Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.31 0 0 43725

gamblman., Creative Commons License 2013.12.31 0 0 43724

Pontosan ilyen őrűlt elméletekről tartanak mégőrűltebb "előadók" előadássorozatot. A hírmondóban megjelenik, ez ugye érinti a várost. A terem ahol a baromságokat hintik városi fentartású, városi tulajdonú. Tehát a város pénzén megy a világítás, a fűtés, a takarítás stb. Ebből matematikailag is az következik, hogy a város támogatja ezen elmebeteg gondolatok terjesztését. Minek az iskola, minek ide energiát és időt nem sajnáló helytörténész, ha a hírmondóban meghírdetett előadássorozatokon megtudhatjuk, hogy mi a tuti. Ezt nem érted?? Meg sem szabadna engedni az újságunkban való megjelenést. Nézz már meg néhány felvételt a kutató uraktól a neten, tisztán felismerhető sok felvételen a városi tulajdonban lévő terem. Vagy aki kifizeti a terembérletet az bármit hírdethet, bármire taníthat mert kifizette? A gyerekek esetleg odakeverednek és másnap kiröhögik a tanárt, hogy direkt hazudik nekik, tegnap Szántai előadáson hallották, hogy Jézus magyar pártus nemzetségbeli, a Pilisben hatalmas elásott piramisok vannak, a fáraók meg magyar ékírással örökítették meg népünk dicsőségét. Kell ez a városi hírnévnek nem? Bajóton, Lábatlanon, Süttőn miért nem tarthatnak előadást? 

Előzmény: Törölt nick (43723)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.31 0 0 43723

Lehet, hogy velem van a baj de nem értem hogy jön ide a város pénze?

Előzmény: gamblman., (43722)
gamblman., Creative Commons License 2013.12.30 0 0 43722

Már Kazinczy is szabadkőműves hazudozó????? Esetleg zsidó is?? Na ezért kell a város pénzén idiótáknak előadássorozatot engedélyezni. Biztosan megéri a terembérlet ára, hogy a művelődésre kijelőlt épületeinkben ehhez hasonlatos tanokat hírdessen a félőrűlt előadó, Piliskutató.

Előzmény: Törölt nick (43721)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.29 0 0 43721
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.28 0 0 43720

Egyértelmű,hogy nem lehet párhuzamot vonni.

Ki tudja,hogy Nyergesen mi lenne sikeres? Ami falun sikert aratna,azt itt cikinek tartanák. Ami egy nagyobb városban behozná az árát,ahhoz meg kevesen vagyunk.

Előzmény: jgyula (43719)
jgyula Creative Commons License 2013.12.28 0 0 43719

Nem összehasonlítható települések.
Győr 130 ezer fős város, ami majd hússzor több mint nyerges népessége, ha a vonzáskörzetét is beleszámítjuk, akkor még többször...
Csak kevés számítás kell ahhoz, hogy megértse valaki ha például volt húsz érdeklődő a minap elmaradt koncertre az itteni hétezer lakosból, akkor azt felszorozva a hússzor nagyobb városra, kiderül itt is lett volna 400 fő az előadásra...
Mellesleg a helyzet itt rosszabb, szerintem az említett előadóra se jöttek volna...

Előzmény: Törölt nick (43718)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.28 0 0 43718

Múlt héten a győri Kárpátia koncert telt házas volt. 2800ft-ért. Marha jó buli volt. Nem bántam meg a beugró plusz útiköltség díjat....:)

Nyergesre a bódi gusztit kell elhívni ,arra lenne igény....

München11 Creative Commons License 2013.12.26 0 0 43717

Szia!

Nos. Találtam egy olyan képet, amit beszkennelnék a közeljövőben, eléggé felismerhető helyen készült a 20-as/30-as évek fordulóján. Több is van, de azokon a családom(nagyanyám, dédanyám) szerepel, ezeket nem szívesen adom ki, talán majd 30 év múlva:-)

Ehhez csupán idő kell, mert minden működik, csak a nyomtató nem.

