Nem bírtam végignézni. Srácnak meg kéne esetleg mutatni a Paul Gilbert-féle Hey Joe-t, ha már. Az is tele van szólózva, de sokkal ízlésesebben. Teljesen zeneietlen, amit művel.
Egyébként meg inkább minden gitárhíró tartsa magát távol Hendrixtől. Madiék pl. jól nyomják (zúzósra hangszerelve), de a Madi saját bevallása szerint nem szeret szólózni:)
Nagyon jó a muzsika. Van lemez is vagy csak a netre dobtátok fel a felvételeket? Ha Te vagy a gitáros akkor ad át üdvömet a bátyádnak(Gergő), akivel még hátulgombolós korunkban osztálytársak voltunk.
Hiába játszik rohadt gyorsan a csávó, ez akkoris egy nagyonnagy szar. Nemcsak a hangszín nem illik a Hey Joehoz, hanem úgy egyátalán az egész. Fontos szabály ez a "Néha a kevesebb több".
szia, itt mar tobben elvereztek a terc-kerdeskoron olyannyira, hogy azota se nagyon mernek irni. ha nem erted, hogy miert haborog a soknevu, akkor tenyleg felmerul a kerdes, hogy szep elet a pekelet...
en csak ennyit szerettem volna az eddig neman szemlelt, ertelmetlen vitatokhoz hozzafuzni. felolem annyi embert tanithatsz penzert, amennyi jolesik :-)
Szerintem nagyon jo hogy tanitasz , nagy turelem es oriasi munka , meg senki se szuletik gitartanarnak , beletorik az ember .Tisztelet az oriasi munkaert.Nagyon hasznos dolog .
Egyaltalan nem nagy virtuozzok a gitartanarok akiket ismerek de oriasi turelmuk van es szeretik amit csinalnak .Ez a fontos . Jo hogy megmutatod a munkadat es vallalod , nezelodtem a lapodon OK. Nem olvastam mindent csak atfutottam.
A lenyeg hogy vigyazni kell mit mutatsz a tanuloknak , nagyon megbelyegzi oket az amit eloszor tanulnak .Tehat pontosnak kell lenni .
Ha valamit nem tudsz 100% inkabb mond meg hogy ez meg neked sem vilagos es a tanulo elfogadja , utannanezel elvegre nem vagy zenetudos ( meg lehetsz).Jobb min ha akarmit modasz csak hogy igazad legyen a tanulo elott.
Ahogy mondta " birta" egy forumon ki vagy teve mindenfelenek , nem ismerheted a forum tagjait csak sejtheted hogy tulajdonkeppen milyen ember valaki .
Na meg ha kikered az emberek velemenyet egyesek megmodjak , masok nem . De szerintem csak jobb ha megmondjak , csak tanul az ember belolle .
Remelem hogy nem csak azt hogy na itt se mutatok ezeknek mar semmit , hehehe
A feltett mp3 pelda tenyleg nem OK. Jo kezed van de a gitar egy kicsit hang alatt van , esetleg hang felett lenne jo ( faradsag talan) .Es a nyujtasok is hang alatt vannak a tobbit mar leirtam alabb.
Egyetértve Birta úrral hozzátenném, hogy minden hangot(lehet az "jó" vagy "rossz") meg lehet magyarázni zeneelméleti köntösbe bújtatva.De azért ez egyfajta "áltudományosság"!
Szerintem a leckékben(bár bocs, mert én csak a bluesodat hallgattam még meg) kevesebb "rossz" hangnak kellene lennie ahhoz, hogy a vájtfülűbbek is elfogadjanak, mint jó gitárost.Itt most nem a technikádról beszélek, hanem még mindig bizonyos hangokról, mert szerintem ügyes kezű ember vagy, aki sokmindent tud már és csak kicsit kellene át gereblyéznie valakinek a tudásod apróbb csomóit!(Kérdezd meg Birta urat vállalna-e!?) Kellene fejlesztened a tudásod, mert ha jól, jót tanítanál az lenne az igazán klassz!
Mert talán jól tanítasz(pl. pedagógiailag) , de ha rossz hangokat, akkor az nem jó senkinek.Hosszútávon úgyis kiderül!
Tisztelet a lelekesdésedért és a befektetett energiádért! Akinek ennyi ereje, energiája van az játszva nekiáll fejleszteni magát, hogy többet tudjon, a leckéi még hasznosabbak legyenek!
Nekem nagyon tetszik a szándék ahogy tanítasz. Ez egy komoly hozzáállás. De úgy érzem olyan ez mint egy beugrató show ahol kamerák figyelnek minket hogy hogyan reagálunk mindarra ami itt történik. Mert az mp3 amit feltettél ennek ellenkezőjéről ad tanubizonyságot. Nem tudom ezt az ellentmondást feloldani. Olvasom amit írsz és hallom amit feltettél és ez 2 teljesen külön álló dolog.
Kedves névtelen nick mögé bújó ex-Master Plo Koon (vagy Poklon?)
Amikor decemberben e-mailt írtál nekem, akkor a válaszomban szerintem világosan elmagyaráztam a dolgot. Most úgy látom, itt az ideje, hogy idézzek ebből a válaszomból, hogy a többi fórumozó eldönthesse, hogy jogosan kritizálod-e a tevékenységemet.
"A MyMusic gitár-rovat úgy alakult ki, hogy a tanítással töltött évek alatt sok olyan gitárossal találkoztam, akik technikailag és elméletben is jól álltak, de improvizáció terén nem tudtak kitörni bizonyos sablonos megoldásokból. Ne feledd, az elmélet és a technika nagyrészt tanulható, az improvizáció azonban több ennél: ott a veleszületett készségek legalább ugyanolyan fontosak. Aki nem kapott ezekből bőven a sorstól, annak a továbbfejlődés nem könnyű e téren. Sokan épp ezzel az igénnyel jöttek hozzám, tehát azzal, hogy ezen a területen szeretnének továbblépni.
Szóval, az ilyen cipőben járó gitárosoknak készül a MyMusic-rovat. Évek óta megy, sok pozitív visszajelzéssel. Ez nem tematikusan felépített gitáriskola, nincs is így hirdetve. Ha megnézel egy kottát, a tetején az szerepel: "Gitár-trükkök a Mymusic.hu számára".
Szerintem ott értetted félre a dolgot, hogy azt hitted: ennyi a gitártanítási módszerem, hogy "na, játsszunk el pár szólót". Pedig a Mymusic rovat nem más, mint egy ingyenes bónusz, bárki számára hozzáférhetően: akinek megtetszik egy gyakorlat, az megtalálja hozzá az összes segítséget: a kottát és szöveges magyarázatot is, hogy mit miért csináltam. Akinek meg nem tetszik, az továbblapoz.
Ebből tehát nem lehet arra következtetni, hogy milyen gitártanár vagyok (ehhez ott kellene lenned az órán). A gitáróráim összehasonlíthatatlanul komplexebbek és hatékonyabbak annál, hogy "nézzünk meg egy szólót". Erről a tanítványaim tudnának bővebben mesélni. A MyMusic rovatot a jövőben tekintsd annak, ami valójában: egy-egy zene és kotta, amiből bárki ötletet "lophat" magának, ha akar."
Idáig az idézet. Azt a jövőben is nyugodtan mondogasd, hogy mennyire rossz gitáros vagyok, ezen mindig jókat nevetek. De nyomatékosan megkérlek, hogy arról ezentúl ne "nyilatkozz", hogy rosszul tanítok gitárt, ugyanis ezt nem tudhatod.