Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Monk (144) Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18346
Nekem is teljesen normális a kormány. A fene tudja....
Előzmény: Apooca (18331)
ceeee Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18345

" Ha áll a kocsi és például parkolsz, szinte kisújjal porgeted a kormányt már középállásból. Ha megyek egyenesen és próbálom szintén egy újjal kicsit (1-2 centit)elfordítani a kormányt, akkor az nem megy, csak ha kitartóan húzom abba az irányba. Persze rendes kormánymozdulatra rögtön reagál, csak forgatni kell. Próbáld majd ki, ha mész "

Na, pontosan így, nálam is , és nem is tételeztem fel, hogy ez hibás működés lenne!

Előzmény: ilias (18343)
renesis7 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18344
nekem is.bár én észrevettem egyszer mikor töröltem le róla a port, hogy elvan repedve a kvarckivelző (enyhenyomásnál látszódott)
Előzmény: Chapi (18236)
ilias Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18343
Ha áll a kocsi és például parkolsz, szinte kisújjal porgeted a kormányt már középállásból. Ha megyek egyenesen és próbálom szintén egy újjal kicsit (1-2 centit)elfordítani a kormányt, akkor az nem megy, csak ha kitartóan húzom abba az irányba. Persze rendes kormánymozdulatra rögtön reagál, csak forgatni kell. Próbáld majd ki, ha mész. A rásegítés mértéke szerintem mindegyik kocsinál egységes, hiszen elektronikusan programozott, vezérelt, nincsen szervó folyadék.
Előzmény: Apooca (18341)
Cerka72 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18342
KIA Gödöllő szervizajánlata:
Amit még sikerült megtudnom:
- saját olajat lehet vinni
- az idő előtti olajcsere bejegyzésre kerül a szervizkönyvbe, viszont az első kötelező szerviz időpontja az üzembe helyezéstől számított 1 év, vagy 20e Km. Másik szervizbe, meg azt mondták, hogy a 0. olajcsere után egy év, vagy ahhoz képest +20e km. Most akkor mi van?
Ez a kérdés inkább azokat érinti (pl. engem is - kb. 12e km/év), akik nem mennek olyan sok kilométert egy évben. Én csak akkor fogok idő előtti olajcserét csináltatni most tavasszal, ha nem kell novemberben leengedni a még jó olajat pár ezer km után, csak majd jövő tavasszal. Nekem így érné meg. Nem beszélve a többi alkatrész cseréjéről (pollenszűrő, üzemanyagszűrő, légszűrő), amit az első kötelező szerviz alkalmával ne cseréljenek már le, ha a kocsiban még alig van 10-15e km és ezek állapota megfelelő. Az évenkénti olajcserét még megértem, de akkor meg minek tegyünk bele LONG LIFE olajat. Ezeket a kiválasztott szervizzel konkrétan le kell beszélni szerintem, ha nem akarunk fölöslegesen fizetni.
A szerviz díjak és alkatrész árak szerintem átlagosnak mondhatóak, hasonló a többi ajánlathoz. Viszont az olaj itt kimagaslóan drága!
Előzmény: ilias (18336)
Apooca Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18341
ohhh, engem már az évek öregítettek sajnos :)
Jó, de akkor nem lehet, hogy ezeknél a példányoknál mondjuk a rásegítés beállítása nem tökéletes? Most hagyjuk ki az egyéb típusokat, az enyém pl. miért nem csinálja. Vagy csak én nem érzem?
Előzmény: ilias (18340)
ilias Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18340
Ez a sebesség függő rásegítés egyik jele az elektromos szervókormánynál. Azért mert valakinek feltűnik és szokatlan, attól még nem hiba, mégha az eddigi 100 éves prakszisa alatt még nem találkozott ilyennel és esetleg más autónál ez kifinomultabban sikerült.
Nem téged öregítelek. :-)))
Előzmény: Apooca (18339)
Apooca Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18339
Persze, de én ezzel csak arra utalnék, hogy szerintem ez is egy hiba lesz sajnos, csakúgy mint a rángatás, és mivel a kormány létfontosságú, megkellene mutatni egy szervíznek, akinek produkálja az autója. Utána vagy csinálnak vele valamit, vagy megnyugtatják. Tegnap este még elkellett mennem, direkt figyeltem, demmiféle középállásos dolgot nem tapasztaltam.
Előzmény: ceeee (18337)
ilias Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18338
Feltételezhetőleg azért, mert akkor egy kormányelmozdításhoz jobban rásegít, ami forgó keréknél már már nem annyira szükséges.
Előzmény: Törölt nick (18332)
ceeee Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18337
De ha nem direkt van, még furcsább, hogy többeknél ugyanaz a jelenség fellép ezzel kapcsolatban.
Előzmény: Apooca (18331)
ilias Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18336
Számomra kicsit furcsa ez a sajátos olaj követelmény a dieselnél (C3). Ugyanis semmi és senki nem követeli ezt meg a gyártó részétől, csak B4-et. Ebből is látszik, hogy minden szervíz sajátságosan értelmezi a garanciális feltételeket. Részemről csak azért "gond", mert nekem a 40-es viszkozitás elengedhetetlen (földrajzi okokból) és ilyen olajnál tudtommal nincsen C3-as (a felára nem érdekel). Ha aktuális lesz az ajánlott szervíz, akkor rájuk kérdezek telefonon is. Ha tartják magukat hozzá, akkor megyek máshoz.
Előzmény: piti81 (18323)
GregHozta Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18335
Szerintem a "csobogás" a klímagáz cirkulációja lehet. Vagy, ha kikapcsolod a klímát, akkor is hallod? (persze várd meg, amíg megáll a cirkulálás)
Előzmény: JonnyB (18329)
GregHozta Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18334
Én még nem cserélem vissza.
1. Még nem vettem meg az alufelnit :o)
2. Jöhet még hidegebb idő (+7°C alatt a téli ajánlott)
Előzmény: zenesz1 (18313)
Apooca Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18333
Jelentem a ceedservice forumán elértük a 30 regisztrált főt :)
Aki még nem regisztrált, és van kedve, tegye meg.
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18332
Szia!