Előzmény: Zs0olt (43644)
gamblman., Creative Commons License 2013.12.24 0 0 43716

Dehogynem tudod Gyula. Viszont tekintsűk kitárgyaltnak a témát, hiszen itt az ünnep, fenköltebb gondolatok kellenek a fejekbe. Az idő inkább a nyulat idézi, de legyen mindenkinek boldog ünnepe, kellemes karácsonyt mindenkinek.

Előzmény: jgyula (43715)
jgyula Creative Commons License 2013.12.24 0 0 43715

Nem tudom mekkora a Hivatal, nincs ismeretem arról, mire van szükség...
A Térségi Ház pályázati támogatásból épült, azt csak arra lehetett fordítani, vagy semmire.
A régi művház egy irdatlan betongubanc, semennyire sem praktikus elrendezéssel. Hallottam már olyan véleményt is, hogy zöldberuházás olcsóbb lenne, mint a régit piszkálni...
A sarlatánjaid nekem se tetszenek, de éppen te vélekedtél az igények kiszolgálása mellett...
A politika nem érdekel...
Népművelni nem tudok.

Előzmény: gamblman., (43714)
gamblman., Creative Commons License 2013.12.24 0 0 43714

Gyula azért azon elmélkedni érdemes szerintem, hogy nincs művházunk, de van egy épületileg iszonyat módon túlméretezett hivatalunk, van egy új közösségi házunk ami szerintem felesleges mert az árát a művházra kellett volna költeni és amit most oda szerveznek az lehetne a művházban tartani. A hivatal egyébként gyönyörű de feleslegesen nagy épületének árából és a szerintem feleslegesen épűlt térségi ház árából lehetne művházunk. Még most sem szabadna az enyészetre bízni a régi művházat, valahonnan ki kellene gazdálkodni  a renoválását. Ami a Piliskutatókat és sarlatánokat illeti, egy nagy ökörség az egész a piramisaikkal együtt, egy dologra jók ezek az előadások, hogy tovább erősítsék egy nem túl mélyrelátó réteg azon hitét, hogy miénk az ősnyelv, mi találtuk fel a kultúrát és az indiánok is magyarúl beszélnek, jogunk van nálunk sokkal jobban működő országok területére. Egy jólműködő igazi népművelésen alapuló városi kultúrális vezetés nem tűrné az ilyen előadásokat, nem adna erre termet, fűtést és világítást. Gyula pont ezért az általános kultúrális közönyért kell eltűrni a kormányzónak állított szobrot, ami lássuk be kiverte minden környező ország tűréshatár biztosítékát. Elég ha a működése alatt meghozott és érvénybeléptetett emberellenes zsidótörvényekre gondolunk,amiket idegen megszállás kényszerítése nélkűl tett meg. A nyilas irodalmár tantervbe emelése sem semmi dolog, ezért is felelni kell majd egyszer. Tehát a kultúrális nevelésről országunkban ennyit lehet mondani. Szükség lenne művházra és abban történelmi, irodalmi, barkács meg egyébb szakkörökre, hogy ne keressen senki fejreállított monumentális piramisokat a Pilisben. Ez lenne a népművelés igazi lényege.

Előzmény: jgyula (43713)
jgyula Creative Commons License 2013.12.24 0 0 43713

Eszembe nem jutna népművelni, kevés vagyok én ahhoz.
Következetesen másról értekeztek, mint amiről írtam.

"Mert a derék polgárok egy részének csak akkor nagy a szája, amikor szidni kell a vezetést, hogy "itt soha nem történik semmi". Amikor azonban lehetne rendezvényekre, koncertekre, színházi- ismeretterjesztő előadásokra menni, akkor már sehol sincsenek az ostoba nagyszájúak (jelen esetben egyszerűen nem fogyott jegy...).

