https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163865904&t=9005529
Táblaíróság Creative Commons License 1 napja törlés -8 0 604171
1. A feltételezésen alapuló vajOn típusú hozzászólás innentől:hsz törlés, 1, nap, 1 hét stb
2. Az önbíráskodásra felhívás most még csak törlés, a következőnél topiktiltás.
3.Moderációval kizárólag az illetékes topikban lehet foglalkozni
4.. Ez nem vitaindító volt.
Köszönöm
Csak az örökös berzenkedésemet tudom ismételni. :)))
Az nem megy, hogy bizonyos tekintetben hivatkoznak a 600 évvel ezelőtti hagyományaikra, de más esetben - segély, technikai kütyük, stb. stb. - meg XXI. századi igényeik vannak!
,,Csakhogy a valóságos környezetük ma már nem ilyen..."
Persze, hogy nem ilyen. De nem azért, mert építkeztek, hanem a falvakban megkapják a jó minőségű házakat, ahonnét kihaltak, vagy elköltözek. Az önkormányzatok megvásárolták és ,,bérbe" adják nekik. Vajon mi lesz ezeknek a házaknak a sorsa?
EZEKNEK adják a házakat, az enyémet meg el akarták venni, amit a két kezemmel építettem. Ez ma Magyarország. Holnap Cigányország
Nem, az ekhós szekerük vitte őket odébb egy megyével. Ma is teljesen az a mentalitás: nem gondoznak, pláne építenek semmi helyben maradót, ezért nem is raktároznak sokat fából vagy bármiből. Úgy tök könnyű megérteni (helyeselni persze attól még nem fogod) az észjárásukat, ha elképzeled, hogy egyik napról a másikra odébbálhatnak, csak egy szekérnyi cuccal per kiscsalád és sosem jönnek vissza uarra a helyre -- ennek a fényében logikusak a cselekedeteik. Csakhogy a valóságos környezetük ma már nem ilyen...
"9. Mit tegyen, ha tudomására jut egy bűncselekmény? A legtöbb állampolgárnak nagy dilemmát okoz, hogy a tudomására jutott bűncselekményt bejelentse-e vagy sem. Mi közöm hozzá? Miért pont én? Mi hasznom belőle? - kérdezzük magunktól gyakran. Visszatart bennünket továbbá a félelem, hogy az elkövető esetleg bosszút áll, de riasztó a hosszadalmas rendőrségi és bírósági procedúra is. A bűncselekmények feljelentése, a hatóságokkal való együttműködés elvárható állampolgári magatartás....."
Hallanád télen kora reggel bőg a motorfűrész mert karvastagságnyi fákat vagdalnak géppel. Se munkája, se pénze, ráérne elfűrészelni kézzel, addig se fázna. De kell a drága gép, hozzá a benzin. De mindig csak annyit vág, ami éppen akkor kell, mert fázik. Nem készíti elő, hogy tele legyen a fészer. Mert a fészert is eltüzelték már :)))))) Idióta faj. Nem tom ménem hagyják má kipusztúni
Az őregcsertői férfit négyen támadták meg saját otthonában. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett. Valamennyien helyi lakosok, akik között egy fiatalkorú személy is van, ő a nevelőapjával vett részt a bűncselekményben. A fiatalakorú elkövető kivételével, mindannyian voltak már büntetve különböző erőszakos bűncselekményekért
"a cigány kisebbségi önkormányzat helyi vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy tavasszal 6000 négyzetméternyi földet biztosított az önkormányzat az igénylő 24 család számára. Az Autonómia Alapítványtól az induláshoz 360 ezer forint pályzati pénzt is nyertek, amiből rotációs kapát, permetezőt és vetőburgonyát vásároltak."
No megnéztem a cikket.... családonként 250 m2 az egy 10m X 25 m-es parcella. Mi a francnak oda rotációs kapa!!!!! Ásó, kapa, gereblye!!!!!! baxus! Apám 65 évesen négyszer ekkora területet ásott fel minden ősszel gyümölcsfákkal nehezített terepen...
