A négy lyuk kifútása sem volt túl sikeres a sztirol lapba. Lehet, nagyon alacsony az olvadáspontja. A marógépbe 3-as fúrót raktam, hogy pontosan és függőlegesen fúrjak. Hát nem volt sikeres. De örülök neki, mert a réz szerintem nagyon szép és pontos lett. No meg azt nem kell ragasztani, összeforrasztom és máris kész.
Szervusz GARFIELD,én mindig kifúrom a négy sarkát és dremellel vágom a vékony lappal,jóval gyorsabb és nem kasza-baszál a marófej(kizárólag csak vastag anyagot marok,azt is leginkább ütőkéssel).Egyébként ütőkéssel lehet marni sztirol lapot,ha jól élezed és nem adsz túl nagy előtolást-csak mi a francnak ha van egy jó éles sniccer,meg egy fém vonalzó.Üdv:M.machinátor.
Itt valami más gond lesz, nekem a 0,5-ös PS lapot szépen vitte a csavarbehajtóba befogott fúró... (HSS, 2 mm-es fúrószár, LUX gyártmányú, 118°-os a hegye, ha jól értem.)
Jahhhh, ez nem olyan lesz :) Igyexem szépre csinálni. Ma is lerohantam a kisföldalatti múzeumba, mert hiányzott egy-két méret még. De gyorsan pótoltam. Holnap megcsinálom az alvázat :)
Minimális fordulaton ment.... akkor is elkente :( Meg görbült a fúrószár...... Így maradt a réz. Végül is szebb is lesz, meg ha már a motorkocsi fa, akkor a pót legyen már fém :)
Na nekiálltam pótkocsit gyártani a kisföldalattihoz.
A lustaság 1/2 egészség, a tisztaság a másik fele, tehát tök egészséges vagyok :)
Gondoltam megcsinálom műanyagból, sztirol lapból. Tized mm pontosan kimértem, felrajzoltam, és neki álltam kifúrni a lyukakat. Nem volt túl sikeres :( A fúrófejre szépen feltapadó műanyag megolvasztja a sztirol lapot, és nem 3mm-es lett a lyuk, hanem 4....
No meg a fúrószár is hajlani kezdett, így a pontosság +- 2mm lett :(
Szóval sztirol lap megy kúká.
Na akkor mit csináljak? Marad a réz lemez. Ami nem olvad, de kicsit nehezebben munkálható. Viszont forrasztható, tehát nem esik szét....
Nosza első lépcsőként összeforrasztottam 4db réz lemezt, körbemartam, hogy az oldalak párhuzamosak legyenek. Utána bejelöltem az ablakok helyét, majd hegyes marófejjel pici lyukakat csináltam 1.5mm-re az ablakok szélétől. Majd 3-as fúróval kifúrtam a lyukakat. Utána befogtam egy marófejet, és kimartam az ablakokat. Még nincs kész, mert nagyon melegedett a marógép, de kb ilyen lesz: