny, meredek utakon. A kedvenc kempingemben pl. lakókocsit nem is láttam még (lakóautó van), nem is tudom, hogy lehetne oda lemenni és beállni. Persze lehet, csak azért tűnik lehetetlennek, mert sosem vontattam ilyen bódét.
Nekem attól nívós egy kemping, hogy vannak vendéglátó egységek és nem kell kilómétert sétálni semmiért. Ha túrázni akarok erdőbe megyek nem tengerpartra. Legyen közért, étterem, kölcsönző és az északi részen megszokott, nádtetős sörözők, fagyizók, csak mert hangulatosak és jól esik nem a magyar dobozos sört szorongatni a sátor előtt, hanem a parton beülni és kiszolgálnak, miközben gyönyörködöm a tájban. Legyen sok parti hely, mert sosem lehetsz első, de ha századiknak érkezel, akkor sem kell a kenping leghátsó zugában a szomszéd sátrat bámulni. Medence elvileg nem érdekel, de ahol van, ott élet is van, mindig történik valami. Természetesen a szaniterek is lehetnek tiszták, ha van rá mód. Animátor, Lidl, vizitorna sosem érdekelt, de ha van nem mozdulatlan a levegő. Ha kirándulni akarok, nem bánom, ha minden napra van egy Porec vagy Umag-szerű látnivaló a közelben.
Ezen teljesen felesleges vitázni, mindenki máshogy szereti.
Én máshogy éltem meg a Split és Dubrovnik közötti szakaszt mint te. Sokkal kevesebb a kemping és soknak a szinvonala sem volt olyan mint szerettem volna. Ami jó volt, az meg fullon volt, kint volt a megtelt tábla. De egyébként se mennék tömegnyomorba.
( Amit írtam, az a szárazföldre vonatkozik. KrK-et kivéve nem jártam a szigeteken, mert nem korlátozom a mozgásomat és nem húzom az időt kompozással. )
Óriási tévedés, nem falusias a "nívó", inkább az a kérdés, mit szeretnénk magunknak és mit nevezünk "nívósnak"?
Ok. nem a feketehordós zuhanyzót és a pottyantós wc-t népszerűsítem... bár megjegyzem sokkal higénikusabb mint az ülőkés, csak ugye mind "szar" (os szó szerint), ha nem takarítják. Ez már néhol Szerbia, Románia, Bulgária, de tisztelet a kivételnek, rengeteget fejlődtek, sőt. Robognak előre!
Szóval ha medencéket, animációt, szinházi műsort és egyéb dolgokat vársz a kempingtől, mert neked ez a nívós, akkor az már majdnem olasz village. Kezdi elveszteni a vadregényes jellegét, sokszor műanyag az egész, ha érted, egymásba lóg mindenki, zsúfolt is. Azért az, mert ezek az isztriai kempingek felébe kerülnek mint az olasz és osztrák, közelebb van Németországhoz és Ausztiához, az északiakról nem beszélve, az olasz meg szívesen jön fele árért + a kaja is olcsóbb neki. Eljönnek pár napra is. A német meg letelepszik és leég mint a malac, hozza a vízét/sörét, saját wc-jét, melege van, közel van és neki elég a saját izgalommentes életéhez és lakhelyéhez képest.
Ha parti pihenést, kellő higéniát és az azért elérhető szolgáltatásokat tekinted jónak, mindezt a természet lágy ölén, akkor hagyományos értelemben véve kiváló kempingek sokasága van délen is. Nem mindenki akar városi szolgáltatási körülmények között nyaralni, hanem táborozni akar, sütni, főzni, szép tájakat nézni, a helyi piacon vásárolni, meg a helyiekről, halat a parton/piacon... Itt-ott már vannak Lidl és társai, de kinek kell?
Alaposan bejártam a déli részeket az elmúlt 20 évben, jártam északon is sokfelé. Mindenhol vannak jók, de szerintem (és akik évek óta járunk oda) az igazán sokat adó helyek és táborozások délen, meg a szigeteken lelhetőek fel. Rengeteg igazán jómódú(nak tűnő) európai nyaral délen is, lejön +900 km-t, mert csodás a természet. Baromira nem hiányzik az édesvizes piscina (bár sok helyütt van) és egyáltalán nem "balkániak" az állapotok...
Apropopó: tegnap jöttem Belgrádból, na apám a 10 em. csili vili szálloda folyosói, szobái stb. katasztrófálisak. Csuklanál, ha látnád a balkánit. :-) 200 m-re a belváros minden európai fénnyel és áruval... a közlekedés: afrikai-ázsiai-balkáni? lehet, mindenki amerre lát, nulla felfestés, ha az orrod előbb, akkor neked van előnyöd, életforma, igazi Balkán. De azért élvezetes, ha már kiismered magad és bevettél néhány le van szarva tablettát...:-)
én inkább úgy mondanám: felszereltsége. Ma már nagyon sok színvonalas kemping van délen, modern és tiszta, nagyszerűen rendben tartott. Ugyanakkor általában jóval kisebbek, mert itt nincsenek nagy, egybefüggő sík területek a tenger közelében. Így nincs medence, animáció, nagy játszótér, nagy boltok, éttermek stb. a kempingen belül.
Ez egyeseknek kimondott előny, másoknak inkább hátrány.
Úgy van ahogy írod. Ennek az oka pedig, hogy az Isztria és környéke fényűzőbb, európai körülményekkel, mig ha délebbre mész az már Balkán. Bár a természet szebb, de az ellátás már falusias, kevesebb a kemping és azok nívója is.
"nálunk a cél, hogy 50 ejróból megússzuk/nap/4 fő. Ez pedig nem a legolcsóbb kategória a horvátoknál"
mi öten vagyunk, de az kb 4 felnőttnek felel meg (3 gyerekből kettő kedvezményes), és hasonló árat lövök be én is célként.
Nekem az a tapasztalatom, hogy minél délebbre mész, annál könnyebb tartani ezt az árat, Isztrián illetve a Mo-hoz közelebbi szigeteken viszont megdöbbentően elszaladnak néha a kempingárak. Igaz, Dél-Dalmácia esetében meg az útiköltség több. Ennek ellenére szerintem az utóbbi sokkal jobb úti cél, szebb, kellemesebb, nyugisabb. De persze ez szubjektív.
Jó távoli horvát kempinget választottál öszehasonlításnak, ráadásul szigeten van, hogy még komp költség is legyen. :)
Igy tételesen, két helyet összehasonlítva valóban olcsóbbnak tűnik a görög oldal.
Én összköltséget szoktram számolni, mert az egyéb kiadások így is, úgy is annyi, amennyi. Ezen belül legfeljebb a kemping árakkal lehet játszani, nálunk a cél, hogy 50 ejróból megússzuk/nap/4 fő. Ez pedig nem a legolcsóbb kategóri a horvátoknál.
Utolsó 2 alaklommal négyen mentünk. Nem léptük át a 450000 FT/12nap/4fő összeget és ebbe minden benne van. Bár kaját vittünk de többször ettünk étteremben és majdnem minden nap kirándultuink valahova.
Ha ezt megfelezem, mert azt írtad, Ti ketten vagytok, kevesebbre jön ki mint amit írtál:
""A bruttó nyaralási költség utazás nélkül 2 hétre kb. 650€ két főnek. Ez a "relax" időre vonatkozik. Városnézés, egyébb látványosság, kirándulás költsége hozzáadódik.""
Nem vitatkozni akartam, csupán tájékoztatás, hogy bizony az Adria, ha a végöszeget nézem nem duplája Görögországnak..........
Ha megvan a tervezett időpont elég egy E-mail, nincs foglalási díj. A kempig tengertől távolabbi parcellái hatalmas fák alatt vannak, érdekes módon azok a jobban foglaltabbak, így a "foglalásnál" ha erre van szükséded a fás részt kell említeni, így szerintem lesz helyed ott. Annak egy hátránya van, közel van a főút, így annak zaja behallatszik a kempingbe. Nagy a kemping, szerintem mindíg van szabad hely. Én a főidényben augusztusban voltam, de akkor is volt mindíg szabad hely. A nyári parcella "szomszédaim" már 30 éve odajárnak (olaszok). A nagyfás területen az internet is működik, anélkül, hogy a közösségi területre (étterem, park és recepció környéke) kellene menni.
A topik kempingezésről szól ezért nem akarok összehasonlítani országokat, csak kempingeket. Azonos felszereltségű kempingekről, a kempingek honlapja alapján:
Camping Kozarica 2016-os ár főidényben:
2 felnőtt 19€/nap
B placc 21€/nap (picit távolabb a parttól)
Alap, összesen: 40€/nap
(Ha van 2 gyerek (3-12 év), +12,4€/nap, akkor az alap már 52,4 €/nap)
(Ha van kutyád, az +6,1€/nap, az alap ekkor már 58,5 €/nap)
(Ha van csónakod, az +5,2€/nap, az alap ekkor már 63,7€/nap)
Camping Rea 2016-os ár főidényben:
2 felnőtt 12€/nap
placc árammal, vízzel 14€/nap (nagyon közel a parthoz)
Alap, összesen: 26€/nap
(Ha van 2 gyerek (4-10 év), +6€/nap, akkor az alap már 32 €/nap)
(Ha van kutyád, az ingyenes, így az alap marad 32€/nap)
(Ha van csónakod, az ingyenes, így az lap marad 32€/nap)
Nekem nincs már kisgyermekem, de a többi igen, így a Kozarica alap ára nekem 51,3€/nap, ugyanez a Rea-ban 26€/nap.
14 nap a Kozaricaban: 718,2€
14 nap a Rea-ban: 364 €. A különbség 354€, ami az utazás benzinköltsége. Én - többek között - ezért választom az Égei tengert.
Ha valaki több időt tud nyralásra szánni, ahogy Tarzy is, annak a különbség még nagyobb lesz.
Több ismerősömmel beszéltem az Adriai nyaralásokról (én is többször voltam ott). Azt tapasztaltam, hogy nem szoktak számolni a valós távolsággal, csak az, hogy minél közelebb legyen.
Ha valaki lemegy az Isztriára oda a valóságban annyi utat kell leautóznia, mintha Zára-ba, vagy Biogradba menne. Ha megnézzük a térképet, bizony az utóbbiak már 40-60 km-rel délebbre vannak a szélességi körön, sokkal több napsütéses óraszámmal, és olcsóbb üdülési lehetőségekkel.
Persze vannak szép tájak északabbra, vagy délebbre, a fenti összehasonlítás csak akkor meggondolandó, ha nincs határozott elképzelés a nyaraláshoz.
Mi nem voltunk még Görögországban, inkább az Adriát részesítjük előnyben, ezért ha árakról van szó, inkább mások tapasztalataiból indlok ki.
Amit írtál időt, árakat, ha ehhez hozzá adom amit Te is, az utat, kirándulást és egyebeket, akkor nem jó a megállapítás vagyis, hogy Görögország fele annyi mint az Adria, mert az általad kihozott összeg bőven elkég 2 főnek, 2 hétre, sátorral, autóval az Adriára. Mi lakókocsival költünk ennyit a horvátoknál.
Kempingezés. A sátrunk egy Appenaz Family 5.2XL. Ketten vagyunk az asszonnyal, nyugdíjasok. Mi kutyásak vagyunk, szeretjük a vizet és a csónakozást, így a hazai kempingek nem jönnek szóba.
Mi évek óta úgy választjuk ki a kempinget (külföldön), hogy főleg a http://hu.camping.info/ -n összegyűjtött adatokból egy Excel táblázatot készítünk és abból kiderül, hogy milyen költséggel kell számolnunk. Az adatokat pontosítjuk az adott kemping honlapjáról.
Így néztek ki a 2015-ös lehetséges helyek.
Ezeket az adatokat a téli estéken van bőven idő feltölteni. Amikor a tavasz már beköszönt, felvesszük a kapcsolatot a kiválasztott kempinggel és lebeszéljük a szállást.
Az idén - sajnos csak 8 nap állt rendelkezésre - a görög Camping Rea lett a választás.
a kemping árnyas, nyugodt a környezet:
A tenger a kemping előtt:
A költség: 14 napra 320€, minden helynél ivóvíz kút, 16A-es áramvételi lehetőség korlátlanul, szaniter hideg melgvízzel éjjel-nappal.
Nem kell fizetni a kutyáért, csónakért (horgonyhelyért).
Minden másnap a kemping éttermében vacsoráztunk (kutyát is lehetett az étterembe vinni) 22-27€ (2 fő), a főzéssel a napi reggeli és ebéd 8-15€.
A bruttó nyaralási költség utazás nélkül 2 hétre kb. 650€ két főnek. Ez a "relax" időre vonatkozik. Városnézés, egyébb látványosság, kirándulás költsége hozzáadódik.
Az idén kettéosztjuk az nyaralásunkat. Első 8 nap Camping Deshimi (Lefkada), a maradék 10-14 nap ismét a Camping Rea.
Természetesen mindenki maga dönti el, hova szeretne mennei nyarani, de tény az, hogy a teljes utazási és kempingköltséget figyelembe véve a görög kempingezés közel fele annyiba kerül mint a horvát.
Ha az anyagiaktól függ a nyaralás időtartama, akkor érdemes összeszámolni minden költséget és úgy dönteni a nyaralás helyszinéről.
Nekünk ennyi szokott elmenne 2 hét Adria vagy Alpok kiruccanásra, de ebben benbne van az utiköltség, a sok kirándulás, kaja ami több éttermet, sörözést, fagyit és egyebek.
Gondolom Neked ez csak a szállás. És mennyi a teljes költség?
Ha jól tudom, a Balcsin is átlag ennyit kell fizetni jobb helyeken teljes szezon parcella bérklésre.
Nem luxuskemping, de tiszta csendes, 50 m-re a tengertől, a kempingel belül önkiszolgáló bolt, napi friss áruval! Mellette taverna, ha mégsem akarsz főzőcskézni!
arra én is kíváncsi leszek mennyit tudok majd kempingezni a nyugdíjból. :-) kiadnám a lakást itthon és kész. abból plusz a kis nyugdíjból egy párnak csak futja egy egy szerényebb kempingben egy lakóautóval. ;-) :-) bár addig még folyik pár liter víz a dunán. vagy hogy stílusos legyek, addig elhalad pár autó a zágrábi elkerülőn :-D
Több hónapra más tészta, oda jöhet :) Bár ekkora akkor sem kéne, ezzel több a macera. Gondolj bele, út közben csak úgy meg akarsz nézni egy nem tervezett kisvárost, és ezzel a nagy batárral akarsz szűk, ismeretlen utcákon navigálni. Két emberre egy hagyományos lakóautó is kényelmes, és azért jobban elfér mindenhol.
Mondjuk azt be kell vallanom, hogy el bírnám képzelni a nyugdíjas éveinket így utazgatva.
azért a sokat szajkózott formula, hogy - ha nyugdíjas lennék érkezik a bankszámlára havonta az összeg, el tudnám viselni egy lakóautóval európát járva mindig követve a jóidőt :-))
annyi hogy a lakóautóhoz kell robogó vagy kisautó amivel azért el lehet járkálni ideoda a helyszínen.
lakókocsival vagy sátorral menve leteszed, és az autóval lehet mászkálni.
szóval 2 hétre nem is (vagyis azért nem olyan rossz) de több hónapos menésre jó lehet egy ilyen busz :-)
Hasonló nekünk is megvolt. Megállt kint az úton egy busz, fiatalok vagy huszan, nemzetközi összetételben - a bőröndöket átdobálták a kerítésen, majd bejöttek körbe... Ők sem vitték túlzásba a luxust. :-)
Idén nyáron mi is találkoztunk egy olyan Francia fiatal csoporttal, akik 18-an voltak (két 9-9 fős kisbusszal érkeztek), és elég volt nekik 1db - azaz egy darab - normál parcella. Hálózsák a fűre, sporttáska a párna, a két kisbusz meg üresen parkolt a kemping bejáratánál.
Dassián a kempingben azon mosolyogtunk, hogy lejöttek a franciák egy nagy busszal. Beálltak. Jött az este és a nagy párna, a paplan a fűre terítve és ott aludtak a busz mellett. A holdvilágnál.
Kedves ismerős pedig ha lejön a lakóbuszával, beparkol a szálloda parkolójában és a szállodában alszik.
Nem vagyunk egyformák. Szerencsére.
Nekem a zsivaly a nyüzsi nem gond. A kényelmetlenség sem. Ami van, ahogy van úgy jó. (Bár egyszer aludtam erkélyen a kövön is egyszer - na az már azért határeset.) ☺
Visszatérve a kiindulásra: nem a tulaj anyagi helyzete határozza meg, hogy hova (kemping, apartman, szálloda) megy nyaralni.
Az meg, hogy ki, hogyan biztosítja magának a kényelmet, szuverén magánügy. Biztosan van olyan, aki szeret az önfelfújó matracot a földre terítve aludni... Hát ez az olasz nem - én én sem igazán ;-)
szerintem a kempingezés arról szól, hogy kicsit természetközelibb, nomádabb életet éljen pár napig az ember.
Egy ekkora böszme busz viszont valójában egy guruló szálloda, még a lakókocsihoz sincs sok köze. Arról árulkodik, hogy a tulaj 1-2 hétre sem képes lemondani az otthoni kényelem semmilyen formájáról sem.
Én is láttam ilyeneket az Adrián. Gyönyörűek voltak és biztosan nincs olyan luxus, ami ne lenne benne.
De mit ér a luxussal, ha egy kilómétert gyalogol, hogy parton legyen? Mert a busz mérete miatt nem tudott bejönni a kempingbe, a recepció melletti belső parkolóban áltak. Én meg közvetlenül a tengerbe lógattam a lábam az elősátorból.........
