Már jártam a honlapotokon és gratulálok hozzá!!! A Noémi asszem' előttem végzett a főiskolán, szeretettel üdvözlöm ha még emlékszik rám.....
Nagyon jól nyomjátok gratula. Sajnos nekem nagyon nehéz játszani ezt a zenét. A Frankievel tényleg volt egy ilyen zenekarunk, nagyon szerettem de teljesen stílusidegenen játszottam(( Viszont a fellépéseink mindig teltházasak voltak a millenárison és ezt nagyon élveztük, kár hogy vége lett
Köszönöm a meghívást. Holnap a feleségemmel elutazunk a hét végére kipihenni a gyerekeket. Már évek óta készültünk egy ilyen hétvégére)))))
Nem sajnos a Frankievel nem fogok játszani a rádióban, de szombathelyen mos a hó végén igen a Vasvári string trióval. A honlapra rázizzenek....
Hát nem mindenki szeret tanítai. kaszás Peti dobos barátomat az egyik legjobbnak tartom. Végtelen türelme van az emberekhez, nagyon jó arc, mégsem tanít.....
Egyébként ezért tartom nagyon érdekes dolognak ha valaki itt a neten vállalja a nyilvánosságot. Ezek szerint abban a milliőben amiben ő él, ott pont olyannak fogadják el mint amilyennek nekünk is próbálja magát bemutatni.
Nem baj ha felteszi,csak ha tényleg tudna valamit a zenéről, akkor az első lecke címe az lenne, hogy "Hogy NE játszunk Bluest I. " :))
Jó lenne ha feltenne egy tisztességes akkordhangokra épülő szólót is, hogy láthassuk, hogyan fajulhat valaki a dallamos játék megunásával, unalmas játékossá!
Esetleg tudok javasolni egy jó tanárt, aki fele ilyen gyors, de nagyon megtanulta az arpeggiókat!:)))
Emlékszem(mert megvan egy kazettán) , hogy bizonyos Birta bácsi egy Blues Jam keretében felhívta a nagyérdemű közönség figyelmét, hogy major 7 hangot csak az V. foknál játszunk már!
Amúgy szerintem a tanároknak nagy felelősségük van abban hogy mit adnak át és hogyan, mert a tanításnak társadalom formáló ereje van csak ez persze egy igen lassú folyamat. Szóval az azért egyáltalán nem mindegy hogy valakitől vagy valakiktől (tanítványokra gondolok) évekkel dobjuk őket vissza hátráltatva őket, vagy épp éveket spórolunk meg nekik ha helyes útra rakjuk őket. És ezen ajó indulat sem segít. Nevezetesen hiába van meg valakiben a legjobb szándék, attól még lehet rossz vagy téves amit csinál. Ha igazán komolyan gondolja a tanítást akkor minden tanárnak szüksége van továbbképzésre, mert amikor már valaki profi, akkor is frissitőleg hat más tanárokkal konzultálni nézni megbeszélni a különböző formákat.
Mindenesetre szerintem azt mindenképpen tisztelni kell benne hogy azzal hogy feltette a netre tanítás céljából a gitározását, azzal bátor tettet hajtott végre, mert nyilván számithatott arra hogy kritikusok is lesznek majd szép számmal.
Ugyan, hiszen látod, hogy ő nem bluest akar oktatni, hanem progmat... izé, progmetált, és csak brahiból blúzkodott egy kicsit. :-)
Szerintem csak akkor lehet érdemlegesen "progresszív" valaki, ha van benne legalább annyi alázat a "regresszív", vagyis inkább régebbi műfajok felé, hogy megtanulja azokat hitelesen játszani. Pláne, ha tanítani is szándékszik őket. Ismét az a bajom a barátunkkal, hogy szegény kezdő gitárosok, akik a honlapjára tévednek, azt hiszik, hogy ez a blues.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy hasznos(abb) lett volna, ha a blues körről több szó esik: felépítésről, jellemzőiről, a dallamsorok-ill. beérkezéseik szabályosságáról, ill ezek színezeteiről, ill a körnek a különböző stílusú és egyes zenei korszakokban használatos átformálásáról, kibővítéséről, színezeteiről (ugyanis itt az alapnál is alapabb forma van "modern(kedő)" köntösbe bújtatva), stb...
márcsak azért is, hogy aki elkezd ezzel foglalkozni, legyen vmi alapvető fogalma, hisz' a blues egy kreatív-improvizatív műfaj, és ennél jóval ösztönösebb, minthogy így "megreformáljuk".
Kíváncsi lennék, vannak-e olyan gitárosok, akik ebből tanulnak vmi hasznosat...
Meghallgattam. Nem jó. Mi a ráknak tekersz már bluesban is ennyit? Mondjuk olyan szempontból megértem, hogy inkább gyorsan játszol, mert lassan nem tudsz: pontatlan vagy, sietsz, összevissza ingadozol, és egy épkézláb motívumod nincs. Tanulnod kellene még jó sokat, nem tanítanod.
Hogyan lehet "progresszív" valaki, amikor még ilyen alapstílusokat is (blues) ennyire rosszul játszik? Vagy te úgy vagy progresszív, hogy a gyökereket már meg sem tanulod?
Én a következőt ajánlanám. Először próbáld ki egy másik táppal. Ha nincs változás akkor ugyanazon a rendszeren egyenként próbáld végig az összes pedált.
tud valaki tanácsot adni hogy kivel hogyan és mennyiért csináltassak pedalboardot? az a problémám hogy van 6-8 pedálom(boss, ibanez) idáig nem volt vele zűr de most valamiért rettenet zajos a rendszer. csináltak még nekem anno egy tápot amiről több leágazás van és azzal üzemeltetem. azt is megfigyeltem hogy ha csak egy pedál van az erősítő elött, akkor semmi zűr nincs de amint bekötöm a többit egyre több zaj lesz...lehet hogy a táp ment tönkre? szóval szeretnék ebben tanácsot kérni, egy igazán profi megoldásra lenne szükségem.