Rettenetesen néz ki, és valószínűleg nem véletlenül van futtatva forrasztóónnal. Én a helyedben nagyon alaposan kitisztítanám, és ha amúgy funkcionál, hát még véletlenül sem nyúlnék hozzá. Ahogy Murphy mondotta volt: sikeres kísérletet nem ismétlünk meg. :-)))
Véleményetek szerint ez a horgonyhíd el van törve azért forrasztották meg, vagy csak a furat miatt? Merjem leolvasztani? Funkcionálisan rendben egyébként.
APT! Ha a negyedes kerék fogszáma: 10, a váltókerék tengelyén a fogak száma: 8, koszorúján:30. Jól számítom, hogy az órakerék fogszámának 32-nek kell lenni? 10/30*8*12=32 ?
Pedig ezt a kerek fedőkő-rátétet elég elterjedten használták. Nem nevezném kakukktojásnak, ahogy a gyári centrál-másodperces átalakítást sem. Ez ilyen. :-))
Valaki igazán szólhatott volna, hogy van ily topik is. Legalábbis nekem most fenemód jól esett.
Én mostan még mindig faliórát legózok össze, valami Schmeckenbecher-t, ez még nincs is beindítva, de a nagyiék már megtaláltak egy kakukkossal (azonos márka), hogy leejtették.
Szóval egyelőre altatjuk a zsebóra-karóra ketegóriát.
Ezek az ún. Philips-görbék. Általánosan alkalmazhatók, van egy egyszerű képlet (fejből meg nem mondom, a nagy, régi Vályi könyvben például megvan), aminek alapján eldönthető, hogy egy adott méretű-menetszámú hajszálrugónál melyik a megfelelő. És elvileg elég az 1:1 arányú ábrára szépen rátenni a rugót, és a véggörbét úgy hajlítani, hogy tökéletesen fedésben legyen.
Amúgy a táblázat jó sok görbéből áll, több száz is talán, de mindenképpen százas nagyságrend.
A véggörbe hajlításról van valamiféle irodalom vagy irányrajz? Találtam ugyanis egyet, ez a felírásnak megfelelően csak a Glashüttére vonatkozik vagy általános érvényű?