Úgy veszem észre, jó témát dobtam fel ezzel a kormány mizériával kapcsolatban...anno

Nálam csak akkor van, ha mozog a kocsi, álló autónál nem jelentkezik...
Előzmény: ceeee (18330)
Apooca Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18331
ha direkt lenne ilyen a kormány, akkor egységesen mind ilyen lenne, de én sem érzek semmit...
Előzmény: ceeee (18330)
ceeee Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18330

Helo!
Én is érzékelem, hogy jobbra- balra a középállásból alig észrevehetően, lassú elmozdításkor, nagyon enyhén "döccenős".
Hogy ez hiba, vagy ilyen a konstrukció, esetleg télleg a biztonság miatt, azt nem tudom..

Előzmény: az igazságos (18325)
JonnyB Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18329
A "csobogást" ígérem megfigyelem, de eddig nekem nem tűnt fel. Cserébe viszont hallgasd már meg légyszi, hogy a csomagtér roló "zenél-e" Neked. Az autóm egyébként nagyon egyben van, de ha ez a roló ki van húzva, akkor (a nagy valószínűséggel benne lévő rugó ?) ilyen cirregés hallatszik.
Előzmény: Chapi (18328)
Chapi Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18328

Csak nálam van szökőkút az autóban ??

Hidegindítás után a középkonzolhoz hajolva csobogó víz hangját hallom. Korábban nem tünt fel ez a hang, ami persze lehet a motor áttranzformálódott, beszűrődő hangja is.  

Másnál is hallatszik hasonló ?

Klímás használat után a motor leállítása után is hallatszik "csobogás", gondolom ilyenkor a klímágáz kering még egy kicsit.

1,6 CRDI SW

solarys Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18327

Hello!
Én Dkeszin lakom a Fenyő ABC mellett. Igaz még csak várok (már 3 hónapja=93 napja) egy SW-re.
Gödöllőn én is jártam, Nagy Tamás nekem is szimpatikusnak tünt.
Remélem, március 16.-án találkozunk!

Előzmény: andit37 (18318)
JonnyB Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18326
Szia igazságos!

