Köszi a tippet, hívni fogom a nőt. Kipróbálom a 3kg sót is. Most nekiláttam szolizni, vettem Michaelt is. A krémet folpackkal fogom használni. Úgy sokkal hatásosabb.
Még mindig semmi nincs rajtad? Tök jó lenne, ha így maradnál sokáig. Czecétől
megkaptam a diétás dokinő címét. Még nem tudom, mikor hívom fel.
Szia Henci!
Várj egy hónapot, majd hívd a doktornőt! A férfiak vannak sokan, a nők kevesebben, így oda ( női szakasz) könnyebben be lehet jutni, csak kicsit erőszakoskodni kell (finoman)!
Most hallottam, hogy a homoktővis hús olaj kapszula szedése is jó! Ártani meg nem árt.
Próbálj meg heti 2-3 alakalommal olyan kád vízben fürödni, amiben előtte 3 kg. tengeri sót oldottál fel. Ha van mód, egy ilyen fördő után menj szoliba. A fürdő után nem kell zuhanyozni, maradjon a jó kis sós víz rajtad. ( Ezt a Tomesában mondták nekem)
Voltam a TOMESA-ban. Nincsenek nagy híreim, mert jövő év elején fognak behívni kezelésre, 200-an vannak előttem. Jó, mi? Addig kenjem a szteroidokkal, meg szoli. Ezt ajánlották. Egyébként azt mondta a dokinő, hogy a hatása tartósabb, mint a Holt tengeré. Ez az 50 alkalom miatt van így. Kb. 2,5-3 hónapos a kezelés. Azt is mondta a doktornő, hogy van akinek jó a Michael, van akinek kifejezetten belobbantja. Azért jók a kátrányos cuccok, mert begyullasztják a bőrt és a gyulladás leviszi a plakkokat.
Hsz. 128 [asszem]:
"Vannak utazasi irodak mar itthon is, akik szerveznek oda gyogyutakat, en maganszervezesben mentem, raadasul a szarmazasom miatt Franciaorszagon keresztul inteztem."
Peldakent:
http://www.msetours.hu/nyar/izrholtt.htm
http://www.wellnesstravel.hu/index.php?k1=fold&k2=2&k3=361
http://www.royalwings.hu
Amugy sok helyen csak korutazas reszekent lattam, de nyilvan megszervezik neki egyenileg is, ha bemegy az irodaba. Ha onallobb, akkor megszervezi maganak. A helyi szallodak fent vannak a weben, foglal repjegyet, rendel transzfert, felveszi a kapcsolatot, stb. :]
Navy Blue-nak: Régen én is ittam a teát, de nekem nem használt egyáltalán. Téged tünetmentessé tud tenni? Ez olyan érdekes, hogy mindenkinek más használ. Jaj, már alig várom, hogy hétfő legyen. Bár a Noni azt írta, hogy sok kezelés kell az eredményhez.
Úgy látszik, senki sem diétázik, mert nem ír erről senki.
Melyik utazási iroda foglalkozik Holt-tengeri utakkal? A párom unokabátyja mindenképpen szeretné megpróbálni. Neki az egész testét elborítják a "hegek".
A munkahelyén is kezdenek problémák előjönni ez miatt.
Nekem kis kiterjedesu, de makacs fajta van, a konyokomon egy honap utan visszajott, de eszre sem szoktak venni az emberek, mert nem feltuno. Legfeljebb azt kerdezik meg nagyon ritkan, hogy elestem-e esetleg? [Ahhha, elestem...] A testem tobbi teruleten masfel-ket evig tartott a tunetmentesseg. Ez csupan _egy_ tapasztalat, nehez csak erre tamaszkodni. Van francia ismerosom, aki minden osszel lemegy, mert addigra hatalmas foltok lesznek rajta mindenutt. De tudok olyan betegrol is, aki vegleg tunetmentesse valt.
Hm, felhivtad a Tomesat, es hetfon mesz??? Huha! Majd meselj. Par eve pont akkor szereztem rola tudomast, amikor tamogatott lett, es honapokkal kesobbre tudtak volna idopontot mondani. Elszallt tole az agyam, es inkabb hagytam az egeszet a fenebe. De engem nyaranta a tengerparti nyaralas kvazi rendben tart, es ha kicsit jobban elojon [vizsgastressz], akkor teazom.
