Keresés

Részletes keresés

Bandit1985 Creative Commons License 2017.08.02 0 0 1329

Igen, rendkívül egyszerű a történet, amikor automatikus e-mail érkezik a kifizetésről abban már a xarul váltott forint összeg van, innentől kezdve kár a bankot belekeverni aki 1 nappal később kapja meg. Ezt nekik is elmagyaráztam, nemsoká kiderül értik-e:)

Előzmény: superhost (1328)
superhost Creative Commons License 2017.08.02 0 0 1328

Hahahaa, ezt nekem is próbálták bejátszani!! Kérd ki asap a bankodtól az ominózus tranzakcióknál, hogy:

- mennyi volt a küldött összeg?

- milyen árfolyamon történt az átváltás?

- az bankod milyen költségeket terhelt esetleg rá az egyes jóváírásokra?

Várd meg azért a választ, de valószínüleg ezek lesznek: 

- a számlára forint jóváírás érkezik, nincs átváltás, és nincs költség.

- a bankhoz a(z) xy számú banktól forint összeg érkezett, így erről nekünk semmilyen információnk nincs.

Szóval didaktikusan próbáld elmagyarázni a drága Airbnb CS-nek, hogy:

- az összeg amit a számládra kapsz, az ugyanaz, mint amit a bankod kap » tehát a bankod NEM von le SEMMIT,

- a bankod HUF-ban kapja az összeget,

- a bankod ugyanazt az összeget írja jóvá a számládon, mint amit megkap » tehát a bankod ismét NEM von le SEMMIT,

- továbbá, mivel az összeg HUF-ban érkezik, ezért NINCS semmiféle átváltási költség, sem egyéb költség.

(Igen, ezek kb. ugyanazok a mondatok, csak másképpen fogalmazva, de máshogy nem megy.)

Hajrá! Utána pedig ne legyél szégyenlős, az összes traniackciónál vasald be az utolsó Forintig a veszteséget! Már eléggé a végén jársz a procedúrának :)

Előzmény: Bandit1985 (1327)
Bandit1985 Creative Commons License 2017.08.02 0 0 1327

Világos, köszi, már állítom is.

A történet margójára, én is küzdök velük, 3 hét után még ott tartunk hogy a veszteség azért van, mert az én magyar bankom rosszul váltja, holott ők forintot küldenek, esélye sincs a magyar banknak belenyúlni. Megnyugtató, hogy ennyire felkészültek és mindenkinek mással magyarázzák a veszteséget :)

Előzmény: superhost (1326)
superhost Creative Commons License 2017.08.02 0 0 1326

A meglévő foglalásokat nem befolyásolja, azokat továbbra is az Airbnb (és nem a sokunk által keresztre feszített Payoneer) által önkényesen megállapított árfolyamokon lesz átváltva a kifizetésekkor.

A vendég az árakat abban a pénznemben látja, ami neki be van állítva.

Tehát, ha pl. a Te hirdetésed HUF-ban van megadva, de ő EUR-ban keres, akkor értelemszerűen EUR-ban látja. Annyi még, hogy az EUR-ban mutatott összeg általában jó 3%-kal magasabb, mint a HUF-ban (ezt az Airbnb teszi rá).

Előzmény: Bandit1985 (1325)
Bandit1985 Creative Commons License 2017.08.02 0 0 1325

Szia,

az átállítás nem befolyásolta a foglalásokat?

Nem tudom pontosan hogy működik, de ilyenkor a vendég nem forintban látja az árakat?

Előzmény: Afrikaans8 (1324)
Afrikaans8 Creative Commons License 2017.08.01 0 0 1324

Össze is jött nekik jó sok ezer euró, efelől nyugodt lehetsz. De amióta átállítottam forint alapú elszámolásra a rendszert, ahogy a kollégák alant részletezték, véget ért ez a fajta ocsmány trükközés.

Előzmény: jszoeke (1323)
jszoeke Creative Commons License 2017.08.01 0 0 1323

Sziasztok,

segítséget szeretnék kérni. Airbnb kifizetéssel kapcsolatban.

