Belefutottunk ebbe a szerintem elég tipikus problémába...
Kivitelező valamit elcseszett a pince szigetelésénél (2 éves családi ház), és szépen nedvesedik, salétromosodik a fal. Kivitelezővel próbálok még anyázni egy sort, de őszintén szólva nem fűzök túl nagy reményt hozzá...:-)
Nézegetem az utólagos szigetelési módokat, alapvetően két technológiát találtam: a fémlemezeset, illetve az aquapol-nak, hydropol-nak nevezett bontás nélküli, kémiai módszert.
Tapasztalatokat kérdeznék: melyik módszerbe érdemes belevágni, előnyök/hátrányok, ár/rombolás/tartósság.... szóval minden érdekelne ezekről, illetve más működő technológiákról is...
Köszi előre is a hozzászólásokat!
Cégünknek semmi köze az Akvapol Kft-hez ami Fóti székhellyel működik, és a gyógyító vizelet című könyvet forgalmazza és egyéb ezoterikus dolgokkal foglalkozik.
A mi cégünket Aquapol-3000 Kft nek hívják, Dunaharaszti székhellyel.
Utólagos vízszigetelés után érdeklődnék,melyik a leghatásosabb módszer? 1éve vásároltuk a házat,eddig semmi baja nem volt.....aztán elkezdett nagyon vizesedni több fal is de csak a ház egyik részén elvileg....
Mivel teljesen újra festettük a házat olyan módszer érdekelne aminél nem kell belül bontani,de hatásos.
Utolagos szigeteles utan erdeklodom.tud e valaki olyan megbizhato szakembert.aki injektalassal foglalkozik es nem csak a penzt markolja fel.jo lenne olyan.aki utan a vizesedes is megszunne.
Harminc éve a tetőtér beépités után ujra lett szinezve a házunk és a lábazat teljesen fel lett ujitva. Az utóbbi években párás esős időben a lábazat felett bizonyos helyeken kb 30cm magasan vizes a külső fal/ belül nem/ száraz napos időben nem látszik. A lábazat és a fal között bitumenlemez szigetelés van, a fal 38 dm-es B25 ből. A lábazat felujításánál a lábazat
feletti máló laza vakolat le lett verve és ugy emlékszem a kömüves a lábazati anyaggal huzta fel
/ rostált sóder/ A ház többi részén látható ez a javitás de a külső vizesedés nem tapasztalható. Mi az oka ennek és hogyan lehet javítani? Köszi.
2015 oktoberében vásároltunk egy családi házat. A ház egy 1965-ben tégából épült ikerház. A vásárlás idöpontjában a közös falon volt egy nedves terület amelyet az eladó azzal magyarázott hogy a szomszédnak nemrég csötörése volt ami megoldodott és a fal ki fogy száradni.
A vásárlás után a házat felújitottuk, de a nedves rész nem akart kiszáradni. Idövel megtudtuk hogy a szomszéd fürdője epp azon a részen található ahol a falunk nedves és valószinű hogy a csempék közötti fugán keresztül szivárog a viz a falba.
Megkértük öket hogy orvosolják a problémát. Elöször anyagi problémákra hivatkozva tértek ki a megoldás elöl, amikor meg a fizikai és anyagi segitséget is felajánlottuk akkor egyszerüen közölték hogy ök nem hajlandóak megoldani a problémát (pedig a saját részükben található fal is amely közös a fürdövel nedvesedik).
Polgári per indítása remélhetően megváltoztatná elhatározásukat, de ezt csak végső megoldásként venném igénybe.
A kérdésem az hogy, esetleg valaki tudna nekünk segíteni vagy valakit ajánlani aki találkozott már ilyen problémával és sikeresen megoldotta?
Mi is az aquapollal akartunk szigeteltetni, de mielött kihívtuk őket kicsit utána olvastunk. A sok negatív vélemény, és az a tény, hogy a Gyógyító vizelet “ c könyvet is ők forgalmazták visszarettentett. Találtunk olyan céget ( nem a reklám helye)akik valódi építmény szigetelő képesítéssel rendelkeztek, ezt be is mutatták
Köszi, azóta más fórumokat is olvastam erről, és mindenhol hasonló dolgokat írnak róla! Köszi, hogy megerősíted! Már le tettem róla, hogy ezteket kihívjam. Sajnálom, hogy így átvertek Téged!
Közben máshol is írták, hogy az Obex korrektül megcsinálta náluk a szigetelést, úgyhogy maradok náluk. Nem szeretnék egy rakás pénzt kidobni, hogy aztán akkor derüljön ki, hogy mégiscsak bontani kell, amikor már beköltöztem.
Hozzánk is az Obexesek jönnek szigetelni 9-én. Nálunk a szuterént szigetelik majd. Kb 90 cm-re van föld alatt, és krémes injektálást csinálnak a járda vonalánál, alatta meg a padlóig lefele valami záróbevonatot tesznek fel.
Aztán február elején jön a kőműves vakolni+ festő, és ha még addig nem tépem ki a hajam, akkor elméletileg márciusra kész lesz a lenti rész.
Én kicsit nyugodtabb vagyok, mert a szüleim nyaralóját is csinálták már 2014-ben és az teljesen jó lett. Mondjuk a fazon aki kijött felmérni az nem volt egy matyóhímzés. Anyósom a szomszédban lakik, és amikor kérdezte, hogy mit méricskél, állítólag elég prosztó stílusban igazította el. Na de ezért igazán nem fogok rá megharagudni, ugyebár 😉 A lényeg, hogy a munkát rendesen megcsinálják majd.
