Keresés

Részletes keresés

preczizt Creative Commons License 2010.10.03 0 0 188
Hali! A következő cégekről van valakinek tapasztalata,ha igen megkösszönném,ha leírná a tapasztalatait. Andre's kft,Tűz 92 kft, Alfa, Prs, Knapp ésFia.
Előzmény: Lucifer(anticorr) (187)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.09.28 0 0 187
Hát én azt hiszem bevállalom.Majd írok.
Előzmény: KXL (186)
KXL Creative Commons License 2010.09.26 0 0 186
Az üzletkötő felhívta a cégvezetőt, átadta a telefont nekem.
A cégvezető 3 hónapot mondott. Innentől nem érdekelt a dolog.

Ez persze az ajtóról nem mond semmit.

Van egypár Hisec a lépcsőházban, az egyik a magasföldszinten "működik" két éve, iroda van a lakásban, nagy a forgalmuk. Egy másiknál a zár tönkrement bő egy év után, a helyi lakatos faragott bele újat.

Ugyanez a lakatos szerelte nálam a második zárat az eredeti panelajtóra (Black & Decker-olcsó), most öt-hat éves lehet, kezd akadni, de még működik. (Nem volt karbantartva, lehet, hogy csak kenni kellene.) A lakatos szerint az általa adott olcsó zár is jobb, mint a Hisec-be szerelt.
Előzmény: Lucifer(anticorr) (183)
kleingy Creative Commons License 2010.09.26 0 0 185
Ugyanezekért cseréltünk ajtót. Se hang, se szag vasárnap délben (sült krumpli és rántott hús tipikus szaga, innen lehet tudni a fiataloknak, hogy kajaidő van, húzás haza). :D
Előzmény: Lucifer(anticorr) (184)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.09.26 0 0 184
Én is panelbe szánom, tehát nincs kitéve közvetlen környezeti hatásnak, ill. nem is kell olyan biztonságot nyújtania mint egy házi bejárati ajtónak.(ha valaki be akar jutni azt egy 200 kg-s ajtó sem állítja meg) Az a fontos, hogy a szagok, ill. a zajok kívül maradjanak. Most a szokásos lépcsőházi ajtóm van egy zárral, zéró hang, és hőszigeteléssel.
Előzmény: kleingy (181)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.09.26 0 0 183
Én úgy tudom, hogy a garancia minimálisan 1 év. Építőipari termékekre(márha az ajtó az) talán még több is...
Előzmény: KXL (182)
KXL Creative Commons License 2010.09.25 0 0 182
Jött egy cég, amelyik 79 900,- Ft bruttóért szerelt volna Hisec ajtót.
(régi kibontva, elszállítva, új beszerelve, 2-3 óra munka)
Rákérdeztem a garanciára: 3 egész hónap garanciát vállalnak, amibe a zár nem tartozik bele, mert az kopó alkatrész.
Nem kértem.
Előzmény: Lucifer(anticorr) (180)
kleingy Creative Commons License 2010.09.25 0 0 181
Kolleganőmnek az van. Messze nem olyan minőség mint a mienk, látszik rajta, hogy milyen típus (tipikus jelek, a csengő, a kukucska, meg a világítás messziről egyértelművé teszik a típusát). Az övék panel és a 44+áfás árú (beszerelve 85 volt a vége asszem). Súlyban harmadannyi sincs mint az én bejáratim. Ehhez képest nem volt a duplája a mi ajtónk.
Előzmény: Lucifer(anticorr) (180)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.09.25 0 0 180
Sajnos én a mai napig nem mertem megrendelni a HISEC ajtót, pedig konkrétan erről az ajtóról semmi rosszat nem hallottam. Ha valaki mégis szidta, az a második levelében a saját ajtóit ajánlotta, természetesen csak nekem csak ma stb. Ha valakinek van valami tapasztalata az írjon!
Köszönöm
Nero the real Creative Commons License 2010.09.14 0 0 179
Ja, es elolvasva a kommenteket, megyek a NIVO-hoz! :) Remelem nekik kell a penzem.
Nero the real Creative Commons License 2010.09.14 0 0 178
Na ezuton mindenkit szeretnek lebeszelni, hogy uzletet kosson a Forester.hu ceggel ajto ugyeben, hacsak nem akar minimum 30 ajtot tobb millio forint ertekben.

