Keresés

Részletes keresés

Old England Creative Commons License 2004.10.31 0 0 136

Sziasztok.

Én idén megcsináltam a Tomesa-kúrát, de sajnos nem hozott látványos javulást. Igaz, hogy állítólag sokkal hatásosabb, ha rövid időn belül koncentráltan járod végig (pl. heti 5 alkalom), nekem meg a munka mellett nagyon nehéz volt a nyitvatartáshoz igazodni.

Amúgy 10 évvel ezelőtt, húsz éves koromban jött ki a psoriazis. Elég sok mindent megpróbáltam és eléggé el vagyok keseredve. A Holt-tenger nagyon jó lenne.

henci2 Creative Commons License 2004.10.31 0 0 135
Megpróbáltam a www.tomesa.hu-t, de nem talált semmit.
Előzmény: noni2004 (132)
henci2 Creative Commons License 2004.10.31 0 0 134

Hello Noni2004!

Mi a különbség a PUVA, meg a Tomesa között? Te voltál már ilyen terápián? Egyébként szupi az ötlet a Holt tengerrel. Szép kis csapat lennénk. Akkor legalább nem unatkoznánk. Csak az a baj, hogy baromi drága.

Előzmény: noni2004 (132)
RTH41 Creative Commons License 2004.10.31 0 0 133

Szia!

Igazad lehet, valószinű kevertem a PUVA-val.

 

off

A hsz-t hol írod meg? A felugró ablakba beírod és ott tördeled, vagy egy másik progiban megírod (pl. Word) és becopyzod?

Előzmény: noni2004 (132)
noni2004 Creative Commons License 2004.10.31 0 0 132
Kedves RTH41! Egyik eljárás sem veszélytelen, és tényleg csak annak javasolható, akinek nagyon sok van. Én úgy tudom, hogy ez a kevésbé veszélyes eljárások közé tartozik, nem tévesztendő össze a PUVA terápiával ! Nagyon érdekelne, hogy aki elkezdte az étkezése átalakítását a doktornő tanácsai alapján milyen tapasztalatokat szerzett! üDV.: Noni Nem tudom miért nem a beírt formában továbbítja a gép a levelem. Külön sorba írom a megszólítást, a szöveg tördelt, az elküldött forma mégsem így jelenik meg. Tudnátok segíteni?
Előzmény: RTH41 (131)
RTH41 Creative Commons License 2004.10.30 0 0 131

Szia noni2004!

Sajnos ez a kombinált fényterápia sem veszélytelen.

A bőrgyógyászommal már beszélgettünk erről a lehetőségról is. A terápia nagymértékben fokozhatja-elősegítheti a jóindulatú bőrdaganat kialakulásának kockázatát. Aki hajlamos lehet rá, annak beindíthatja. Mellesleg megnyugatott, hogy kemoterápiával gyógyítható, ha mégis kialakulnak:-(((. Tehát mérlegelni kell a kockázatot. Ha psori már annyira elterjedt és zavarja a mindennapokat, akkor igenis érdemes belevágni akinek lehetősége és ideje (utazás-kezelés, hetente többször) van rá.

A Holt-tenger csak más emiatt... oda egyszer elmennék:-).

 

off

henci2: írok.

Előzmény: noni2004 (130)
noni2004 Creative Commons License 2004.10.29 0 0 130
Kedves Henczi2 és Mindenki! www.tomesa.hu oldalon találsz egy módszert, ami biztos siker. Van akinek 3 évig nincs tünete, van akinek csak 6 hónapig, de évente ismételhető. Évi 50 kezelést a TB. finanszíroz, tehát az utazás kivételével nincs költség!! MO.-on úgy tudom 5 helyen működik ilyen kilinika. Annak érdemes kipróbálni, akinek sok és/vagy nagy kiterjedésű sömöre van. Veszélytelen eljárás, a Holt-tengeri körülményeket "utánozza" ill. helyettesíti. DE ! ha már itt vagyunk páran érdemes lenne szervezni tavasszal egy Holt -tengeri kúrát. Mi a véleményetek? Üdv: Noni
Előzmény: henci2 (129)
henci2 Creative Commons License 2004.10.29 0 0 129

Kedves RTH41!

