Keresés

Részletes keresés

srf Creative Commons License 2016.08.07 0 0 534

Hmm.

És a Total Commanderrel milyen file-t nyitsz meg egy kattintással?

A Chrome-ot sem értem. Több oldal lehet megnyitva egyszerre, köztük tabra kattintással válthatsz, vagy könyvjelzőből egy kattintással behívhatsz új tabra bármit. Azt úgy használod, hogy egy-egy weboldal linkjét - mint shortcutot - letűzöd a tálcára? Olyankor nem új ablakban nyitja meg új tab helyett?

Előzmény: oldember (533)
oldember Creative Commons License 2016.08.07 0 0 533

Már rájöttem, hogy én vagyok a hibás , mert nem érthetően írtam le ezért "beszélünk" el egymás mellett!!

Szó sincs tálca szemetelésről!!!

Összesen 5 (azaz öt) ikon van a tálcámon (word, excel, access, T.Commander és a Chrome)

Ebből a Commander és a Chrome úgy működik ahogyan azt korábban is tette. 

Csak az office elemeinél nem lehet megoldani. 

Jelenleg pontosan úgy működik ahogyan leírtad és így is használom!!

Nincs ezzel semmi gond, csak kiderült, hogy a win10-nek vannak hiányosságai!

Nem is foglalkoznék ezzel ennyire, mert nem is ér ennyit, csak amikor frissítettem a win7-ről akkor úgy tudtam beállítani ahogyan már leírtam(nem ismétlem)! Akkor valóban egy kattintással nyílt meg a fájl.

Ez meg nem egy kattintás:

"Mostantól úgy tudod "egy kattintással" megnyitni, hogy a program tálcára rögzített ikonjára kattintasz, - jobb gombbal. Ekkor felugrik egy lista, tetején az általad imént rögzített dokumentum nevével (meg amiket korábban rögzítettél), lejjebb a legutóbb megnyitott dokumentumok neveivel."

Minden estre, ha ismét eljutok oda, akkor megkereslek és megpróbálom leírni a megoldást.

Addig is köszi a türelmet!!! 

Előzmény: srf (529)
oldember Creative Commons License 2016.08.07 0 0 532

Azt, hogy én vagyok "az egyetlen ember, akinek ilyen kellene,..."  , azt csak Te hiszed, de hát ez csupán tájékozatlanságból ered.  :-D

Előzmény: aas (526)
srf Creative Commons License 2016.08.06 0 0 531

Van egyszerűbb módja is, hogy végleg "odatűzd" a legutóbb használt dokumentumot: a jobbgobos listában minden elem jobb szélén ott egy kis rajzszeg. Ha azt megnyomod, felurik az elem a kitűzöttek közé. Ha me gegy kitűzött rajzszegét nyomod meg, leugrik a listáról.

Szóval nem rossz ez! :)

Előzmény: alibabusic (530)
alibabusic Creative Commons License 2016.08.06 0 0 530

Jóhogy erre jártál,ezt a kitűzés dolgot én sem tudtam! :)

Azt tudtam,hogy a jobb gombbal feljönnek a legutóbb használt fájlok,de ha a Ccleaner-t lefuttattam, az mindig kiürítette ezt a listát.

Köszi, így most már örökös....:)

Előzmény: srf (528)
srf Creative Commons License 2016.08.05 0 0 529

Ja és remélem látod, hogy ez egy sokkal rugalmasabb és kezesebb megoldás, mint minden egyes dokumentumot egymás mellé téve teleszemetelni a tálcát!

Ami úgy pillanatok alatt megtelik, és nem látod, mi hol van...

Előzmény: oldember (525)
srf Creative Commons License 2016.08.05 0 0 528

Na akkor mégegyszer, lassan.

1. Rögzíted a tálcára azokat a programokat (Word/Excel/Access/bármi), amiket gyakran használsz.
  2. Rárántod egyszer a gyakran használt dokumentumot a megfelelő program imént tálcára rögzített ikonjára. Ezáltal a dokumentumot is rögzítetted a program ikonjához.
  3. Mostantól úgy tudod "egy kattintással" megnyitni, hogy a program tálcára rögzített ikonjára kattintasz, - jobb gombbal. Ekkor felugrik egy lista, tetején az általad imént rögzített dokumentum nevével (meg amiket korábban rögzítettél), lejjebb a legutóbb megnyitott dokumentumok neveivel.
  4. Rákattintasz, elindul, örülsz
  5. Vagy nyammogsz, hogy "régen minden jobb vót!"
hekitomi. Creative Commons License 2016.08.05 0 0 527

Köszönöm,megpróbálom.

Előzmény: lxt (514)
aas Creative Commons License 2016.08.05 0 0 526

Ha Te vagy az egyetlen ember, akinek ilyen kellene, lehet csak azért nem teszik bele a programba... :-)

oldember Creative Commons License 2016.08.05 0 0 525

Nem erőltetem csak nem gondoltam, hogy minél előbbre haladunk a fejlődésben annál kevesebbet tud egy program mint az elődei.