Kormány nekem abszolút nem akad. Úgy gondolom, hogy feltűnt volna, ha igen, de azért majd még jobban "letesztelem".

A CRDi-s rángatásról meg volt már szó itt a topic-ban. Sajna nálam is jelentkezett, de hála a fórumnak itt olvastam először, hogy van rá megoldás. Azóta már be is frissítették a soft.-ot. Azóta (kopp-kopp) semmi gond. Nem rángat, és mintha hidegen kicsit selymesebben járna.
Előzmény: az igazságos (18325)
az igazságos Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18325
Kérhetnék tapasztalatokat a kormányról ? mindenki tapasztalja ?

Vajon mindenki érzékeli a középhelyzetből való kimozdításkor az "akadás"-t ?

Mert ez szerintem egyetlen autónál sem természetes.

Illetve kíváncsi volnék a tulajoknál jelentkező (CRDI) rángatásról, mennyire gyakori és vajon mindenkinél jelentkezik ?
zenesz1 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18324
SZEVA PETI! MINDEN OK!
Előzmény: piti81 (18323)
piti81 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18323

Sziasztok,

A http://ceedservice.extra.hu - oldalra felkerült a várva várt ( valóban kimagasló ) KIA Érd M6 ajánlata is.

Még felkerült a Győri KIA és a Gödöllői KIA ajánlata ( utóbbi Cerka jóvoltából ) Köszönjük!

Az M6-os ajánlatot meg Kiber-nek a közbenjárásért.

Ja és a ceedservice fórumáról se feledkezzünk meg...

Üdv.

http://ceedservice.extra.hu/punbb-1.2.17/upload/index.php

andit37 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18322

Ebben neked teljesen igazad van, de a gumiso általában tudják mit adnak el, ha nem jó, az gyorsan kiderül, korrekt kereskedőnek nem éri meg rosszat eladni, mert nem megyünk vissza hozzá. Mondani kell, mit szeretné k, mire, és mekkorát, biztosan megtalálják az igazit. Nem hoiszem, hogy a KIA asnnyira speciális méret, az OFF VW,HONDA, ALFA sem volt az...

Andit37

Előzmény: KiberLovag (18321)
KiberLovag Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18321

Hohó... az egy dolog, hoyg egy felni hány collos...

de:

szélesség?

középfurat?

ET-szám?

osztókör?

Ezeket mind tudni illik... osztókörrel nem lehet csalni, a középfurat, ha eltér, kell tehermentesítő... az ET-szám nagyon nem mindegy, mert vagy nem fér el, vagy agyonterheli a futóművet... genya eladó símán rásózza a nem megfelelőt a nem hozzáértőre, mert az van neki raktáron, és lexarja a delikvens futóművét... a szélesség megintcsak fontos...

Szóval lángzám spácíren... ;)

Előzmény: andit37 (18320)
andit37 Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18320

Hi,

próbálok menni, ugye jól figyeltem, hogy márc.16. az időpont?

Van egy dolog, amit nem értek, mi ez a kavar a gumiméretek/felnik témakörben? 

A gumisok mondanak egy felni/gumi méretet meg egy árat, a vevő meg eldönti, mi a jó neki. Szerintem a KIA felni méretei nem annyira különlegesek. a gyári 15", 16", esteleg 17"es mérethez biztosan tudnak egy másik/ estetleg váltó méretet, oszt' csókolom...

a kollégáknak meg ajánlom a netet, mert ott vannak érdekes árak..., mondjuk eddig keréknél csak OFF AUDI, M SLK, VW, SKODA, HONDA voltak, de ott érdekes árak jöttek ki, szerintem megéri megvárni, amíg a gumisok mondanak valamit. Nekem már a CEED-re is adtaK IGEN JÓ 16" Téli lemezfelni árat, a gumiról ár nem is beszélek...

Remélem talizunk márc.16-án!!!!-addig már, reményeim szerint lesz a gépben legalább 800-1000km...

Andit37

Előzmény: KiberLovag (18319)
KiberLovag Creative Commons License 2008.02.26 0 0 18319
Gyere Te is talira (lásd alább), és jól megcsodáljuk a pro-t, mert szerintem első fecske vagy az itteni közösségben... :)
Előzmény: andit37 (18318)
andit37 Creative Commons License 2008.02.25 0 0 18318

Kedves Márkatársak!