Gyakran a teljesen ingyenes rendezvények is gyér látogatottsággal mennek..."

Ezt merészeltem megfogalmazni egy kérdésre válaszolva.
Ha a fejed tetejére állsz sem vagyok hajlandó büszkének lenni a vinnyogó, de rendezvényre nem járó polgárokra!
Akárhogy csűröd-csavarod is, én szeretnék több embert látni a helyi kultúrális előadásokon!
Bárki, bármit mond is, sajnálom ha a helyiek egy része kivagyiságból, vagy bármilyen más indokból csak máshol keresi a szórakozását.
Sajátos, hogy egyik hozzászólásodban az igények kiszolgálásáról írsz, pár sorral feljebb ostorozod a szerinted sarlatán előadásokat.
Ne büszkélkedj azzal, hogy csak a bábosokat ismered, mert nem vet rád jó fényt! Számos más, említésre méltó közösség is van a városban, a zeneiskolától a barátság körig hosszú a sor.
Ha lesz pénz, lesz új művház is.
Nekem az a véleményem, hogy nem kell másra mutogatni, igenis mi, a nép neveltük, tűrtük meg az igénytelenséget, választottunk alkalmatlan vezetőket, tettük tönkre amink volt!

Előzmény: gamblman., (43712)
gamblman., Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43712

Gyula a népművelés nem arról szól, hogy lokálpatriotizmusra hivatkozva elvárjuk a városlakók mozgósítását helyi eseményeken. A dolog lényege, hogy értelmes, sok embert érdeklő programokat kínáljanak fel. Ehelyett városunkban még mindig a helyi újság hírdetésében tartanak sarlatánok, látók, meg Piliskutatók előadásokat csodákról, Jézus magyarságáról meg egyébb ökörségekről. Ha komolyan vennék a kultúra fontosságát, ezek megmaradnának a sötétített szobák mélyén minimális létszámú szeánszokon. Kapnak hírdetést, kapnak termet, az erre fogékonyak meg elhiszik és továbbhírdetik a baromságot. Gyula ha már bántod a városlakókat, legalább ez mellett ne menj el szótlanúl. A Viscosa barkácsműhelye bizony közösségkovácsoló volt, miért nincs ilyen? Esetleg egy elektronikai barkácsklub akár a Te résztvételeddel miért nincs? Sakk, kártya, vagy bélyegszakkör miért nincs? Egyedűl a bábosokra lehetünk büszkék. A népművelés fontossága a napi értelmes elfoglaltság biztosításán alapszik és nem a nagy néha idehozott lejárt előadókon. Különben még egy tisztességes művházunk sincs, a régi már összedől lassan. Gyula ebben a témában is igaz megállapítás, hogy nem a néppel van a baj. Soha nem a néppel van a baj.

Előzmény: jgyula (43711)
jgyula Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43711

Még mindig nincs szó arról, hogy igazam van-e, vagy sem! Pusztán arról, hogy én mit szeretnék, mit hogyan látok.

Természetesen nem "kell" nem tetsző rendezvényt látogatnod!

Sajnálom, ha máshol találod meg a szórakozásod.

A helyi kultúrális rendezvények látogatása támogatása a helyi szerveződéseknek és beletartozik a lokálpatriotizmus fogalmába. Ez ténykérdés.

Hogy hányan mentek volna mégis az előadásra, már nem oszt, nem szoroz...

Előzmény: nagypuli (43710)
nagypuli Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43710

"A kultúra támogatásának módja az is, ha a helyi rendezvényeket is látogatjuk"

Nem Gyula , ebben nincs igazad ! Miért is kellene nekem helyi nem tetsző rendezvényeket látogatni ?

Szivesebben megyek a Fővárosba , szinházi és egyébb kultúrprogramokra ha olyat találok ami felkelti az érdeklődésemet . És van rá időm , pénzem és energiám .