Azért lenne jó ha a tálcán lenne, mert amikor több ablak is nyitva van akkor sokkal egyszerűbb a tálcáról indítani  egy másikat!

Nem? 

"Ha a dokumentumot ráhúzod a tálcaikonra, akkor odatűzi azt az alkalmazáshoz,..."

Igen értem én, de a probléma az, hogy az alkalmazáshoz tűzi oda és nem a tálcához és így átalakul alkalmazás indítónak.

Hosszú évek óta úgy szoktam meg, hogy a tálcán ott voltak a legfontosabb dokumentum, excel vagy esetleg az access ikonok és egy kattintással már meg is nyílt a kívánt fájl.

Így aztán elég kellemetlen a XXI. század legújabb  op. rendszerében visszalépni és az 1 kattintást felcserélni keresésre.  

Előzmény: srf (522)
vlevi70 Creative Commons License 2016.08.04 0 1 524

Nem értem ezt az Aero Glass őrületet.

Szerintem elfogadhatóan néz ki a W10 is, a maga lapos, szögletes kinézetével.

Én nem hiányolom sem a WinXP-ben megjelent, gumimatrac gömbölydedségű felület, sem a Wistában megjelent átlátszó ablakfejléc.

Start menüt átlátszóvá lehet tenni, de én azt is néha kikapcsolom, mert nem tecc.

Van ennek a tizesnek sok más baja is, nem a glass lesz az, amitől inkább visszamenekül az ember a hetesre :)

Szerencsére nálam normálisan működik, a mostani frissítés is nagyon gyorsan (saccperckábé annyi idő alatt) felteltepült, mint az előttem szólónak.

Előzmény: hitman (520)
vinik táltos Creative Commons License 2016.08.04 0 0 523

Persze-persze

Hülyeséget írtam, mert éjjel frissítettem, jókat bóbiskoltam közben.

Bár ettől nálam jóval tovább tartott. Pl kitett egy csíkot, hogy a telepítés 5%, majd sokáig semmi, aztán jó másfél óra után 95, 98, 99, 100%.

A gépem nincs egy éves, toshiba laptop, Win 8.1-el vettem.

Ugyanakkor most amikor újra indítottam, bejött 50 másodperc alatt.

Reggel sokat gondolkodott, mielőtt felrakta a könyvjelzőket.

A Win8 topicban írtam, hogyan telepítettem a Win 10-et.

Miután letelepítettem, semmi változást nem tapasztaltam, minden ugyanúgy van, mint a 8.1-nél.

Megnéztem a gépházban, ott Win 10-et ír.

Ma viszont a frissítés óta más lett a kezdőképernyő, meg meg másképp kell leállítani.

Nekem jó így, sőt most pont olyan a gép, mint a laptoppal egyidőben  telepített Win10 a Win7 ultimate asztali gépen.

Előzmény: aas (517)
srf Creative Commons License 2016.08.04 0 0 522

Azt nem értem, hogy miért erőltetsz egy olyan dolgot, amit nem lehet? Mért pont úgy akarod indítani,  hogy rárántod a dokumentumot a tálcaikonra?

1. Ha kinn az asztalon a file ikonja, akkor dupla kattintással indíthatod az alkalmazást, ami egyből betölti a filet is.
  2. Ha a dokumentumot ráhúzod a tálcaikonra, akkor odatűzi azt az alkalmazáshoz, azután már jobb egérgombbal ott találod az alkalmazás listájának a tetején, és egyből indíthatod.

De persze, ha egyik sem jó neked...

Előzmény: oldember (521)
oldember Creative Commons License 2016.08.04 0 0 521

Egyszerűen csak annyit szeretnék mint ahogy az korábban is volt, hogy a tálcáról egy kattintással tudjak megnyitni egy Access adatbázist vagy egy Excel táblázatot!

Ennyi!

Mint írtam is korábban az XP-ben , a win7-ben és az elsőre telepített win10-ben is ezt megoldottam. A lementett naponta használt excel fájlt ráhúztam a taskbarra és kész már használhattam is.

Na, ez most már nem megy. 

Előzmény: srf (510)
hitman Creative Commons License 2016.08.04 0 0 520

és nem megy rajta az Aero Glass... :(

Előzmény: vlevi70 (513)
aas Creative Commons License 2016.08.04 0 0 519

Nálam SSD-n ment persze, lehet az meg régebbi lassabb HDD...

Előzmény: srf (518)
srf Creative Commons License 2016.08.04 0 0 518

Nyilván ez gépfüggő is, de nagyságrendjét tekintve nekem is ennyi volt.

Az indítás pedig - az üdvözlő képernyőig - 12 mp.

Úgyhogy a kollégánál valami más kehe van.

Előzmény: aas (517)
aas Creative Commons License 2016.08.04 0 0 517

Lemértem stopperral a telepítést, mert annyira meglepő volt nekem a 6 óra egy frissítésre.