( mondjuk amiket én láttam, kicsit hosszabbak voltak ennél )
Rabon voltunk kempingben. Velünk lévő család női tagja kérdi: Ők vajon miért ide jöttek? A kérdés pontosan arra szólt, hogy a külsőségek alapján ítélve az embereket bármelyik másik család mehetett volna nem kevés csillagos szállodába. A válasz rögtön adott volt: Nézd a gyerekeket! ...és tényleg. Mert persze kényelmes a "svédasztal" és a velejárók, de a koszördögök lármája és bandázása a Megfizethetetlen.
Igaz öt-hét éves kislányok partiszikla mászása azonnali szívritmuszavart okozott, de amikor egy hároméves forma meglódult a víz felé és azonnal elsüllyedt, mert közel voltam megfogtam, kitettem és ment tovább mintha mi sem történt volna - nos gondolom apuka úgy tíz méterről kézlegyintéssel megköszönve mondta: danke - akkor megnyugodtam.
Egy másik bolygó őszinte, önzetlen emberekkel tele.
Igen ez nállam is sátorral kezdődött, horgászás, erdei tábotozások, motorostalálkozók, és motoros túrák során. Ha nyaralásról van szó nállam kizárólag kempinget jelent. Vagy lakókocsival, vagy sátorral. Szinte kizárt hogy rá vegyenek motelre hotelre. Volt persze hogy az asszony "kérése"miatt nem tudtam elkerülni céges üdülőt (mert ingyen volt), még így 15 év elteltével is a kellemetlen emlékeim közzé sorolom. Csak azért mert nem kempingben voltunk.
Egyébként egy jó vízparti kemping nagy előnnyel is jár, nem kell kilométerekre cürhőzni a cuccot. Mi 25 évig a szemesi Lidóba jártunk.
Nem fogtam fel, hogy a vadulás vadkempingezést jelent ebben az esetben, bocsánat!
Különben mindenkinek ahogy szereti:-)
Óriási szabadság a természetben lakni és hogy amikor eleged volt, hazamész az összkomfortba. Én is nagyon szeretem. Ha csak egy mód van rá a sátrazást választom. A "mód" jelen esetben azt jelenti, hogy évszak, cél és feladat, társak, amikhez alkalmazkodni kell. Nem minden utazás nyári program és nem kedvtelésből, de pihenésre nagyon szeretek a természetben lakni.
Az igazság az, hogy az a néhány hét vadkempingezés, esetünkben foglalkozásunkkal kapcsolatos. De technikailag nincs különbség a táborozást illetőleg. A néhány dolgosabb napot kivéve, az erdei lété a főszerep.
Ez a "vadulás" nagyon jó ötlet, nekem is megvan, hogy majd... A lakókocsi tetszik, de az egyszer volt terepjárót rommá törték alattam, a Jóisten így akarta, en a kis autóval történjék, mert akkor most nem tudnám írni ezeket.
De majd. A legkisebb is kirepül és... elmegyünk tavasszal, ősszel és bármikor :-)
Mivel újra csak kettesben megyünk, nincs ez a probléma. Régen amikor még kicsik voltak a gyerekek, az első autónk is csak Kispolszki volt, kellet a tetőcsomagtartó. Nőttek a gyerek és az autók is, de igazából a pakolási gond az első lakókocsink megvásárlásával szűnt meg. Ott van hely bőven, marad még üresen is tároló. Minden tavaszon közel 3 hetet "vadulunk" lakókocsival, viszont nyaralás céljából nosztalgiáztunk, sátraztunk az utóbbi két nyáron. Hűtőt én is vittem a sátorhoz is, legalább a sör legyen hideg, és így nem kell minden reggeli vagy vacsora előtt bevásárlással kezdeni.
Persze persze! Csak annyira gondoltam, hogy amikor tengeri kempingezés van nálunk, akkor az egy külön varázslat, reggel halpiac, késő délután sütögetés, estig kaja és baráti kortyolgatás (hogy ússzon az a hal).
Évekkel ezelőtt a fő indoka a hűtővásárlásnak épp ez volt, hogy a reggeli halat pucoltan a hűtőbe és este megsütni.
Persze más praktikus ok is volt és van, csak ugye sok helyet foglal. De vettem egy púpot is és akkor már elférünk.
Illetve nem. Nincs az az autó, egyterű bármi, ami egyből lecsukható és mivel ebből a szempontból mindannyian ugyanazt a nőt vettük el... szóval a rendelkezésre álló helyet mindig kitöltjük.
Régebben amíg a gyerekek velünk tartottak, néha sor került a főzőcskére de inkább csak rendkívüli esetként. Ha egész szezont volnánk mondjuk a Balatonon valószínű másként lenne. De jó ha egy bő hétre, eltudunk szabadulni a napi feladatoktól. Így inkább élvezzük, kihasználjuk a rövid időt, szinte folyamatosan a vizen vagyunk, vagy csavargunk a városban.
Ha nem lakókocsival megyek kempingezni, akkor csak egy kis palackos főzőt viszek magammal. Ezt is csak a kávézás okán. Kell az asszonynak is egy kis kikapcsolódás, ahol kemping van ott étterem is akad.
Véletlenül sem... Nem megbízható, vas edényeket kell hozzá vinni, hogy működjön, hektikusan terheli a hálózatot (ami általában 6A). Otthon, játéknak, szórakozáshoz kiváló, de az isten háta mögött kaja nélkül maradni...
Ez a jogi eset, ugye, a féklámpa égett-e vagy sem, nem pedig a követési távolság... és a silány bringaszállító -gondolom- ami az igazi nagy kárt okozta.
Mindenesetre k. óvatosan a tetőszállítókkal, nekem volt többféle és most Thule van, sokszorosa az ára, de ez legalább jó és biztonságos, az egész szerkezet nagyon alapos mérnöki munka.
Üdv!
Tető-bringaszállítóból csak jó minőségűt szabad megvenni.
Cimbora bele keveredett autópályan egy kis csetepatéba.
Előtte pár autóval durdefekt, mindenki fékezett, mint az őrült.
Ő meg tudott állni, a mögötte jövő egyterű batár nem.
Nem lett volna nagy baj, mert az ütközést felfogta a sok műanyag és a löjhárító, lemez alig sérült.
De a bringatartó leszállt a hátsó autóról és beesett a hátsó üvegen keresztül az Octaviába, majd jól összebarmolva a tetőt és a motorház fedelét, landolt előtte az úton.
Végül fóliázva végig csinálták a nyaralást, de nem volt őszinte a mosolyuk.
A hátsó marha meg nem ismeri el a hibáját, per van és várhat a pénzére egy ideig.
Pedig alapból a követési távolságot úgy kell tartani, hogy ha bármi történik...
De faszikám utólag azt mondja, hogy nem égett a féklámpa és azt azóta biztosan megjavították már.
A helyszínelő rendőrök meg nem nézték meg ott helyben....
Mindenre gondolni kell.
ez a magasság-probléma tetőboxnál is ismerős. 173 cm vagyok, a kocsi 170 körül. Itthon kényelmesen bepakolok egy létra segítségével, de a kempingben tornázni kell :)
Egyszer láttam egy cseh családot Citroen Berlingóval, ők vittek magukkal egy kétfokú alumínium létrát/fellépőt, ami megfontolandó ötlet.
Ahogy elnézem, öt bringára egy hibrid megoldás lenne a legideálisabb: egy hármas vonóhorogra szerelhető szállító, és kettő a tetőre. Csak az már elég költséges, évi 1, max. 2 alkalomra nem biztos, hogy megéri.
Mindenesetre az már előny, ha négyet fel tudok dobni a tetőre.
4 simán elfér bármilyen tetőn szinte. Én ki szoktam úgy kötni őket, hogy a kormány/ülésnyregeg magasságában egymáshoz és a tetőrúd két végéhez kötöm egy hevederrel. Így van olyan szögben rögzítve, hogy gyakorlatilag "0" az oldalirányú billegése.
Hogy mennyi fér el nagyon függ a kocsi tetejétől, és a tartóktól! (beleértve a bringahordozót is). Nekem volt több fajta, kikötöttem a Thulénál, mégiscsak az a legjobb, nagyon stabil és megbízható, szerintem. Barátaim fejtől lábtól forgatják a bringákat és persze a hordozót is, egy közepes egyterű tetején 4 simán elfért. Kombin is.
A tetőn nekem (szintén egyterű) a legnagyobb gond, nem lehet letérdepeltetni, nem légrugós, nagyot kell emelni és fel kell állni vmire, hogy elérjem/elbírjam. Megoldható, de talán a vonóhorgos megoldás a legjobb. Mondjuk ott a hátsó ajtó nyitás, csukás az okosság.
Nem is mondom a haladás, kanyarodás fokozott elővigyázatosságot igényel és a tempót visszavenni. Esett már elém bringa az autópályán, megúsztuk, de nagy baj lehetett volna. Nekik is. Teskogazdaságos bringahordó esett szét, baromi mázli volt, hogy messzebb voltunk. 150 körül nyomta, nagyfiú, gyenge tartó, sok bringa:-)
Igazából rosszul kérdeztem. Az foglalkoztat, hogy négy bringát el tudok-e vinni tetőn. Súlyban határeset - négy bringa közel 60 kiló, és ugye még ott a 4 kerékpárszállító is, plusz maga a tetőcsomagtartó: a tető a könyv szerint 80 kilóval terhelhető, a csomagtartó papíron 75 kilót bír.
Azt viszont nem tudtam, hogy a gyakorlatban elfér-e négy bringa egymás mellett. A képed alapján a tetőn is el kell férnie.
Jövőre közös családi 2-4 napos túrákat tervezek, kis sátrakkal.
Persze ez még mindig fejtörés, mert öten vagyunk. A legkisebb gyerek még 20-as bringán nyomja, de lehet, hogy jövőre átül a 24-esre. Azt kellene valahogy bepasszolni a csomagtartóba, a poggyász mellé, mert ötöt tetőn vinni kizárt (vonóhorgom nincs)
Szóval ha erős a rúd, akkor 5 (4,5). Ha gyenge, akkor a 4 is sok. Ez kb. közepes teherbírású, középen alátámasztottam mindkét rudat. Meghintáztattam a terhelt futót, és figyeltem a rudak mozgását. Akkor döntöttem az alátámasztás mellett. Az autó tetején ezt már nem tudtam volna megtenni. Szerintem az alátámasztás nélkül berogyott volna mindkét rúd.
Nagyjából hasonló tapasztalatokat írhatnék, nekem is volt ilyen lakókocsim. Előnye a könnyű vontathatóság, igazi jó kis kiránduló lakókocsi. Szinte bármilyen autóval húzható. Valóban sokkal kevesebb karbantartást igényel, mint a faszerkezetű társai. A három üzemű hűtő is jó ha megvan, mert nagy hasznát venni. Mi sajnos "kinőttük", így megváltam tőlle, de sokszor emlegetem amikor a nagyot vontatom. Még a Wartburg is elvonszolta, de már egy modernebb 1.6 benzines szinte észere sem veszi hogy rá van akasztva. Igaz nekem ennél könnyebb volt a kicsi, az csak 330 kg össztömegű volt féknélküli. A kempingben, ketten odatoltuk ahová kellett.
Ma voltam a siofoki Aldiban, ezt áruljak leárazva 12 ezerért: http://www.obelink.eu/camping-accessories/barbecues/cadac-safari-chef.htmlSzerintem nagyon jó vétel. Én már öt eve a nagytestvérét a Carry Chef DeLux-ot használom.
Már a nyitható oldalablakos. Belülről saját kezűleg igényesen felújítva. A kárpit minőségi padlószőnyeg, lamináltpadló, új asztallap, A mosogató/tűzhely helyén szép konyhaszekrény (eredeti mosogató/tűzhely szekrénnyel is meg van), szivacsok gyáriak és nagyon szépek.
Teljesen menetkész, vadi új (200km) szőrös 12"-os gumik a gyári kerekeken. A nyitható ablakoknak köszönhetően össze sem hasonlítható a nyári klímája a nem nyithatóéval. Belakás után azonnal hadrafogható, 2 felnőttnek két kicsi vagy egy nagyobb gyerekkel kényelmes. Mi aludtunk benne -5fokban is egy 600W-os olajradiátor befűtötte. Szintén alig használt Dorema előtetőt adok mellé oldalfalakkal.
Árban 400-450körül gondoltam megbeszélés szerint. Adhatok hozzá 3üzemű hűtőt (passzol a szekrénybe), friss vizsgát.
Nem ázik be hiszen műanyag, nem rohad a faváza, mert nincs neki, nem veszít az értékéből, sőt mivel nincs is már a piacon csak nő az értéke.
Szinte bármivel könnyen húzható 470kg össztömegű.
Tavaszig még nem hirdetem, csak itt szólok hátha valaki beleszeret.
Karcagon is volt most, a Tescoban akciós sátor 6 személyes, középen az előtér és kétoldalt hálófülkék. De már a nyáron vettem szintén ott és akcióban hasonlót, csak annak egybe van a hatalmas hálófülke,( van egy beakaszható válsztófal).
Ketttőnknek, a nagy szellőzők csak azért nem okoztak gondot mert a legnagyobb kánikullát fogtuk ki, így csak egy éjszaka volt relatív hűvösebb. A jövőben ezen módosítanunk kell. Egyébként rendben van, nincs kókányolva, a varrások, illesztések korrektek. Szerintem, féláron jó vétel.
Jó, hogy szerencsésen hazaérkeztetek.Gratulálunk az új kiskutyához. Remélem meg leszel elégedve az ajánlott "mesterekkel " én a napokban voltam megint náluk. Szépen és jól dolgoznak.
Még nem. Másodikán délben értünk haza, épphogy, mivel az autóm klima kompresszorának csapágya a NIS fölötti OMW-s pihenés utáni induláskor elkezdett "morogni". Még visszavolt 440 km.
Ennek ellenére szerencsésen hazaértünk, csütörtökön az autó szervízben, és csak a héten szerdán lett kész!
Azon felül, van egy új kikutyám, "aki" minden időmet lefoglalja, egyenlőre!
El nem feljetettem, de egy kicsit le is kell takarítani a sátrat!
Szeretném eladni alumínium főző edény készletet 1000 Ft/nem volt még használva / és a kettő darab gázpalackot 1000 Ft. Pécsett található. A palackok üresek.
de a fiúk pont tegnap hajóztak ki Biogradból egy ilyen kölcsön hűtővel, szóval már tesztelés alatt van - igaz tudtukon kívül, mert már kinn voltak, amikor ezt az infót olvastam és még nem beszéltem azóta velük
Az arpenaz air comfort matrac nagyon jó. Eddig én az önfelfújósakra esküdtem, de ez jobb. Tavaly többen ajánlották ezen a fórumon a sleepin'bed -et, azokban is ilyen lehet. Megfelelően kemény, de kényelmes, nem ringatózik.
Mi a 120-asat vettük, mert a mi sátrunkban a kisebb háló 134 cm széles.
3 éjszakát aludtunk rajta,és semmit nem változott ez idő alatt.Intex-es volt ez idő alatt egyik barátunknak,össze sem lehet hasonlítani azzal,hiába jóval vastagabb az Intex-es.A Dechásnak a tapintása is sokkal jobb,kb legalább 1/3-al alacsonyabb.
Mi több éven keresztül használtunk sátrunkba normál ágybetét méretű habszivacsot. Ez terjedelmes és igen nehéz, de a lakókocsiban nem volt probléma szállítani. Erre azért volt szükség mert az első kis lakókocsink egy Predom N-126-os volt, bár 2 felnőtt és 2 gyermek számára lenne benne elméletileg hely de gyakorlatilag esetleg egy max 6-7 éves gyerek ha elfér a kisebbik fekhelyen. Az LMC-420-as lakókocsink már nagyobb de "egyvégű" nem szeparálható, így megint csak maradt mellette a sátrazás is.
Most már a gyerek felnőttek, így kettőnk miatt nem vonszolom a bódét nyaralási célból. Kényelmesebb nem annyira fárasztó szólóban autózni mint vontatva. Így az utóbbi években megint sátrazunk. Viszont a munkánk miatt évente 2-3 hetet lakókocsiban töltünk, teljesen nomád független módban. Ezt gyakorlatilag vadkempingezésnek is mondhatnánk.
osztom hogy az alacsonyabb matrac lehet kényelmetlen. ha bírja is a levegőt sztem keményebbre kell fújni hogy megmaradj rajta. arról ne beszéljünk hogy mi van ha ereszt mert akkor az összesen rossz aludni. :-) bár volt olyan matrac amit este és éjjel is fújtunk egyszer hogy jó legyen :-) van is itthon régi Pálma matrac ;-) :-) most ha alacsony lesz a matrac ugyanúgy elnyomja alul, igaz a zsebet nem nyomja a külső oldalnak. zseb miatt én nem váltanék. javaslat, próbálja ki először milyen egy alacsonyabb matrac. :-)
Értem én, mert nekünk is van olyan sátrunk ahol tapasztaltuk ezt, bár nem okozott különösebb gondot mert ezt a sátrat mi az LMC elősátrában használtuk. Szóval vékonyabb matrac is létezik, valahol gyártanak régi stílusú gumimatracokat. Viszont az kényelmetlenebb, pici eresztés esetén hamar a talajon találja magát az ember. A 80-as években ilyeneket használtunk, akkoriban nem is volt más.
Van benne 3 db 200 x 140 cm-es fülke, meg egy 12 m2-es nappali.
Két fülke egybe van nyitva, ott vannak a gyerekek, meg pár táska. A gond a "szülői hálóval" van. De mondom, nem alapterületre kell kisebb matrac, hanem vastagságra. Ha nem ér fel az oldalfali belső zsebekig, az már jó.
Mi is találkoztunk ezzel a problémával, bár nekem alappól az nem tetszett hogy minden apró mozgást közvetített a sátorra. Nem a kisebb matrac, hanem a nagyobb sátor a jó megoldás. Mi egy papíron 6 személyes Tescos sátorral voltunk idén kempingezni, kettesben. Ebben bőven elhelyezhető a felfújható matrac úgy, hogy nem ér a falakhoz. A hálófülke másik fele szabad marad, a cuccok elhelyezésére, közlekedésre, öltözésre stb. A nagy előtérben szokásosan asztal székek, mint ahogyan a lakókocsi elősátorban is szokás elhelyezni.
Ilyen intexünk volt, az is elég vastag. Ami a gondom: adott egy matrac, ami teljesen kitölti a fülke alapterületét. Ha egy ilyen vastagabbat fújok fel, akkor magasabb lesz, mint a fülke alja, és az oldalfalát (azt a nagyon vékony és könnyű anyagot) nyomja kifelé.
Ezzel két bajom van:
1. az oldalfalra varrt zsebekbe nem nagyon tudok pakolni (összenyomja a matrac)
2. Volt, hogy nem feszítettük ki teljesen, minden zsinórral a sátrat, a fülke oldalfala nekinyomódott a sátor külső falának, és éjszaka jött zápor során vizes lett.
ilyen egyszerű intex volt a jyskben dunaharasztiban 2500ért. nem tudom most miért 3.5, vége lenne az akciónak?
mi pont azért vettünk 1 személyest 75x200, mert rossz volt hogy mozog. nem csúsztak szét, táskát ruhát mindig magunk mellé tesszük a matrac mellé a hálófülkébe így helyén marad minden.
"szomszédolást" meg meg lehet oldani így is ;-)
nem értem, a hossza miatt feszíti a hálófülkét nem a vastagsága miatt nem?
ha befér hosszra akkor lehet vastagabb, még könnyebben lépsz be a matracra mintha alacsonyabb lenne.
Szélvédőre való hővédőt ragasztottam fel rá öntapadós tépőzárral, és a folyamatosan napon levő ládában a Horvát országi forróságban duplán olyan jól hűtött mint eddig. Filléres, de hatékony megoldás.
Most gondolkodom azon, hogy a peltier-elemes elektromos hűtőtáskára is szabok egy hasonló burkolatot.
Mi is ilyet vettünk a nyáron.....nálunk azért érezhető a forgolódás, bár a párom és én közti súlykülönbség 40-45 kg is van....amúgy kényelmes.
Tavaly egy Karrimor matracot rendeltünk, direkt a súlykülönbség miatt olyat, ami 2 kamrás, azaz külön kell felfújni a két térfelet...a 2. éjszaka a két oldal közti ragasztás elengedett, alattam egy hatalmas domb fújódott fel, a párom meg a másik oldalon leeresztődött :-)))) nagyon mókás volt az éjszaka közepén....szerencsére visszaadták az árát.
Mi Toyota Hiace-al mentünk, az kényelmes két főnek aludni és így a hegyekben sem érződik a hideg.
Ágyunk Sleep in Bed van a dekatlonyból. Az nagyon bevált, az olcsó felfújóson úgy fájd a derekunk 2 nap után, hogy nem bírtok. És nem azért fájt, mert kényes öregek vagyunk :-)
Nekünk volt egy kuplung csere Bellunoban (itthon gagyi utángyártott kumplongot rakta be, ami fél év után szétesett), ez drága volt, és a másik valami alkatrész eltörés volt, a határon megragasztottuk folyékony fémmel. Miért volt nálunk folyékony fém???? Nem tudom :-)
Itthon ment egy hetet a kocsi, újra elindultunk, az osztrák autopályán elengedett a ragasztás. Leálltunk egy kis erdei útra, alaposan letisztítottuk, lassan kötő folyékony fémmel megragasztottuk és mentünk vele 4000 km-t, közben sokszor ellenőríztük tart-e.
Többet sose engedett el a ragasztás, aztán eladtuk a kocsit. Elég volt a javításból. :-)
Ha a gumimembránt megolajozod, az javít a helyzeten. (Én galád módon, felfújás közben permeteztem neki rendesen WD40-et... reggelig kibírta, hazaérve meg ment a reciclibe)
3 hete vetem két INTEX önfelfújós matracot. Egy kisebbet (90x203cm) és egy nagyobbat (152x203 cm).Felfújva 46 cm magas matracok voltak. Görögországra készülve vettem a T5.2-es sátramhoz.Megérkezve a kempingbe, felfújást követően 2-3 órával már vízágyhoz hasonló állapotot mutatott a nagyobbik, 4 óra alat pedig le is eresztett. A kisebbik matrac jobban tartotta a levegőt, de 24 óra elteltével az "vízágyas" lett. Amikor éjszaka már nagyon lapos volt és "becsomagolt" mint egy hot-dogot, nem kapcsolhattam be a kempinben az önfelfújó motort, mert sátorrúddal kergettek volna meg a megzavart kempingezők. Tegnap visszavittem panasszal a forgalmazóhoz mindkettőt.
Tanulság: marad a külső felfújású matrac.
Az csak akkor ereszt le, ha kilyukad, az "intelligens" beépíttet felfújó hibáját nem lehet kempingezéskor megszüntetni. Egy hétig a földön aludtam a leresztett matraccal a hátam alatt.
Ilyen látogató jegyet már láttam én is árlapon, bár tőlünk még soha nem kértek, de ettől még persze előfordulhat.
A táblának az előzménye pedig igazság szerint nem érdekel. Lehet, hogy volt előzménye, de más bunkósága nem jogosítja fel arra, hogy ő is bunkó legyen mindenkivel.
Szerencsénkre eddig csak apróbb dolgok maradtak otthon, többnyire vásárlással könnyen pótolhatók voltak. Kivéve a strandcsónak menetes záródugólyát azt barkácsolnom kellett. A lakókocsiban fellelhető miegymásból, persze ráment vagy 2-3 drága órahossza. Ahellyett hogy strandultunk volna, mert a következő napon elromlott az idő, és egéssz héten át ki sem sütött a nap, ez a Balaton mellett nem éppen kellemes. Mire elérkezett a haza indulás napja természetesen ezerrel sütött a nap. Ráadásul ez így ment több egymást követő évben. Azzal a különbséggel hogy a csónak dugólya nem ,marad otthon.
oké autóelromlás az nem szép útközben. sosem az, de nyaralni menés közben az egyik legrosszabb.
mondjuk nekem megvolt idén az is, HR felé menet de sikerült megoldani egy benzinkútnál a dolgot 50 euró bánta, hogy kijött egy autószerelő és használhattam a szerszámait :-D
autóban alvás is jó ha ketten vagytok, mi 4-en voltunk, meg azért kényelmesebb egy jó fekhely.
jut eszembe akartam ajánlani, a Jysk-ben vettünk leértékelve 75x200as direkt egy fős vastag felfújható matracot (nem zavarja a másikat ha megfordulok) intexes jobb minőségűt 2500ért.
nem tudom van-e még ilyen akcióban náluk.
kicsi elektromos pumpával fújtuk ameddig bírta, és az elég is volt keménységre bár ki hogy szereti.
Egyszer mi is mentünk Olaszországba, de Szombathelyen feltűnt hogy nincs nálunk a sátor. Ez nekünk 70-80 km. Visszajöttünk. Amúgy mi tudtunk volna az autóban aludni, ha átmentünk volna a határon, már nem jöttünk volna vissza.
Így indultunk el kétszer nyaralni akkor, de volt még ilyen hasonló kétszer indulás kocsielromlás miatt. A határon romlott el. Haza, aztán egy hét múlva újra indulás.
Cegléd, kemping, termál, fürdő - a keresőnek későbbre ;-)
péntek este érkeztünk, kedvezményes "Karaván csomag" nevű két éjszakásra maradtunk.
benne mindennap termál és strand, 1 egész nap csúszdapark, szombati éjszakai fürdőzés.
végig tűző nap, jó idő, de ami az egészet kalandossá tette,
a jó kis kecsua' t xl 4.2 air sátrunknak kicsomagoláskor nem találtuk az egész vázát...
és akkor beugrott, hogy legutóbb nem tudtuk visszacsomagolni a gyári zsákjába, így külön maradt, (2 éve)
persze ezt elfelejtve pakoltuk be a kocsiba...
gyors gondolkodás, hazaút meg vissza 2 óra plusz benzinpénz, hirtelen ötlettől vezérelve
irány a helyi tesco, ahol sikerült is 2db kicsi 3 személyes sátrat 6500ért / db megvenni.
2 személyes volt 5500ért/db így azért a nagyobbat választottuk. amit aztán öcsém átvett úgyis vágyott már ilyen kisebb egyszerű sátorra. :-)
lehet nevetni, a következőképp néztünk ki:
:-))
szóval lényeg hogy aludni így is tudtunk, márpedig jelen esetben a sátor csak arra kellett.
összességében a kemping nagyon jó, elég nagy parcellák vannak, mindenhol közeli áramdoboz, sík terület,
apartmanházak is vannak lásd honlap, annyi hogy a vizesblokkok mégha nagyon jók is lennének, tehát nem szétverve és állandó melegvíz, szappan, papír stb, de a wc és egyéb ajtókon az, hogy kedves kempingező társaink nem bírják ki, hogy a zárat (kallantyút)ne tépjék ki, ez valami vicc... :-/
egyes ajtókra szereltek riglit, vagy ilyen budiajtóra való ráakasztóst...
pedig maga az egész egy jól takarított, modern hely.
mosógép, főző-sütő szoba.
egyszóval ajánlom a helyet, igaz a strand és a csúszdapark bezár, csak nyári időszakban van nyitva...
külső termál is csak szept 6ig..
utána jön a belső medencézés, ez nem túl nagy terület, de egész évben nyitva van, és szombatonként éjszakaira is lehet menni, 20-24h-ig :-)
kemping bejáratánál kisbolt, körforgalomtól nem messze olcsó és jó adagokat kínáló pizzéria van(bomba), igaz átalakítás alatt, de ajánlom- még a fürdőből ius kimentünk enni, meg Cegléden a Monaco pizzériát(étterem) ha már éttermet keresünk.
és ne felejtsétek el a sátor rúdjait is magatokkal vinni.
az a vicc, hogy két héttel ezelőtt nagyon úgy állt hogy elindulhatunk Horvátországba szintén kempingbe, és ugyanezt a sátrat tettük volna be a kocsiba és vittük volna magunkkal 500km-t. :-)) na ott is lett volna meglepetés.
Ha esetleg valaki váltana lakókocsira és öregebb, de normális darabot szeretne, illetve nem szeretne hónapokon át szétrohadt, dohos lakókocsikat nézegetni ebben a korosztályban, akkor érdeklődjön nálam. :)
Mi kissebb ernyőből használunk többet, mint egy nagyot. Az tapasztatom, hogy a nagyobb ernyőbe jobban belekap a szél, nagyobbak az erőhatások, a fizika már csak ilyen. szeles időben összecsukjuk az ernyőket, amit árnyékolni kell, pl. hűtőtáska, úgyis a napsátorban van.
A műanyag tekerős talpakban nem hiszek, azokat a kavicsos taj ledarálja.
L-profil szerű gyári leszúrókat használunk, 2000Ft alatti áron szokott az obiban és az auchanban lenni, kadmiumozott vagy horganyzott acél, olasz gyártmány. Az L profil végénvan egy csődarab szorító csavarral, és egy nagy visszahajlított fül az eccájg betaposásához, kihúzásához.
Prímán bevált az olasz homokban és a horvát köves, kavicsos strandokon.
Ezt a tartót nem kalapálni vagy csavarni kell a talajba, hanem határozott nyomással, közben a tartót jobbra-balra mozgatva utat találni a karó hegyének a homokban, vagy kavicsok között.
A lidiben nagynéha szokott lenni egy bitangerős napernyőtartó is 3,5eFt körüli áron, de az kertne, a 2m-es fesztávolságú ernyőkhöz való.
Az egy kúp alakú tűzi horganyzott cuccspirálmenettel és a csőszáron átdugható behajtókattal. A különböző átmérőjű napernyőszárakhoz többfajta átmérőjű műanyag adapter is van a szettben
Köszi! A lecsavarós talp jónak tűnik, de napernyőből a 9000 Ft-os is csak 30 km/h-s szélnek áll ellen. Amit kidobtam, az is kb. 30 km/h-nál adta fel a küzdelmet, annál jobb kellene...
Bocsánat, hogy kocakempinges kérdéssel jövök, de kellene vennem egy jó napernyőt. Olyan kellene, ami erős, szélálló kivitelű.
Van egy jó 8 cikkes 85 cm-es pálcákkal, azt egy 15 cm-el nagyobb napernyő vázából csináltam (egy nagyobb napernyő erősebb pálcáit rövidebbre vágtam és arra húztam rá a kisebb napernyő vásznát).
Volt egy 10 cikkes 95 cm-es is, azt hittem, hogy az a több pálca miatt jól fogja bírni, de bizony a tengerparti szél kifordította és 2 pálca visszagörbült, úgyhogy ment a kukába.
A szezon végi akcióban merre keressek jó erős, szélálló napernyőt?
Szintén kellene vennem homokba befúrható (kézzel becsavarható) aljat is, azt merre lehet kapni?
Ezt a táblát ma fényképeztem le Magyarországon, Baranya megyében egy kemping bejáratánál. Mielőtt bejelentkezünk egy kempingbe, alapvető, hogy körülnézünk, megnézzük a mosdókat, hogy milyen tiszta és rendezett a kemping, szeretnénk-e ott lenni egyáltalán. Ide biztos, hogy nem jelentkeznék be, de ezzel más is így van. Egyetlen egy lakóautó volt a kempingben. De a büfében, ha szerettem volna, sem ihattam volna pl. egy kávét, mert aki nem ott lakik, annak a pénze nem is kell a tulajnak. Felháborítónak tartom, hogy aki nem a kemping vendége, azt rablónak, csalónak, tolvajnak tartják és ezt elég szemtelen módon az arcába is vágják. Miért van az, hogy egyetlen horvát vagy olasz kempingben sem láttam még hasonlót sem, pedig legalább 20-ban megfordultam már? Miért van az, hogy ott bemehetek körülnézni (talán azért, mert úgy gondolják, ha tetszik, akkor legközelebb esetleg oda megyek), vagy az étteremben, büfében, sörözőben azokat is kiszolgálják, akik nem ott laknak (talán azért, mert az ő pénzük is jól jön vagy egyszerűen csak jó vendéglátók)? Azért az jól esik, hogy legalább bíznak bennem, hogy tudok olvasni, sőt szövegértésben is jó vagyok... smile hangulatjel
Bolt miatt biztos nem érdemes utazni. Csak étterem miatt sem, de azért egy idegen ország étterme általában más mint itthon. És nem feltétlenül a kemping étterme a legjobb megismerni egy ország ízlésvilágát az ételeket illetően.
Bár akadnak jó kemping éttermek. Pl. Velence Fusina kemping
Nekünk most pl olyan szerencsénk van, legalábbis én szerencsének tartom, hogy a közelben van egy olasz pizzasütőmester, aki egy pici faluban, nagyon finom pizzát süt. Calabriából jött már rég Magyarországra. Nagyvárosokban dolgozott, de most egy kis faluban süti a pizzáját. Ez szerencse :-) Calabria házhoz jött :-)
Jóvanna! :))) Csak úgy jöt le a hsz-ből, hogy minden siló a következő országban van. :))
Egyébként a horvát adagolás fenomenális, nem sajnálják a tápot. Soha, sehol nem ettem akkora adagokat mint Horvátországban. Kaja után valahogy, véletlenül mindig nagydarab horvátok jöttek velem szemben. Meg is jegyeztem egyszer a családnak, ezért ekkora lóbaxó allat mindegyik. :)))
Senj: Mikor először mentünk Horvátországba, Plitvica felől, Senj felett a hegy tetején villant be először a tenger. Fantasztikus kilátás, csodálatos élmény, azóta is emlegetjük. :)
szép kis öböl. Ráadásul a Mo-hoz közeli kempingek áraihoz képest nagyon kedvező. Én is a kicsiket szeretem, nem kell animálás, medence, diszkó.
Mi tavaly Olaszországból hazafelé álltunk meg a Kamp Socában Szlovéniában 3 napra, és most egy teljes hétre visszamentünk. Írtam már róla (6072, 6084), nagyszerű hely, az Isonzó partján, 2000 m-es hegyek között.
Strandolási, vízbe ugrálási lehetőség is van, igaz, igazi felfrissülés a 10 fokos víz.
Azon kívül amit az előbb belinkeltem (kapcsolt lapfül) sajnos nem. Mi foglalás nélkül mentünk, úgy bukkantunk rá barangolás közben. A tulaj hölgy a horváton kívül nem beszél csak németül, franciául és olaszul. Angolul nem.
Egyforma az ízlésünk. Mi itt voltunk idén. A vizesblokkok teljesen tiszták voltak. Jellemző, hogy a tulaj lánya takarította, aki minden nap hajnali 5-kor jelent meg az 1-2 éves Audi A4-esével :o) Kombinált kabinok vannak, amiben átöltözni és zuhanyozni is tudsz, bioWC lakósoknak, légkondis apartmanok is vannak a parttól legtávolabbi részen... Bolt és étterem viszont nincs (nekünk nem is hiányzott). A kemping partjai:
Mi a sárga Camtourist-tal (balra) az utolsó parcellában voltunk:
Ezek pedig az árak, amiből az ott lakó tulajdonos hölgy önkéntesen engedett is egy kicsit:
Mint a kép is mutatja 2011-ben is ezek voltak az árak. 300 Euróból meg volt a 14 éjszaka.
Az ilyen kis kempigeket szeretjük. Családias, jó hangulatú, ami nem csak a hazai pálinkának köszönhető. Igaz nem nagyon kellett kinálgatni. ...fogyott!!!!!!!
10-13 hely sátornak, lakókocsinak, lakóbusznak. Ki mész a kapun és csobbanhatsz. Ezt a helyet szoktuk foglalni:
Mi többször voltunk a biogradi Campig Park Soline-ban. Közvetlen kavicsos tengerpart, mesterséges homokos strandrésszel, árnyas cédrus fenyőerdőben.. Drága kemping, de szolgáltatásaiban tényleg a legjobbak között van. Óriási kemping, 2 óránként takarított szaniterekel. Szerettetünk ott nyaralni, interneten előre foglaltunk helyet. Akkor mentünk tovább, amikor a 18 napra lefoglalt parcellát 14 nap múlva családi okok miatt ott kellett hagyni, haza kellett utazni. Ki kellett fizetni mind a 18 napot, holott a kemping úgy 60%-ban volt feltöltve.
A következő kempinünk Tisno-i Camping Dalmatia. Közvetlen kavicsos tengerpart, saját kis éteremmel, nagyon kedves személyzettel. Vettem gumicsónakot és azzal bejártam a környéket. Igazi csónakos kemping volt. Sajnos csónakkal már ott is drága lett a napi költség.
A kempinges "apartmanok" a fenti két helen borsos árúak. Főidényben reggeli nélkül 120-140€/nap szerintem sok. A gyönyörű Adria vonzza a külföldieket és úgy tűnik ezt borsoso áron megfizettetik a horvátok. Én nem hargszom rájuk, ez az ő országuk és világuk. Azt hogy rászánok-e annyit amennyit kérnek érte, vagy máshová megyek az meg az én döntésem.
Valószínűleg másak az elvárásaink (ami teljesen természetes), de mi eddig egyetlen horvát kempingben töltöttünk el egyetlen éjszakát pont a felsoroltak közül (Sibenik, Solaris) és az alapján (ha általánosítanék) soha többé nem kívánkoznék horvát kempingbe.
Koszos volt az egész terület, a fákról hulló száraz olajfa-levél vastagon állt ott, ahol a szél összepakolta, a vizesblokkban nem volt meleg víz, a dugaljban nem volt áram és ezt többszöri jelzés, majd reklamálás után sem próbálták meg orvosolni (a recepción olyan barátságosak voltak, mint egy darab sz@r.....) :-(
Az csak adalék, hogy mindezt olyan árért cserébe, amennyiért a túra további részében Montenegróban 2 és fél éjszakára tudtunk tisztább és komfortosabb kempingben sátorhelyet bérelni (Autocamp Buljarica), ahol nem mellesleg, ráadásul még kedvesek is voltak.
Lehet, hogy rosszkor voltunk rossz helyen, de a vendéglátásban ezek nem megengedhető dolgok (közel 27 éve ebből élünk, így van némi elképzelésem róla, igaz némileg más területen).
Nem húztuk le végleg Horvátországot a távolabbi túraterveinket tekintve, de kizárólag tranzitországként és 1-1 éjszakára tudom elképzelni, mert több más hely van a Balkánon, ahová szívesebben indulnék útnak.
Mi mindig saját kocsival (most Zafira) megyünk, Horvátországban sátraztunk, teljes felszerelésünk van, Görögországban lakókocsit bérelünk, mert alig drágább, mint a sátor és nem kell vinni annyi cuccot (székek, asztal, stb..), meg nem kell annyit dolgozni sem a felállítással, matracokat fújni, stb...!
Így 60 körül lustul az ember, de a kemping örökre megmarad!!!! 1988 óta kempingezünk, régebben itthon is, most már "csak" külföldön.
Pont itt nem volt meleg víz: Trogir-Rozac kemping....
A Galeb és a Zablace nekünk is ki volt nézve, még annó, de nem maradtunk ott, mert nem tetszett, annyian voltak, a Zatonban meg annyira hátul kaptunk volna sátorhelyet, hogy ott sem maradtunk.
Az Aigeas kempingben béreltünk a tulajoktól már másodszor egy klímás, 4 személyes lakókocsit, Nea Kallikratia-ban.
Sykiában a Pitsoni kempingben voltunk, Platamonason a vár alatti Esperides-ben.
Mindenhol tisztaság, wc papír, folyékony szappan, állandó forró víz, a tulajok szinte naponta kérdezték, hogy érezzük magunkat, elégedettek vagyunk-e? Ágyneműt hetente cserélték.
Nekünk jobban tetszik a víz is, és a lényeg, hogy nincs tömeg, mert bírom amikor a törölközők egymásba érnek. Megszámoltam és a legtöbb 33 ember volt a parton, de fürödtünk az egyik délután 4-en is....! A fotókon látszik, hogy mekkora is a part, van bár is, pálmasor.....
Közel a város, Nea Kallikratia, Sykiánál Sarti volt, ami nem jött be, Platamonasnál meg Litohoro, Leptokaria, Panteleimonas.
13 x nyaraltunk Horvátországban, több helyen is, Umag, Trogír, Selce, Biograd, Rab, Ston kempingjeiben, mert nagyon szeretjük Horvátországot....ősszel és szilveszterkor is jártunk ott.
De most negyedszer mentünk Görögországba, mert semmivel nem jobbak a horvát kempingek, mint a görögök, sőt! Előfordult ott, hogy 2 hétben 3 x volt meleg víz összesen, míg a görögöknél mindig. Az ár pedig legalább két-háromszorosai egymásnak, az éttermiről nem is szólva. Az odajutás ideje és összege sem kedvezőbb, az időjárás pedig sokkal biztosabb a görögöknél.
Természetesen nem akarom generálni a vitát, csak szerettem volna elmondani a véleményem. Mi egy jó ideig biztosan maradunk Görögországnál, nekem a víz is jobban tetszik, nem olyan tapadós....
Tudod több mint húsz éve lakózom, előtte sátraztunk. Azért van némi rálátásom a dolgokra. Te az előző hozzászólásaidban simán lehúztad azokat akik az általad utált horvátokat kedvelik, ennek ellenére te mondod nekem , hogy fikázom, azt amit nem láttam még. Ha szövegértelmezési problémád van akkor kérj meg valakit, hogy segítsen, mert én azt mondtam, hogy nem jönnek be nekem a mai görög kempingek és ezért nem megyek oda.
akkor világosítottak fel, hogy miért van fizetős lehetőség (is)
Ez volt a "B" verzió. Elég sokan hagyunk csónakot szerte a földközi tenger mentén saját telepítésű bólyára kötve és soha nem nyúlnak hozzá-hacsak nem valami helyi ügyeskedő üzletét rontod vele. Őrzik? Nevetséges, nem ül ott senki egész éjszaka lesni a vizen ringatózó csónakokat...pláne mert semmi szükség rá. Pendítsd meg a kérdést pl. a "Gumicsónak" topicban.
Azt hiszem már eleget tudok ahhoz, hogy amíg nem lesz gyökeres változás a kemping kínálatban, addig nem is kívánkozom oda, csak azért mert 25 euro egy éjszaka, meg olcsó a taverna. Nyilván ezt az árat a horvátok nem tudják neked ajánlani, inkább a dupláját, de ezért civilizált szolgáltatást adnak, aminek nem része az, hogy kinyalják a vendég seggét. De javasolnám a vita bezárását, mert én tiszteletben tartom azt, hogy te ide szeretsz menni, ennek ellenére te fikázod azt aki nem, sőt inkább az igényesebb megoldásokat preferálja.
Nekem pl eltűnt egy gumicsónak, nemfizetős helyről... akkor világosítottak fel, hogy miért van fizetős lehetőség (is)... és még sosem kért senki papírokat.
Hány olyan esetet hallottál, hogy ellopták valakinek a hajóját a tengerparton?
Két dolog történhet. Vagy turisták viszik el(nem véletlenül kérik a horvát határőrök hazafelé a csónak papírjait). A másik lehetőség, hogy az vágja le az általad felbójázott betonról, kőről a hajódat akinek nem fizetted ki a sápot az "őrzésért"...
olyan kempingbe, ami az elkövetkező 10 évben a görögöknél nem igen lesz. Ahhoz viszont én már elég sokat láttam, hogy újra a '80-as évek retro stílusában hemperegjek a porban
Erről beszéltem.
Fogalmad sincs arról, amit elítélsz. Attól, hogy a sógorod kamionozik arrafelé, még semmit nem tudsz a görögökről...
Az, hogy valaki nem járt valahol, az még nem biztos, hogy nincsenek biztos elképzelései arról a helyről. Nyilván a személyesen átélt élmény, vagy kudarc egész más. Nos, az ismerőseim és elég széleskörű, egyéb helyről beszerzett információkat figyelembe véve az idén is kimarad nekem G.ország és immáron huszonkettedik alkalommal is a horvátokhoz megyek szombaton, olyan kempingbe, ami az elkövetkező 10 évben a görögöknél nem igen lesz. Ahhoz viszont én már elég sokat láttam, hogy újra a '80-as évek retro stílusában hemperegjek a porban!
A "megfelelő információról" annyit, hogy én mindkét helyen jártam, Te viszont még nem voltál Görögországban.
Az pedig, hogy a horvátok egy lehúzós tetü banda, nem az én fixa ideám, körülnézve a fórumon biztos nem. Hogy itt véletlenül elvakult fanokba botlottam...nos, az az én pechem...
"(Még annyit, a Balkán Hegyeshalomnál kezdődik)" - akkor kicsit korrigálok: dél-kelet Balkán! Komolyra fordítva a szót, mindenki oda megy, ami szimpatikus és megfelelő az elvárásainak, de annyira tiszteljük a másikat, hogy a saját elképzeléseinket megfelelő információ hiánya miatt ne tukmáljuk a másikra.
Valószínűleg azért érzem túlzásnak amit csinálnak mert a görögökkel hasonlítom össze őket. Görögországban érzed a vendégszeretetet, horvátországban meg egy lehúzandó objektum vagy aki jobban tenné, ha otthon maradna és csak a pénzét utalná át.
Van, itt áll mellettem, Görögo-ban a kempingben egy Lengyel lakó, azé is ilyen, fekete alapon fehér betűk-számok, ( 3 betű,4 számjegy ) a mercié, amivel tegnap idehúzták, az fehér alapú, fekete betűs ( Eu csillagok, PL országjel, 3 betű, majd, egy szám,két betű,egy szám)
elmaradt horvát kempingezés után bízom benne hogy jövő hétvégi Cegléd összejön. voltunk már párszor, többnyire így nyár végén, van nagyon jó csomagjuk, majd mutatom, karaván csomag. 6000 per nap, ebben 2 fő, termál belépő, 1 egész nap csúszdapark, éjszakai fürdőzés strandon, áram parcella van benne. plusz fő 4 évestől 2200ft ha jól emlékszem. ide tervezzük a hétvégét. :-)
biztos vagyok benne hogy Horvátországban is ezer kemping van ahol saját bóján le lehet tenni a csónakot. persze ha kijelölt hely van akkor miért ne kéne fizetni érte? az akkor biztonságos kikötőhely. ha meg nem, akkor mindennap kihúzom a partra, sátor mellé :-) én is szeretem a horvát életet. :-)
Nagyon hülyén hangzik, hogy "ezért is kerülni a horvátokat"... Éppen itt ülők "náluk" és gyönyörködöm a tengerben, imádom az életüket és ezt a világot. Egy nekünk nem tetsző, valami miatt egetverő általánosságokat hírdetni "róluk", nem túl gusztusos dolog.
Ezer ok lenne valamiért utálni a németeket, az osztrákokat és a magyarokat, mondjuk egy egy szolgáltalás áráért. Az elmúlt huszonvlahány évben annyi jó ért itt, hogy nagyon igazságtalannak érzem a kinyilatkoztatást.
Ha valaki a jövő évi nyaralását a görög tengerparton tervezi, annak kis adalék a válsztáshoz.
A kemping árnyas, és nagy placcokkat rendelkezik. Úgy sccolom, hogy 6x7, 8x10 m-esek lehetnek, kialakítástól függően. Minden két placc találkozásánál van egy ivókút (vízvételi lehetőség), iható vízzel!
A kemping étterme árnyas, hangulatos környezetben van:
A gyerekeseknek játszótér:
Nem kell elmenni messze vásárolni, saját kis mini-boltja van a kempingnek, ahol reggelente friss (még meleg) pékárút kapni. Nagyobb bevásárláshoz ott van Nikiti (11 km-re a kempingtől).
Többhelyen van napközbeni hüsöléshez, vagy a tengervíz gyor leöblítéséhez fák, bokrok közöt "elrejtett" zuhanyzó.
Mi először voltunk itt, de azt hiszem még viszatérünk.
(2 felnőtt+ kutya + gumicsónak, elektromos csatlakozással és vízhasználattal napi 24,5€-ba kerül)
Mi most Görögországban a Camping Rea-ban töltjük az egyhetes nyaralásunkat. Görög hangulat a saját éttermében, árnyas, családias kemping gyerekjátszótérrel(szó szerint, mert zöldövezetben sok gyerekjátszó vannak). A tenger part homokos, 50-100 m távolságra is csak 30-50 cm mély! A kisgyerekesek "mekkája".
Végtelenül kedvesek és stílusosak a Balatontouristos Akali Strand kempingben is, ahogy a foglalásomat módosították, az alábbi rövid de tömör kis e-mailben a megkérdezésem nélkül. Főleg azok után, hogy direkt közöltem velük, hogy azért szeretném a kért parcellát mert a barátaink kettővel mellette foglaltak. A minimum ilyen esetben az lenne, hogy a beleegyezésemet kérik és soványka elnézést, vagy sajnálomot megeresztenek, de az is sokat javított volna a levél stílusán, ha a nevemen szólítanak meg és még azt sem várnám el, hogy az Urat esetleg mögé tegyék.
"Jó napot kívánok!
Az Ön által kért 0..... kempinghelyet a további foglalások miatt módosítottam. Az új kempinghely száma 0......., szintén 70 m2-es, vízparthoz közelebbi hely.
Szerintem a Balatontourist, különböző alvállalkozóknak adta ki a kempingjei üzemeltetését. A Lidóról tudom, az Aranypartnak is a számláján valami Kft pecsét van. Valószínű hogy a Vadvirág is ki van adva. Így nem lehetetlen, hogy tényleg ilyen idióta utasítást kaptak az alkalmazottak. Egyébként elég bonyolult ez az egész, az SCD privatizálta, a vízparti kempingeket. Persze lényegében értékes telkeket szereztek meg, luxus szállodák, és apartmanok építésére. Természetesen nagyratörő fejlesztési lódításokkal fűszerezve a pályázatokat. A válság és az eleve üres zsebük húzta keresztül számításuk. A Lidó helyére először, szálloda, és luxus kemping volt tervezve, majd apartmanok, amiket eleve eladásra terveztek. Majd a leendő tulaj visszalépett. Másnak meg nem kellett. Szóval ezért nem is történtek fejlesztések, csak minimális állagfentartások. Gyakorlatilag valamelyik bank tulajdonában vannak, voltak ezek a kempingek mert iszonyú nagyságú jelzáloggal terheltek. Több sikertelen árverezés is történt.
Ennél sokkal bonyolultabb volt az egész...., remélhetőleg az új gazdák kempingként akarják üzemeltetni és akkor lesz felújítás is talán.
Köszi a leírást, háát, nem lett nagyobb kedvem odamenni. Mondjuk már voltunk a siroki kempingben, ahol szerintem még rosszabb volt a helyzet, a gyerekek is kisebbek voltak.
Én nemrégen csináltam. Egy 230-as ipari CEE dugvilla 900 ft körül van egy jobb minőségű lengődugalj 800-1000 ft. Kábelem volt, így azt nem kellet vennem, de nem hiszem, hogy 300-400 ft/m-nél drágább lenne és abból 1m elég.
Nekem ez egy kicsit furcsa, hogy nem vehetik fel a telefont és hogy egy kempinget sosem lehet elérni. Én tegnap késő délután hívtam az Akaliban lévő, szintén Balatontourist kempingeket (Strand és Holiday) és mindkettőben elsőre felvették a telefont. A révfülöpi Napfényben is mindig felvették a telefont, ott volt olyan is, hogy 3 kasszánál álltunk sorban a recepción, de ha csörgött a telefon, akkor is volt valaki, aki felvette. Szerintem ez abszolút a kemping személyzetének a hozásállásán múlik.
Bemész egy sima villamossági boltba és valszeg jóval olcsóbban megkapod a hozzávalókat aztán otthon tíz perc meló. Nem egy agyműtét, még én is meg tudtam csinálni. :-)
Ami minket zavar, hogy hosszú évek óta nem nyúltak hozzá a vizesblokkokhoz.
Elhasználódott, lelakott és igénytelen részek is vannak bennük.
Az egyik zuhanyzóban csak lotyog a víz, a másikban mint a gőzborotva....
A hőfok nem állítható, a nyomógombos fali szelepek rég eldalolták a magukét, az egyikből 8-10 másodpercig jön a víz,
a másikból dupla ideig.
A parton a vízi bejárók is öreg sz@rok, alig van pad ahol egy kicsit le lehetne este ülni és csak nézni a gyönyörű panorámát....
Tudom, nem kardinális problémák és ezek ellenére igen sokan vannak mindig sátorral, lakókocsival.
De a beszedett (nem kevés) pénzből igazán forgathatnának vissza minden évben valamennyit, ahogy azt sok helyen teszik.
A kedvenc osztrák kempingünkben minden évben tapasztalunk valami változást, pedig alapból is fényévekkel járnak a balatoniak előtt.....és valaki mindig felveszi a telefont ;-)
De ne legyenek előítéleteid, csak menjetek és érezzétek jól magatokat.
A környezet szinte mindenért kárpótol.
Azért kíváncsi lennék utána a tapasztalataidra, jó lenne ha megosztanád itt pár sorban.
Itthon is megeshet, hogy szükség van rá. :-) Mi Siófokon ezt is kifogtuk. 3 hagyományos volt, 2 pedig ilyen. Persze nem volt hely a hagyományosban, de a recepción gyorsan tudtunk bérelni egy alkalmasat.
:o) Mi Selce városában vettünk (délről érkezve ahogy letérünk a főútról a város felé, rögtön az első épület egy elektromos szaküzlet). Nem volt 100 kuna sem az ára. Gondoltam ha esetleg arrafelé vagytok...
Horvátországi kempingezésünk alkalmával szembesültem azzal,hogy az elektromos csatlakozótábla valami három(?) pólusú csatlakozót fogad be,a sima hosszabitó dugója nem jó hozzá.Viszont láttam másoknál valami valami adaptert amibe belehet dugni a hosszabító dugóját.Egyszerü, kb. 20cm-es szerkezet volt,gondolom az ára sem horrorisztikus.Tudna valaki felvilágosítást, netán linket adni a beszerzéshez?
Ez az év vicce. :-) Nem veheti fel a telefont...Ehhez csak 1 plusz fő kell, de gondolom minimum léátszámmal dolgoznak.
Kitartó voltál ennek ellenére! Én csak egy érdeklődő e-mail-t dobtam, kihangsúlyozva, hogy csak ajánlatkérés, de jött másnap foglalásról visszajelzés. No mindegy, majd meglátjuk, hogy alakul.
Kell egy erős, alacsony fordulatszámon is nagy nyomatékkal rendelkező autó a vontatáshoz. Amely paramétereiben is illeszkedik a lakókocsihoz és akkor nincs gond. Én 15-éve lakókocsizom is, (kell a foglalkozásomhoz) Szóval ha vontat az ember akkor a következökkel kel számolni. Erőteljes fogyasztás növekedés, menetidő növekedés, körülményesebb parkolás, de ha nyaralni megy az ember hát ne siessen :) Picit macerásabb a felkapottabb kempingekben helyet kapni. Viszont kemény tető van a fejed felett, és a saját ágyadban alszol. Az esős napokat is könnyen átvészeli az ember, a hűtőben meg a sör is hideg. A nagy elősátorban meg sok minden helyet kaphat, asztal székek. Kempingfőző, mert van a lakókocsiban is de azt nem igazán szokás használni. Enyémben van gázfűtés, ez nyáron nem kell, és mosdó zuhanyzóval de kempingben ez is szinte felesleges.
A kempingekben is nyugalmasabb egy jó árnyas parcellán, a lakókocsis szomszédok között is kisebb valószínüséggel lesz bulizós társaság.
Persze indulás előtt még pluszban ott a lakókocsi takarítása, is arra is rámehet akár egy nap is.
A szlovén kempingben sétálva ámulva néztük a (főleg holland) lakóbuszokat, nagyon vonzóak, de nekünk nem lenne praktikus, azzal hogyan lehet túrázni, közlekedni? Persze nem fenyeget ilyen veszély mostanában, hogy lenne pénzem olyanra. A lakókocsi már praktikusabbnak tűnik, ottmarad a kempingben, a kocsival meg lehet mászkálni. De milyen azt vontatni?
Vettünk egy kétszoba+előteres sátort a Decathlonban, szerintem egy darabig jó lesz. Kell még néhány plusz beszereznivaló, majd jövőre meglesz. Jó dolog ez a sátrazás. Összehozza a családot, és ad egyfajta szabadság-érzetet.
A Vadvirágot én sem tudtam felhívni egy hónapja.
Végül mérgemben már striguláztam a sikertelen hívásokat.
A nem feljegyzettekkel együtt, 2 nap alatt kb. 50 foglalt és 90-100 kicseng, de nem veszik fel hívást indítottam :-(
Felhívtam a Balatontourist központját, ahol azt mondta egy hölgy, hogy ha ügyfél van náluk, akkor nem vehetik fel a telefont !????
Kérdeztem, hogy én mi vagyok, ha nem ügyfél????
De erre nem válaszolt.
Aztán mikor ott voltunk (persze nem tdtuk előre lefoglalni a megszokott helyeink valamelyikét, így sültünk árnyék nélkül), akkor ott is mondták, hogy ez igaz, csak akkor veheti fel a telefont, ha nincs senki a recepción.
Egy ekkora kempingben ikyen nem sűrűn van, de erre igazán felkészülhetnének.
Amúgy a Vadvirág sajnos eléggé elhervadt már....
Nagyon szerettünk oda járni (én valamikor 83-84 körül voltam először), de nagyon elhanyagolták az utóbbi 5-6 évben.
Tavaly mi is eltöltöttünk 10 napot a Lidóban. Nagyon jó fekvésű, jó parttal rendelkező nyugis kemping, de a közösségi helyek kicsit ócskák voltak, és a kukákat sem ürítették elég sűrűn. Beszélték, hogy felújításra kerül. Akkor biztosan vissza fogunk térni oda.
Gyerekekkel inkább a Lidót Vagy a Hattyút választanám. Ezek is vízparton, ráadásul a központban vannak. Nem kell kilométereket vándorolni semmiért. Itt rengeteg étkezési, és vásárlási lehetőség közül lehet válogatni. Élményfürdő a kikötő másik oldalán van. A Hattyú mögött homokos part van. ezt a mi gyerekeink is kedvelték amíg abban a korban voltak. Szemes, egy szép és tisztán tartott falu.
Egyébként erre az egy alkalomra megfelelt, eddig kb 25-éve mindíg a szemesi Lidóba kempingeztünk sátorral, vagy lakókocsival. Jó hely, főleg gyerekekkel. De most azt tervezzük hogy más, ás más partmenti kempingeket veszünk igénybe. Igaz nem olyan sok van, de évente egyszer megyünk, így sokáig eltarthat mire a végére jutunk. Bár tervezek egy motoros nosztalgia körutat is, egy kemping, egy éjszaka. Akkor viszont egy hét alatt, körbe érünk. Bár ebben az esetben, igazi minimalista felszerelést kell összeállítanom ha megvalósul. Lakókocsival nincs ilyen gond, ott szinte amit csak akarsz vihetsz, de nyűgös vele a közlekedés, jobban odakell figyelni, és elég fárasztó is. Rövid időre nem sok értelmét látom. de ki hogyan van vele. Bár a lakókocsi parcellák többnyire nyugisabbak, itt az Aranypart kempingben is át akartam egy parcellára pakolni, de a porta szerint az le volt foglalva, de a valóságban még napok múlva is szabad volt.
Mi 2 hete voltunk ott. Először itt próbáltuk élesben a családi sátrazást. Szuper volt!
Tényleg nem a legnyugisabb hely. Minimum éjfélig ment az alapmoraj, hangos beszéd, stb. Szokatlan volt a szigorú olasz kempinghez képest, amit megszoktunk. Ez még nem is zavart bennünket, gyerekek simán aludtak, mi is. Személy szerint szeretem, hogy van egy kis élet. :-) Viszont az már határozottan nem volt ínyemre, amikor éjjel 2 körül (amikor már teljes csend honolt a területen) a porta mellett, szabadon bömböltetett zenét egy vagány gyerek. Nem értem, miért nem szabályozzák, felügyelik ezt jobban.
A pozitívumok: rendezett hely, közel a víz, a vizesblokkokat tényleg rendszeresen takarítják és töltik WC papírral. Hűtőboxot béreltünk, nagy konyha is van, lehet rezsókon főzni. Ahogy már egy korábbi hozzászólásban valaki leírta: a portától balra vannak a bulizók, jobbra a családiasabb helyek. Mi a 2 között voltunk.
Az Aranypart kempingben sátoroztunk, most jöttünk haza tegnap hétvégén teltház volt. Sikerült árnyas helyet is találni igaz nem elsőre, mert az elektromos csatlakozók igen gyéren vannak telepítve. Persze, ha kettő kábelt viszek könnyebb lett volna. A kemping egyébként jó, a vizesblokkokat szinte folyamatosan takarítják, és karbantartják. A terepet is a távozók után, bár erre normális esetben nem volna szükség. De sokan, szemetesen hagyják a hellyüket. Néha biztonsági őröket is látni, sátor és autó azonosítást is végeznek. Rengeteg bulizó fiatal is van, egyébként a szerda este a főleg zajos,mert az utca túloldalán lévő valami szállodaszerűségben Németeknek csinálnak bulit. Egyébként maga a kemping is elég zajos, kb éjfélig vagy tovább is. Van ingyen Wi-Fi de az csak kb a porta 50 méteres körzetében.
30up éve kempingezem, desátorral soha nem foglaltam; csak parcellát lehet foglalni, a sátornak meg az felesleges... Sosem volt olyan, hogy nem volt hely, amikor azt mondják, hogy tele, akkor is lehet találni. Legfeljebb másnap átköltöztem egy jobb helyre... :-)
Ha rákapsz az ízére, sosem fogod abbahagyni... én kipróbáltam a lakót is, de pár év után megszabadultam tőle, és visszatértem a sátorhoz! :-))
Nemrég érdeklődtem itt, hogy őrültség-e foglalás nélkül családdal Olaszországba menni a csúcsszezonban, akkor megnyugtató válaszokat kaptam.
Tegnap este jöttúnk meg, és valóban kár volt aggódni.
Hármat aludtunk Szlovéniában (Sobec kemping Bled-től pár km-re, szuper, csak ajánlani tudom). Majd lementünk Olaszországba az Adriához, és hármat aludtunk Lignano-ban, a Camping Sabbiadoro-ban. Ott a minimum egyébként 4 éjszaka lett volna, de végül engedték a hármat, de csak a nem parcellázott területen, ami a kemping szélén van, a sátortól pár méterre volt a főút, éjjel 3-ig igazi olasz forgalommal.
Ez volt az első családi kempingezés, nagyon bejött, jövőre is így fogunk nyaralni. Persze még kezdők vagyunk, de most már tudjuk hogy mi az ami fölösleges volt (pl. kár vinni kaját), és mi az ami hiányzott (pl. kempingbútorok). De nagy élmény volt, a gyerekek is élvezték.
Üdv mindenkinek!
Kb. 20-25 évvel ezelőtt sokat sátoroztunk a Szelidi tó mellett az Árnyas kempingben.
Rám tört a nosztalgia és a jövő heti 4 napos szabadidőben oda húznám a lakókocsit szívesen.....de semmi infót nem találok róla.
Lehet, hogy nincs is már üzemben....?
Van esetleg valakinek konkrét infója erről, vagy akár másik szelidi kempingről?
Köszönettel előre is:
G.Csaba
különféle méretű parcellák, gondozott, tiszta vizesek, étterem, boltok, parti büfé, gyerekmedence és partszakasz kiépítve. Baromi jó strand, flott kiszolgálás és segítőkészség akár a recepciónál, étteremben, büfében.
Az árak nem elszálltak. 70-89 m2 parcella, 2 felnőtt, egy 14 év alatti, Ifa 4 éjszakára 36 eFt kereken.
Az étterem árai sem az egekben és minden finom volt, a kiszolgálás a topon, a fiatal csajok és fickók nagyon profin csinálják. A parti büfés két csaj is egész nap nyomja, odahozzák a szendódat a teraszon és az üres korsó előhűtve a fagyasztóban, onnan kerül elő, nem lesz a söröd 1 perc alatt pisi meleg. Ráadásul az egyik csajszinak szép a szeme és reggelente fut, kvázi bemelegít a napi melóra:-) Képes reggel előre köszönni, amikor szembe futsz vele. (a szerelme is ott dolgozik, úgyhogy nem beleélni magad:-)
Hali. Mi pont a füredi kempingben vagyunk. 3 és 6 éves gyerekkel. Isten császár hely. Tesco 100 méter, központ 10 perc séta. Vizesblokk pöpec. A part tuti. Tipikus családi kemping. Csak ajánlani tudom. Azt sajnálom hogy csütörtökön megyünk haza.
Segítenétek dönteni? Első családi kempingezésre mennénk a Balatonhoz két lánnyal (9 és 6 évesek). A versenyben maradt jelöltek: Füred, illetve Boglár Sellő kemping. Szeretnénk viszonylag közel maradni a "civilizációhoz"... Vagy esetleg más tipp?
Én piacosat használtam négy hétig, hét palackot evett meg - persze ez függ a főzési/ melegítési szokásoktól is. Rendkívül egyszerű, praktikus és jól használható, kis helyet foglal. Merem ajánlani - a régi kempingfőzőm eladó, igény szerint magyar, vagy lengyel palackkal... ;-)
Azért annak a kis palacknak rövid az üzemideje. Nézdd meg a prospektusban vagy a neten.
Inkább melegítésre vagy rántotta, zacskósleves készítésére megfelelő. Marhapörköltet nem próbálnék vele.
Tejforralással és kávéfőzéssel, némi melegítéssel nálunl egy hét alatt simàn kiürült egy palack. De villanyrezsó mellett, csak melegítésre egy palack elég lehet.
A tokaji Tiszavirág Camping-ről van valakinek tapasztalata? A honlapon található ez a fél mondat: "Női és férfi WC-ink mind csempézettek" Nem túl biztató, ha ezt extrának gondolják :-(
"B" terv a sárospataki kemping, ott már voltunk, tudjuk mire számíthatunk. A gond csak az, hogy a fő úti célunk Szerencs, attól egy kicsit távol van.
Most jöttünk haza Zamárdiból az autós kempingből. A magam részéről a kempinget csak ajánlani tudom. Megérkezésünkkor azonnal találtunk sátorhelyet, pedig nem kicsi a sátor.
Az illemhelyek tiszták, kulturáltak. Kb 150 méterenként van belőlük egy. Ugyanígy zuhanyzó, konyha.
A konyhákban gázfőzők, tiszta mosogatóhelyek... A hal tisztításához külön hely kialakítva. Így nem lesz minden mindenhol tiszta pikkely...
Estére a zuhanyzóban a víz nem volt nagyon meleg, de reggel mindig volt melegvíz.
A kemping területén van kis vegyesbolt, étel is van, de ha valami otthon maradt valószínűleg lesz. Jégakkut fagyasztanak. Az árak magasabbak, mint a Spárban, dehát ez érthető is.
A gyerekeknek animáció hétfő kivételével minden nap.
A talaj jó kemény, néhol gyökeres. Illetve a sátorhely kiválasztásánál figyelni kell a terepre, mert nagy-nagy eső esetén a talaj nem szívja el a csapadékot, szemben a mélyebb területen lévő sátrak hálózsákjaival...
A parton van külön horgászat céljára kijelölt rész, más részeken napnyugtáig tilos is horgászni.
A strandon, illetve a kemping egész területén rengeteg szemétgyűjtő hely van, illetve szelektív sziget is.
Nem tudom, másnak mi a tapasztalata, de nekünk nagyon tetszett a kemping.
Ígértem volt néhány képet a sátor fölé kifeszített védőponyváról.
Az aljzatponyva 4x6 m 250 g/m2, a vésőponyva 4x6m 90 g/m2.
Összesen 8 "függönyrúd" a támasztóláb a védőponyvának (a rúdelemek kb. 1,2 m hosszúak).
A rudak végén levő menetes betétbe M6-os marokanya került, ezzel a védőponyva ponyvakarikáin át rögzítve lett, a védőponyva nem tud felefé elmozdulni.
Elől 3 db 2 m magas a támasztó rúd, oldalt 1-1 db rövidebb rúd, hátul 3 db rövid rúd van. Ahhoz, hogy a vékonyabbik rúd csak egy meghatározott mélységig tudjon becsúszni, 4mm furatot fúrtam a vastagabbik rúdba és abba popszegecset tettem (piros nyíllal jeleztem). Ez lett a magasság határoló.
A középső két támasztó rúdnál a furatot alacsonyabbra tettem ezzel mintegy 20 cm-el alacsonyabb lett (lejtés eső esetére).
A három hátsó táasztó rúd tulajdonképpen csak a"függönyrúd" egyik eleme.
Sarkokon levő rudakat két-két 90°-ban kikötött feszítőzsinórral rögzítettem, így nagyon stabil a védőponyva.
Szia! Most jöttünk onnan (Révfülöp) haza, és kb. 40-50 %-os telítettségű jelen pillanatban. Még kánikulában mentünk -nekem visszaírtak hogy biztosan lesz hely nem kell foglalni-, parcellás hely már nem is nagyon volt, a szabad foglalós placcon találtunk csak.
De minden nap forog, jönnek mennek. Most inkább a külföldiek maradtak, szerintem sok magyar a rossz idő miatt hazament.
Bujazliz, 9:3, köszi! Jó lenne egy plusz takaróponyva a 4.2 XL alá, de akkor felhajtva a sátor falához.
Más: mennyire érdemes előre foglalni sátorhelyet a balatoni kempingeknél? Láttam, hogy valahol 90%-os telítettség volt.
Konkrétan a révfülöpinél foglaltunk, de már egy hete semmi visszajelzést nem kaptunk. Bár így szerencsére arrébb tudjuk tolni egy héttel a kiruccanást.
ez a függönyrúd jó ötlet. Szerinted felülre a 70 gr/m2 nem elég? Én is gondolkodom rajta, de ha lehet, minél vékonyabb ponyvát szeretnék, ami kisebbre összehajtható.
elméletben bevezetné. ügyelj rá, hogy ne lógjon túl a sátron. Ha hosszabb-szélesebb, hajtsd fel a széleit a sátor belső falához. Mindenképpen érdemes használni, mert a sátor saját alját így megóvod a koszolódástól.
Természetesen így részben bevezeti, de a mostani sátram végig "teknős" alul, tehát 3-5 cm-es vízmagasságig nem jön be a víz. A fontosabb nekem az, hogy a vastag altakaró felfogja a talajban levő kövek dörzshatását (pl. Horvátország), és nem koszolódik alulról (pl. agyagos talajnál).
A 4.1-nél nem volt aljtakaró. A fedőtakaró felfogta a fenyőgyantát és a madárürüléket, ráadásul az nap közvetlen sugárzását is, ami hűvösebbé tette a sátrat.
Az aljponyvát leterítem és így tudom, hogy hogy fog elférni a kempingben.
A ponyvákon 50 cm-ként 10mm lyukú ponyvakarika van, a szélein és a sarkokon. Ezeken keresztül lerögzítem a talajhoz. Ezen a (koszmentes) felületen bontom ki a sátrat és álítom fel. A felső ponyvát párhuzamosan az aljponyvával,a sarok ponyvakarikákon (4 db) szétszedhető rúddal és sátorfeszítő zsinórral kikötöm, kifeszítem a sátor fölé. A hálótér fölött a rudazat alacsonyabb így az esővíz simán lefolyik a fedőponyván.
A rudak: acél, (IKEA) állítható függönykarnis rúd (2 m a maximális magaság). Ha megvan a szükséges magasság, egy fa, vagy műanyag dugót rögzítve (pici csavarral) a nagyobb átmérőjű csőbe, mindíg megvan a szükséges magaság. Mivel az enyébb hosszú (5m) +2 rudat teszek a két hosszanti oldalra is.
Ha jövő héten nem esik, felállítom a sátrat és felteszek egy képet az összeálításról.
Köszönöm az eddigi segítségeket. Most azt kérdezném, hogy a sátor fölé kifeszített árnyékolót, ami megvédi a sátrat a fenyőről lecsöpögő gyantától, azt hogyan szoktátok kivitelezni? Esetleg fotót mutatnátok? Nyilván megoldanánk, de hátha van valami bevált praktika.....pl. valaki tett fel ponyvára csíptethető csipeszt, az is szuper megoldás....Egy egyszerű barkácsáruházas takarófólia is megteszi, gondolom....?
Annyit azert hozza tennek, hogy az elso even mikor a bejarat melletti fahazban voltunk jott mellenk egy fiatal fiukbol allo csapat. delutan kitettek a hangfalat az ablakba aztan mindent bele sorozes es uvoltott a zene.
egy darabig hallgattuk, lattam a kornyeken mindenkinek elege lett beloluk.
kimentem a recepciora, ami ott volt mellettunk. mondom a biztonsagis embernek, hogy normalis-e ez hogy masok piheneset igy zavarjak. 2 percen belul ott volt, es kozolte veluk, hogy vagy normalisan viselkednek vagy mar rakja is oket ki a kempingbol.
nem tudom a kulfoldiekkel szemben is igy lepett volna fel ha ejszaka megkeresem, de szimpatikus volt a hozzaallasuk.
En pont vasarnap jottem haza a furedi kempingbol. Igaz nem kempingeztem, hanem bungalot foglaltam iden mar 3. eve folyamatosan. A tapasztalatom a kempingrol, hogy aki a nyugalmat keresi megtalalja de a bulizast is ha akarja. Elso even a bejarattol jobbra eso fahazban voltunk. A haz nem volt 100%-os a tisztasag teren de elment azert arra a par ejszakara. Ellenben a "kedves" kulfoldi vendegek akik az ejszaka folyaman jottek vissza a kempingbe vegig uvoltoztek. Masodik evben a kozvetlen vizparti hazban voltunk a vizisi palya elott. Az nagyon rendben volt kenyelemes tiszta es nyugodt csendes hely meg az etterem mellett is. Iden a strand elotti kő hazban voltunk. Rendben volt ez is tiszta nem zavaro a strand kozelsege, ellenben este-ejszaka a "kedves" kulfoldi vendegek folyamatosan uvoltoztek igy lehetetlenne teve a nyugodt ejszakai pihenest ugy hajnali 2-ig bezarolag. Mindezek ellenere nincs rossz szajizem a kempingel kapcsolatban, es valoszinuleg jovore is megyunk vissza csak a vizisi palya melle a nyugisabb reszre.
Akkoriban, a hazai vendég jóval kevesebbet fizetett mint a külföldi. Sőt ez még 90-ven után, is még évekig így volt. De kulturáltabb kempingekben, illetve ahol a vezető normális volt, ott jutott jóhely a magyarnak is. Például Szemesen a Lidóban.
Az akkori Siotur kempingekben, a konkrét érkezési időpontot vették alapul, "vendégéjszaka" fordulónak. Esetleges túltartózkodás esetén sem, rögtön egész napot kellett fizetni plusszban. De ez, ma is így van.
Ma megtettük a tiszakécskei őrmester asszony látogatását.
A kempingben töltöttünk körülbelül 10 percet. Vakon bementünk az autóval a parkolni tilos táblák között találva egy bátortalan helyett, ahol az előzmények tudatában meg mertünk állni.
A recepció felé menve ránk röfögött egy ápolatlan ember, hogy segíthet e?
Miért? Te vagy a recepciós? -Olyasféle. Hangzott a válasz.
Bementünk a főnökasszonyhoz aki majd körbekísér.
Mondtuk,hogy előbb körbe szeretnénk nézni, -nem baj akkor is meg kellett adni az adatokat.
Őrmesterasszonyunk mutatott 4 napos helyet és egy kicsit. Válasz!
10 ig el kell hagyni a kempinget, mert ha nem teljes egy napot számol fel, IFA, áram, +minden.
WI-FI nincs. (honlap azt is írja)
Hááááát nem vagyunk ott, nem ajánlom senkinek.
Cserkeszőlőn vagyunk, kicsit most esik az eső, de minden jó, minden korrekt.
WI-FI van és megkérnek, ha lehet 15 óráig hagyjuk el a sátorhelyet.
Hát én még a fiatalabbak közé sorolom magam, de hogy nagyon bulis lenne azt nem gondolnám. Persze mi is 2 kissebb gyerekkel (4 és 6 éves) szoktunk ricsajt csapni néha. :D Jó persze vannak bőven fiatalok, de azok tudatosan a kemping bejáratától számítva a bal oldalra verik le sátraikat, így nem nagyon zavarnak senkit sem. Valamint a biztonasági őrök kezükben tartják a fiatalokat és kilenc után teljes nyugi van. Mondjuk én szeretem ha van egy kis nyüzsi a kempingben és nem az a "nyugdíjas szálló". Tisztaság rendben van, szemetet minden nap ürítik. Mivel elég nagy kemping, így nagy tömeg nincs. Egyszer volt olyan érzésem, hogy már kicsit sokan vagyunk. Tavaj egyik hétvégén péntek estétől vasárnap délelőttig. A pestiek kirajzottak. Minden parcella széléről látod a balatont. Tapasztalatból mondom, hogy ha nem lakóval megy az ember, nem érdemes a partszéli parcellékat megtámadni, mert elég huzatosak, szinte állandóan fúj a szél. A kempingen belűl az árak egyáltalán nincsenek elszállva. A kemping étterme nagyon tetszik. Egy menü (A-B) ára 1200 ft volt tavaj (leves, második. desszert) és mindenkinek nagyon ízlett. Az étlapról is baráti áron lehet rendelni. Valamint nagyon figyelmesek a magyar vendégekkel is. Ez nagyon tetszik. Egy pár nap után szeretnek elbeszélgetni az emberrel. Így oda szinte napi szinten jártunk.
Ennyi idő alatt azért az efajta vendéglátók is rájöhettek volna, hogy a magyar pénz is annyit ér mint a többi. Mert, ha fizetek, tök mind1 milyen pénznemben fizetek, az összeg így is annyi meg úgy is annyi. Szerencsére egyre ritkábban tapasztalkom itthon a megkülömböztetést. Ahol pedig igen, általában ott sem az a benyomásom, hogy a magyar ellen van kifogás. Aki arrogáns, nem törődöm, beleszarok tipus, az mindenkivel olyan.
Mivel Siófok a legbulisabb hely, félünk tőle, hogy az Aranypart kemping, túlnyomó részt fiatalokból áll, akik természetresen éjjel-nappal buliznak, hangoskodnak. Mi a tapasztalatod, mekkora a tömeg, lehet pihenni is?
Cserébe mondok infót Füredről.
Tavaly néztük meg, mert mi is szerettünk volna menni.
A kempingben sok a fa, nagyrészt árnyas, fullos az ellátás, elég nagy területe van. Ami szokatlan, hogy nincsennek parti parcellák, de nemhogy nincsennek, ki se lehet látni a kempingből a Balatonra. Rengeteg üzlet, Pab, büfé, étterem és ehhez hasonlók vannak a parti soron, ezek teljesen letakarják a kilátást. Mivel tele van bulizós helyekkel és Füred is egy frekventált környék, ezért úgy gondolom, elkég zajos lehet annak aki a csendet nyugalmat szereti. Mi főleg a kilátás hiánya miatt nem mentünk.
A siófoki Aranypart Kemping is korrekt minden féle téren.
Nem tesznek különbséget a nemzetiségek között. Talán egy picit még is, de az
a mi javunkra. Ha volt valami problémám azonnal ugrottak és próbálták megoldani.
Egyszer egyik este grillezgetés közben egy német házaspár kutyája sétáltatás közben odakakkantott a sátram mellé. Sajnos nem tudok németül, így angolul közöltem velük, hogy jó lenne ha elvinnék a batyut. De rám sem bagóztak. Még a mellettem lévő német család is fel volt háborodva. Elugrottam a recepcióra és panaszt tettem. Azt mondták megnézik az utca végén lévő biztonsági kamerát és azonnal intézkednek. Nem telt bele 10 perc, és a biztonsági őr és az egyik recepciós hozta is a házaspárt, és kézzel felszedették velük. Még a szomszéd német is kente nekik rendesen.
A kempingben lévő étteremben is kifejezetten úgy éreztem szívesen láttak és figyelmesek, még akkor is ha egy pofa sörre ül be az ember.
A kempinget 12-ig kell összepakolni, de akkor hagyom el a kempinget amikor akarom. A recepción azt közölték, hogy legkésöbb este 10-ig mivel akkor zárják a kapukat.
Ímádom ezt a kempinget, de idén az északi partot vesszük be. Irány Balatonfüred!
Ez valami régi "átkosbeli" beidegződésből eredhet, mert akkoriban több kempingben ez így működött, némi eltéréssel. Árnyas hely, csak a külföldi vendégnek járt például Abádszalókon. De rámentek, a kemping elhagyási időpontra is, amelyről természetesen nem tájékoztattak előre, így plussz bevételt szerezhettek.
Képzeld el, ha az összes kemping üzemeltető ilyen agybetreg lenne. A kempingek fele, kétharmada üres lenne. Arról nem is beszélve, milyen szájízzel kezdi az ember a pihenését, ha az egy vitával/veszekedéssel indul. :(
Szerencsénkre ez volt az egyetlen ilyen eset. Mindenhol máshol oda álltunk ahova akartunk, természetesen a lefoglalt helyeket kjivéve.
A későn kelőknek akkor ajánlom Alsóőrs Európa kempinget.
12-ig praktikusan el kell hagyni a parcellát, mert akkortól jöhet a következő vendég. Ismétlem, hogy jöhet. Tavaly jött is. Idén délre összepakoltunk, (nem jött új vendég) és azután a vezető tanácsa szerint félreálltunk egy helyre, és akkor jöttünk el amikor akartunk. Szombaton praktice az érkező vihar előtt 10 perccel.
Hegykőről egy éjszaka után eljöttünk, mert kiderült, a magyar kempinges másodlagos az osztrák és német vendégekkel szemben.
Tiuszakécskén hatalmas vitám volt a tulaj (errogáns) nővel, mert nem engete meg, hogy az egyetlen félig árnyékos helyre beálljunk. Az volt a kifogása, hogy ha fúj a szél és egy galy a lakókocsimra esik, neki kell kifizetni a káromat. Hiába magyaráztam, hány kemping és azokban hány fa van és hányan állnak a fák alatt, nem érdekelte, oda kellett cuccolni, ahova ő megengedte. Késő délután volt, csak ezért maradtam de másnap korán elmentünk. Soha többet nem megyünk kécskére. Ráadásul ez a 10 órás távozás............. egy kempingtől a pofátlanság.
"Minket még egyetlen kempingből sem küldtek el délelőtt."
Minket küldtek már el kempingből délelőtt, nem is egyből. Révfülöp, Hegykő, Sárvár, itt mindenhol el kellett hagyni a kempinget délelőtt. Most a Tiszakécskeiek is a következőket mondták a telefonba, amikor érdeklődtem, hogy lesz-e hely, kell-e helyet foglalni. "Gyertek nyugodtan 10 óra után biztosan lesz hely, mert addig ki kell menniük a távozóknak a kempingből."
Ez már más fÓrumokon is volt téma, sajnos félretájékoztatással.
Mi Magyarországon legalább 25 kempingben voltunk idáig. Ez vegyes tóparti, illetve strandos termálok. Általában mindenhol voltak bungalók, faházak vagy szálloda is. A házirend mindenhol általánosan fogalmaz, nem térnek ki külön a kempingre és a szállodai szolgáltatásra, ezért értelmezik sokan tévesen a távozás időpontját.
Szoba vagy szálodai szolgáltatások esetében, egyértelmű, hogy a távozó vendég után ágycuccot kell cserélni és rendet kell csinálni, ezért van az, hogy 10-12-13 órakkor el kel hagyni amszállást. A kempingben viszont mindezzel nem kell számolni a szolgáltatónak, tehát nem kell korábban elmenni.
Minket még egyetlen kempingből sem küldtek el délelőtt. Az más kérdés, hogy 15-17 óráig illik távozni. Cserkén sem kell elmenni, csak a vendégházakból, fizetni viszont a távozás napján egy meghatározott időpontig lehet, ez pedig a nyilvántartásuk miatt van, ez pedig majdnem mindenhol így működik.
Mindenesetre az elején nem árt rákérdezni, de a válasz feltételezhetően mindig ugyanaz, akkor mész amikor akarsz.
Igen, két éjszakánál valóban jelentősebben emeli meg az árat. Mi alapból nem megyünk 2-3 éjszakára olyan kempingbe, ahol akár csak délig kell elhagyni azt. Ilyenkor Cserkeszőlő, Kiskunmajsa vagy az Agárdi Termál-kemping a cél. Ezeken a helyeken akkor sem problémáznak, ha este 6-kor mész el tőlük.
""A mi esetünkben ez kb +5200 ft, ez annyi ""Igen de ha csak 2 éjszaka ,akkor már sokat emel az egy napra jutó összegen . Meg Szolnok jó helyzetbe van , van bőven választék .
Lesz augusztus 18-23 között Kempingtalálkozó a DKK szervezi. Még lehet rá jelentkezni.
Talán a konstrukciók mások ott is
egy találkozón.
A múlt hétvégén Tamásiban annyian voltuk a kempingtalálkozón -61-egység, hogy azon a hétvégén nem is fogadtak "civil" vendéget. Itt nem foglalkoztak, hogy mikor érkezünk és a távozás napján mikor indulunk haza. Mi éjszakára nem maradtunk, de kedvezményes fürdő belépőt kaphattunk.
Én azért nem látom a helyzetet ennyire katasztrofálisnak. Pünkösdkor mi két lakókocsival mentünk, nagyon kevés hely volt, szinte telt házas volt a kemping. A kempinget vezető hölgy nekünk is megmutatta, hogy hova tudunk beállni úgy, hogy egymás mellet legyünk. Nem érezte úgy egyikünk sem, hogy ez van és kész, a lehetőségekhez képest szerintem a legjobb helyeket kaptuk meg. WIFI-ről nem tudok nyilatkozni, mert mobilnetet használok. A 10 óra nekem sincs ínyemre, de én úgy kalkuláltam, hogy inkább kifizetek még egy éjszakát, ha ez az ára annak, hogy késő délutánig maradhassunk. Így nem 7, hanem 8 éjszakát fizetek. A mi esetünkben ez kb +5200 ft, ez annyi, mintha a 7 éjszakára számolva éjszakánként +750 forintot fizetnék. Vannak fürdők, ahol két felnőtt belépő kerül ennyibe. Ez szigorúan csakis az én magánvéleményem.
Szerintetek mennyire pofátlanság egy éjszakára elmenni sátrazni horgásztó partjára ? Persze ha kell fizetünk érte csak ki szeretnénk kapcsolódni 2 napot egy éjszakát .
Tud valaki ilyen helyet fejér vagy veszprém megyében ?