Egyébként mentem volna a Bill koncertre , de nem vettem előre jegyet . Nem gondoltam , hogy elmarad . 

Előzmény: jgyula (43709)
jgyula Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43709

Még egy gondolat.

"Aki igényesebb dolgokra vágyik, az amúgy is elmegy szinházba a fővárosba."

Ez nem lokálpatriotizmus. Miért nem jön el itt helyben is? A helyi kultúra büdös? Csak a fővárosi elég jó neki?

A kultúra támogatásának módja az is, ha a helyi rendezvényeket is látogatjuk! Ezt (is) hiányolom.

Előzmény: gamblman., (43707)
jgyula Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43708

Azért örülnék, ha több helyi lakos érdeklődne kultúrális rendezvények után.

Ha nemcsak a fellépő gyerekek szülei ülnének a nézők között...

Ha a ritka színházi előadások telt házzal mennének...

Nem, nem értem, szerintem nem szabad elfogadni és gátlás nélkül kiszolgálni az igénytelenséget.

Ebben semmi politika nincs, csupán vágy egy kultúráltabb népesség után.

Ennyi.

Előzmény: gamblman., (43707)
gamblman., Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43707

Tudom mit beszélek, évekig vittem nyereséggel művházat, amit nyílván ki kellett egészíteni. Mozi is volt benne, ezért a kötelezőn kívűl nem volt orosz filmalkotás, viszont bunyós, western, amerikai háborús és autóversenyzős teltházzal ment. A művészfilmekre a kutya sem kiváncsi. A nagy szinházakban azokat a darabokat ahol a nézőszám nem üti meg a közel teltházat, egyszerűen bukottnak tekintik és leveszik a műsorról. A világon sehol nem engednek a fentartók olyan műsort, előadást, amire pár ember kiváncsi és a művész lelkivilágával senki nem foglalkozik. Mecénás kell, mert azért ki kell egészíteni a fentartási költséget, de a daraboknak nyereséget kell hozniuk. Amint belátják, hogy jóidőben az emberek élőzenés, kitelepűlt éttermes és kocsmás szabadtéri rendezvényekre vágynak, máris lesz haszon. Mostanság politikai szereplők meghívásával, cenzúrázatlan azonnali kérdéseken alapuló vitaműsorral megtelne a művház. Ebben a többség számára nehéz időszakban csak a legkönnyebb zenei műfaj a nyerő, a mulatós, mégpedig neves előadókkal. A népművelésnek az a gondolatisága, hogy majd rászoktatjuk a városlakókat a picit igényesebb előadásokra tuti kudarc elképzelés. A népnek azt kell adni amire fogékony, amin ki tud kapcsolni a hétköznapokból. Aki igényesebb dolgokra vágyik, az amúgy is elmegy szinházba a fővárosba. Meg kellene értened, hogy a néző, a városlakó soha nem hibás. A focimeccsen sem a néző a hibás ha vereség után anyázik, a legközelebbire meg nem is vesz jegyet. A néző, a fogyasztó, felette áll ezen általad vázolt elvárásoknak, ha jó a kaja és számára elérhető akkor megeszi, ha nem kidobtad a pénzt az ablakon. Most én mondom, hogy pirosszemű elképzelés a nép ránevelése egy általad helyesnek gondold tömegrendezvény látogatásra. Ezt Rákosi megtette, mindenki szépen egyszerre tapsolt.

Előzmény: jgyula (43706)
jgyula Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43706

Valóban nem konyítok.

De ha olyan üzlet, akkor miért van, hogy a színházak állami támogatásból élnek?

Hogy a világhíres zenekaraink is állami támogatásból élnek ( százfogú cigányzenekartól, a világ koncerttermeiben megforduló nagyzenekarokig...)?

A Művelődési Házakat miért tartja el a fenntartójuk?

Sokadszor szögezitek le, hogy jól döntött a lemondásról az illetékes. Senki nem vonta kétségbe! Miért emlegetitek annyit?