Én csak azt utálom, hogy mindenféle munkások fognak itt jönni menni. Ezt ha lehetne kihagynám, de mivel nem értek hozzá, ezért most ezt kell szeretni sajnos.
Én is vettem egy kis házat , ami vizesedik. Az eladó modta is, hogy nincs szigetelve. Kicsit tartottam tőle, mert nem igazán értek az ilyen dolgokhoz, ezért kihívtam egy szakértőt, aki méricskélés után benyögte, hogy vizes a fal is meg a padló is.
Remek, mondom ezt eddig is tudtam, de azt mondja meg, hogy mit mennyiért, mennyi idő alatt!?
Nekem azt mondta, hogy a padlóra valami kent szigetelés lehet tenni, a falakat meg be kell injektálni, meg újra vakolni. Az egészre számolt 670 ezer forintot. Ez végül is nem hangzik rosszul, mert sokkal többre számítottam. (a ház 80 m2).
Van esetleg valakinek tapasztalata ez ügyben? Árak, technikák, esetleg megbízható kivitelező?
Nálam az obex bt vagy kft volt kint. Elég szimpinek tűntek, de azért jó lenne valaki olyantól tanácsot kapni, aki már túl van egy ilyen szigetelési mizérián.
Vettünk egy házat, amiről beköltözés után kiderült, hogy vizes. A falak elvileg kisméretű tömör téglából vannak. Megcsináltattuk az injektálásos vízszigetelést, belülre pedig a szárító vakolatot. Laminált parketta van, de azt fel akarjuk szedni, és megnézni mi van alatta. Ha ott is vizes, azt mivel ajánlott leszigetelni? Működhet a kenhető vízszigetelés? És utána milyen burkolatot érdemes lerakni? (nappali, háló) A férjem szeretne hajópadlót, de én attól tartok, az elrohadhat, felpúposodhat.
Szia. Nekem a sikamur bevállt. 8-10 méteren teszteltem. Jövőrefolytatom is. Belűlről is jó lehet de a 10 centiig vizes marad. Nem tudaz még egy fugát lejebb menni? Inkább szint alá. Kivülrőle setleg?
44 cm-es téglafal (nedvesség elleni) szigetelése előtt állok. A körülményeket figyelembe véve az injektálás lehet a megoldás. Belső oldalról a vakolat bontható, 10 cm méter magasságban van a fugasor. Mit ajánlotok:
- Sikamur injection,
- Mapestop,
- DryZone,
- esetleg más?
Tapasztalat? Van olyan aki itt már befejezte a szigetelést sikerrel és visszajár ide? ;)
Úgy néz ki hogy hatásos, ezért lehet hogy belűlről levakolom szellőzővakolattal. A glettelésfestés biztos elmarad, majd egyszer egybe az egész szobával együtt pár év múlva.
Aztán ha télen tavasszal sem látok semmit akkor megcsinálom mindenhol, válaszfalakat is. Most jön a 2. kisgyerek nem akarok allergiát asztmát... semmit!
Biztos hogy hatásos, ha nem 100% akkor inkább fúrok még :-) amig nem lesz tuti.
Majd csinálok fényképet, csak nem tudom van e a vizes/eredeti falról ami 3 éve lett vakolva. Elég szarúl nézett ki...
Hát a nyomkövetés az nálam úgy történt hogy "cikk-cakkban" mentem a lukakkal, persze amennyire lehetett egy magasságot tartva. Ez azt jelenti hogy jóval sűrübben furkodtam mint 12 cm. Ahogy a fuga ment ott fúrtam. Néha volt hogy a fal belsejében kőbe furtam, ilyenkor még közelebb fúrtam a következőt. Átlagba mondhatom hogy kb 8-10 centinként fúrtam. Persze jóval több anyag kellet így mint amit írnak vagy kiszámolnak, kb 2szerese. Persze szerintem ez se baj, csak jó legyen.
Pár napja néztem meg hogy mi a helyzet, és hát úgy tünik hogy hatásos, már szemmel is észrevehető a különbség. Az egyik falon kivülről látszik rendesen hogy az injektálás alatt vizes felette meg száraz.
Remélem tavasszal is ezt mondhatom. Ha igen akkor jöhet a höszigetelés...
Múlt héten magas nyomású injektálásos módszerrel szigetelve lett a pincék egyik fala. A munka végeztével a kivitelező biztosított hogy nem fog beázni a fal, két napra jött egy nagyobb eső és ismét beázott.
Természetesen még jönnek ki utólagos injektálásra, de reménykedhetek egyáltalán még h végérvényesen megszabadulok a vizesedéstől?
Párdon ha már volt. Elektromos vízszigeteléssel kapcsolatban vannak tapasztalatok, mikor hogy érdemes, mennyi ideig hatásos? Itt 10 évet írnak: vizszigeteles.strikingly.com
Egyenlőre az a helyzet hogy az északi oldalon levertem a lábazatot (valami díszbeton volt 10m egyben)
Azóta belűlről látszik némi száradás de nemtudom hogy ez a lábazat leszedése miatt ban e vagy a sikamur miatt, gondolom is is. Persze most száraz idő van. Nálunk esős időben az autók áztatják a falat rendesen...
Udvar felől is megcsináltam egy szakaszt ott látszik száradás lasascskán, de ott belűlről hagytam a vakolatot meg festést.