én kábé pont leszarom, hogy te miket írkálsz és mi a véleményed, de ebben a topikban az egyszem Gavris kivételével mindenki az otthoni fotel kényelméből ontja az agyfosásait, te is, úgyhogy nyugodtan leszállhatsz a magas pacidról hogy ki mivel és hol ver mit, mert semmivel se vagy különb ezen a téren
Az amerikai külügyminiszter a harcok átmeneti szüneteltetésére szólítja fel az izraeli kormányt
Az amerikai külügyminiszter Antony Blinken pénteken Tel-Avivba látogat feltehetően azért, hogy felszólítsa az izraeli kormányt a harcok szüneteltetésére, hogy a Gázai övezet megkaphassa a segélyszállítmányokat.
Ezt megerősítette John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője is, aki közölte, hogy az USA nem általános tűzszünetet, hanem egy „átmeneti és helyi” szünetet szorgalmaz.
Mielőtt elindult volna Washingtonból Blinken közölte, hogy az ottléte alatt konkrét lépésekről fog tárgyalni, hogy minimalizálják a gázai civileket ért károkat.
Azóta, hogy a Hamász fegyveresei október 7-én megtámadták Izraelt, és megöltek 1400 izraelit, legalább 9061 palesztin halt meg a háborúban.
Többségükben nők és kiskorúak, és több mint 32 ezren megsebesültek – közölte csütörtökön a gázai egészségügyi minisztérium.
A halálos áldozatok száma példa nélküli az izrael-palesztin konfliktusok történelmében.
A 25 napja tartó harcok során több mint 3700 palesztin gyermek vesztetett életét.
A Gázai övezetben 2,3 millió ember él, a bombázások miatt azonban a lakosság több mint fele arra kényszerült, hogy elhagyja az otthonát.
Az izraeli ostrom miatt fogytán az élelmiszer, a víz és az üzemanyag, és a túlterhelt kórházak az összeomlás szélére sodródtak.
igen. csöves légvédelem földi célok ellen is jó... rakétarendszerek egy része is jó földi célok ellen... + a légvédelminek mindegy hogy katonai vagy polgári gépre lövik ki... gondolkodj...
A kicsit sarkosabb véleményemet már leírtam, de sajnálatos módon törlődött. Felhívom a figyelmedet, hogy mi éppen most szerezzük be az újabb hasonló jellegű légvédelmi rendszereket.
Belátom, hogy a CNN ebben súlyosan tévedett, a fehér foszfor csak a levegő oxigén részét (21 százalékát) "használja", ami sajnálatos módon elengedhetetlen az égéshez.
Olvasd vissza miket írsz, tőlem nem találsz egyetlen mondatot sem, amiben örömömet fejeztem ki bármelyik fél veszteségeit látva. Minden alkalommal azt írom, hogy ez nem megoldás, fokozza az egyébként is rendkívül elmérgesedett helyzetet, ami senkinek nem érdeke.
Pontosabban a fegyvergyártóknak és a bukás szélén álló politikusoknak érdeke, de ők sem a sajátjukkal ...
ahh annyira tudtam hogy ilyen nyomorultul nem akarod megérteni... nyilván nem a dubai féle kirakat városokra gondoltam.. de nekem ne próbáld meg bemesélni hogy nem háborúztak egymással is.. és hogy egyes egyedül a zsidók tehetnek ott minden vérontásról.. nekik épp olyan joguk van ott élni, mint barom módjára túlszaporodott araboknak.. és ha nem képesek elismerni a zsidó államot, akkor húzzanak el a picsába onnét, csak ne ide.. elég nagy az arabvilág körös-körül mindenütt arabul ortályoznak, allahot imádják és a klíma is ugyanolyan.. otthon fogják magukat érezni..
"az egész muszlim világ egy vérgőzös posvány indonéziától szudánig stb."
Vagy szimplán butta vagy, nono, vagy csak hazudsz.
Indonézia, Malajzia nagyon jó hely. Semmifajta dzsihád nincs - Bali pl. az egyik leglátogatottabb turistaközpont. Cimbi meg épp Kuala Lumpurból küldi nekem a képeket: hát, jobb arra fele most, mint a vérgözös , barbárságba fordult Izraelben.
De Katar vagy Dubai is nagyon oké, látszik, hogy a cionisták nem nagyon tudtak arrafelel randalirozni ( igaz, izraelei pribékek mentek Dubaiba gyilkolni, de soxor nem volt rá módjuk, hála istennek. )
Bin ladent az arab emírség pénzelte többek között! Ezt is annak köszönhette, hogy véletlenül Afganisztánban sikerült egy barlangban bújkáló pár terroristát megmenteni! Innentől lett hős!
Mi a varázsszó? A pénz!
Valaki írja meg, hogy melyik amerikai elnök úszta meg háború nélkül? Itt is mi a varázsszó? A pénz! Van még kérdés?