Na látod ezért utáltam én sakkozni. Merthogy minden lépést memóriában kell tartani. Há'nem mondom, a királynőét még csak-csak sikerült megjegyeznem, na de az a sok paraszt... :o)
ezen nem veszünk össze 4-5 lépés a sakkban....tőlem ok
ezer éve nem sakkoztam
...mellesleg már ne haragudj de a mesterek éppen memóriából játszanak...nem pedig a Te módszereddel...ami amatőr:-))) már megbocsáss a mesterekhez képest...
sóval mint írtam...a sakktáblán taktikázni egyszerűbb, mint pl a halpiacon...
"szóval a taktikázásban 2 lépésnél senki nem lát előre többet...aki nem hiszi próbálja ki.... különösen nem a sakk asztal mellett, ahol legalább a szabályok egyértelműek..."
Ööö... ez nem igaz, én 4-5 lépést szoktam előre kombinálni, drága megboldogult nagypapám megtanított rá. (Szerencsére soha nem tudta meg, hogy gyerekkoromban a sakvversenyen nyert érmeit matchboxokra cseréltem. :o))
na most én ekkora inteligenciát nem tulajdonítok egyik magyar politikusnak és nem poilitkusnak sem.
pl a sakk memória játék valójában, bár azon többség, aki nem tud sakkozni azt hiszi kombinálnak. Nem kombinálnak mert tudatosan...annyit előre stb nem lehet.
szóval a taktikázásban 2 lépésnél senki nem lát előre többet...aki nem hiszi próbálja ki....
különösen nem a sakk asztal mellett, ahol legalább a szabályok egyértelműek...ezért az ellenfél aszerint számítható...az élet ennél vmivel komplexebb.
manipulálni meg mindenki saját magát manipulálja elsősorban, amíg a főnököt ego-nak hívják.
na most minél több ember gondolkodik arról, hogy ő milyen manipuláció által van kiszemelve annál jobb.
a mások ezirányú meggyőzése reménytelen,
a szemek és fülek belső motiváció nélkül nem nyílnak meg, továbbá hiába keresi a "mester" a tanítványt...mert a dolog csak fordítva működik
gondolom elsején elmész és szavazol a másikra, aki nem manipulál
kimész az utcára, vagy ami jól esik
nekem mindegy, amíg a dolog kulturált keretek között folyik
ez nem egy politikai fórum ezért nem áll módomban ilyen kérdésekről eszmecserélni, se pro se kontra, gondolom ez kiderült a bejegyzéseimből a magyar nyelv általános szabályai szerint olvasva
Köszi a lezárást, nem is nagyon tudunk mást csinálni.
A helyzet az, hogy az hamvasbela.org nekem is messze van... Pedig nagyon jó társaság van ott, csupa klassz ember, semmi különösebb vita, csak gondolatmegosztás... Mégis, csak ritkán tudok odalátogatni :(((
Nekem még az indexet is nehéz sokszor követni, most is néhány függőben lévő beszélgetést hagytam magam mögött, de azt hiszem, sürü bocsánatkérések közepette válasz nélkül kell hagyjak néhány bejegyzést. És nem azért, mert nem érdekel, hanem mert nehezen tudom az energiáimat mindig megfelelő irányba terelni... magánlevelezést pedig én sem folytatok mostanában, még a legjobb barátaimmal sem :(((
A felvetődött politikával kapcsolatos kérdést pedig szívesen kitárgyalnám, de az biztos, hogy nem most, és nem ebben a formában. És különben is: úgy látom, egyedül vagyok az álláspontommal, ezért ha belemennék az ügy komoly "kitárgyalásába", arra szellemi erőket kellene összpontosítanom, ami jelen pillanatban nem lenne megoldható, még akkor sem, ha komolyan érdekel. (Hogy mások miért gondolják másképp :))))
Szóval egyelőre altassuk az ügyet, talán később visszatérünk rá.
Nézd, én ennél sokal többet úgysem tudok mondani, részletekbe meg igazán nem szeretnék veszni. Félre ne érts, kíváncsi vagyok rá, mit gondolsz, a Hamvas-topikban többé-kevésbé láttam is, - megértem, sőt bizonyos mértékben egyet is értek. Azzal a kiegészítéssel, amit itt ma 2-vel előbb leírtam. Nem tudok én se jót. Valamivel jobbat viszont ennél már mégiscsak remélek... Már bizonyos törvényszerűségek működésének ismeretében is.
A Hamvas-topik igazán jó, olvasgatni fogom, ha belefér. Na nem a politizálás miatt.;) Köszönöm a tippet.
Egyéb helyekre viszont nemigen fogok menni, túl szűkösek hozzá a lehetőségeim. Most sem a saját gépemről írok. Magánlevelezni sem szeretnék ezidőtájt senkivel. Kérlek, ne haragudj érte.
Ha úgy érzed, mégis szeretnél még valamit ez ügyben elmondani, szerintem, amíg gb rábólint, tedd meg itt, vagy a Csak úgy-ban, vagy a Hamvasban. Azt gondolom, amíg kultúráltan meg tudjuk ezt beszélni /itt-ott némi létező spirituális áthallással/ és mi miért ne tudnánk?:), addig a modik sem fognak egyik helyről sem kihajítani.