Nem tudom, miért téged zaklatlak folyton. Ma nagyon elkeseredtem, reggelre iszonyúan belobbant az egész, úgy viszketett, hogy majdnem megőrültem. Csak álltam a fürdőszobában és bőgtem. Ha fel vagyok öltözve, senki nem gondolná, hogy milyen a bőröm a lábamon, meg a hátamon. Igazából ezt a lelki terhet nehéz elviselni. Hiába mondja a férjem, hogy őt ez nem érdekli, én vagyok a legjobb csaj. Én nem tudom elfogadni magam. Tudom, hogy el kéne, mert úgy sem tudok mit csinálni. Olvastam még a régebbi írásodból, hogy milyen sokat vesztettél emiatt. Én nem vesztettem semmit, mégis olyan szar ez az egész. Hogy tudsz ilyen kiegyensúlyozott maradni?

Előzmény: RTH41 (123)
Navyblue Creative Commons License 2004.10.28 0 0 128
En megjartam Ein Bokek-et, harom het volt. Reggel ki a napra, este be. Kozben az orvos altal meghatarozott szamu alkalommal 10-15 percre be a tengerbe [bar a telitett sooldat talalobb megnevezes], utana zuhany, kulonben a so szetmarja a borod. Van egyebkent egy un. Solarium, amely ket elkulonitett teruletet jelent, kulon a ferfiak es nok, ott le lehet vetkozni teljesen, es eros ventillatorokkal hutheted magad napozas kozben. Mivel 400 meterrel van a tenger szintje alatt, nem kell aggodni az UV-sugarzas miatt. A furdoruha amugy ennyi ido alatt pont tonkremegy, hiaba mosod ki estenkent, egyszeruen szetmallik a sotol.
Van, akit vegleg tunetmentesse tesz a kura, de a legtobb esetben is evekig nem jon elo. Egeszen maskeppen allnak hozza a betegseghez, a Magyarorszagon alkalmazott gyogymodok tobbsegetol a helybeli orvosok sikitofraszt kapnak, es itthon nem is hallottak meg az altaluk hasznalt alfaji megkulonboztetesrol. Adnak kremeket, sampont, olajat a napozashoz.
Iden mar lekesett rola, mert osszel szeptemberben vagy oktoberben javasolt menni. Tavasszal is van par honap, amikor latogathato, telen tel van :], nyaron pedig elviselhetetlen meleg.
Vannak utazasi irodak mar itthon is, akik szerveznek oda gyogyutakat, en maganszervezesben mentem, raadasul a szarmazasom miatt Franciaorszagon keresztul inteztem. Erdemes utitarsakat keresni, mert egyedul rem unalmas, bar ha nem jelentenek problemat az idegen nyelvek, konnyen lehet kulfoldi sorstarsakkal baratsagokat kotni.
A magyar TB-nek ezuton is szemrehanyasul: a francia tarsadalombiztositas FEDEZI az utat.
Előzmény: Beoca (127)
Beoca Creative Commons License 2004.10.26 0 0 127

 Hello Mindenkinek !

Most találtam meg ezt a topicot, nagyon megörültam neki.

Van egy rokonom (párom unokabátyja), aki szintén pikkelysömörös. Évek óta kezelik, nyáron hetekig volt kórházban, (izületei is nagyon fájnak már) csak minimális változás mindig, majd visszaesés. Ja! Gyakorlatilag nyakig borítják a testét ezek a "sebek".

Amit el lehett érni itthon (Mo-on), mindent kipróbált.

Arra lennék kíváncsi, nincs-e köztetek olyan, aki már járt a Holt-tengernél ?

Most már lesz ami lesz alapon elmenne oda is, csak egy hosszabb időre tünetmentessé váljon.

Kíváncsi lennék az illető tapasztalataira. Ill nem tudtok-e olyanról, aki a közeljövőben utazna oda. Egyadül kissé borsosabb az ár, nem is szivesen utazna igy.

Vas megyeiek vagyunk, nem lenne probléma, ha az illetővel csak telefonon tudna beszélni.