Elindítottam a frissítést, először letöltötte a file-okat, utána újraindult. Innen kezdtem mérni:

• 5 perc 22 mp: 1. újraindítás
  • 10 perc 35 mp: 2. újraindítás
  • 15 perc 12 mp: Üdvözlés és bejelentkező képernyő, jelszó beírása
  • 17 perc 45 mp: Asztal betöltődött, üdvözlő ablak megjelent: Frissítés kész.
Előzmény: vinik táltos (516)
vinik táltos Creative Commons License 2016.08.04 0 0 516

Az éjjel megtörtént a Win 10 1607 frissítése. (A telepítésről a Win 8 topicban írtam.)

Több órás (kb 6) macera után lett kész.

Annyi lett a különbség,hogy most 50 másodperc helyett 120 másodperc a betöltés.

Nem egy öröm.

nemethla Creative Commons License 2016.08.03 0 1 515

Akkor most még inkább örülök, hogy visszaálltam a w7-re

Előzmény: vlevi70 (513)
lxt Creative Commons License 2016.08.03 0 0 514

Valószínű, hogy ez lesz a gond.

Próbáld ki (a frissítő telepítést megelőzően): Eszközkezelő - Lemezmeghajtók  - (egér jobb gomb katt a lemezegység(ek)re) - Illesztőprogram frissítése... menüpont

Előzmény: hekitomi. (511)
vlevi70 Creative Commons License 2016.08.03 0 0 513

Aug 2-n este kijött a 14393-as verziószámú frissítés.Ez egy olyan nagyon frissítőcsomag, ami nem hagyományos windows frissítés, hanem egy olyan telepítés, ami újratelepíti a windowst, a korábbi beállítások megtartásával. kb ugyanaz, mint amikor a w7-et frissítetted 10-re.

Előzmény: nemethla (512)
nemethla Creative Commons License 2016.08.02 0 1 512

Ez így nem érthető. Ha van rajta w10, miért kellene átállnia rá?

Előzmény: hekitomi. (511)
hekitomi. Creative Commons License 2016.08.02 0 0 511

Sziasztok.Hozzáértő segítséget kérnék,egy éve használom pc-n a Win 10 -et most két napja felajánlotta a frissítést de nem megy mert ezt kapom ha elindítom.Mit tegyek?

Előre is köszönöm a segítséget.

srf Creative Commons License 2016.08.01 0 0 510

Kicsit kevered a dolgokat.

Az asztalra bármit ki lehet tenni.

A taskbarra nem lehet kitenni file-t, foldert csak kerülővel, programot bármit.

Vagy nem értem pontosan, mit is szeretnél.

Előzmény: oldember (509)
oldember Creative Commons License 2016.08.01 0 0 509

Mitől függ hogy melyiket lehet és melyiket nem? 

Merthogy a microsoft office wordal készült fájlokat ki lehet tenni úgy, hogy azonnal a dokumentumot nyissa meg és ne egy új fájl készítésének az üres oldalát.

Viszont ugyan ezt az Excel-el vagy az Accessel már nem lehet.

A TotalCommandert simán engedi, ugyan úgy mint az Xnwiew indító ikonjait is.

Próbáltam azt is, hogy parancsikont készítettem az asztalra egy excel fájlból. Ott szépen megnyílik közvetlenül, de ha ugyanezt az ikont lehúzom a tálcára akkor átalakítja alkalmazás ikonná. 

Az érdekessége az a dolognak, hogy amikor először felkerült a win10 és beállítgattam ahogyan korábban volt az XP, majd a win7-en , akkor simán működött.

Egyik reggel amikor bekapcsoltam elkezdett frissíteni és utánna vettem észre, hogy bizonyos dolgok nem működnek jól. 

Előzmény: srf (506)
oldember Creative Commons License 2016.08.01 0 0 508

Az előbb is próbáltam, de  úgy mégtöbb pirosbetűs szöveg jött elő.

Most viszont (közben ebédeltem és ki volt kapcsolva a gép) vessző nélkül ezt kaptam:

Előzmény: James 42 (504)
srf Creative Commons License 2016.08.01 0 0 507

Kösz! :)

Előzmény: James 42 (504)
srf Creative Commons License 2016.08.01 0 0 506

A W10-ben nem lehet egyes file-okat a taskbarra ragasztani. (Nem tudom Win7, 8.1 alatt lehetett-e, soha eszembe sem jutott ilyesmi.:))

Foldereket lehet - kis kerülővel, - de arra is inkább a Library-ket ajánlanám.

Előzmény: oldember (503)
James 42 Creative Commons License 2016.08.01 0 0 505

Ez érdekes. Melyik gombbal húzod? Ha a ballal, akkor próbáld meg a jobb gombbal, hátha akkor ad egy menüt, amiben találsz valamit, ami jó lesz erre a célra!

Előzmény: oldember (503)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!