Jó ismét itt lenni, egy kicsit drámai volt az elmúlt hetem, de esténként izgatottan olvastam a fórumot! Lassan átvehetem a járművet, már csak a papírozás van hátra és boldogan ülök bele a PRO_CEED 1.6 CRDI SO RED-be. Már nagyon várom!!! Van most esetleg itt olyan gazdi, aki ilyet hajt?

Ígértem kommentet a kereskedésről:

KIA GÖDÖLLŐ: végtelenül korrektek és konstruktívak. A vásárlás előtt mindent tisztáztunk, ez fontos volt, mert volt egy 2002-es OFF ALFA 147  selespeed beszámítás, ami egyáltalán nem egyszerű, mert a lelkemnek voltak apróbb hibái, meg nem egy tömeg autó,de a használtautós szakemberrel mindenben megegyeztünk kb.10 perc alatt. (Én tudom mit adok el, ő meg jól nem hiszi el, de az állapotfelmérés után az előzetesen általa felkínált összeget ajánlotta, ami korrekt, mert 1. nem akartam magam vesződni az eladással 2.éppen az EUROTAX ár közelében volt, ez pedig nekem jó volt, 3. ők el akartak nekem adni egy új autót... Innetől nem volt miről beszélgetni, mindent elrendeztünk egy pillanat alatt. Érdekes, de láttam az autót a használtauto.hu oldalon és az eladási ár egyáltalán nem gáz, főleg úgy, hogy nem nekem kell eladni:-))))! Ja, a kereskedés egyébként KIA/ NISSAN autókat árul, a Gablini csoport tagja, szép, tiszta, korrekt, a hölgyek csinosak, mondjuk ők a Nissanban ülnek....-Ezt jelezetm....!!!! Sőt, találkoztam magával Gablini Gábor úrral is, aki a magyar autókereskedők papája, vagy pápája... Élmény volt, igazán lenyűgöző úr, aki az általa forgalmazott márkávla jár, ez azért fontos, mert az OFF ALFÁMAT szervizelő szalon góréja LEXUS GS430-al járt, ezt mondjuk nem csodálom, mert az istenkirálycsászársőtcár...., de nem elegáns!-Mondtam is neki, kellene már egy HIBRID..., lett... 

Vásárlás: gyors, fájdalommentes alkudozás, nagyon konstruktív, kedves, szakértő!!! szalonvezetővel- Nagy Tamás-, aki el akart adni én pedig nagyon szerettem volna venni... A szokásos körök elmaradtak:-).

Gyors próbaút, benzines PRO_CEED SO RED-saját autója-, majd egy másik, egy 1.6 CRDI SW, vezettem előtte, de jól esett. fontos, az autókon látszik, hogy használják, nincs kikötve az óra, meg ilyenek, sőt a CRDI egy kolléga saját autója volt!!! Ez azért nem tipikus..., a megegyezés kb. másik 10 percet vett igénybe, igen komoly kedvezményt adtak-mondjuk volt miből...-, de mégis jó érzéssel csaptunk egymás tenyerébe. A végeredmény: "ezért már engem ki fognak rúgni, de legyen..." mennyiségű forintális árengedmény, ami, az előzetes kóstolgatás után szerintem tényleg a maximum... ( Szeretek és, soak szerint, tudok is alkudni, annyira, hogy volt olyan bazár a világban, ahonnan KITILTOTTAK!-erre büszke vagyok, de ez nekem egy jó játék.)

Igazán profi csapat, mert tudja mit árul, nem simlizik, a csomagtérháló benne van az autóban, nem akar rábeszélni semmire, de finoman, diszkréten irányít, tudja, milyen gép van az országban, és a rendelős autóknál is konkrét határidőket igér, szerződésben leírva, elmondása szerint akár kötbérezve is, hiszen ebből él! a kedvezmény azon múlik, mit vesz az ember, ha ezt szem előtt tartja a vásáró, biztosan jól jár

Hitel:A Budapest Autóhitel Zrt. KIA ajánlata volt a nyerő, rugalmas, a THM 5,valamennyi, de már az első hónaptól több a tőke törlesztés, mint a kamat, menet közben is rugalmasak az előtörlesztésre... Ez szerintem OK, főleg úgy, hogy a bankban több a betéti kamat...