Előre is kösz a segítséget: Beoca

Navyblue Creative Commons License 2004.10.26 0 0 126
Igazan nincs mit, remelem, bevalik. Majd ird meg a tapasztalatokat!
Előzmény: Benetton78 (125)
Benetton78 Creative Commons License 2004.10.26 0 0 125

Megjött a recept,nagyon szépen köszönöm!

 

 

Előzmény: Navyblue (114)
henci2 Creative Commons License 2004.10.23 0 0 124

Köszi, hogy válaszoltál.

Olyan jó, hogy meg lehet dumálni a tapasztalatokat. Majdnem azt írtam, hogy jó, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával, de azért ez szemétség lett volna.

Én kipróbálnám azt a diétát. Írok Czezének.

Előzmény: RTH41 (123)
RTH41 Creative Commons License 2004.10.23 0 0 123

Szia henci2!

Lejjebb egy jó pár hsz-szal úgy látszik elég spongyán fogalmaztam:-)

Szerintem sincs semmi köze a stressznek ehhez, csak mi betegek keresünk választ a miért-re és az orvosok nagyon gyorsan rávágják - biztos a stressztől van és a felsorolt agyoncsépelt válaszokat kapjuk.

SZVSZ életem eddigi legstresszesebb időszakában (kb. 8 éve) voltam teljesen tünetmentes - erről ennyit.

Szteroid-e?

Valahogy úgy rémlik, mintha volt előtte egy gyógyszer a Tigason(?) az szteroid volt, ez már nem (a Neotigason). Valami A-vitamin módosulás, egy letisztultabb formula.

Én először a teljes tünetmentességre törekedtem, mert végre 6 év után elmentünk a gyerekekkel nyaralni és nyugodtan szerettem volna az emberek között a strandon bóklászni, fürdeni. Ez sikerült:-).

A gyógyszer mellékhatása a fényérzékenység (amire az orvos hívta fel a figyelmem), bár én nem tapasztaltam. A nyaralás előtt hagytam abba 1 hónappal, hogy az esetleges fényérzékenység elmúljon és nyugodtan napozhassak.

Érdemes-e kipróbálni?

Először kérdezd meg a bőrgyógyászod. Az ismeri az eddigi betegségeidet, tüneteidet és jobban tudja mérlegelni. Előtte mindenképpen kell egy vérvétel, hogy rendben van-e minden.

Én azért kezdtem bele, mert a tüneteim a mindennapi életvitelemet is megnehezítették. Mindkét lábamon gyakorlatilag egybefüggő, megvastagodott, száraz pakkok voltak, amelyek pl. lehajoláskor már kirepedtek, véreztek - baromira fájt. Minden zuhanyzás egy kész tortúra volt, mert ahogy vizes lett elkezdett égni-fájni.

A kézfejeimet is eléggé ellepték, kirepedeztek, véreztek.

Na ezért vágtam bele a gyógyszerbe, mert ennél rosszabb nem lehet címen. Én nem bántam meg.

Miért nem szedem megint?

Mindennek ellenére nem vagyok egy gyógyszerpárti, ha csak nagyon szükségessé válik, akkor egész biztosan újra fogom szedni. Habár ez se biztos hogy így jó, azaz időközönként 3-4 hónapig szedni, évente egyszer. De ezt megfogom kérdezni a bőrgyógyásztól.

 

Mindenkinek!

Most olvastam, hogy ez egy autoimmun betegség, azaz az immunrendszer heves reakciója a saját szervezete ellen. Autoimmun betegséget pedig pl. az allergia okozhatja. Valamire allergiások lennénk, csak nem tudunk róla, vagy még nem tudják kimutatni?

Előzmény: henci2 (122)
henci2 Creative Commons License 2004.10.22 0 0 122

Hello RTH41!

Az a gyógyszer szteroid? Ha egy időre használt neked, akkor miért nem szeded megint? A diprosalic nagyon elvékonyítja a bőrt. Szerintem a stressznek semmi köze

ehez. Én egyáltalán nem élek stresszben, van egy szuper férjem, egy aranyos 17 éves lányom. Semmi bajom az életemmel és mégis. Rajtam sok kicsi van elszórva mindenhol. Azt vettem észre, hogy egyre ritkábban van tünetmentes időszakom, illetve már nincs is. Régebben honapokra is eltűnt. Szerinted érdemes kipróbálni a gyógyszert? Légyszi válaszolj!