Nekem EUR-ban van fent a szoba ár.

Minden kifizetés során kapok egy e-mailt, hogy xxx Ft-ot küldtünk neked, yyy EUR kifizetésénél.

Az átváltási árfolyam mindig normális volt, kb MNB minusz 3%, ez mostanában 300 Ft- körül mozog.

Aztán volt június végén egy hosszabb foglalásom, aminek kifizetésének árfolyama nagyon furcsa lett

Egy 308.51 MNB közép árfolyamon sikerült 288 Ft/EUR árfolyamon átváltani az EUR-t nekik. Volt esetleg valakinek hasonló tapasztalata?

Az utalásról szóló emailt 2017.06.30-án küldték. Nem az a pár EUR fáj, hanem az eljárás. Na meg persze ezt elég pár 100x eljátszani, hogy össze jöjjön pár ezer EUR.

A segítséget előre is köszönöm.

Judit

cszoli Creative Commons License 2017.08.01 0 0 1322

magabiztossággal. Bocs

Előzmény: cszoli (1321)
cszoli Creative Commons License 2017.08.01 0 0 1321

Persze mindenhol állítják, hogy semmi előírás nincs a vendégek regisztrálására, miközben kötelező a vendégkönyv vezetése az IFA bevalláshoz a lentivel nagy átfedést mutató adattartalommal.

A NAV is nagy magabiztonsággal számolta ki, hogy az Airbnb által küldött 6 Mrd Ft bevétel csak töredékét vallották be a szálláshelyszolgáltatást végzők, miközben a leginkább népszerű tételes átalányadó esetén nem is kell bevallani a bevételt.... 

Persze az IFA bevallások alapján ez kiderülhet (ez viszont az egyes önkormányzatokhoz fut be), ha már az online kasszák (senkinek nincs) helyett végzett havi számlajelentésből nem is, tekintve a széles spektrumú, magasfokú könyvvizsgálói és adószakértői végzettséget igénylő értelmezését(-seit) az irányadó NAV tájékoztatónak arról, mely számlákat kellene havijelenteni...

Előzmény: cszoli (1320)
cszoli Creative Commons License 2017.08.01 0 0 1320

Ez vicces lesz.... Ha így lesz....

https://mno.hu/belfold/kozpontilag-tarolnak-a-megfigyelesi-felveteleket-2410494

"Nem ez az egyetlen, adatvédelmi kérdéseket érintő javaslat. A tervezetben megfogalmazottak alapján a szálláshely-szolgáltatóknak kötelező lenne rögzíteni és tárolni az igénybe vevők családi és utónevét, születési helyét és idejét, nemét, állampolgárságát, illetve anyjuk nevét. Ezenfelül szintén kötelesek lennének nemcsak a vendég személyazonosító és úti okmányának azonosító adatait elkérni, de okmányaikról másolatot is készíteni, továbbá a szálláshely igénybevételének kezdő és várható befejező időpontját rögzíteni. A szálláshely-szolgáltató adatait a nemzetbiztonsági szolgálatok feladataik teljesítése érdekében kikérhetik. Sőt, azt is meghatározhatják, hogy a szolgáltatónak az adattovábbítást milyen műszaki követelményeknek megfelelően kiépített és üzemeltetett csatlakozási felületen kell végrehajtania. Amennyiben az igényelt rendszer nem áll a szolgáltató rendelkezésére, azt – a műszaki követelményekről történt írásbeli tudomásszerzéstől számított – hat hónapon belül ki kell alakítania. Ha egy szolgáltató nem tesz eleget a nemzetbiztonsági szolgálatokkal kapcsolatos kötelezettségének, úgy a kereskedelmi hatóság esetenként akár 500 ezer forintos bírságot is kiszabhat."

cszoli Creative Commons License 2017.07.31 0 0 1319

Hát én csak egy linket küldtem..... 

Előzmény: Bandit1985 (1318)
Bandit1985 Creative Commons License 2017.07.30 0 0 1318

Szerintem ez nem stimmel, miért lenne a teljesítés napja az utolsó vendégéjszaka?

1.

