Neki két tenyérnyi nagyságú volt. De nem véglegesen múlt el. Amikor megjelenik egy kis folt /kb. 2 hónap múlva/ a kezelést folytatja és akkor újra elmúlik.
Az előbb azt nem írtam, hogy nekem is van és én is mindenféle krémet kipróbáltam már. Tegnap kezdtem el kenegetni magam a Michael termékekkel. Remélem nekem is elmúlik annyira, hogy csak néha jön elő egy kis folt.
Egy-két közérdekű info, akit esetleg érdekel.
Felhívtam egy-két gyógyszertárat Fehérváron, árak felől érdeklődve.
Létezik a lemosó gél, egy sima krém meg valamilyen kondicionáló krém.
Ezek együttesen pár száz forint szórással 19.000-19.500 ft.
Szóval nem kevés.
Felhívtam a forgalmazót (www.rica.hu)(thx. Gozo), náluk ez a szett 12.000 Ft.
Fehérvárra a postai csomag 1000-1500 Ft.
Valószínű megrendelem tőlük, oszt lesz ami lesz.
Egyébként mennyi időre elegendő az alapkiszerelés?
Jó tudom a terület is számít mekkora felületet kezelünk, de induljunk ki mondjuk 2 tenyérnyi felületről.
Üdv
napalm
Igen nem olcsó (de ha használ nem fogod bánni) , de érdemes körülnézni, én sajna a kenőcsöt több mint két rugóval drágábban vettem meg helyben, mint vehettem volna meg fent a Rica-nál. Szerencsére a helyi boltban legalább olajat nem tartottak, így azt eleve kénytelen voltam olcsóbban megvenni!
Szinte azonnal lehetett érezni a hatást, de egy hónap alatt szinte minden eltűnt.
Van egy flakonos barnás trutyi, azzal kell a benedvesített bőrt kétszer napjában bekenni, 3-5 percre, majd lemosni és egy tégelyes másik trutyóval vékonyan bekenni. (Pesten a Nagy Lajos király útján van egy bolt ott vettem.)
29 éves vagyok.
Nekem kb. fél éve jelent meg egy 20 Ft-nyi folt a jobb térdemen, plussz a fejemen (viszket is rendesen).
Meg egy-két kisebb folt szétszórva (kicsivel nagyobb mint a gyufafej)
Az ízületem durran be, ott bukott ki a dolog, akkor vették észre a psoriasis-t.
Az okozza az ízületi gondokat.
Gozo, tt65:
Ez a michael termék pozitív hatása mennyi idő múlva jelentkezett?
Csak krémmel kezelitek, vagy van egyéb dolog is?
Most éppen a "Depsorin" nevű krémet használom, nem sok sikerrel (magyarán 0).
Üdv
napalm
Kicsit pislogok még, ahogy olvasom a topikot. 27 éves vagyok és egy hete diagnosztizálták, hogy psoriasisom van. (a foltjaim is csak kb. 2 hete jelentek meg)
Egyenlőre fogalmam sincs, mivel jár ez a betegség: nálam semmilyen fájdalmas tünet nem jelentkezett még és csak ijedezve néztem az interneten a keresőkben megjelenő találatoknál az ijesztőnél ijesztőbb képeket, meg a fájdalmas sebekről szóló leírásokat itt a topikban...
Ha lehet, szeretnék némi tanácsot kérni tőletek a nekem felírt gyógyszerekkel kapcsolatban:
egész hosszú listát kaptam kenni- és bevennivaló szerekkel és magam nem tudom eldönteni, melyik az aminek esetleg káros-kóros kihatása lehet.
Amivel leginkább bizonytalan vagyok az a Claritine tabletta. Azt hallottam róla, hogy a bajhoz képest feleslegesen erős szer, és egy allergiábal kűzdő ismerős tanácsolta, hogy semmiképpen se szedjem sokáig.
Savica utalt a szteroidos készítményekre, mint kerülendőkre: tudtok segíteni, hogy konkrétan melyik szerek ezek?
Nekem vagy 4 éve jött ki a pikkelysömör kb. 35 éves koromban. Utoljára a könyökököm voltak foltok, két féltnyérnyi a bokám felett a lábszáramon.
Aztán egy hónapja elkezdtem kenegetni az "ausztrál" krémmel, most a könyökömön semmi, a lábszáraamon pedig csak az veszi észre aki keresi. Ha életem végéig este be kell kennem azt sem bánom, annyit megér!
Volt már valaki rajtam kívül Czézé dokinéniénél? Én igen. Már gyógyulok is. :) Sajnos az még odébb van. De az új étrendemet már gyűröm.
Hát mit mondjak, megdolgozott a pénzéért. Meg én is. Több, mint két órán át nyúzott. Majd meglátjuk, hogy volt-e értelme. Ígérem folyamatosan tájékoztatok a hatásról.
Ha valaki volt már nála, írjon. Szeretnék konzultálni egy két emberrel, hogy mennyire egyedi a terápia. Czézével már egyeztettem, ott vannak külömbségek, de azért jó lenne másokkal is beszélni.