RTH41 Creative Commons License 2004.10.22 0 0 121

Szia!

Neotigason-t én szedtem és lentebb olvashatod a tapasztalataimat.

Tényleg hatásos, mert semmi mást nem használtam mellette, még kenőcsöt sem.

Sajnos, a gyógyszer elhagyása után egy pár hónap múlva nekem visszatértek a pakkok.

Én Diprosalic kenőcsöt használok, de ezt is csak kb. 3-4 hetente (hétvégén mikor otthon vagyok) alaposan bekenem magam 24 órára és a megvastagodott-vérző-száraz részek fellazulnak. Utána veszek egy fürdősós kádfürdőt, ott felázik és a kádban ledörzsölöm. Így van megint kb egy hét amikor semmit nem érzek, csak a helyük látszik (vörös foltok). Utána beindul újra a pikkelyesedés.

Előzmény: henci2 (120)
henci2 Creative Commons License 2004.10.20 0 0 120

Sziasztok!

A bőrgyógyász felírt nagy lelkendezve egy Protopic nevű krémet, hogy most aztán meg fogok gyógyulni. 8 rugó volt, de semmit nem használt. Bár nekem úgy tűnik semmi sem használ, a "májkel" sem, csak a Lorinden A folpackba csomagolva, bár az szteroid, ezért nem szeretem. Érdekelne a Neotigason gyógyszer, amiről írtatok. Tényleg olyan hatásos? Illetve ki javul a doktornő diétájától?

Marcsi66 Creative Commons License 2004.10.20 0 0 119
Örömmel látom, hogy működik a freemail mindenkinél :))) Itt a jókedv! :), de szolira és szaunára nincs idő, sajna. Marcsi
Marcsi66 Creative Commons License 2004.10.20 0 0 118
Csatlakozom az előttem szólókhoz, megkaptam és köszönöm. Marcsi
Előzmény: Navyblue (114)
Benetton78 Creative Commons License 2004.10.20 0 0 117

Szia!

Nekem is jól jönne a recept!

Megadnám a címem:ottey@freemail.hu

 

Nekem is van pár tanácsom.

1.szoli,szoli,szoli-nem töménytelen mennyiségben de heti 1-2 alkalom 1 hónapon belül megszépít!Ezt még a legszoliellenesebb emberkék is tűrhető mennyiségnek tartják.

 

2.szauna

3.jó kedv..

Előzmény: Navyblue (109)
Gozo Creative Commons License 2004.10.19 0 0 116

Én is megkaptam.

Köszi!

Gozo

Előzmény: Navyblue (114)
napalm. Creative Commons License 2004.10.19 0 0 115

én már meg is kaptam, köszönöm.

 

napalm

Előzmény: Navyblue (114)
Navyblue Creative Commons License 2004.10.19 0 0 114
Elment a tearecept azoknak, akik kertek.
napalm. Creative Commons License 2004.10.19 0 0 113

köszi a tippet, kipróbálom.

 

navyblue :

megkérhetlek hogy küldd át az én emilemre is a receptet?

napalm.kukacfreemail.hu.

Előre is köszi.

 

üdv all

napalm

Előzmény: Azurine (112)
Azurine Creative Commons License 2004.10.19 0 0 112

Sziasztok.

Pikkelysömörre érdemes íratni az orvossal Detergens Sulfuratum nevű gyógysampont, tisztán növényi alapú, nekem gyönyörű lett a fejbőröm tőle, és ha felíratod az orvossal, valami 50 ft-ba kerül. Vény nélkül kb. 500.