Köszönöm! Keményen tanultam itt a nyelvet, ma már szépen megy, ezért vagyok olyan munkakörben , amit az itteni ismerőseim is irigyelnek. De ebben benne van egy élet munkája, tanulása. Lehetetlen alakoknak esélye sincs már...
Szeretném, ha otthon mielőbb gyökeresen változna a helyzet.
Már tettem ígéretet, továbbra is tartom: Ha munícióra kell, én gyűjtök rá :)
Nem fényezni szeretném magamat, hanem csak a saját példámat hozom fel:
23 évi vállakozás utolsó évei egyre nehezebben mentek, kezdtem mínuszba menni. A tartozásomat kamatos kamattal és büntetésekkel növelték. Bepánikoltam, mert tudtam, hogy ebből végrehajtás lesz és a házam is rámehet. Csak magamra számíthattam, mert a családom se tudta, hogyan állok. Unokaöcsém Angliában dolgozott, segítségét kértem, mert ki szerettem volna menni dolgozni. Sikerült elhelyezkedni, mert az otthoni munkáimból albumot készítettem és azt mutattam be. Az első fizetéseimből rendeztem a tartozásomat a végrehajtónak, akinek türelmét kértem.
Ha én meg tudtam tenni, hogy 52 évesen angol nyelvtudás nélkül kalandor módjára rendeztem a dolgaimat, akkor mások is tegyék meg, ne várják, hogy helyettük tegyék meg.
Tudom, hat általánossal nem egyszerű, mert még a hozzáállás sincs meg. Ha valaki egész életében könnyelmű volt, akkor fizessen azzal, hogy éhezzen, vagy forduljon fel. Ne más vérét szívja, aki dolgozik és önmagát, családját is alig tudja eltartani. Csak az vegyen a tálból, aki rakott is bele. Természetesen, a gyerekeket, valóban beteg embereket nem közéjük sorolom. Ép egészséges ember munkaidőben lófrál az utcán, cigaretta a szájában és megy a kocsmába..... Na az ilyeneket szeretném látni kipusztulni. A természet törvényeinek, nem csak az állatvilágban, hanem az emberek közt is érvényesülni kellene
Figyelem ! Pintér Sanya elismerte ,hogy szakszerűtlen a rendőrség:
"Pintér Sándor azt mondta, Hajdúhadházon, Gyöngyöspatán előállítottak vonulókat, őket a bíróság felmentette, idén márciusban a Hősök teréről szintén előállítottak néhány embert, őket ugyanúgy felmentették, a múlt szombati, a Magyar Gárda megalakulásával kapcsolatos rendezvényt pedig előzetesen betiltották, de a bíróság engedélyezte. Ahol a rendőrség törvénysértést észlelt, ott gyorsan és szakszerűen cselekedett"
Vaze , ha a bíróság mindenkit felmentett akkor a rendőrség igen csak képzetlen és szakszerűtlen.
" Itt mindenki tudja, hogy vannak néhányan, akik nem tisztességesek, akik eljárnak lopni. Miattuk volt ez az egész felfordulás. Ha ők nem lennének köztünk, ma is békességben élnénk. Azt a pár embert kellene innen elvinni, meg munkát adni a becsületes cigánynak, és akkor nem lenne semmi baj!"
A kisebbségi vezető arról igyekszik meggyőzni a közösséget, hogy munka nélkül aligha számíthatnak jövőre egyéb segítségre.
...
Az idő előrehaladtával és az aszályos napok beköszöntével azonban megtorpant a lendület, és sokan kijelentették: nem igazán ilyen eredményre számítottak, így megfontolják azt is, hogy jövőre érdemes-e folytatni a programot."
Bővül a kör. Már az időjárás is rasszista. Sehol máshol nem volt idén szárazság, csak feléjük. A vezetőt meg nem értem. Mit győzködi azokat, akik megunták a munkát? Miből éltek eddig? Gondolom belőlünk és a segélyekből. Valahol az az érzésem, hogy Balog utasítását hajtja végre kisebbségi vezető, megtanítja akarni őket. Csaxólok, hogy kár energiát belefeccölnie!!!