Nem sértettél meg, csak azért reagáltam úgy-ahogy, mert az "anonym lehurrogás" bosszantó. Viszont az érdemi kritikát jól viselem, és éppen ezért kell tennem egy kiegészítést.
Valószínűleg félreérthető voltam, így szeretném pontosítani. Az általam említett doktornő nem orvos-doktor, hanem a biokémia doktora. Bár ez tudásából és érdemeiből semmit sem von le. Ha bárkit félrevezettem volna, az akaratomon kívül történt, és megkövetem.
Újraolvasva a hsz-mat, tényleg egy kicsit cinikus voltam. Elnézést érte.
Nem egy lehurrogós valaki vagyok, bocsánat.
Tudod ez a betegség az egész családomat végigjárja.
Édesapámnak 30 éve van, nekem 18, a húgomnak 10. Mikor kiderült, hogy nálam is kialakult ez a betegség, nagyon megviselt lelkileg, hiszen láttam édesapámat. Ne úgy képzeld el, hogy van itt-ott. Gyak. van időszak, hogy az egész testemet ellepi és esténte egy teljes marék pikkelyt szedek össze a dolgozószobámba. Erre a betegségre ráment a munkahelyem is (élelmiszeripar vezető beosztás, mikor kiderült sok titkolódzás után a betegségem azonnal lapátra tettek, de sikerült lábra állnom).
Az elmúlt 15 év összes ál- és nem álkezelését kipróbáltam.
Kórház-klinika-privát és természetesena csodaszámba menő kinaiaktól kezdve a javasasszonyokig. Egy kis vagyont költöttem már arra, hogy újra emberek közé mehessek (pl. nyáron strandra és megtaníthassam a gyermekeimet úszni, mert ezzel a bőrrel nem lehet).
Régebben ebbe a topicba írt egy úr, hogy na ő már tudja az igazat és e-mailben is megkeresett. Háromszor írtam neki, egyre sem válaszolt.
Az egész betegségben a lelki megrázkódtatás a legnagyobb, de nekem szerencsém van mert van egy szerető párom és ő ebben segített, most már túl vagyok a nehezén és megbékéltem a betegséggel is.
Mikor más betegsek megkérdik mit csinálsz, akkor azt válaszolom, hogy gyógyszert szedek rá. Mit? Napi háromszor "leszarom" tablettát - és kész.
Ezért fogadtam annyira érthetetlen módon, hogy van egy orvos aki egy beszélgetés után, egy egyszerű életmód-váltás, táplálkozási szokások megváltoztatásával megoldja a problémát.
Ezek után már tényleg érdekel a doktornőd elérhetősége, fogok írni egy e-mailt Neked. Kiváncsivá tettél.
...és mégegyszer elnézést, nem akartalak megsérteni.:-)
Már-már csodálkoztam, hogy nem kapok gúnyos megjegyzést, mint az általában szokás a fórumokon. Kezdtem megijedni. :-) Ezek ellenére igyekszem válaszolni, legjobb tudásom szerint, mert valamennyire kiérzem a tényleges érdeklődést a hozzászólásodból, ill. ha téged nem is, másokat lehet, hogy érdekel a kérdéseidre adott válaszom.
Mindenekelőtt azonban leszögeznék valamit. Én ide azért írtam be, hogy segítsek. Elmondtam, hogy én hogy szabadultam meg a problémától. Ez egy lehetőség mindenkinek, és hogy bárki is él-e a lehetőséggel, az már nem az én dolgom. Kötözködni könnyű, én is ki tudom forgatni a saját szavaimat, ha akarom.
Nyilvánvaló, hogy a doktornő nem tudja egy beszélgetésből feltárni a genetikai térképedet, de ez nem is célja. Ő táplálkozásbiokémikus (kb. 30 éves szakmai tapasztalattal, mellesleg négy diplomával). Nem tudom, hogy mi a szakmád, de tegyük fel, hogy műszerész vagy. Kapsz egy rossz tévét, egy-két órát, és (mivel a tévé nem tud beszélni) kapsz műszereket, hogy faggasd. Valószínű, hogy az idő lejártával tudni fogod, hogy mi a tévé baja. Hasonlóképpen kell elképzelni ezt is. A beszélgetés során nem az időjárás a téma a doktornőnél, hanem a beteg. Ő ezzel foglalkozik több évtizede, így egy ilyen beszélgetés során le tud vonni olyan (számára triviális, de nekünk nem egyértelmű) következtetéseket, amiből meglátja hol a hiba. Hogy ebbe mennyire vonja bele a genetikát, azt nem tudom. (De a genetikát amúgy is csak én írtam, arra vonatkozóan, hogy különbözőek vagyunk.)