A kivitelezom tegnap szolt, hogy a Forester lemondta a bejarati ajto rendelesemet, mert idezem: "nem akarnak pepecselni 1 ajtoval"

Miert, altalaban hany bejarati ajtaja van egy lakasnak/haznak??
Az ajto beszerelessel egyutt majdnem 200 ezer forint lett volna. Szerintem ez manapsag nem olcso, meg ha nem is a legdragabb.

Nem ertem a magyar vallakozokat, de az ilyet erdemes messzirol elkerulni.
Előzmény: Nero the real (162)
Rihi11 Creative Commons License 2010.09.08 0 0 177

ma nekem is beszerelték a NIVO ajtómat!

nagyon gyorsak voltak,és szépen is berakták az ajót!

érezni a sulyábol hogy nagyon massziv cucc.

remélem sokáig szép és megbizható lesz.

Neo218 Creative Commons License 2010.08.27 0 0 176
Teljesen megértelek! Eddig még nálunk se mentek be a házban egy HI-SEC ajtón sem! Én inkább attól tartanék, hogy elromlik a zár, mint ahogy már meg is történt jó pár esetben, ha kicsit utánaolvasol. Az meg nem 2 Forint ha kijön a záras, ráadásul nem is igen találni ezekbe az ajtókba zárat, mivel az európai zárakkal nem csereszabatosak. Így nagyon valószínű, hogy ajtócsere lesz a vége! Ha meg egyszer véletlen betörnek, a biztosító ki fog mindent találni, csak ne kelljen fizetni. Nem tudom melyik cégnél van lakásbiztosításod, de mielőtt döntesz mindenképp konzultálj velük ez ügyben.
Engem az riasztott el, hogyha megnyomogatod az ajtót kézzel, akkor a kis nyomás esetén is horpad a lemez. Képzeld el milyen kár keletkezik ha feszítővassal mennek rá.
Mert a betörések nagy része így történik, tehát a mechanikai védelem a legfontosabb.
Nagyon ritka a trükkös zárnyitás, ahhoz nagy felkészültség kell, aki meg profi az nem panelbe megy betörni. Nekem 160 ezer volt az ajtó, egyedileg gyártva beszerelve. És ebben 3 felső kategóriás Mauer zár van benne, de ha az alapot kéred, akkor 120 ezer,és akkor a különbség már "csak" 40 ezer a HI-SEC javára, pedig a kettő összehasonlíthatatlan. Nekem érne annyit 40 ezer, hogy ne érjen meglepetés. Ráadásul még vállalnak rá 10 év teljeskörű garanciát is.
Előzmény: Lucifer(anticorr) (175)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.08.27 0 0 175
Értem, hogy mit mondasz, de utána jártam ennek a terméknek - mint írtam hi-sec- és annak ellenére, hogy kínai nem mondtak róla semmi negatívumot. Ajtókkal foglakozó emberkét is megkérdeztem, és ő is azt mondta, hogy a kínai ajtók között is van gatyi -de szerinte a HI-Sec megbízható. Ha lenne 150-200 ezrem persze, hogy nem ezt venném, de nincs. Biztos sokat hallottátok már, hogy ugyis minden kínában készül. Hát ez így van. Az előttem lévő hangfal, a fejhalgató, de a klaviatúra is amin épp most írok.Mind kínai. A háztartásomban lévő gépek 99%-a biztos, hogy kínai. Szerintem mára már lehetetlen megkerülni a kínai cuccokat, és az számít ritkaságnak, ha valami nem ott készül. Azt hiszem maradok ennél az ajtónál. Az olcsóbb cuccokkal is lehet szerencséje az embernek, de a drága, "csilli-villi" dolgokra is rá lehet baxni.(gondolok itt pl a porig égő Ferrari 458 Italia ra):)
Előzmény: Neo218 (173)
kleingy Creative Commons License 2010.08.27 0 0 174
Nagyon jól írod. És ha a zár bedöglik, te meg nem tudsz hazamenni, akkor hívj valakit, aki kinyitja, majd új zár vagy ha nem bízol már az ajtóban, vehetsz újat, akkor meg már ugyanott vagy mintha eleve a jobb árút vetted volna meg.
Előzmény: Neo218 (173)
Neo218 Creative Commons License 2010.08.27 0 0 173

