Lejjebb egy jó pár hsz-szal úgy látszik elég spongyán fogalmaztam:-)
Szerintem sincs semmi köze a stressznek ehhez, csak mi betegek keresünk választ a miért-re és az orvosok nagyon gyorsan rávágják - biztos a stressztől van és a felsorolt agyoncsépelt válaszokat kapjuk.
SZVSZ életem eddigi legstresszesebb időszakában (kb. 8 éve) voltam teljesen tünetmentes - erről ennyit.
Szteroid-e?
Valahogy úgy rémlik, mintha volt előtte egy gyógyszer a Tigason(?) az szteroid volt, ez már nem (a Neotigason). Valami A-vitamin módosulás, egy letisztultabb formula.
Én először a teljes tünetmentességre törekedtem, mert végre 6 év után elmentünk a gyerekekkel nyaralni és nyugodtan szerettem volna az emberek között a strandon bóklászni, fürdeni. Ez sikerült:-).
A gyógyszer mellékhatása a fényérzékenység (amire az orvos hívta fel a figyelmem), bár én nem tapasztaltam. A nyaralás előtt hagytam abba 1 hónappal, hogy az esetleges fényérzékenység elmúljon és nyugodtan napozhassak.
Érdemes-e kipróbálni?
Először kérdezd meg a bőrgyógyászod. Az ismeri az eddigi betegségeidet, tüneteidet és jobban tudja mérlegelni. Előtte mindenképpen kell egy vérvétel, hogy rendben van-e minden.
Én azért kezdtem bele, mert a tüneteim a mindennapi életvitelemet is megnehezítették. Mindkét lábamon gyakorlatilag egybefüggő, megvastagodott, száraz pakkok voltak, amelyek pl. lehajoláskor már kirepedtek, véreztek - baromira fájt. Minden zuhanyzás egy kész tortúra volt, mert ahogy vizes lett elkezdett égni-fájni.
A kézfejeimet is eléggé ellepték, kirepedeztek, véreztek.
Na ezért vágtam bele a gyógyszerbe, mert ennél rosszabb nem lehet címen. Én nem bántam meg.
Miért nem szedem megint?
Mindennek ellenére nem vagyok egy gyógyszerpárti, ha csak nagyon szükségessé válik, akkor egész biztosan újra fogom szedni. Habár ez se biztos hogy így jó, azaz időközönként 3-4 hónapig szedni, évente egyszer. De ezt megfogom kérdezni a bőrgyógyásztól.
Mindenkinek!
Most olvastam, hogy ez egy autoimmun betegség, azaz az immunrendszer heves reakciója a saját szervezete ellen. Autoimmun betegséget pedig pl. az allergia okozhatja. Valamire allergiások lennénk, csak nem tudunk róla, vagy még nem tudják kimutatni?
Az a gyógyszer szteroid? Ha egy időre használt neked, akkor miért nem szeded megint? A diprosalic nagyon elvékonyítja a bőrt. Szerintem a stressznek semmi köze
ehez. Én egyáltalán nem élek stresszben, van egy szuper férjem, egy aranyos 17 éves lányom. Semmi bajom az életemmel és mégis. Rajtam sok kicsi van elszórva mindenhol. Azt vettem észre, hogy egyre ritkábban van tünetmentes időszakom, illetve már nincs is. Régebben honapokra is eltűnt. Szerinted érdemes kipróbálni a gyógyszert? Légyszi válaszolj!
Neotigason-t én szedtem és lentebb olvashatod a tapasztalataimat.
Tényleg hatásos, mert semmi mást nem használtam mellette, még kenőcsöt sem.
Sajnos, a gyógyszer elhagyása után egy pár hónap múlva nekem visszatértek a pakkok.
Én Diprosalic kenőcsöt használok, de ezt is csak kb. 3-4 hetente (hétvégén mikor otthon vagyok) alaposan bekenem magam 24 órára és a megvastagodott-vérző-száraz részek fellazulnak. Utána veszek egy fürdősós kádfürdőt, ott felázik és a kádban ledörzsölöm. Így van megint kb egy hét amikor semmit nem érzek, csak a helyük látszik (vörös foltok). Utána beindul újra a pikkelyesedés.
A bőrgyógyász felírt nagy lelkendezve egy Protopic nevű krémet, hogy most aztán meg fogok gyógyulni. 8 rugó volt, de semmit nem használt. Bár nekem úgy tűnik semmi sem használ, a "májkel" sem, csak a Lorinden A folpackba csomagolva, bár az szteroid, ezért nem szeretem. Érdekelne a Neotigason gyógyszer, amiről írtatok. Tényleg olyan hatásos? Illetve ki javul a doktornő diétájától?
1.szoli,szoli,szoli-nem töménytelen mennyiségben de heti 1-2 alkalom 1 hónapon belül megszépít!Ezt még a legszoliellenesebb emberkék is tűrhető mennyiségnek tartják.