Előleg számlát akkor szokás kiállítani ha pl előre fizetés történik egy netes rendelésnél ahol a kézbesítés napokkal később történik vagy előre fizetés egy olyan szolgáltatásért amit szerződés szerint 50-50%-ben kell előre és teljesítés után fizetni, de itt már a legelső nap tényleges szolgáltatás, ergo teljesítés történik a szállásadó részéről.

2.

Plusz mivel itt ÁFA körön kívül végzett tevékenységről beszélünk, szerintem hibás az ÁFA törvényre hivatkozni...

Előzmény: cszoli (1311)
superhost Creative Commons License 2017.07.30 0 0 1317

Más téma: Nektek a beérkező foglalások, valamint megtekintések és a Wish List-be mentések száma hogy alakult? Nekem július első hete óta konkrétan 2 foglalás, 1 Wish List-be mentés és napi átlag 5 db megtekintés alatt van. Pedig Smart Pricing ON, max hétvégét árazok azon felül. Bárki, bármi ötlet?

superhost Creative Commons License 2017.07.30 0 0 1316

Nekem amikor telefonon magyarázták, hogy hogyan kell, akkor emlékeim szerint 2 helyen is át kellett állítani. Az egyik valóban a listing pénzneme, a másik viszont a profilodé.

(Legalábbis a drága Case Manager ezzel magyarázta, hogy miért olyan szar a kifizetésem átváltása, mert hogy így a kifizetésem nem csak szimpla, hanem bizonyos double conversion fee-t kap – ez nyilván nem valós indok, de mind1.)

Szóval jobb felső sarokban profil fotó » Profil szerkesztése » Előnyben részesített pénznem valahol az oldalon közepén. Elvileg ez ugyanaz, mint amit az oldal alján is beállíthatsz, de velem valamiért mindenhol 2x is átállíttatta. (Biztos látta milyen problémás vagyok😈)

Előzmény: Afrikaans8 (1309)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.28 0 0 1315

Úgy emlékszem nekem is volt ilyen. Egyszerűen figyelmen kívül hagyod a basztatást. Csak próbálkozik :))) Talán még ki is lehet ikszelni a felugró ablakot valahol és akkor békén hagy.

Előzmény: Cs_ (1312)
juhlaci Creative Commons License 2017.07.28 0 0 1314

bas.tasson! Egy bizonyos idő után majd nem jön értesítés, hogy fejezd be. A lényeg, hogy ha megnézed a foglalásaidat ne legyen benne, vagy ha benne van akkor  ott biztos van olyan fül ahol meg lehet szakítani.

Előzmény: Cs_ (1312)
Afrikaans8 Creative Commons License 2017.07.28 0 0 1313

Nagyon köszi, átállítottam, kíváncsi leszek a végeredményre!

Előzmény: cszoli (1310)
Cs_ Creative Commons License 2017.07.27 0 0 1312

Bocs a kérdésért, de már fáradok.

Van a Bookingon egy folyamatban lévő foglalásom, különleges lemondási feltételekkel (100%). A 2. lépésnél tartok, de itt vettem észre, hogy nem jó a szállás. Az istenért se tudom, hogy hogyan tudom ezt a folyamatban lévő foglalást megszakítani. Állandóan basztat, hogy fejezzem be a foglalást.

Valaki?

cszoli Creative Commons License 2017.07.27 0 0 1311

Hehe. Csak hogy tudjátok, van, aki szerint két számlát is ki kellene állítani....

https://konyvelok.hu/kerdes-valasz/1589/airbnb-szamlazas

cszoli Creative Commons License 2017.07.27 0 0 1310

A lakásnál -> házigazda - hirdetések - árak fül, a lap alján beállítod a pénznemet HUF-ra, utána feljebb beállítod / utánállítod az árakat.

Figyelj arra, hogy ha a naptárban egyes időszakokra más árat alkalmaztál, azt külön meg kell nézned ill beállítanod, nem tudom pontosan mit csinál a rendszerük ezekkel, ha a pénznemet átállítod.