Javaslom az ezzel küzdőknek:)

Marcsi66 Creative Commons License 2004.10.19 0 0 111
Szia! Szeretnék énis igényt tartani rá! Köszi. tbmarcsi@freemail.hu
Előzmény: Navyblue (109)
Gozo Creative Commons License 2004.10.14 0 0 110
Nekem jöhet:gozo1kukacfreemail.hu
Előzmény: Navyblue (109)
Navyblue Creative Commons License 2004.10.14 0 0 109
Maria Trebennel kapcsolatban szamos eloitelet kering, azonban erdemes kiprobalni a psoriasis elleni teakevereket.
25 vagyok, a psoriasisom meg 21. Ujat mondani nem nagyon tudnak, de ez a gyogynovenyfozet nekem bejott.
Receptet megirom annak, aki keri.
napalm. Creative Commons License 2004.10.13 0 0 108

Köszi ezt a tényleg kimerítő választ.

Igazándiból nem is nekem, hanem az asszonynak lenne jó valamilyen jobb hatású kúra.

Rajtam hálaistennek csak pár pici (20 ft-os) folt van, egyedüli ami zavar a hajas fejbőröm.

Olyan mintha korpás lennék, és ez az ápolatlanság benyomását kelti. ;(

Valamilyen szinten ez a dolog felemásan megoldodott.

Két nap Diprosalic kenőcs, ezalatt leválik a pikkely a fejbőrről, utána Diprosalic oldattal való ecsetelés.

Ez valamilyen szinten jó. Csak nem tart tovább egy hétnél (főleg ha elmarad az oldattal való kezelés amit esténként szoktam meglépni).

Szóval az asszony meg ódzkodik a gyógyszertől...

Majd meg látjuk mi lesz.

Köszi mégegyszer.

 

üdv

napalm

Előzmény: RTH41 (107)
RTH41 Creative Commons License 2004.10.12 0 0 107

Szia!

Nem vagyok egy gyógyszerpárti, de a psorim eléggé el volt terjedve és a bőrgyógyász, akihez kezdetektől fogva járok (17 éve) javasolta, hogy próbáljam ki.

Felhívta a figyelmem a sok kellemetlen dolgokra ami a gyógyszerrel kapcsolatban megjelent, de eddig egy páciense se panaszkodott mellékhatásokra. Amúgy meg ez az egyik olyan készítmény, ami EU-előírások miatt kénytelen kirészletezni minden szóbajöhető mellékhatást (már a gyártó beperelésének elkerülése végett is).

A kúra kezdetén egy vérvétel (májfunkció ellenőrzés) és kezdheted a kúrát - napi 1 szem. Én nagyon félve kezdtem neki, mert 14 évvel ezelőtt Celestone-t (szteroid) szedtem és attól gyomorfekélyem és májproblémám lett. A doktornőm megnyugtatott, hogy időközben megjelent, hogy a Neotigason hosszútávú szedésének se lehet egészségkárosító hatása - szerinte akár igen hosszú távon (évekig) is szedhető (persze mindig lehetnek, ha...).

A hatás kb. két hét múlva kezdődik, elkezdenek intenzíven hullani a pikkelyek és 1 hónap után láthatóan kezdett kevesebb ill. kisebbedni a pakkok.

Mellékhatásként nyálkahártya szárazság (ajak, száj), de teljesen elviselhető.

Előfordulhat még fényérzékenység, de én ebből semmit nem vettem észre (napoztam és nem égtem le).

A 4. hónap végére teljesen tünetmentes lettem, gyak. a nagykiterjedésű, vérző pakkok helyén is csak egy alig látható foltok maradtak, amik a nyaralás alatti óvatos napozással teljesen eltüntek (egybebarnult).

Egy doboz 30 szem, havi adag és ha jól emlékszem 3000 Ft körül volt.

A gyógyszerszedés alatt semmilyen más kezelést nem használtam, még kenőcsöt sem, tehát csak a gyógyszer.

Csak a bőrgyógyász szakorvos írhatja fel.

A kezelést magamtól hagytam abba 4 hónap után, vérvétel és semmi eltérés, minden érték normális maradt.

A kúra befejezése után előfordulhat "visszacsapás" azaz belobbanhat újra, de nekem nem történt ilyen.

A kúra után kb. 3 hónap múlva, vettem észre, hogy kezdenek újra megjelenni a pakkok (szokott időben - most ősszel).

Lehet, hogy most kellett volna elkezdenem szedni:-).

Remélem sikerült segítenem.

Előzmény: napalm. (105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!