Nem vagyok "jólértesült", csak éppen a szalonban voltam a számodra örömhír érkeztekor. Én sem tudtam kivárni az autó megérkezését,( u.azt kértem mint te.) Ezért én is "kompromisszumot kötöttem." 1.6 CRDI Sw.Ecs+ piston grey. Olyan árat mondtak, hogy nem tudtam ellenállni! ÉS A SZÁLLÍTÁS HATÁRIDEJE MÁRCIUS 14. de lehet hogy jövő héten meg lesz. Sok örömet és balesetmentest az autódhoz!!! Megérdemled, kibőjtölted. Üdv.
Állj! Ezt nem értem, te honnan vagy ilyen jólértesült. Állítólag csak ma jött meg. Egyébként annyi volt a módosítás, hogy az eredeti 1,6 motor helyett 1,4 lett, mivel nem tudok még 1 hónapot várni a kocsira. Elég volt az eddigi 93 nap.
Helyi gumis Gödöllőn, 200m-re ahol lakom. Ő ajánlotta ezt a márkát, full német, eddig nem volt rá panasz. Nekem bejött. Néztem neten is, van ahol 28-ért adják, de van ahol hasonló árban, mint itt helyben. Innentől kezdve számomra nem volt kérdés...Sajnos egyelőre még nem tudtam megvenni, várom hogy megkapjam a fizum jövő héten. Egyébként szereléssel együtt kompletten 84.200,-Ft lenne (egy fillért nem alkudtam még belőle), a gyári Michelin 185/65-R15 gumikat tetetném föl rá. Azért döntöttem az alufelni mellett 15" méretben, mert nem sokkal drágább a lemezfelnitől és mindenképp akartam valamit venni, mert az eredeti acél felniken most a téli gumik vannak.
Én is jövő héten tervezem megvenni az alufelniket. Nekem is a gumis mondta, hogy ez a jó méret. Az enyém Dezent V 6,5 x15 ET40. Mindennel együtt 80.000,-Ft.
Igen, így tényleg ki lehetne jönni 40e Ft körül. Ha meg 20e km-nél üzemanyagszűrőt sem cserélünk, mert igazából csak 30e-ként kell, akkor már 30e Ft-nál járunk. Ha a pollenszűrőt magadnak cseréled még kevesebb... (Ezt nem tudom, hogy lehet-e, mert a garihoz sok köze nincsen - ahogyan korábban írták már). Nekem is ez lenne a legjobb, ha helyben szervizelnék a kocsit. Ebben a pillanatban én is így látom, hogy nekem is ez a legolcsóbb. Viszont szerintem nem ez a legkedvezőbb ajánlat (általánosságban), hanem az M6, ott úgy számoltam, még egy pár ezer forinttal kevesebb lenne, de nekem már nem éri meg oda elmenni. Jó ajánlat még a Szabó úré, az sincs olyan messze (Sashalom), hasonló árfekvés, oda tényleg nem éri meg vinni az olajat, bár lehet.
Egyet azonban ne felejtsünk el. Egyes szervizek, ha te viszed az olajat magasabb óradíjjal dolgozhatnak és számolhatnak egyéb plusz költséget is emiatt, ennek mértékét nem tudom, majd megkérdezem itt ez hogy működik.
Ha Gödöllőn viheted az olajat, akkor ez a legjobb ajánlat. Vagy rosszul látom? A 20000 szervíz 28000ft-os olajárral 56000ft. De ha viszel olajat, akkor ezt csökkenteni lehet legalább 16000ft-tal. Ja CRDI-re számoltam. Nekem jó lenne, mert én ott vettem (akkor vetted át a Tied) és ez van a legközelebb.
Szeretném jelezni, hogy a http://ceedservice.extra.hu -n mostmár nem elhanyagolható mennyiségű szervízajánlat került fel, mondjuk a commentjeiteket azért hiányolom, de ez van... :-)
A ceedservice fórumán találjátok a tematizált szerví topicot is sok mással egyetemben.
Ez csak duma, hazugság, ne hidd el. Ha bontatlan csomagolású, gyári szabvány szerinti alkatrészt viszel, nem veszhet el a garancia. Meg kellene kérdezni attól aki ezt állítja, hogy szerinte a Fogyasztóvédelmi Felügyeletnek is ez az álláspontja?..
Tartós hosszú ívmenet során pl nem logikus a középhelyzet "megakasztása
Persze de ilyenkor nem is középállásban van a kormány,és egyébként sem ilyen helyzetben érződik
És mint írtuk (nálam legalábbis) ez nem akadás, hanem valami olyasmi érzés, hogy lassú egyenes sebességnél erősebben kell mozdítani ahhoz, hogy először elfordítsd a kormányt a középállásból, mint álló helyzetben járó motornál parkoláskor. És ez pont megfelel az elektromos parkolásrásegítő működésének.
A sebességfüggő szervokormányoknál a rásegítés mértékét változtatják. Hidraulikus változatnál az olajnyomást, elektromosnál meg a feszültség/ áramerősség mértékével lehet manipulálni.
Vannak fix rásegítésü szervók (a többség sajna ilyen) ebben az esetben egy arany középutat választanak ami többnyire inkább kissé nehezebb kormányzást enged, de vannak olyanok is ahol pl egy kapcsolóval lehet váltani városi és országuti módok között. A biztonságot ebben az esetben is próbálják megoldani, hiszen a városi üzemmód csak egy bizonyossebességhatárig maradhat bekapcsolva.
Bármiféle akadás, nem megfelelő működésre utal. Az természetes dolog, hogy nagyobb sebességnél már nem lehet egyetlen ujjal könnyedén mozgatni a kormányt, az viszont, hogy ez darabosan működjön, már nem egészen normális dolog. Az akadópontnak semmi keresnivalója, hiszen a rásegítés nem az aktuális kormányhelyzettől hanem a sebességtől függ.
Tartós hosszú ívmenet során pl nem logikus a középhelyzet "megakasztása."