Pikkelysömörre érdemes íratni az orvossal Detergens Sulfuratum nevű gyógysampont, tisztán növényi alapú, nekem gyönyörű lett a fejbőröm tőle, és ha felíratod az orvossal, valami 50 ft-ba kerül. Vény nélkül kb. 500.
Maria Trebennel kapcsolatban szamos eloitelet kering, azonban erdemes kiprobalni a psoriasis elleni teakevereket.
25 vagyok, a psoriasisom meg 21. Ujat mondani nem nagyon tudnak, de ez a gyogynovenyfozet nekem bejott.
Receptet megirom annak, aki keri.
Nem vagyok egy gyógyszerpárti, de a psorim eléggé el volt terjedve és a bőrgyógyász, akihez kezdetektől fogva járok (17 éve) javasolta, hogy próbáljam ki.
Felhívta a figyelmem a sok kellemetlen dolgokra ami a gyógyszerrel kapcsolatban megjelent, de eddig egy páciense se panaszkodott mellékhatásokra. Amúgy meg ez az egyik olyan készítmény, ami EU-előírások miatt kénytelen kirészletezni minden szóbajöhető mellékhatást (már a gyártó beperelésének elkerülése végett is).
A kúra kezdetén egy vérvétel (májfunkció ellenőrzés) és kezdheted a kúrát - napi 1 szem. Én nagyon félve kezdtem neki, mert 14 évvel ezelőtt Celestone-t (szteroid) szedtem és attól gyomorfekélyem és májproblémám lett. A doktornőm megnyugtatott, hogy időközben megjelent, hogy a Neotigason hosszútávú szedésének se lehet egészségkárosító hatása - szerinte akár igen hosszú távon (évekig) is szedhető (persze mindig lehetnek, ha...).
A hatás kb. két hét múlva kezdődik, elkezdenek intenzíven hullani a pikkelyek és 1 hónap után láthatóan kezdett kevesebb ill. kisebbedni a pakkok.
Mellékhatásként nyálkahártya szárazság (ajak, száj), de teljesen elviselhető.
Előfordulhat még fényérzékenység, de én ebből semmit nem vettem észre (napoztam és nem égtem le).
A 4. hónap végére teljesen tünetmentes lettem, gyak. a nagykiterjedésű, vérző pakkok helyén is csak egy alig látható foltok maradtak, amik a nyaralás alatti óvatos napozással teljesen eltüntek (egybebarnult).
Egy doboz 30 szem, havi adag és ha jól emlékszem 3000 Ft körül volt.
A gyógyszerszedés alatt semmilyen más kezelést nem használtam, még kenőcsöt sem, tehát csak a gyógyszer.
Csak a bőrgyógyász szakorvos írhatja fel.
A kezelést magamtól hagytam abba 4 hónap után, vérvétel és semmi eltérés, minden érték normális maradt.
A kúra befejezése után előfordulhat "visszacsapás" azaz belobbanhat újra, de nekem nem történt ilyen.
A kúra után kb. 3 hónap múlva, vettem észre, hogy kezdenek újra megjelenni a pakkok (szokott időben - most ősszel).
Lehet, hogy most kellett volna elkezdenem szedni:-).
Az ötletek nem tőlem valók, hanem az orvosoktól. Isten ments mhely váltás, netán férj.
Én csak a stressz faktorra írtam, mert sok esetben erre fogják rá a dokik.
Ezzel szemben nekem volt már 1 éves tünetmentes időszakom és nem hiszem, hogy kevesebbet idegeskedtem volna, mint máskor.
Nálam inkább évszak függő, ősszel és január-február környékén tetőzik.
Most idén március-június között (4 hónapig) Neotigason-t szedtem és teljesen(!) tünetmentessé tett. Nyugodt szívvel mentem nyaralni, strandolni nem látszott rajtam semmi. Most kb 1 hónapja kezd megint belobbanni.
"Nem tudok, nem akarok, és nem is fogok ezzel együttélni!"
Első reakcióm nekem is ez volt 21 éves koromban, mikor megtudtam, hogy ez a betegségem.
Nem akarlak elkeseríteni, de mindenki így kezdi. Vannak gyógyulások - akár véglegesnek vagy inkább tünetmentesnek nevezhetők. pl. ma az egyik kolleganőm kérdezte tőlem, hogy mik azok a fejemen. Mondtam, hogy psori. Neki is volt vagy 10 éve, kente egy hétig, azóta semmi baja. Hát lehet, van ilyen is.
Vannak különböző krémek - bőrgyógyászati v. mint pl. a lentebb nevezett - azokkal tudod kordában tartani, akár teljesen tünetmentesen.
Amúgy meg igenis lehet ezzel a betegséggel együtt élni teljes életet, kisebb megkötésekkel.
Sziasztok!