Ha bedurvul, megyek vissza a Holt-tengerhez.
Persze, a szoli jo lehet, akarcsak a nap, ha nem vagy szoke es zold szemu...
Jo is volt, amig a Holt-tenger utani szint fenntartasara hasznaltam.
Hello, nem kell a psori melle meg borrak is, koszi. :-(
Nem mutogatásra, hanem gyógyulásra gondoltam!
Augusztus elején fejeztem be a kezelést és azóta nem jött ki semmi!
A biokémikus doktornéni étkezési tanácsai milyen eredményt hoztak???
Ha erről tud valaki írni tapasztalatokat jó lenne!
Mármint azért járnak oda, hogy mutogassák?:) Nekünk is jól jönne egy olyan hely, ahol mutogathatnánk magunkat.:) Mikor voltál a kúrán? Azóta semmi? Old England
azt írja, hogy neki nem használt. Holnap felhívom őket. Eddig is a Google-ben kerestem, de nem találta. Szerinted utazási irodában kell érdeklődni? Ismerem a Chemol Travelt, ők Izraelbe szerveznek utakat. Azt hiszem Jordánia enyhén szólva békésebb lenne. Mi minden évben az Adrián nyaralunk. Van úgy, hogy egy hónapig is ott vagyunk. Igazából én nem lettem tünetmentes, csak nem volt olyan ronda és nem romlott az állapotom úgy sem, ha nem kentem be. Esetleg nyár végéig kihúztam úgy, hogy lehetett szoknyában járni. Bár nekem volt olyan nyaram is, hogy 40 fokban tök felöltözve, hát mit mondjak, szuper volt. Viszont idén nem nyaraltunk, hát meg is látszik.
RTH41-nek: Szerintem a só nem csak a felpuhításra való. Lehet, hogy csak a holt tengeri só jó? Itt a szomszédunkban van egy sóbarlang. Lehet venni tőlük nagyon sós vizet. De szerintem az nem olyan, mint a Holt tenger. Szolizzál! Az tényleg jó.
Igen közben nekem is leesett. A PUVA-nál kapsz egy gyógyszert amivel fényérzékennyé teszik a bőröd és úgy kapsz fénykezelést. Ettől egy kissé veszélyes az eljárás, nagyon rtikán, de okozhat bőrelváltozást.
"Kis barna foltok vannak helyette"
Érdekes én is ezt tapasztaltam a Neotigason szedésekor, halvány barna foltok maradtak a psorik helyén, napozással egybeolvadt a bőröm színével.
Én a nehezebb hónapokban, mikor eléggé ellepnek a pikkelyek egy közeli cég fürdősóját használom kádfürdővel. Kb. 300-350Ft/kg az ára és két alkalomra elég 2 kádfürdő/hét. Van tusfürdőjük is ilyen. Nem gyógyítja, hanem a sókoncentráció miatt meglágyul a bőr, selymesebb lesz és fellazulnak a pikkelyek, leáznak, ledörzsölhető, így a tüneteim (vastag-fájdalmas-vérző) csökkennek. Diprosalic kenőccsel kombinálva még jobb eredményt érek el. De ez csak tüneti kezelés.
Jó lenne mellé még szolárium, mert azt tapasztaltam, hogy jó a bőrömnek.
off
milyen a böngésződ?
Én a felugró ablakba beírom, Enter-rel váltok új bekezdésre és jól töredel.
A hozzászólást a felkattanó ablakban írom meg, úgy mint egy levelet. Aztán amikor elküldöm, olyan amilyennek látod.
Te hogy csinálod??
PUVA-t nem próbáltam, de úgy tudom, ott beadnak valami szert, amitől a bőröd fényérzékeny lesz, majd fényt adagolnak.
A TOMESA- nál befekszel egy kád meleg vízbe, amiben 25 kg! ( nem tévedés, 25 kg.)Holt-tengeri sót oldottak fel előtte. Pár perc után beindul egy rövid hullámú ( UV_B 311 nanométer aki érti mi ez. Én csak leírom) fény, amit leginkább egy szoli géphez lehet hasonlítani. Ez alatt kell forgolódni először 4 percig, ami a végén úgy 25 perc körüli időre emelkedik.