Leragadtál Te is az éppen aktuális programnál, holott általában ostoroztam a szerintem kevéssé érdeklődő városiakat. Mellesleg ez nem is változott, sőt igazolva érzem a sértődős helyieket említő megjegyzésem.

A kultúra mindig mecénásokból, támogatásokból élt. Nyilván vannak esetenként jól prosperáló üzleti szálak, de alapvetően a kultúra nem önfenntartó.

Ha érdeklődsz a téma iránt, ajánlom pl. ezt:

http://www.budobs.org/pdf/kulturafinanszirozas2011.pdf

Előzmény: gamblman., (43703)
jgyula Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43705

"Zsörtölődj csak, nincs igazad!"

Arról nekem fogalmam sincs, hogy igazam van-e, vagy sem.

Én a véleményemet írtam le, ami a jelek szerint nagyon nem egyezik a tiéddel.

Ennyi.

Előzmény: Törölt nick (43702)
jgyula Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43704

"Ki mondta, hogy látni kellene, mi lesz a jövőben"

Te! Folyamatosan az érdeklődés adatainak előrevetítéséről papolsz piackutatás és olyan program amit a nép szeretne emlegetésével...

Először is nem hőbörögtem, mindössze megfogalmaztam a nyergesiekre nézve nem dícsérő véleményem:

"Mert a derék polgárok egy részének csak akkor nagy a szája, amikor szidni kell a vezetést, hogy "itt soha nem történik semmi". Amikor azonban lehetne rendezvényekre, koncertekre, színházi- ismeretterjesztő előadásokra menni, akkor már sehol sincsenek az ostoba nagyszájúak (jelen esetben egyszerűen nem fogyott jegy...)."

Azaz hibás az értelmezésed:

"Te hőbölögtél, hogy milyen izék a nyergesiek, mert nem vettek jegyet a Bill-koncertre..."

Csupán érintőlegesen tettem említést a lemondás okáról, messze nem az volt a mondat értelme, hiába próbálod belém sulykolni....

"Én viszont annak örülök, hogy ha egyszer nem vettek.."

Olyan hangsúllyal közlöd, mintha bárki is másnak örült volna. Miért a viszont? Minek ellenében?

"Szerinted a nép a hibás, szerintem meg a szervező, ..."

Sehol nem írtam hibáról, gyér érdeklődés melletti ingyenes rendezvényekről és sértődős helyiekról írtam (lám...).

Másrészt a szervező a legnagyobb jóindulattal járt el, amikor a korábban látogatott rendezvény újrázását próbálta összehozni

Előzmény: Törölt nick (43701)
gamblman., Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43703

Nem Gyula, ehhez bizony nem konyítasz. Igenis a kutúra is üzlet és ha egy művelődési ház igazgató rendezvényt szervez, akkor az egyik fő szempont a rentábilitás, hiszen a művháznak be kell szállnia a saját fentartásába. Amíg ezzel foglalkoztam minden esetben kalkulációt számoltam, hogy megéri, vagy pedig ráfizetéses. Nyílván egy kisvárosba, vagy faluba nem hívnék zongoraművészt mert alig kiváncsi rá valaki, ellenben egy jó sramlizenekar megtölti a házat. A haknizó művészek sem nehéz darabokat hoznak a művházakba, hanem könnyen emészthető, végletekig leegyszerüsített előadást. Hiába hoznál vidékre operát, bebuknál vele, talán 10 embert érdekelne. A Hobó, vagy a Bill zenéje rétegzene, ráadásúl már csak az idősebb korosztályból van érdeklődő. Jól döntött az illetékes, hogy visszamondta.

Régi igazság az, hogy ha pénzt akarsz termelni a rádbízott háznak, akkor mulatóst, operettet, vagy mesejátékot kell leszervezned. Nincs a nyergesiekkel semmi baj, egyszerűen nem volt rá pénz, meg kevés volt az érdeklődő. Ez is egy szakma, nem érted a lényegét ez a gond. A kultúra mindig üzlet volt, ha nem volt kereslet a képekre éhenpusztúlt a festő, a szinész és a zenész. 