Mi júni.5-6-7 voltunk és az utolsó nap 10-ig kifizettük a számlát ( 10300-/ 2fő ) és délután 5-6 óra körül jöttünk el . Viszont az nem tetszett, hogy nem mi választhatunk helyet, hanem megmutatták hogy hova kell letelepednünk ! ( jó napos hely volt délután )
Ha ez tényleg így van , részünkről felejtős !!! pedig mi régóta évente többször is eltöltöttünk több napot itt.
Mi pünkösdkor voltunk, akkor 12 óráig kellet elhagyni a kempinget és a héten hívtam őket, mert jövő vasárnap mi is megyünk. A telefonba 10 órát mondtak és komolyan is veszik.
Holnap megyünk a tiszakécskei termál kempingbe, valaki tud friss infórmációt onnan?
Honlapján olvastam, hogy távozáskor reggel 10-ig kell elhagyni a kempinget, délig egyig az egy dolog, de 10-ig (?) az szállodában is korai! Ezt mennyire veszik komolyan, ha tudja valaki?
Segítséget kérek tőletek az alábbi probléma megoldásában. A történetünk ott kezdődik, hogy eddig volt egy Camptourist sátras utánfutónk, amiben párommal és kislányunkkal bőven elfértünk. Mellette egy kétszemélyes kis sátor, amiben rendszerint a nagy lányok húzták meg magukat. A Camptouristot hanyagolnánk, tervezünk lakókocsira váltani, de.... Valamiféle modulális megoldásban gondolkodunk. Csak akkora lakót tudnánk venni, amiben mi felnőttek férnénk el. Nem is mindenhová mennénk lakókocsival. Létezik-e olyan sátor rendszer, aminek a részei külön felállíthatóak, és egymáshoz kapcsolhatók. Tehát lenne eset, amikor a lakókocsi mellé nem vinnénk csak egy háromszemélyes hálósátrat, de ha sátorozni mennénk, akkor ehhez a háromszemélyeshez hozzácsatolnánk egy nappali részt, és egy másik ugyanolyan hálórészt. Az sem lenne hátrány, ha a nappali részben fel tudnánk állni. Szerintetek kivitelezhető ez?
A Decathlonban láttunk háromszemélyes kidobósokat amik tetszenének, és nappali sátrakat is, de nem tudjuk, hogy ezek összeilleszthetőek-e?
Én idén már a harmadikat dobtam ki. Elsőnél elhíttem, hogy lehet vele kereket fújni. Tévedtem, kuka.
Második nagyobb volt, gondoltam, ez már jobb lesz. Megint tévedtem, ez is kuka.
Aztán vettem egy mégnagyobbat, de még mindig a mini szériából. Mikor fél óra után, még mindig csak 1 atm-rát fújt, egy 40 fokos enyhe napon letéptem a kerékről és főldhöz basztam.
Most ismét egy lábpumpám van, és ha kell a kúthoz járok. Ezeknél a mutatós kis szaroknál nagyobb átbaszás kevés van. Ráadásul némelyikért elkérnek 5-7 zyetűont is. Keresztbe dugnám fel nekik...............
Az autókereket se tudja igazán felfújni, csak a használat során elszökött néhány tized nyomást tudja visszapótolni. Nekem a lakókocsim télen teljesen leeresztett kerekét nem volt türelmem fefújni egy hasonlóval, inkább megemeltem, leszereltem, és a benzinkútra vittem.
Lehet, de kinek mire kell. Autókereket fujtatni jó, de strandcuccokhoz alkalmatlan a minimális szállított légtömeg miatt. Egy közepes csónak felfújása is több órába telne. Ha addig bírná a folyamotos üzemet. Ezekben kefésmotorok vannak kb mint az akkusfúrókban nagy áttátellel hajt egy gyűszűnyi dugattyút egy lökettérfogata kb 1 köbcenti.
Mi két hete mentünk vasárnap Zamárdiba, de nem voltak a helyzet magaslatán. Összesen 6 vagy 7 parcellát írtak össze, hogy üres (mondtam, hogy mindegy, milyen méret, nem számított volna a kb 1000 forint egy jobb helyért), de közülük kettőn sátraztak, a többi pedig árnyék nélküli, kiégett volt. Mikor szóvá tettem, hogy több is foglalt, azt mondták, hogy az egyik kollégájuk néha elfelejti beírni a foglalásukat.
Így inkább továbbálltunk Szemesre, a Vadvirág kempingbe.
Itt csak a legkisebb parcellákból volt kb. 10 szabad, az első árnyékos helyen le is telepedtünk. Ennek (illetve az egész kempingnek) egy negatívumot tudok mondani: hatalmas a kemping és csak a középső részén vannak a mosdók, így ha a legelején megálltok, több perces sétára lesztek a mosdóktól. De ezt leszámítva szuper volt, ajánlom!
Révfülöpön 3 éve voltunk, az pedig 5* volt a Zamárdihoz képest.
A Révfülöpi és a Zamárdi autós kemping között hezitálunk. 3 gyerekkel mennénk, 9, 7 és 5 évesek.....Írnátok véleményeket? A Révfülöpiről már írt valaki és dicsérte, de megköszönném a további véleményeket.
2,5 psi-t nem fog tudni, mivel ventilátor elven működik, nagy mennyiségű, de kisnyomású levegőt biztosít. A dugattyúsak tehát a mini kompresszor, viszont az ellentétje nagygyomású, de kevés levegőt pumpál.
Esetleg nem tudod a Lidl pumpanak a nevet? Amit en kineztem az egy Sevylor mp183 tipus 220v rol megy 2,5 psi nyomast tud ami most van nekem az 0,3 psi t tud. Nemcsak matracfujasra de egy Quechua air family sator fujasara is kellene
Nem annyira nagy a követelmény, mivel kb csak egy hétre kell a sátor évente. Sajnos nem lehetek az egész szezonban a Balatonon, egy hétért meg nincs értelme a lakókocsit cincálni kettőnkért. Amíg a gyerekek is jöttek, már csak a sok cucc miatt is jó volt mert a lakóba minden befér. Persze, hogy kényelmesebb legyen vettem nagyobb lakókocsit. Mivel minden májusban heteket töltünk benne, a foglalkozásunkból eredőleg. Viszont ezzel a nagyobbal már kétszer is meggondolom a vontatást. Ameddig a kis N-126 Predomom volt, akár 3 napért is megérte.
hehe, ez az én halott nickem, jó sokáig visszakerestél.
De ez a véleményem így ki van ragadva a szövegkörnyezetéből, úgyhogy árnyalom:
1. ha hosszú távra keresnék ideális, kompromisszummentes sátrat (amiről a hivatkozott beszélgetésben volt szó), akkor bizonyos, hogy nem a teszkóban keresgélnék, hanem jobb nevű gyártóknál, ahol az esetleges garanciális problémák kezelése és az alkatrészek (pl rudak) pótlása is jobban biztosítható, s amelyekről kellő mennyiségű felhasználói véleményt is találok a neten. .
2. Mindez nem zárja természetesen ki annak a lehetőségét, hogy akár a teszkóban, akár máshol ne lehetne belebotlani baromi jó ár/érték arányú termékekbe, amiket elégedetten használ az ember.
El kell dönteni, kinek mi éri meg. Én pl a székekkel vagyok így: többen mondták, hogy a decathlonos változat, mely 4-5 ezer forint, jobb minőségű, mint amit más boltokban adnak.
Nekem egy dekás mellett van négy másik, jyskből, teszkóból, rossmanból begyűjtve, általában 1000-1200 forintért. Eddig egy ment tönkre négy év alatt, azt kidobtam, és vettem idén egy másikat, szintén 1200 forintért.
A beázás az tapasztalat vagy előítélet, részedről a Tescós sátorrral kapcsolatban? Orkánanyagból van, az hol ázik be? Illetva ha tapasztalatból származó véleményed van, akkor konkrétan is kifejthetnéd a beázást.
Az autókhoz mostanában egyre gyakrabban adott (pótkerék helyett) kerékjavító szett pumpája valószínűleg tudja ezt, de annak meg nem olyan a tömlője, mint ami a matracokhoz, csónakokhoz kell.
Én még megfizethető árú elektromos pumpát nem láttam. Addig általában mind jó, míg felfújja a cuccot , de ahogy nyomást kell belepréselni, arra már egyik sem alkalmas.
Az én módszerem az, hogy felfújom az elektromossal amíg bírja, aztán kézi/lábi pumpával beállítom a szükséges nyomást.
Pár hónappal ezelőtt a Lidlben volt akciós egy nagyon jó 12V-os pumpa sok adapterrel,jó nyomásmérővel,autót,motort,kerékpárt,matracot pumpálunk vele,tökéletes,talán 4000Ft volt.
Ha kidobja, de miért tenné? Tegnap vettem, szerintem ebben az olcsó kategóriában jó. Próbából felállítottuk, minden passzolt gyártási varrási hibákat nem találtam. A zsinórok nagyon hosszúk, ez nem gond, hosszúból könnyen lehet rövidet csinálni. A másik, hogy csak drótleszúrót adnak vele, nincs normális sátorcövek. Ez megint nem gond, 30 év sátrazás és lakókocsizás van mögöttem. Ebből akad itthon. Lényegében, más kifogásolni valót nem találtam. Használhatónak, tágasnak tűník. Igaz, mi csak ketten fogjuk használni. A belmagassága és az előtere miatt vettem, ebben az árban mást csak "kúszófolyosót" lehet kapni. Nyilván, majd a használatkor vizsgázik. Egyébként már 16 000-ért is hirdetik.(Jófogás)
Esetleg tud valamelyikötök ajánlani értelmes elektromos pumpát ami fújni is tud azért 230v/12V os van hozzá tömlő hogy ne kelljen tartani esetleg nyomásmérő is van rajta?
Hát igen, mi csak jövő héttől próbáljuk ki kemping körülmények között, de otthon már teszteltem, komoly hangja van, ha a maximumra állítja az ember. Most szedtem le a matricát és azon rajta vannak kötelezően a fogyasztás (A+++, 54 kWh/év) és a zajszint: 39 dB. megnéztem a neten, nem tudom elképzelni, hogy a maximumon mérték volna:
"50 dB csendes vendéglő belül
40 dB lakóterület éjjel
30 dB színházi csend"
hát, ehhez elég jó alvóka kell, szerencse, hogy állítható és éjszakára az eco mód is elég. Viszont tényleg elég jól hűt ahhoz képest, hogy thermoelektromos.
Egy kicsit hosszabb hétvégét tervezünk, melyik kempinget ajánljátok : Füzesgyarmat, vagy Szentes ??? Ár érték arány , környékbeli látnivalók , strand és kemping egybe legyen .
kiteríted, a két rudat keresztbe ráteszed. A végüket beledugod a sarkokon található tüskékbe, majd felállítod a rudakat, és rájuk aggatod a sátrat. Ha két rétegű, akkor a külső réteget rádobod az egészre, rögzíted, és körbe leütöd a cövekeket.
Kezdő sátorozó vagyok. Az intersportban volt múlt héten egy sátorszett, amit megvettünk. Az akciós újságban benn volt.Elvileg festent a neve. két napra szeretnénk menni a Balatonra. Az érdekelne hogy van esetleg valakinek tapasztalata ezzel a sátorral kapcsolatban? Mennyire nehéz összerakni? Ez lesz az első sátrazás, egy két személyes alap sátorrol van szó. Még sose csináltam ilyet:) Ha valaki tudna adni pár hasznos infot, megköszönném. Sajnos leírást nem kaptunk hozzá. De hát csak nem lehet olyan nehéz....:)))
Campingaz tényleg jó, nekünk is kitchen grill van.
CCI-t akkor érdemes kiváltani, ha a kinézett kempingben adnak kedvezményt és a kedvezmény nagyobb mint a kártya éves díja. Ha többször is mész, nyilván hamarabb megéri. Mi pl idén nem váltottuk ki, mert ahova készülünk ott nem fogadják el.
A CCI kártyát önmagában nem tudod kiváltani, csak ha valamelyik kemping-kubnak, vagy az Autóklubnak a tagja vagy. Ők jogosultak a tagjaik számára kiadni.
1. hűtőkről sok szó esett, keress vissza, találsz egy csomó infót.
2. a kempingben ált. van villany, szerintem egy kétlapos villanyrezsó (vagy indukciós főzőlap) hasznosabb, de ha gáz kell mindenáron, a Campingaz termékeit nem szokták szidni.
A T5.2 beosztása kevésbé szimpatikus, így visszaolvasva a korábbi hozzászólásokat csak megerősítettetek abban, hogy jó lesz a T4.2 XL Air. Úgyhogy hatalmas az öröm, becserkésztünk egy nem túl használt példányt.
Nem volt lejtős,, illetve igen, de nagyon minimálisan. A víz felől áztunk, ott gyakorlatilag felhajtotta a parton az esőt a szél.
Nem csak ez nem repült el, hanem a további 4 sátor sem:-) Viszont mindben állt a víz. Hiába, erre a vízmennyiségre nincs az a sátortervező, aki számítana..
az xl-t a nagyobb előtér miatt mondtam, de ha "csak" 2 gyerek van, elég lehet a sima 5.2. 60 ezerért szerintem nem kapsz jobb új sátrat ebben a méretben.
Mi pár ével ezelőttig T4.1-es sátorral nyaraltunk. Később vettünk egy sátras utánfutót, ami egy lakosztály volt a 4.1-hez képest. Az új autó és már az utánfutó hiánya miatt visszatérünk a sátorhoz. A tágas, magas belsőt megszoktuk, így esett a választás a QUECHUA T5.2 XL-re. Ennek az előtér alj egyben van a hálótérrel, így nem kell félni attól, ami T4.1-nél előfordult, hogy az előtér nagy esőzéskor kacsaúsztatóvá válik.
Én mindíg húzok a sátor fölé madárürülék és fenyőgyanta felfogására 120 g/m2-es takaróponyvát (IKEA-s függönycsőből kialakított támsztólábakkal). Tartólábaknak köszönhetően a sátor és a ponyva között mindíg van 50-100 mm légrés ami jó szellőzést és huzatot hoz létre. A ponyva felfogja a napsütés nagyészét is, így nem melegszik át a sátor még gyér lombozat esetén sem.
semmi sem szellőzik úgy, mint a 4.2 xl air. Sajnos. A szellőzés ennek ellenére biztosított a többiben is, csak nem olyan mértékben. Tűző napon meleg lesz, az biztos. A másik megoldás a pamut-műszál keverékből készült ponyva, de az igencsak más ár- és súlykategória.
Szerintem (és ez válasz Bujazliz-nak is) ha valaki nem ragaszkodik az egybevarrt sátoraljhoz, akkor a quechuák teljesen rendben vannak, minőségben és ár/érték arányban is.
Az 5.2-ből talán érdemesebb az xl-t választani, ha van rá keret.
Sátorvásárlás előtt állunk, ehhez kérnék egy kis segítséget. 2 felnőtt 2 gyereknek néztük ki a decathlonos t5.2 sátrat. Tágasnak tűnik képek alapján, személyesen is meo-zzuk hamarosan. De nem Air, a hálófülkékben nem biztosított a szellőzés. Akinek már van/volt ilyen, mennyire melegszik fel?
Van esetleg valami hasonló árfekvésű, ami nagyon bevált? A t4.2 air a másik szerelem, de az már csak használtan lehetséges.
Megvan a sátor, megkapta a tesztet is. 40 fokban 10 perc alatt felállítva. Rudak nem hagyhatók el, nem is cserélhetőek egymás közt, mert össze vannak kötve acél rugóval, így ez gyorsan ment. Kicsit kisebb, mint a régi sátor, de remekül pakolható.
A zápor tesztet is megkapta, egy kiadós vihar képében (ugyanaz, ami Budapestet összeborzolta). Felülről, alulról nem ázott be, ami vizet kaptunk, az oldalról jött, mert az esőt a szél vízszintesre fújta - és így bezavarta a ponyva és a talaj közti 10 centis résen.
A szél kijjebb rángatta a cövekeket is, de kiszedni nem tudta, pedig igen derekasan próbálkozott. 40 éve sátorozom, de ilyen vihart még nem éltem át.
a DaGama 6-ot néztem én is eredetileg, de annak 3 db 130 cm széles fülkéje van, ami fura méretnek tűnt. Aztán idén kihozták ezt a Vespuccit, amin már 140-esek a fülkék, így erre esett a választás.
Viszont ha jól tudom, a Da Gamán az első ajtó is szúnyoghálós.
A Coleman bírni fogja! Nekünk a da Gama van, tavaly volt alkalmunk tesztelni a vízállóságát, kiválóra vizsgázott! :) Egyébként szinte teljesen így néz ki a mi sátrunk is. :)
Nekem volt olyan esetem, amikor visszaterítettek a teljes arat, bár az egy kemping asztal volt, nem jól támasztott ki az egyik lába. Azóta is egy tépőzár tartja a helyen. Biztosan korrektül fogjak kezelni.
sikeres sátorállításon vagyunk túl. Egyszerűbben ment, mint a Quechua esetében, pedig az sem volt atomfizika, csak többet kellett igazgatni, hogy jól álljon.
Minden klassz... lenne, ha nem találtam volna egy bosszantó hibát: az egyik klipsz, aminek az acélrúdhoz kellene csatlakoznia, kicsi. Akkora, amekkora az üvegszálas rúdhoz való. Nyilván emiatt nem küldöm vissza a sátrat Hollandiába, de írok nekik, a lenti fotót mellékelve, hogy küldjenek egy rendes klipszet.
Szombaton a siofoki Tescoban volt fél áron 19.900 forintért 6 személyes alagút. Hátha máshol is van. Ennyit akkor is megér, ha csak egy nyarat használják.