Szia!

 

Én is nagy gondban voltam! Panelajtó(zaj, szag, stb...). A kínai nagyon tetszet, meg főleg az ára is! De mivel tudatos vásárló vagyok és általában utánaolvasgatok vagy kérdezek mindennek, amit veszek (már nagyon sok ballépést megúsztam így), rájöttem, hogy baromi nagy átverés, mert semmi köze nincs a biztonsági ajtóhoz. Ez még úgy lenyelhető, de a legfőbb baj, hogy széthullik benne a zár és a zárszerkezet.

Ráadásul sokszor a helyszínen se javítható, a garancia meg csak jelzésértékű.

Ha baj van elzavarnak az importőrhöz, aki általában egy kínai emberke. Bár az tény, hogy a régi ajtónál biztos többet ér minden szempontból. Nálam mondjuk a biztonság is nagy szerepet játszott, és mondanom se kell az előre tervezett összeg 3 szorosa lett a végösszeg. De végeredményen én is meglepődtem, mert nagyon brutál ajtót kaptam méretre és szerintem korrekt áron. Márkanevet nem írok, mert a többiek itt mindenkiről azt hiszik, hogy a saját portékáját reklámozza. Ha érdekel pribátban megírom. Egy biztos, hogy nem kínai, hanem magyar termék, itthon készül méretre.

 

Üdv: Neo

Előzmény: Lucifer(anticorr) (172)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.08.25 0 0 172
Igen, láttam a videót, de a jelenlegi még ennyire sem véd, és -mint már írtam- nulla hő ill. hangszigeteléssel rendelkezik. Engem ez utóbbi zavar a leginkább. Gyakorlatilag nyitott ajtónál élek, mert minden be , ill. ki szűrődik, és már nagyon unom, hogy nem tudok elbújni ha jön a gázszámlás.:)
Előzmény: kleingy (171)
kleingy Creative Commons License 2010.08.25 0 0 171

Olcsó biztonsági ajtó videó:

http://www.youtube.com/watch?v=dhD4dYNJXwo&feature=related

 

Nincs ajtó, amin nem mennek át, csak nem mindegy, hogy mennyi idővel és zajjal jár. Érdemes a gúglival rákeresni a kínai biztonsági ajtó szavakra és a véleményeket elolvasni különféle fórumokon, cikkek kommentjeiben.

kleingy Creative Commons License 2010.08.25 0 0 170
Ismerős, a mi 31 éves panel ajtónk pont ugyanilyen volt. Ebédidőben kajaszag, máskor cigiszag, amúgy meg még a lépcsőházban a legyet is át lehetett rajta hallani. Az én ajtóm 150 volt.
Előzmény: Lucifer(anticorr) (169)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.08.25 0 0 169
Köszönöm a gyors választ. Ha jól tudom nem egy, hanem két zár van rajta, de majd még felhívom a céget, és megkérdezem őket. Én is azt hiszem, hogy nem egy nehéz darab, de arra nincs pénzem, hogy egy 100 kg-s több százezres ajtót szereltessek be. A mostani már nagyon ramaty állapotban van, gyakorlatilag nem szigetel semmit(se hang se hő szigetelés nincs) és én alig nekifeszülve be tudnám nyomni. Mindenképp ki akarom cserélni.
Előzmény: kleingy (168)
kleingy Creative Commons License 2010.08.25 0 0 168

Ha egy db zár van rajta, tök 8, hány ponton záródik... Amúgy igen, kínai és messziről látszik rajta (mert csak azokon van az a típusú kilincs meg kukucska és zárvilágítás). Széllel szemben 2 km-ről ki lehet szúrni. Olyat keress, amin egynél több zár van, van hevederzár (vagy annak megfelelő kétoldali) és lehetőleg ne a legolcsóbb zárja legyen, hiszen ahhoz minden kulcsmásolónál lehet venni kulcsot.