Előzmény: jgyula (43699)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43702

Zsörtölődj csak, nincs igazad!

Előzmény: jgyula (43700)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43701

Ki mondta, hogy látni kellene, mi lesz a jövőben? Te hőbölögtél, hogy milyen izék a nyergesiek, mert nem vettek jegyet a Bill-koncertre. Én viszont annak örülök, hogy ha egyszer nem vettek, akkor legalább időben le lett mondva a koncert, ellentétben a Ruzsa Magdiéval. Szerinted a nép a hibás, szerintem meg a szervező, aki viszont korrigálta a hibáját.

Előzmény: jgyula (43699)
jgyula Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43700

"Olcsón jót, hol élsz te?"
Rövid, velős és neveletlen hozzászólásodból az következett, hogy Te minden saját hibától mentesen neveztél hülyeségnek tapasztalati tényeken alapuló véleményt.

"Valami vagy olcsó, vagy jó."
Én nem általánosítanék. Igenis van példa jócskán az olcsón jóra is.

"Talán kötelező szeretni őt?"
Ostobaság, miért lenne kötelező?

"És nem, nem tudom, mi kell az embereknek."
Akkor, hogy ragadtatod magad ilyen sarkos véleményre?

" Erre van a városnak külön alkalmazottja..."
Aki a korábbi előadások tapasztalatai alapján hívta meg...

"...amikor 17 néző volt és elúszott egy vagon pénz."
Senki nem lát bele az emberek fejébe. Mellesleg, hogyan is képzelnél el egy piackutatást? Arra honnan szereznél pénzt, embert, eszközt?

Előzmény: Törölt nick (43698)
jgyula Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43699

"Kereslet, kínálat, piackutatás, mondanak neked valamit?"

Hogyne, az iparban, kereskedelemben... Arról hallottál már, hogy a kultúra nem önfenntartó anyagilag? Hogy mecénások léteztek már évszázadokkal ezelőtt is? És arról hallottál, hogy korábban szép sikerrel ment műsorok egyszercsak nem kellenek az embereknek? Van látnok ismerősöd, aki ilyet előre lát? Ha a lottót is látja feltétlenül mutass be neki!

"A főúton néhány hónap után csődbe menő butikos pont így szokott hisztizni: "hülyék az emberek!"

Ugyanezt tetted te is néhány sorral lejjebb. Egy szinten vagytok.

Előzmény: Törölt nick (43697)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43698

Olcsón jót, hol élsz te? Valami vagy olcsó, vagy jó. Bill jó, csak nincs rá pénz, főleg így az ünnepek előtt. Akinek lenne rá pénze, de nem érdekli Bill, az sem hülye. Talán kötelező szeretni őt?

És nem, nem tudom, mi kell az embereknek. Erre van a városnak külön alkalmazottja. Aki a legjobban döntött, amikor visszamondta a koncertet. Nem futott bele még egy olyan buktába, mint a Ruzsa Magdi esetén, amikor 17 néző volt és elúszott egy vagon pénz.

Előzmény: jgyula (43696)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.23 0 0 43697

Kereslet, kínálat, piackutatás, mondanak neked valamit? A főúton néhány hónap után csődbe menő butikos pont így szokott hisztizni: "hülyék az emberek!"

Előzmény: jgyula (43695)
jgyula Creative Commons License 2013.12.22 0 0 43696

Eh, közben elment a net is tv is..

Szóval, ha van olyan zseni haverod, esetleg Te tudod mi kell az embereknek, nosza szervezz olcsón jót!

Fikázni azt aki dolgozik, próbálkozik, jellemtelen dolog, főleg ebben a stílusban!

Előzmény: Törölt nick (43694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!