És a Total Commanderrel milyen file-t nyitsz meg egy kattintással?
A Chrome-ot sem értem. Több oldal lehet megnyitva egyszerre, köztük tabra kattintással válthatsz, vagy könyvjelzőből egy kattintással behívhatsz új tabra bármit. Azt úgy használod, hogy egy-egy weboldal linkjét - mint shortcutot - letűzöd a tálcára? Olyankor nem új ablakban nyitja meg új tab helyett?
Már rájöttem, hogy én vagyok a hibás , mert nem érthetően írtam le ezért "beszélünk" el egymás mellett!!
Szó sincs tálca szemetelésről!!!
Összesen 5 (azaz öt) ikon van a tálcámon (word, excel, access, T.Commander és a Chrome)
Ebből a Commander és a Chrome úgy működik ahogyan azt korábban is tette.
Csak az office elemeinél nem lehet megoldani.
Jelenleg pontosan úgy működik ahogyan leírtad és így is használom!!
Nincs ezzel semmi gond, csak kiderült, hogy a win10-nek vannak hiányosságai!
Nem is foglalkoznék ezzel ennyire, mert nem is ér ennyit, csak amikor frissítettem a win7-ről akkor úgy tudtam beállítani ahogyan már leírtam(nem ismétlem)! Akkor valóban egy kattintással nyílt meg a fájl.
Ez meg nem egy kattintás:
"Mostantól úgy tudod "egy kattintással" megnyitni, hogy a program tálcára rögzített ikonjára kattintasz, - jobb gombbal. Ekkor felugrik egy lista, tetején az általad imént rögzített dokumentum nevével (meg amiket korábban rögzítettél), lejjebb a legutóbb megnyitott dokumentumok neveivel."
Minden estre, ha ismét eljutok oda, akkor megkereslek és megpróbálom leírni a megoldást.
Van egyszerűbb módja is, hogy végleg "odatűzd" a legutóbb használt dokumentumot: a jobbgobos listában minden elem jobb szélén ott egy kis rajzszeg. Ha azt megnyomod, felurik az elem a kitűzöttek közé. Ha me gegy kitűzött rajzszegét nyomod meg, leugrik a listáról.
Rögzíted a tálcára azokat a programokat (Word/Excel/Access/bármi), amiket gyakran használsz.
Rárántod egyszer a gyakran használt dokumentumot a megfelelő program imént tálcára rögzített ikonjára. Ezáltal a dokumentumot is rögzítetted a program ikonjához.
Mostantól úgy tudod "egy kattintással" megnyitni, hogy a program tálcára rögzített ikonjára kattintasz, - jobb gombbal. Ekkor felugrik egy lista, tetején az általad imént rögzített dokumentum nevével (meg amiket korábban rögzítettél), lejjebb a legutóbb megnyitott dokumentumok neveivel.
Nem erőltetem csak nem gondoltam, hogy minél előbbre haladunk a fejlődésben annál kevesebbet tud egy program mint az elődei.
Azért lenne jó ha a tálcán lenne, mert amikor több ablak is nyitva van akkor sokkal egyszerűbb a tálcáról indítani egy másikat!
Nem?
"Ha a dokumentumot ráhúzod a tálcaikonra, akkor odatűzi azt az alkalmazáshoz,..."
Igen értem én, de a probléma az, hogy az alkalmazáshoz tűzi oda és nem a tálcához és így átalakul alkalmazás indítónak.
Hosszú évek óta úgy szoktam meg, hogy a tálcán ott voltak a legfontosabb dokumentum, excel vagy esetleg az access ikonok és egy kattintással már meg is nyílt a kívánt fájl.
Így aztán elég kellemetlen a XXI. század legújabb op. rendszerében visszalépni és az 1 kattintást felcserélni keresésre.
Azt nem értem, hogy miért erőltetsz egy olyan dolgot, amit nem lehet? Mért pont úgy akarod indítani, hogy rárántod a dokumentumot a tálcaikonra?
Ha kinn az asztalon a file ikonja, akkor dupla kattintással indíthatod az alkalmazást, ami egyből betölti a filet is.
Ha a dokumentumot ráhúzod a tálcaikonra, akkor odatűzi azt az alkalmazáshoz, azután már jobb egérgombbal ott találod az alkalmazás listájának a tetején, és egyből indíthatod.
Egyszerűen csak annyit szeretnék mint ahogy az korábban is volt, hogy a tálcáról egy kattintással tudjak megnyitni egy Access adatbázist vagy egy Excel táblázatot!
Ennyi!
Mint írtam is korábban az XP-ben , a win7-ben és az elsőre telepített win10-ben is ezt megoldottam. A lementett naponta használt excel fájlt ráhúztam a taskbarra és kész már használhattam is.
Próbáld ki (a frissítő telepítést megelőzően): Eszközkezelő - Lemezmeghajtók - (egér jobb gomb katt a lemezegység(ek)re) - Illesztőprogram frissítése... menüpont
Aug 2-n este kijött a 14393-as verziószámú frissítés.Ez egy olyan nagyon frissítőcsomag, ami nem hagyományos windows frissítés, hanem egy olyan telepítés, ami újratelepíti a windowst, a korábbi beállítások megtartásával. kb ugyanaz, mint amikor a w7-et frissítetted 10-re.
Sziasztok.Hozzáértő segítséget kérnék,egy éve használom pc-n a Win 10 -et most két napja felajánlotta a frissítést de nem megy mert ezt kapom ha elindítom.Mit tegyek?
Merthogy a microsoft office wordal készült fájlokat ki lehet tenni úgy, hogy azonnal a dokumentumot nyissa meg és ne egy új fájl készítésének az üres oldalát.
Viszont ugyan ezt az Excel-el vagy az Accessel már nem lehet.
A TotalCommandert simán engedi, ugyan úgy mint az Xnwiew indító ikonjait is.
Próbáltam azt is, hogy parancsikont készítettem az asztalra egy excel fájlból. Ott szépen megnyílik közvetlenül, de ha ugyanezt az ikont lehúzom a tálcára akkor átalakítja alkalmazás ikonná.
Az érdekessége az a dolognak, hogy amikor először felkerült a win10 és beállítgattam ahogyan korábban volt az XP, majd a win7-en , akkor simán működött.
Egyik reggel amikor bekapcsoltam elkezdett frissíteni és utánna vettem észre, hogy bizonyos dolgok nem működnek jól.
Ez érdekes. Melyik gombbal húzod? Ha a ballal, akkor próbáld meg a jobb gombbal, hátha akkor ad egy menüt, amiben találsz valamit, ami jó lesz erre a célra!