én óbudai vagyok, és mindig elszomorít a Római kemping látványa. A legjobb adottságú kemping, ősfákkal, a római part és a strand mellett, jó tömegközlekedéssel, és úgy néz ki, mint a 80-as években.
Mindig a helyére álmodok egy szépen ápolt parcellákkal, modern mobilházakkal és vizes helységekkel ellátott létesítményt, amit minimális marketinggel meg lehetne tölteni. Ráadásul nem idényjelleggel, mert Bp ősszel és tavasszal is népszerű célpont.
Kezdem érteni, hogy miért nem válaszolt senki az abádszalóki két kempinggel kapcsolatban..Mintha megállt volna az idő arrafelé. Kicsit homályosabb szemüvegen keresztül tisztára 1987-ben éreztem ott magam. Persze a strand és kiszolgáló egységei szintúgy.
Ja és ennyi szúnyogot ill. ismeretlen eredetű repülő bogarat régen nem láttam. szerencse hogy nem odaterveztük a hétvégét, hanem csak körülnéztünk.
Jó 10 éve is lehet már, hogy egyszer a Mátrában motorozva ránk sötétedett és hirtelen nem volt más a közelben, mint a Sástó kemping. Finoman szólva, nem volt egy kellemes élmény (avult környezet, koszos mosdók, stb...), reggel könnyű szívvel hajtottunk tovább. Most meg ráakadtam a honlapjukra...és mintha kicserélték volna az egészet :-) Tényleg olyan szép és tiszta lett, ahogy a képeken látszik?
A yisk-ben lehet kapni kifeszíthető árnyékoló elfogadható áron. Nekem egy gyakorlati kérdés m lenne Van valakinek részletes listája arról mit szokott vinni a kempingbe? Tudjátok, sátortól a sörnyitóig
Sziasztok! Itt ázunk az esőben, a sátrunk ragasztásainál folyik befelé a víz. Holnap ha megszáradt a sátor, leimpregnáljuk a varrásoknál, azzal talán már kihúzzuk a nyaralás végéig, de kellene valami normális megoldás. Tudtok javasolni egy helyet, ahol emberi áron végigkenik valami trutyuval az összes varrást, vagy lehet kapni ipari méretű anyagot házi javításhoz? A sátrat kézzel alatt vettük 2 évesen, és nem számítottunk rá, hogy ilyen szutyok minőségű .. (Colmann Mckenzie cabin 4 - ami ha nem ázna, az eddigi legtökéletesebb sátrunk lenne). Köszönöm a tippeket!
az újonnan vett sátrunkba vásároltam matracokat, mert a régiek túl szélesek. Azt viszont nem sikerült megértenem, hogy a 140 cm széles matracoknak miért csípnek le a hosszából is 10-12 centit?
Nem kell puccos legyen, esetleg annak képzeli magát :-) mint pl. Alsóörs, ott is napijegy van, ha nem ott laksz.
De hát nem is baj, mondjuk egy orebici kempingben nem örülnék, ha népvándorlás lenne a saját strandján, és keresztül a kempingen. Nem is szokás, eleve nem spedíroznak rá a "külsősök"/vendégek, a part folytatódik és van ezer hely letelepedi, fürdeni.
Divnán az apró kempinget őrzik tényleg, tavaly egy dagi csaj volt, megkérdezi, hova mész, ami megint érthető, mert nem engedik a napi xx vendéget bejárni a klotyóra vagy a fürdőbe. A fizetős vendégeknek csinálták, tartják fenn, takarítják. Szóval nem puccosság, érthető, mit engednek, mit nem, miért kérnek pénzt és hogyan vigyázzák a saját vendégeiket.
Görögországban olyan kempingben voltam, amelyet éjjel fegyveresen őriztek. Baromira nem lehetett este későn és hajnalban autókázni, ha vendég voltál se és udvariasan, kedvesen mindenen ott volt szemük. A derekukon meg egy-egy óriási pisztoly, aztán lehet sose sütötték el v töltény nélkül volt... de tekintélyt tükrözött :-)
Itthon divat, de másutt is előfordul, hogy napijeggyel lehet igénybe venni a kemping saját partszakaszát. Horváto.ban is láttam ilyen kiírást, de nem állt ott senki, hogy hova mész...
Elősátor eladó!Tipusa: Movera Saale New7-es Kék színű, acélrudazattal 911-945 cm behúzóméret.Dethleffs 450 DB tipusú lakókocsihoz vettük.Állapota: újszerű, max. 4-5 alkalommal használtuk.Ára: 160.000,- ft. (Új ára: 815,- euró)Érdeklődni: Rédei Attila: 30/9410-915
A sátor alá pl. az OBI-ban kapható zöld takaróponyva tökéletes. Van kékben is, de mindegy a szine. Különböző méretekben kapható és többször használhatod, attól függően átvered-e rajta a cölöpöket vagy nem. Én kettőt szoktam a sátor alá teríteni, mondjuk a mérettől, sátortól függ. Persze a nagyobb köveket ki kell szedni, az ágakat stb. de ez alap úgyis. Ez a ponyva más csomagolásban sokkal drágább a Decathlonban, érdemes másutt megvenni.
A nap árnyékolására minden jó, amit ki tudsz feszíteni. Lepedő, más anyag, amit fel tudsz kötni a fákra, ha vannak... A Decathlonban kapható egy zöld ponyva, ami azt hiszem, horgászsátor címen van kitéve. Majdnem egy tizes emlékeim szerint, de erős és könnyű. Vannak rajta fémmel erősített lukak, nagyon masszív. Egy jópár méter erős kötélre van szükség, kaphatóak sokfelé, színes, v fehér, többféle vastagságban. Ezzel szoktam elszórakozni, mert ugye ritka, hogy a négy "tartófa" pont ott legyen ahol kellene:-) Minden légi mutatványnál úgy kell megkötni, hogyha viharossá lesz az idő, vagy jön a zuhé, gyorsan le lehessen venni.
kérnék még egy kis segítséget: a sátrunk alja egybevarrt, eddig nem tettünk alá semmit pluszban, de nem is sátraztunk kavicsos területen...mit javasoltok, milyet (és hol) érdemes venni erre a célra?
szintén itt olvastam róla, és a kempingek képein láttam, hogy a hiányos árnyék orvoslására fehér ponyvát (?) feszítenek ki a rutinosak a sátorhely fölé - ezt hol és kb mennyiért lehet beszerezni? és mi ez pontosan?
A révfülöpi kempinget én is csak ajánlani tudom, olyan mint ahogy azt Ripesz leírta. A zamárdiban utoljára talán 3 éve voltunk, korábban sokszor jártunk ott, de szerintem évről-évre lejjebb csúszott a színvonal. A vizesblokkok vastagon pókhálósak voltak, koszosak, hiányzó burkolatok, stb... Úgyhogy az utóbbi időkben elkerüljük.
köszönöm az infókat. Akkor szerintem Galeb túl homokos nekünk (ez nem egy szerencsés mondat :)...keresgélek tovább, a bőség zavarával küzdök :) már előre tartok tőle, hogy fogunk beférni a rengeteg csomaggal...
Divnáról van szó, kérem, erre legyetek tekintettel.
Azért szívesen laknék ott pár napot, reggel este az öbölben, maga a paradicsom. Napközben is, csónakon hozzák a zöldséget és sose olyan őszibarackot, pedig csak a hely szelleme, de akkor is...
Bár a bibliai pariban nem jártam - még - de szívesen behordom a kempingbe az ivóvizet és meg se néztem a vizes blokkot, mindegy, x szer voltam és egyszer szeretnék ott lakni, ébredni és elaludni.... - na ez a lényeg.
Nagyon köszi! mi 2 gyerekkel indulunk neki, 8, 10 évesek, de ez nagyon jó hír, hogy 6 éjszakára már az egyiküknek ingyen lenne :)
A kérdésem még, hogy milyen a strand? van-e kavicsos rész, vagy mindenhol homokos? szeretnének a gyerekek "búvárkodni", kristálytiszta vízre számítanak :)
Sokszor voltunk a révfülöpi kempingben, a szempontjaid maximálisan biztosítottak. Tisztaság, rendezettség szerintem nem hagy kívánnivalót maga után.
Bolt, étterem van a kempingben, természetesen a bolt kicsit drágább, mint a kinti boltok, de péksütiért, ásványvízért, egy-egy sörért beugrani tökéletes.
A víz viszonylag gyorsan mélyül, de gyerkőcöknek van egy kis medence és a tóban is elkülönített rész.
Tavalyi horvát nyaralásunk alatt benéztünk a Galeb kempingbe, kb. azt a színvonalat, parcellaméreteket kapod, sok az árnyékos sátorhely, szerintem vizesblokk szempontjából Révfülöpön jobb a helyzet, több van, nincs nagyon sorbanállás teltháznál sem.
Tavaly júli vége augusztus elején töltöttünk az Omisi Galeb kempingben 10 napot. Először úgy gondoltuk, hogy a szabad részbe megyünk, de nincs nagy különbség a B zóna árai és a szabad rész közt, így végül a B 75-ös parcellát választottuk. Nagyon jó kis parcella volt, ajánlom :-) Közel a mosdó komplexum, a víz is és a hátsó kijárat a belvárosi sétához.
A kemping nagyrészt árnyékos, bár ha jól emlékszem a szabad terület egy része naposabb. Ez a rész amúgy elég zsúfolt, ott vannak a telepített lakókocsik is, köztük sok magyar. Itt láttunk egy lakókocsit, ahol ha jól tudom egy magyar család van lent egész nyáron....talán ők a gondnokai a magyar telepített lakókocsiknak.........a parcellák viszont egész tágasak. A part napos, árnyék nem igazán van, úgyhogy napernyő mindenképp kell....
A kemping szép, rendezett, a mosdókat rendszeresen takarítják. Mi foglalás nélkül mentünk, volt is néhány szabad parcella, de azért augusztus elején szép lassan kezdett megtelni a kemping, biztos volt olyan nap, amikor tele volt, nem lett volna üres parcella. Ekkorra már kissé zsúfolt lett a kemping....pici várakozás a zuhanynál, mosogatásnál stb., de minket nem zavart....
A tenger mindenhonnan közel van, a mosdók is kényelmes távolságra. Az óváros kényelmes sétára van gyönyörű látvánnyal..... mi a hátsó, tenger melletti utat választottuk.
A tenger talán egy picit valóban hidegebb, mint máshol, köszönhetően a folyónak, de a környezet kárpótol....gyönyörű hely, aranyos kis óváros, nagyon hangulatos.
Van a parton torna, a gyerekeknek animáció, de már nem emlékszem milyen sűrűn....este pedig vetítés a központi részen....egyszer kukucskáltuk meg, valamilyen animációs film ment....
Nagyon jól éreztük magunkat, kellemes kemping, gyönyörű környezet és minden elérhető távolságra....többek közt ezért is esett erre a választásunk. Ja, a bejárat mellett egy Studenac bolt van, ez is nagyon jó, hogy csak kisétálsz reggel.
Mi egyébként 3 kisgyerekkel mentünk és az sem elvetendő, hogy a gyerekeknek csak 7 éves kortól kell fizetni, ráadásul ha figyelmesen elolvasod az árlistát, akkor látod, hogy 5 éjszakán túli tartózkodás esetén egy 12 éven aluli gyerek után nem kell fizetni....így nekünk gyakorlatilag csak a felnőttek után kellett fizetnünk.
Ja...még eszembe jutott, hogy itt nem fenyőfák vannak, hanem nyárfa amiről ugye nem csorog a gyanta.....egyetlen negatívum a kemping melletti vidámpark vagy dínópark vagy mi, ahol elég hangosan szólt a zene....azt hiszem este 9-ig....de minket nem zavart, nagyon jól aludtunk....
Egyszóval nagyon szuper hely, visszamennénk bármikor.....
A Sirene kempinget nem láttuk, de megnéztem, az azért messzebb van Omistól és csak talán egy picivel olcsóbb, mint a Galeb.
Hirtelen ennyi jutott az eszembe, ha még kérdésed lenne szívesen segítek.....
Átnéztük a cuccainkat és pár dolgot be kellene szerezzek
- sátor fölé takaró fólia, gyanta csöpögés miatt
Obi/Praktikerben kapható építkezési fóliára gondoltam, aminek körben gyűrűk vannak - ezt gondoltam a környező fák közé kifeszíteni, ha szükséges, ezt jónak tartjátok, vagy van jobb, olcsóbb ötlet?
- autóra takaró fólia
Ugyanazt gondoltam, mint a sátor fölé, csak ezt nem kifeszíteném, hanem vizespacakokkal tartanám az autón, az autó tetőboxszal együtt: 450x200x210, mekkorát érdemes vegyek hozzá szerintetek?
- műanyag tányérok
Korábban a Tescoban vásároltunk be műanyag tányérokból, vastagabb, elég kemény anyagból, de most már csak 4 darab van belőle, sajnos a mi Tesconkban már nincsenek ilyenek, csak party kellékek, esetleg ötlet, hol tudnék kedvező áron beszerzni, ízléses és tartós műanyag tányérokat (kemping boltok kivételével)
- van egy kis főző részünk, amire praktikus lenne valami kultúrált takaró eső esetére, konkrétan ehhez a modellhez nem árulnak (Outwell Vancouver), szerintetek mit és hol vegyek hozzá?
- műanyag grill csipesz, lapát - látott valaki, valahol mostanában ilyet kedvező áron? - tengeri cipő (legnagyobb gyerekünk tavalyi cipője lesz jó idén a legkisebbre, aki 1 év alatt 4,5 évet nőtt :))
legszívesebben a teljesen szilikon változatot venném, korábban a Sparban kaptunk ilyet, de most sehol nem láttam, valaki valahol esetleg?
szerintem ez mindenhová igaz. Aki 5 nap szabadságot vesz ki, az a legoptimálisabb esetben 9 napot nyaral - szombattól a következő vasárnapig. Aztán megy haza.
Ha szabadabban gazdálkodhatsz az időddel, vagy nem az egész szabadságod akarod egy helyen tölteni, akkor érdemes vasárnap délután vagy hétfő reggel érkezni valahová, miután hazaindultak a tömegek.
Én is vettem, többen mondták, hogy nagyon jó, de kicsit hangos. Én tényleg azt gondoltam, hogy kicsit hangos, de ez nagyon. Csendesebb helyeken szólnak miatta:-)
Megvolt a beavatás, két hetet ment jóformán egyvégtében a kempingben. Akkora hangja van, hogy első este száműztem a lakókocsiból de még odakintről is behallatszott(ott volt az oszlop az elektromos csatival, gyakorlatilag a fal túloldalán zümmögött).
Csodát nem kell tőle várni, az italokat a lakókocsi hűtőjében tartottuk ezt jóformán csak dinnyehűtésre használtam de arra tökéletes volt.
Az árát szvsz. piszkosul megérte és teljes üzemben sem szívja le reggelre az autó akksiját, ellentétben a lakókocsi hűtőjével... :-)
Volt valaki mostanában a Révfülöpi vagy a Zamárdi autóskempingben? Véleményeket szeretnék, de akár más Balatoni kemping is érdekel, ha van róla személyes élményetek. 3 kisgyerekkel mennénk, fő szempont, hogy tiszta, rendezett legyen, ha lehet sétányi távolságra legyen a központ és ne legyen túl drága. :-)
Előre is köszönöm.
Mi tavaly a Horvátországi Omis Galeb kempingjében voltunk, ha bárkit érdekel, szívesen mesélek róla.
2 gyerekkel (8 és 10 évesek) mennénk sátrazni 5-6 éjszakára Horvátországba valamikor augusztusban, nincs konkrét időpont, majd az időjárástól tesszük függővé. Olyan kempinget keresünk, ahol:
-jó eséllyel van árnyas sátorhely, és nem egymás szájában vannak a sátrak
-tiszták a mosdók
-inkább csendes legyen, mint bulis
-jó lenne, ha sétatávra lenne valamilyen hangulatos település
-és mondjuk Bp-ről max/kb 7 óra alatt oda lehessen érni
Három kisgyerekkel a t4.2 xl air még elég volt, de egyre nagyobbak a lurkók, kell a hely.
Előnyei a 3 hálófülke, a nagy tér, az egybevarrt alj és a fém rudak. Hátránya a képek alapján a gyengébb szellőzés, és hogy csak az oldalajtó szúnyoghálós. Az ára viszont most nagyon kedvező.
Új modell, így sok véleményt nem találtam róla, de olyasmi, mint a da gama 6, azt meg dicsérni szokás.
Próbaállítás után majd kiderül az igazság.
A Quechua egyelőre marad - lehet, hogy a dalmáciai 40 fokban fontosabb lesz a szellőzés, mint a nagy tér
A taljánok általában nem engednek egy hétnél rövidebbet foglalni.
De még soha nem küldtek el sehonnan sem, ha akár csak egy éjszakára kerestünk helyet.
Nem kell túlaggódni a dolgot, annyi kemping van, mint égen a csillag, biztosan találtok helyet.
Én tavaly a Garda-tóhoz akartam menni a családdal főszezonban, de már 1-2 hónappal előtte nem fogadtak el foglalást. Végül egy Velencéhez közeli kempingbe mentünk (szintén foglalással), és innen csillagtúráztunk mindenfelé. Namost ebben a kempingben amíg ott voltunk, végig volt pár szabad hely.
Tehát kétesélyes a dolog.
Én írnék a kiszemelt kempingeknek, akár 2-3 nappal az indulás előtt is, aztán kiderül. Őrültségnek nem gondolnám vaktában nekiindulni. Az Adriánál meglepne, ha nem találnátok valahol egy sátorhelyet.