Továbbá nem arról van szó, hogy mást kell enni, mint eddig, és meggyógyulsz. Bár nyílvánvaló, hogy ha adott tápláléktól beteg vagyok, akkor mást kell ennem. Viszont az emberek nem esznek csak rossz, vagy csak jó dolgokat, hanem kombinálják ezeket. Miért? Azért, mert nem tudják, hogy mi a jó és mi a rossz nekik. Tehát a fenti példánál maradva, mit csinálok, ha rossz a tévém? Hívok egy szakembert! Ennyi a lényeg. A doktornő táplálkozási szakember. Lehet, hogy nálad nem, de nálam biztosan jobban ért a témához, ezért elfogadom, amit mond. (Nem beszélve arról a pozitív változásról, amit ezáltal tapasztaltam.)
A doktornő elérhetőségére vonatkozóan pedig annyit, hogy eddig is mindenkinek megadtam, aki emilben kérte, és ezután is megadom bárkinek. Nem vagyok azonban felhatalmazva a nyilvános közlésre. Valamint szeretném elkerülni a reklámozásra vonatkozó kritikus megjegyzéseket is. Ha írsz egy levelet, te is megkapod a nevet-telefonszámot, és elkérheted a diplomáit, vagy megnézheted a ki-kicsodában.
Nekem volt/van psoriasisom. 17 éves koromban jött ki. Amennyire én tudom, ez autoimmun betegség. Nekem kb. 1 év után sikerült 90%-osan leküzdeni, de nem estem a súlyos kategóriába, ami azt jelenti, hogy a lábszáramon volt egy jó tenyérnyi seb, meg több kisebb, a két könyökömön több kicsi, közepes, illetve a szemem alatt, meg a számnál. Kb. egy évig kenegettem, de az az igazság, hogy nem voltam elég figyelmes és türelmes ahhoz, hogy napjában sokszor kenegessem magam. Aztán a párom besokallt (aki sokáig egészségügyben dolgozott) és intenzív kezelés alá vett, ami azt jelentette, hogy kispécizte a legnagyobb sebet, jó vastagon bekente és bekötötte minden este (és közölte, hogy legfeljebb vesz új ágyneműt :))). Lorindennel kente a kátrányossal (azt hiszem Lorinden T), már nem tudnám megmondani, hogy mennyi ideig, de max. 2 hét volt. A furcsa az, hogy nem csak az a seb, hanem az arcomon lévőket (azoknak besegítettem némi Ftorokorttal) kivéve mindegyik nyomtalanul eltűnt. Azóta ha stresszesebb vagyok néha kijön az arcomon, de bekenem egyből, mihelyt érzem, hogy viszket, így nem tud kifejlődni. Igazából azért írtam le mindezt, hogy legyen pozitív példa/eset is. Nem kezelési javaslat, márcsak azért sem, mert ez 6 éve volt és már nem emlékszem mindenre pontosan. Ha valaki mégis ki akarná próbálni mindenképp kérdezzen meg szakembert, márcsak azért is, mert a Lorindent valamilyen egészségkárosító hatása miatt nem használtuk nagyobb felületen, és huzamosabb ideig, illetve a Ftorokort használata is ellenjavallt arcon hosszabb ideig, ha jól tudom. Szóval nem vagyok hozzáértő, csak reményeim szerint ex beteg. :))
Sokan kértétek a listát, mint csodadiétát. Azonban ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit.
Valószínűleg nem lennék jó előadó, mert nem tudtam közvetíteni a lényeget: egyénre szóló diéta! Mondok két extrém példát.
Vegyünk egy 120 kilós nőt (sonka, kolbász, torta, kola, stb táplálkozással), valamint
vegyünk egy 65 kilós férfit (vegetáriánus-bio-csak növényi táplálkozás).
Mindketten elmennek a doktornőhöz pikkelysömörrel. A doktornő előveszi a papírját, amin mellesleg szinte minden fel van sorolva. (pl.: tej, vaj, joghurt, kefír, tejszín, stb.) A rendelés után mindkét emberünk kap egy-egy papírt, hogy ki hogy táplálkozzon. A doktornő mindkettő papírról le fog húzni dolgokat, és hozzá fog írni sokmindent. Mivel a két alaptáplálkozás igen eltérő, logikusan következtethetünk, hogy nem nagyon lesz átfedés a két végleges diéta között. (Én már hasonlítottam össze ilyen papírokat, úgyhogy tudom.)
Vagyis hiába írom én le, hogy nekem mit szabad ennem és mit nem. Azzal sajnos nem sokra megy más. Különbözőek vagyunk, más genetikai adottságokkal, más környezetben, más szokásokkal. Hogy is várhatnánk, hogy legyen egy csodamódszer, ami mindenkinek jó?
Az optimizmusra semmi ok sincs. Érdemes odafigyelni arra, hogy ne alakljun ki artropatia psoriatica. Ez megjelenhet magában is a psoriasis manifesztációja nélkül. Az ízületeket támadja. Jó szemű reumatológus kell ahhoz, hogy felismerje és ne másnak diagnosztizálja. Kezelhető, és van oki kezelése is.
Én úgy tudom,h a psoriasis nem gyógyítható- hosszabb-rövidebb tünetmentes időszakok után ismét kiújulhat a betegség, sosem tekinthető egy psoriasisos beteg gyógyultnak.
Van egy érdekes cikk erről, akit érdekel és érint: (ha sikerül a linkelés):