Ugyan mar. Koztunk felesleges a bocsanatkeres ha ilyen sajnalatos alkalomrol van szo. Aki tisztelek, attol meg a gondolata is serto annak, hogy neheztelnek ra az emberi oldala miatt.
"A rendőrök szart se csinálnak, illetve hát ma is 4X mentem el traffipax mellett."
A közterület felügyelők is nagyon jól nyomják. Egy lakótelepen kaptam ma cetlit, hogy tilosban parkolok. Leálltam a menetirány szerinti baloldalra, még anyámat felkísértem. Felőgyelgőnk nem volt rest, gyors volt, mint a villám. Igaza van, mert a KRESZ szerint szabálytalan. De azért nem a belvárosban, forgalmas helyen történt. Mindegy, ez van.
Te vagy az iparos. :-) Vizes fánál a két év szerintem rendben van. Ilyen forró nyarakon lehet, hogy nem kell annyi. Az akác még nedvesen is elég jól ég, ha jól tudom.
"Egyébként pedig: azért azon elgondolkodhatnánk, hogy vajon miért van az, hogy 93%-nyi magyar nem képes pozitív, követhető, koherens mintákat adni 7%-nyi cigánynak?"
A kedves blogger ott fürdött be ezzel, hogy nem Magyarország specifikus dologról van szó, hanem bárhová megyünk a világban, mindenhol ugyanazzal találjuk magunkat szemben, meg az ottani többségi társadalom is. Úgyhogy a kedves blogger újra dobhat. Amikor majd felnőtt a témához és kicsit, és elgondolkodik ezen. Már ha van hozzá agya, hogy el tudjon gondolkodjon...
Azért a 2 év az túlzás. Az idén pl. az akác már lábon majdnem jó az aszály miatt. Úgy hallom nem is lehet mázsára venni csak köbméterre.....
A fabrikett meglehetősen drága, gondolom általában fűrészporból készül. Korábban belinkeltem egy működő csigás prés videóját, a lényeg látszik rajta. Mostanában inkább szalmával vannak/voltak próbálkozások, de az idei év (rendről 4-8 Ft/kg a szalma ára, a bálázás 3-5 Ft/kg költség, egyetlen belinkelt présnek a villamos teljesítmény-igénye kb. 50 kW) véget vet ennek (is). A szalmának amúgyis a tehén alatt van a helye nem a présben. Egyébként a helyesen préselt szalma fűtőértékben megközelíti a fát. Mindenesetre Dél-Hevesben óriási mértékben lopják a cigányok a kukoricát illetve megindult már a falopás is. A rendőrök szart se csinálnak, illetve hát ma is 4X mentem el traffipax mellett.
Számomra az nem érthető, hogy ott is az itteni rendszert alkalmazzák: II:elfog-bevisz-kienged:II. Egy ország miért nem él azzal a jogával, hogy kipenderíti a külföldi bűnelkövetőket, akár véglegesen kititlja?
Az angolok is már rég óta tudják, sőt, régebben, mint a kanadaiak, hogy hogyan fejik meg a segélyrendszerüket, de még a mai napig sem tettek ellene semmit. És ezt nem a rasszernáci...któl tudják, hanem a BBC készített róla számtalan dokufilmet.
Tán azért nem verték ki még ott a biztosítékot, mert nem gyilkolják az öregeket, nem verik a tanarakat, orvosokat..., de eljöhet még náluk is az az idő és akkor fogják visszasírni a "békés" putritáborokat.
Egyébként ha egy helyi polgár tartaná olyan szeméttelepen a gyerekeit, mint a kitelepültek, azonnal jönne minden féle büntetés,hivatal, gyerek eltávolítás, de a cigánygyerekeket nem akarják kiemelni abból a fertőből, sőt az sem izgatja őket, hogy azok a cigánygyerekek egész nap koldulnak a városokban, felügyelet nuku, iskola nuku. A koldulád pedig munkára kényszerítés, de ez sem zavarja őket,csak a magyar tömött libák,de az piszkosul:((
Mi a jó nagy büdős fene a diszkrimináció, ha nem az, amit pl a francok is csinálnak, rossz helyzetben élő francián segítenek, a cigányon meg CSAK szörnyülködnek.