Nekem az volt a bajom ezzel, hogy az egész ajtó nincs tán 20 kg. Míg az én biztonsági ajtóm 90-100 kg... Olvass vissza picit, találsz még itt a topicban infot. :)

Előzmény: Lucifer(anticorr) (167)
Lucifer(anticorr) Creative Commons License 2010.08.25 0 0 167
HI-SEC-acélajtóról tud valaki valamit?nagyon olcsó, gondolom kínai, de a lépcsőházban régi (gondolom a 60-as évek környéki) "papír" ajtó van. azért gondolom, hogy előrelépést jelentene egy ilyen ajtó mégha kínai is.ha valaki tud valamit mondani róla jelezze!Köszönöm
kleingy Creative Commons License 2010.08.15 0 0 166
Az a baj, hogy kilométerekről lehet látni, hogy ez az ajtó, amin könnyű átmenni.
Előzmény: Nero the real (165)
Nero the real Creative Commons License 2010.08.13 0 0 165

Az ajto ele biztonsagi racs kerul, ugyhogy nem baj ha csak egy zar van rajta.

 

EN igazabol olyanok velemenyet kerdeztem aki esetleg mar vasarolt toluk. Fenykeprol es leolvasott arrol en is tudok gyorsan velemenyt alkotni, de lehet hogy nem lesz igazam.

 

Fa ajtot szeretnek, nem muanyagot es ok tobb fele faval, tobbfele vastagsagban dolgoznak, igeny szeritn tobb zarat is lehet beszereltetni.

 

Egyebkent felhivtam oket es a legolcsobb fa ajto kb 120e ft beszerelessel egyutt.

 

Előzmény: Törölt nick (163)
UnitedParcelService Creative Commons License 2010.08.12 0 0 164
Ez ugyanaz a kínai biztonsági ajtó amiről korábban tárgyaltunk volt.
Előzmény: Törölt nick (163)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.12 0 0 163
Szia,

bruttó 50e-ért ne sok jóban reménykedj. Eleve látom egy zárral készül, hiába 5 pontos, ha feltörik a zárat, egyből nyitják az öt pontot. Szerintem egy valamire való biztonsági ajtó 100e-től kezdődik. Csodák nincsenek...
Előzmény: Nero the real (162)
Nero the real Creative Commons License 2010.08.12 0 0 162

Sziasztok!

 

Mi a velemenyetek az alabbi ceg ajtajairol, arairol es minosegi munkajarol (beszereles)

 

Forester

 

Epp ajtot keszulok toluk vasarolni. Vasarolt mar valaki toluk?

kleingy Creative Commons License 2010.08.10 0 0 161
A mindennel együtt 80 rongyos ajtó annyit is ér. Kolleganőméknek az van. 1 zár van rajta, a súlya úgy 20 kg lehet max.
Előzmény: Árvacsalán (160)
Árvacsalán Creative Commons License 2010.08.10 0 0 160

Elolvastam,megnéztem- ezekkel kezdtem kb. : )
Igazából konkrétumokra lennék kíváncsi .
Előzmény: kleingy (159)
kleingy Creative Commons License 2010.08.10 0 0 159
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy néhányan most mennyiért cseréltünk ajtót.
Ha csak 1 zára van a kinézett ajtónak és könnyű ha megfogod, akkor kb egy konzervnyitóval is át lehet menni rajta. Olvasd el ezt a topicot, van videó is.
A mi ajtónk 3 záras, 90-100 kg. ;)
Előzmény: Árvacsalán (158)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!