Nekem a 15. alkalom után kezdett változni, előtte semmi. De a végére teljesen elmúlt, csak kis barna foltok vannak helyette. Alig látszik.
Sok emberrel beszéltem ott, volt akinek 3 évig nem jött ki, volt akinek 18 hónapig tartott. Heti 3x jártam, majd 2X de volt olyan hét is, amit kihagytam.
Közben semmilyen gyógyszert nem lehet szedni,és kenni is csak az ott kapható 200 Ft.-os krémmel szabad.
Egyetlen kellemetlensége, hogy az első 5 alkalommal csíp a sós víz, a sebeknél. De ki lehet bírni.
Henc!
Próbád a Gogl keresőben keresni a Tomesa-t ! Érdemes, mert mindent leírnak róla.
A Holt-tengeri kezelést körbe kéne járni. Nagy előnye, hogy nem lenne ciki mások előtt mutogatni a pöttyeinket, bár szerintem erre a helyre direkt ezért járnek. Az sem kizárt, hogy a nagyobb létszámért valami kis kedvezményt is kapnánk. De az árát nem tudom.
Egyébként azt hallottam hogy a sima tenger is megteszi, de legalább 10 nap kell! Tenger és napfény. Egyik ismerősömnek a lábáról teljesen elmúlt 3 évvel ezelőtt és azóta sem jött ki. A könyökén van pár folt.
Én idén megcsináltam a Tomesa-kúrát, de sajnos nem hozott látványos javulást. Igaz, hogy állítólag sokkal hatásosabb, ha rövid időn belül koncentráltan járod végig (pl. heti 5 alkalom), nekem meg a munka mellett nagyon nehéz volt a nyitvatartáshoz igazodni.
Amúgy 10 évvel ezelőtt, húsz éves koromban jött ki a psoriazis. Elég sok mindent megpróbáltam és eléggé el vagyok keseredve. A Holt-tenger nagyon jó lenne.
Mi a különbség a PUVA, meg a Tomesa között? Te voltál már ilyen terápián? Egyébként szupi az ötlet a Holt tengerrel. Szép kis csapat lennénk. Akkor legalább nem unatkoznánk. Csak az a baj, hogy baromi drága.
Kedves RTH41!
Egyik eljárás sem veszélytelen, és tényleg csak annak javasolható, akinek nagyon sok van. Én úgy tudom, hogy ez a kevésbé veszélyes eljárások közé tartozik, nem tévesztendő össze a PUVA terápiával !
Nagyon érdekelne, hogy aki elkezdte az étkezése átalakítását a doktornő tanácsai alapján milyen tapasztalatokat szerzett!
üDV.: Noni
Nem tudom miért nem a beírt formában továbbítja a gép a levelem. Külön sorba írom a megszólítást, a szöveg tördelt, az elküldött forma mégsem így jelenik meg. Tudnátok segíteni?
Sajnos ez a kombinált fényterápia sem veszélytelen.
A bőrgyógyászommal már beszélgettünk erről a lehetőségról is. A terápia nagymértékben fokozhatja-elősegítheti a jóindulatú bőrdaganat kialakulásának kockázatát. Aki hajlamos lehet rá, annak beindíthatja. Mellesleg megnyugatott, hogy kemoterápiával gyógyítható, ha mégis kialakulnak:-(((. Tehát mérlegelni kell a kockázatot. Ha psori már annyira elterjedt és zavarja a mindennapokat, akkor igenis érdemes belevágni akinek lehetősége és ideje (utazás-kezelés, hetente többször) van rá.
A Holt-tenger csak más emiatt... oda egyszer elmennék:-).
Kedves Henczi2 és Mindenki!
www.tomesa.hu oldalon találsz egy módszert, ami biztos siker. Van akinek 3 évig nincs tünete, van akinek csak 6 hónapig, de évente ismételhető.
Évi 50 kezelést a TB. finanszíroz, tehát az utazás kivételével nincs költség!!
MO.-on úgy tudom 5 helyen működik ilyen kilinika.
Annak érdemes kipróbálni, akinek sok és/vagy nagy kiterjedésű sömöre van.