Előzmény: Afrikaans8 (1309)
Afrikaans8 Creative Commons License 2017.07.27 0 0 1309

"Nekem is a HUF listing árat ajánlották, akkor állítólag nincsenek ilyen problémák"

Ez hogy működik? Hazai eurós számlám van, arra valóban nem enged más országot megadni (az IBAN és SWIFT megadása után jelzi, hogy nem stimmel az ország). Forint alapú számla esetén pedig egy nagyobb foglalásnál 10-20 ezer Ft-ot is bukhatok (buktam is) az átváltásnál. Elkezdek majd velük levelezgetni a korrigáció miatt, de inkább megelőzném a továbbiakban ezt az egészet.

Előzmény: cszoli (1273)
Afrikaans8 Creative Commons License 2017.07.26 0 0 1308

Sziasztok!

Van egy túlfoglalásom, 3 német, 2 éjszaka, péntek kb. 14:30-tól vasárnapig, 197 euro, airbnb-sek. Gyakorlatilag 100 euro/éj.

(Megadok egy eurós számlát holnap, mert az általatok részletezett módon valóban nagyon hitványul számolja át a Payoneer az eurót.)

Ha van vkinek szabad helye, lehetőleg körúton belül, jelezzen...

afrikaans06@gmail.com

cszoli Creative Commons License 2017.07.26 0 0 1307

Bocsánat, hogy nem válaszoltam.

Az alábbiakban a saját álláspontomat írom le erről, de továbbra is fenntartom, hogy az önkormányzatnak kellene mindezt megmondani.

Az alapprobléma ugye az, hogy az IFA nem fejenként, hanem bevétel %-ában van meghatározva.

Ha az árad nem per fő alapú, és nincs felárad plusz személyekre, én inkább hagynám az egészet a francba. Mondjuk nekem még sose volt 18 éven aluli vendégem, bár 1-2x jöttek gyerekkel de nagyon picik voltak, szimplán úgy vettem, hogy 2 felnőtt jött.

Eleve senki nem vetheti a szemedre, ha szimplán ignorálod a 18 év alattiakat és egyszerűen bevallod a 4%-ot a teljes bevételre. Nem tudom persze, ez milyen gyakori eset és ezáltal milyen veszteség ér, valamint, hogy az áradban benne van-e az IFA, vagy a helyszínen fizetteted a vendéggel (a 4%-nál szerintem ez extra macera lehet, gyanítom legtöbbünknél benne van az árban).

Ha az ár megbontható, számolgathatsz, de úgy, hogy ne lehessen belekötni semmiképp. Ekkor szimplán az IFA összegét korrigálod, a számla IFA tétele kevesebb lesz és a megjegyzésbe odaírod, hogyan számoltál.

Én így csinálnám.

Előzmény: rebkaa (1293)
Bandit1985 Creative Commons License 2017.07.25 0 0 1306

ok köszönöm!

Előzmény: cszoli (1304)
superhost Creative Commons License 2017.07.25 0 0 1305

Ezen én is meglepődtem, de nyilván nem reklamálok.. :) Meg lennék lepve ha én lennék az egyetlen, aki ilyen úgynevezett resolution payout-okat kap. Szerintem egyébként belefáradtak és belátták, hogy nincs igazuk. De mondom, kb. már feladtam, átállítottam HUF-ra, stb. amikor egyszercsak elismerték.

Arra, hogy a könyvelésük mennyire érdekes, vagy inkább ott kopasztanak meg mindenkit, ahol lehet:

- a 3%-os házigazdai díj jó ideje már hivatalosan is 3-5% közé eshet (mindenféle bullshit dumákkal megindokolva), és nagy meglepetésre sokszor nem a 3%-hoz van közelebb,

- egyfajta átváltási díjat a meghatározott éjszakánkénti árra, illetve a takarítási díjra is rátesznek: például, ha Te 50 EUR-t állítasz be egy éjszakára, akkor egy 3% körüli pluszt még rádobnak és a vendég jellemzően kb. 52 EUR-t lát (vagy éppen másik devizában, de magasabbat),

