Ha már ez a mai nap a botanikus különkiadás, akkor hadd helyesbítsek: nem a lila akácfa lesz teljes pompájában hamarost, hanem a lilaakác (így egybeírva), (Wisteria), ami valójában egy futónövény, és nem fa, ellentétben a lila akáccal (különírva), (Robinia pseudoacacia), ami fa, viszont a lila virágú változatban egy hibrid.
Hihetetlen!!!!!! Mire most hazaértem , végigolvastam és kész botanikusnak érzem magam. Igaza van a Cicónak, ez ma a kertészeti különkiadás. Elmondanám, hogy elültettem mindent és megmetszettem a fügét, viszont a bambusz amit Stigiék ástak ki nekem , még mindig szárad, de nem dűlt ki. És napokon belül a lila akácfa teljes pompájában fog lenni. Képeket küldeni fogom. Nincs off...:)
Én ma szinte egész nap egyetlen 50x50-es beton járólap kirakásával foglalkoztam és még nem vagyok kész :-((( Rengeteg feldarabolt fagyálló padlólapom van, foglalja a helyet, gondoltam ilyen járólapokra (kb 15 kellene a tyúkólhoz vezető útra) rárakom őket, de ez is elég macerás meló.
A kenyereskosárka első réteg csemperagasztóval betapasztva.
Ja, a Művészetek Palotája-beli kiállítás intézését előzékenyen átengedem másnak ...:-)
Viszont.
A múlt héten járt nálunk a piliscsabai egyetem volt könyvtárosa és rendezvényszervezője, aki esküszik rá, hogy a kapcsolatai révén ott is el tud intézni nekünk egy hasonlót.... szóval hajrá!
Egyelőre próbaképpen csak egy kb A3-as vágottat fogok csinálni, aztán, ha nagyon megtetszik valakinek, majd jöhet nagyobban is :-)))
Tiffany üvegből csinálom (egyszínűkből), a sas meg ezüsttel festett ablaküveg lesz.
Különben van egy címer.hu v. vmi hasonló, onnan nagyobban lehetett a képet leszedni, és egy picit más a rajzolat, de lehet, hogy csak részletesebb. A vörös meg a kék színek eléggé teszőlegesek, fogalmam sincs melyik a színhelyes. Azért is lesz jó elsőre egy próbadarab :-)
Jó hogy csak ez az egy bánatod van :))) Nekem még az is van, hogy nem gyökerezik vízben a kis nyavajás...pedig anyáméknak is van, próbálkoztam vele...állitólag vissza kell hajlitani a földbe és úgy hajlandó...
Megmondom őszintén, hogy a gugliba kerestem rá, mert én is úgy tudtam, hogy a Magnólia magyarhangja a Tulipánfa. Mindig tanul az ember. :) TulipánfaMagnólia Én most sütök és nem tudok nézelődni, de majd megbeszéljük. :)
Ja és valami másik topicban rászóltak valakire, hogy ez nem tulipánfa hanem konkrétan magnólia (csak szólok mielőtt még stiglinc szaktársnő megérkezne):)))
Igen, szerintem ez nem lenne nehéz, főleg azért mert elég egyértelmű a virág és annak kontúrjai...az enyém azért nehéz, mert fidresfodros innen onnan...
Oda van írva, hogy a címert csak hitelesen szabad felhasználni...ez főleg a sas szempontjából lesz érdekes :)))) Üvegmozaikból rakod?
Szerintem szebb lenne ha formára lenne vágva...
Le van vakolva a művház homlokzata?
Ja és visszatérve a múltkori imélre...ott úgy szerepel, hogy a Művészetek Háza....egy pillanatra meghökkentem aztán rájöttem nem azt olvasom amit gondolok :)))) Legközelebb a Művészetek Palotájával kapcsolatban is kaphatnánk ilyen imélt?:)))))