Casco/GFB: több, mint 6 éve céges autót vezettem, így a bónus/malus nekem nem oszt...: UNIQUA lett a nyerő, van egy spéci ajánlatuk a KIA vásárlóknak, nekem az alap besorolásra havonta 7valamennyi/Casco, 4valamennyi/GFB, ez magasan a legjobb, kedvességből van egy bónusz, gond esetén a 10% önrészből átvállalnak 5%-ot! Remélem nem lesz rá szükség....

Bónus: Nagyon finom kávét főznek, sokszor voltam náluk, mert útba esik és a Bank mindíg elrontott valamit, így Tamással kávéztunk... Átvétel előtt még egy apróságot számolnak, átlagos futásteljesítmény/év után mennyi a beszámítás új gép esetén. Ez a héten kiderül!

Mindenkinek csak ajánlani tudom, gyorsak konstruktívak.

Ja, fontos, az autóm teljesen elzárva, fedett helyen áll, még én is csak kísérettel nézhetem meg, de ezt nem bánom.

AKAROM!!!!!

Más:

Néhány korábbi tapasztalat igen lehangoló volt, ezt már leírtam, konkrétan nagyon nem jó tapasztalatokat 2 helyről kaptam:

1.UniverCar Miskolc, ez azért érdekes, mert ők OFF HONDA kereskedés is-barátaim Miskolciak, jóban vannak a tulajdonossal stb..., náluk a Honda ügyben majdnem megegyeztünk, de annyival drágább az OFF CIVIC 1.8 AUT, hogy az már nem érte meg nekem, de! jó fejek, kreatívak. Jeleztem is a főnöknek, hogy az emeleten dolgozók -KIA szalon-másik világban élnek...

Szervízben azonban nagyon jók, HONDA, KIA mind1!

2.KIA MÁTRA: Ez Gyöngyösön van, OFF SUZUKI-val együtt, kedvesek, de nem a KIA a fontos nekik. Első blikkre mondtak az OFF ALFÁRA olyan számot, hogy rohantam hozzájuk...., majd a végén egy egészem más összeget akartak adni érte beszámításként, a kedvezmény meg egészen vicces volt, szállítási határidőre nem tudott mit mondani az arc, kérdésre, miszerint milyen autó van már az országban, azt mondták, nem tudják, de az nem is fontos, sőt, a felszereltség áránál is tanácstalan volt az értékesítő. Ám felajánlott agy OFF SUZUKI GRAND VITARA AUT., gépet, arról mindent tudott, sőt tudotttttttt. Jól megköszöntem a lehetőséget...

Általában negatív, nekem:

3. KIA SZABÓ: ők kedvesek voltak, de nem tudtak-vagy nem akartak olyan számot mondani, ami nekem jó lett volna, de nagyon igyekvőek, a szervíz ajánlatuk ahogy nézem igen JÓ!!!!

4.KIA PAPPAS:Egy igazán előítéletes állat vagyok, de volt egy SLK a családban, amit 3 év alatt sem tudtak rendesen szervizelni, emiatt, na meg PELLADY úr miatt, már messziről elkerültem őket. szerintem egy előítéletes állat vagyok, vagy mi...

Na, most hirtelen ennyi... szerintem sok, de remálem nem bánjátok!

PS: nem tudok belépni a ceedservice.extra.hu oldalra, pedig szeretnék!!!!

VAN VKI DUNAKESZIRŐL A FÓRUMON??????

Üdv:

Andit 37

PRO_CEED 1.6 CRDI SO RED

neho Creative Commons License 2008.02.25 0 0 18317
Én meg Mozes autóját látva örülök, mert úgy látom jól döntöttem a MOMO -val, lelagalábbis az sw -hez és az én színemhez olyan lesz amilyet elképzeltem,
Előzmény: GregHozta (18310)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!