1 hete vettem észre a jeleket, egyből voltam is vele orvosnál, mire megkérdezte volt e a családban valakinek pikkelysömöre. Majd rosszul lettem a kérdéstől. Amúgy is annyi más bajom is van, nem értem miert kell még ez is nekem. Az egyik könyökömon jelentkezett, majd tegnap vettem észre a másikon is. 29 éves vagyok, eddg sosem volt. Bejelentkeztem az MPA alapitvanyhoz vizsgálatra, van valakinek tapasztalata velük?
Milyen csodaszerről írtok, mi a neve, hol lehet kapni?
Nem tudok, nem akarok, és nem is fogok ezzel együttélni!
Írjatok, akár emailen is hogy mi a neve a gyogyszernek!
Szia RTH41!
"Szégyelni"? áááá..... az elmúlt 16 (na jó egy évig pánikoltam miatta) év során megtanultam együtt élni a drága foltjaimmal. (akár egy hűséges férjjel).
A tünet kiváltó oka természetesen anno nem csak a stressz volt. Amikor megszültem a lányom, akkor durrant be a bölcsességfogam és gyulladt be a mandulám. Ráadásul császárral szültem, ami után belázasodtam. Tehát volt rendesen provokáló faktor. De ez mind elmúlt, maradt a stressz (bizonyos okok miatt, de nem állandó jelleggel) és az akkor fellépő szóródások. Persze ezeket hamar tünetmentesítem, de a makacsak vagyis az izületen lévő plakkok nagyon ragaszkodnak hozzám. Na ezek miatt szeretnám kipróbálni a "csodaszert".
A diprosalic-ot nem használom az arcomon.
Hogyis mondtad.... munkahely váltás hmm... örülök, hogy 13 éve fix munkahelyem van, ki ad majd végkielégítést, ha ott hagyom?
Férj váltás......., talán jó lenne, de nem tudom hová tenni. Vagyis csak még mérgesebb lenne a helyzet.
Röviden ennyi. De tényleg jó, hogy bártan leírhatom, ami a szívemen.....
Májkel bácsiban bízva
Üdv:
Marcsi
Sziasztok!
2 hete kezdtem meg michael bácsi kúráját. A kezdőcsomagot rendeltem meg.
Egyenlőre nem látok változást, nekem nem olyan kiterjedt mint lentebb írtam.
Reggel-este kenem, a lemosót és a kondicionálót mellőzőm.
Bár néha kondicionálok.
Az asszony is elkezdte, rajta kiterjedtebb a psr (pikkleysömör).
Tegnap megrendeltem a nagyobb kiszerelésű krémet (250 gramm)
Ez 12.000 HUF.
Képzeljétek, ez a kenőcs Székesfehérváron gyógyszertárban 18.500 HUF.
Ez csekély 6500 HUF árkülönbözet. Nem semmi rablás! Felháborító!
Aki vidéki, és teheti inkább rendelje meg a RICA-tól közvetlenben!
A fejleményekről beszámolok.
üdv
napalm
Sose "szégyeld" ezt a betegséget:-))). Nem nagyon tehetsz róla.
Azt hogy meg idegi eredetű, hát én személyesen kétségbe vonom. Csak olyan jó ráfogni, ha már konkrét testi gócot (okot) nem találnak rá az orvosok. (Biztos, sokat idegeskedik. Próbáljon nyugodtabb életmódot folytatni. Kerülje a stressz helyzeteket. Próbálkozzon munkahelyváltással. A párkapcsolata rendben van? - Áááá, hogy én mennyit hallottam ezeket orvosoktól).
A Diprosalicról: ha az arcodon is használod az oldatot, egy idő után elvékonyítja a bőrt rajta és olyan hajszáleres lesz (vagyis nálam hosszú évek óta tartó kezelés után észrevettem, ill. a kezelőorvosom is felhívta rá a figyelmem).
Más:
Aki a lentebb tárgyalt doktornő által leírt speciális (névreszóló) diétát csinálja tapasztalt-e már javulást-gyógyulást?
Köszönöm a segítséget!
Felhívom őket.
Nekem sajnos 21 éves koromban jelentek meg a tünetek. Pontosan a lánykám születése után, anno 1987-ben. Tehát rutinos tünetmentesítő vagyok. Lehet szülnöm kellene még egy gyermeket, hogy véglegesen eltűnjön? Inkább cserélnék parkettát :)
Viszon annak örülök, hogy hasonló betegek között végre nem visszafogottan beszélhetek. Én érzem, hogy (többek között) idegi eredetű gócom lehet, amit nagyon nehéz megszüntetni. (nem érzem magam dilisnek) Ez nagyon személyes dolog és nem igazán szeretném a közplénum előtt kitárgyalni.
Én diprosalic kenőcsőt és oldatot használok, de félek nehogy immunis legyek rá, ezért csak nyárra teszem magam dunsztba.
Megpróbálom ezt a "csodaszert", ha már ennyit írtok róla.
Köszi mégegyszer
Marcsi