Veszélytelen eljárás, a Holt-tengeri körülményeket "utánozza" ill. helyettesíti.
DE ! ha már itt vagyunk páran érdemes lenne szervezni tavasszal egy Holt -tengeri kúrát.
Mi a véleményetek?
Üdv: Noni
Nem tudom, miért téged zaklatlak folyton. Ma nagyon elkeseredtem, reggelre iszonyúan belobbant az egész, úgy viszketett, hogy majdnem megőrültem. Csak álltam a fürdőszobában és bőgtem. Ha fel vagyok öltözve, senki nem gondolná, hogy milyen a bőröm a lábamon, meg a hátamon. Igazából ezt a lelki terhet nehéz elviselni. Hiába mondja a férjem, hogy őt ez nem érdekli, én vagyok a legjobb csaj. Én nem tudom elfogadni magam. Tudom, hogy el kéne, mert úgy sem tudok mit csinálni. Olvastam még a régebbi írásodból, hogy milyen sokat vesztettél emiatt. Én nem vesztettem semmit, mégis olyan szar ez az egész. Hogy tudsz ilyen kiegyensúlyozott maradni?
En megjartam Ein Bokek-et, harom het volt. Reggel ki a napra, este be. Kozben az orvos altal meghatarozott szamu alkalommal 10-15 percre be a tengerbe [bar a telitett sooldat talalobb megnevezes], utana zuhany, kulonben a so szetmarja a borod. Van egyebkent egy un. Solarium, amely ket elkulonitett teruletet jelent, kulon a ferfiak es nok, ott le lehet vetkozni teljesen, es eros ventillatorokkal hutheted magad napozas kozben. Mivel 400 meterrel van a tenger szintje alatt, nem kell aggodni az UV-sugarzas miatt. A furdoruha amugy ennyi ido alatt pont tonkremegy, hiaba mosod ki estenkent, egyszeruen szetmallik a sotol.
Van, akit vegleg tunetmentesse tesz a kura, de a legtobb esetben is evekig nem jon elo. Egeszen maskeppen allnak hozza a betegseghez, a Magyarorszagon alkalmazott gyogymodok tobbsegetol a helybeli orvosok sikitofraszt kapnak, es itthon nem is hallottak meg az altaluk hasznalt alfaji megkulonboztetesrol. Adnak kremeket, sampont, olajat a napozashoz.
Iden mar lekesett rola, mert osszel szeptemberben vagy oktoberben javasolt menni. Tavasszal is van par honap, amikor latogathato, telen tel van :], nyaron pedig elviselhetetlen meleg.
Vannak utazasi irodak mar itthon is, akik szerveznek oda gyogyutakat, en maganszervezesben mentem, raadasul a szarmazasom miatt Franciaorszagon keresztul inteztem. Erdemes utitarsakat keresni, mert egyedul rem unalmas, bar ha nem jelentenek problemat az idegen nyelvek, konnyen lehet kulfoldi sorstarsakkal baratsagokat kotni.
A magyar TB-nek ezuton is szemrehanyasul: a francia tarsadalombiztositas FEDEZI az utat.
Most találtam meg ezt a topicot, nagyon megörültam neki.
Van egy rokonom (párom unokabátyja), aki szintén pikkelysömörös. Évek óta kezelik, nyáron hetekig volt kórházban, (izületei is nagyon fájnak már) csak minimális változás mindig, majd visszaesés. Ja! Gyakorlatilag nyakig borítják a testét ezek a "sebek".
Amit el lehett érni itthon (Mo-on), mindent kipróbált.
Arra lennék kíváncsi, nincs-e köztetek olyan, aki már járt a Holt-tengernél ?
Most már lesz ami lesz alapon elmenne oda is, csak egy hosszabb időre tünetmentessé váljon.
Kíváncsi lennék az illető tapasztalataira. Ill nem tudtok-e olyanról, aki a közeljövőben utazna oda. Egyadül kissé borsosabb az ár, nem is szivesen utazna igy.
Vas megyeiek vagyunk, nem lenne probléma, ha az illetővel csak telefonon tudna beszélni.
Olyan jó, hogy meg lehet dumálni a tapasztalatokat. Majdnem azt írtam, hogy jó, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával, de azért ez szemétség lett volna.