- és akkor az EUR, USD, stb. foglalásoknál az éjszakánkénti árak egészre kerekítésénél is szépen el tudnak tűnnik 3-4-5 eurok vagy dollárok :)

Előzmény: cszoli (1303)
cszoli Creative Commons License 2017.07.25 0 0 1304

Annyi, hogy amikor megadod a bankszámlaszámot, az ország választónál Ausztriát kell megadni. Viszont eddig senki nem tudta egyértelműen megmondani, hogy ide (ebbe a formba) mit kell írni, van aki a sajét címét írja, van, aki a bank címét... Tapasztalataim szerint tökmindegy mit írsz be, az utalást nem befolyásolja, lényeg, hogy az országválasztó stimmeljen a bank szerinti országgal.

Ez mindenképp "hekkelés", hogy mennyire illegális azt azért nem tudom megmondani, mert ahhoz tudni kéne, mit is kellene odaírni, és miképp használják fel azokat az adatokat. Ezt viszont az airbnb nem tudta megmondani.....

Előzmény: Bandit1985 (1302)
cszoli Creative Commons License 2017.07.25 0 0 1303

Érdekes, hogy írásos bizonyíték nélkül is fizetnek neked olyasmit amit másnak nem. Érdekes lehet a könyvelésük.....

Előzmény: superhost (1301)
Bandit1985 Creative Commons License 2017.07.25 0 0 1302

Ha mondjuk átmegyek Bécsbe és nyitok egy osztrákot akkor simán meg lehet adni az airbnb-n mint új kifizetési módot?

Rémlik hogy valaki írta ezt anno, de trükközni kellett.

köszi

Előzmény: deerdust (1299)
superhost Creative Commons License 2017.07.25 0 0 1301

A lényegi rész fele az telefonbeszélgetés volt (valószínüleg nem véletlen), így azt sajnos nem tudom reprodukálni. Így érdemi emailből nincs sok, érdemtelenből annál inkább, no meg Twitter beszélgetésből is. (És igen, a válaszadási idejük is ismerős, aztán szabadkoznak, hogy túl nagy a leterheltség és írják a bullshit sablont meg linkelik a FAQ-t...)

Szóval inkább azt ajánlanám fel – hogy elvileg látjátok az email címem –, ha valaki ír rá és átküldi az eddigi szenvedést akkor amennyire időm engedi, szívesen segítek.

Előzmény: cszoli (1300)
cszoli Creative Commons License 2017.07.25 0 0 1300

Jó lenne a lényeget név és adatok nélkül közkinccsé tenni, én akárhányszor próbáltam, mindig egymásra mutogattak, ráadásul soknapos, esetleg hetes késésekkel reagáltak, én kilátástalannak éreztem a dolgot, és maradtam az EUR számlánál, az működik. (2500 EUR határ sincsen, ha normális, igazolt tulajdonosa vagy a számlának, ez max ilyen félanonim szolgáltatásnál lehet)

Amúgy az airbnb a saját policyjára hivatkozott, miszerint a payment szolgáltató felszámíthat plusz díjakat, a Payoneer meg arra, hogy az airbnb vonta le. A kettőjük kijelentései közt nem volt metszet.

Persze, ha most leveleznék, mindkettőnek írnék egyszerre konkrét kérdésekkel konkrét tranzakciókkal, hogy melyikük itt mit küldött, mit számított, honnan merre mennyi pénz ment és miért pont annyi.

Viszont én anno belefáradtam, pár ezer Ft veszteséget meg benyeltem, annyi nem volt, hogy most utólag ugráljak.

A többieknek viszont nem lenne rossz valami precedens-alapot gyűjteni, amivel az airbnb-hez fordulhatnak.

Vagy legalább leírhatnád, ki és milyen címen vonta le, ill milyen árfolyamon számolt és miért, és melyik részleg volt az illetékes, és mi volt a tévedés, amit elismertek és utólag kompenzálnak.

Amikor én leveleztem velük, az utalást saját számlára összekeverték a Payoneer hitelkártyára utalással, csak mert a szolgáltató ugyanaz...

Kétségbeejtő volt, én fel is adtam.

Előzmény: superhost (1297)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!