Aki ezt a hatáskeltést előre megtervezte, aki megírta, ledramatizálta, hogy elv-társait hogy is győzze meg és aki aztán ezt el is játszotta, meg is valósította, - azt üti. /Erre vonatkozóan volt a CNN tegnapi riportjában egy jellegzetes elszólása./ Aki ezzel a beszéddel /meg végülis az összes megnyilvánulásával, ahogy mi magunk is/, meghatározott szavakat, kifejezéseket és tetteket vett magára és vetett ránk, - azt üti. Aki aztán látszólag maga ellen, de /majdnem/ mindent előre lezongorázva kijátszotta ezt a beszédet a közvélemény elé, - azt üti. Aki itt most nagyon sok ember jóérzéseivel, hazaszeretetével, értékeivel, természetes felháborodásával, indulataival, fegyelmével, valamint jogaival és lehetőségeivel játszik, - azt üti. És aki zseniálisan taktikázva, de igencsak beteg stratégaként próbál az egészből mindenféle manipulációk révén győztes hadvezérként kijönni, - azt üti.
Én hétfő óta sajnos igen erőteljesen úgy érzem, hogy ez mind ugyanaz az ember. Sajnos. Nem örülök ennek, nem érzek kárörömöt, bosszúvágyat, stb. Nem útálom, nem gyűlölöm érte, de bizonyos borzalommal vegyes csodálkozással figyelem. És nagy-nagy, persze már nem annyira miatta érzett aggodalommal. Én sem látok tisztán jó megoldást. Abban viszont biztos vagyok, hogy ez, amit ez a szerencsétlen ember tartósítani kíván, az egyik legmocskosabb.
rémhírként sem véletlen, tekintve hogy nincsenek véletlenek
nem azért tettem fel ide mert megijedtem....a rémhír is hír sőt általában jobban hat mint a hír
asszem itt az indexen olvastam...egyébként az index-t nem tartom megbízhatatlan hírforrásnak...kivételesen
egyébként hál isten már tök mindegy mi a helyzet a baseball ütőkkel,
az mszp. honlapján én is rémhírként vettem mikor azt írta valaki hogy bevették a Tv-t....még szóltam is az illetőnek, hogy a rémhírterjesztés bűncselekmény,
aztán bevették pár órával később...már ha azt annak nevezhetjük
Ha lenne kedvetek errôl a helyzetrôl beszélgetni, akkor gyertek át ide:
http://www.hamvasbela.org/forum/forum.html
Ott nem lenne off sem, és tilos sem, és ráadásul sokan a ti álláspontotokon vannak.
Én pedig szeretném tudni, hogy olyan emberek, akiknek eddig is "fontolóra vettem" a véleményét, miért nem úgy látják a dolgokat és a világot, ahogy én. Lehetne jókat vitázni és normálisan beszélgetni...
Bizonyos szempontból zseniális. Színész, dramaturg, rendező, manipulátor és kommunikátor, egy személyben. Igazán kár, hogy a kapott és szerzett, valóban figyelemre méltó képességeit ilyen hitványul bontakoztatja ki. Visszaél mindazzal, amit fantasztikus lehetőségként, ajándékba kapott, - aminek birtokában, emberi keretek közt, valóban fontos és méltó dolgokat teremthetett volna.
De ez, ahogy gb mondja, törvényszerűen visszaüt. Már nem is tart soká. Karinthy hegedűművésze jut eszembe, aki egy hegedűszóló eljátszásáért vállalt sokévi munkát, tömérdek erőfeszítést, kínzó gyakorlatokat, - hogy végre, végre, székeken, asztalokon és nemtudommiken egyensúlyozva, végre közönség előtt is eljátszhassa... Hát itt is van mutatvány: mert egy balettműsort eleve úgy tervezni, hogy közben banánhéjakkal szórja a művész magát körbe és közöttük pipiskedik, piruettezik, brillírozik, - mindenképpen nagy látványosság. Készülni is kellett rá, munka is van benne, - csak... Csak törvényszerű, hogy ne lásson meg minden banánhéjat. Törvényszerűen van, ami egy zseniális embernek is kiesik a látóköréből. Nem azért, mert nem figyel. Azért, mert kifelé és nem befelé figyel... Karinthy emberkéje ott bent tudta a dallamot. Ez csak kint lábujjhegyezik.
És van még egy-két nüansznyi különbség. Ott megvolt a művészi elhivatottság, a szent cél... Amiért talán érdemes... Itt az időnként tényleg zseniális tulajdon/ság/ok és a rettenetes akarat, erély mögött, bocsánat, de hitványság motoz. Olyan hitványság, ami ráadásul fertőz... Elmondanám: most is. Szavakban, elhallgatásokban, félreinformálásokban és félrevezetésekben, kimondott és ki nem mondott zsarolásokban, látható és láthatatlan manipulációkban, marionett-játékokban. Mellesleg szólva azokat is meg-megfertőzte, akik esetleg nem mind voltak hozzá hasonlóan betegek, de ekkora arcátlanság láttán elragadtatták magukat és erőszakkal reagáltak. Fertőz. És ez a legnagyobb veszély. Mindannyiónkra.
Persze, te nem rá gondoltál.:) De napi futásomban, en route, ezt szükségesnek tartottam elmondani. Talán kiviláglik, hogy nem a politika érdekes az egészből, hanem ami mögötte van, emberileg, lelkileg-pszichikailag, és szellemileg-spirituálisan.
Hát ugye a híreket nem tudom garantálni:), de a Kossuth téren, igaz, halkan, de ott volt. Talán ha minden nap megismételnék többször... Azoknak biztos tud mondani valamit, akik ismerik az ő szolgálatát, - illetve akikben nem sikerült eltompítani a morális-szellemi-spirituális érzékenységet...
Ez csak rémhír. Az egyik tévé körbekérdezte a sportboltokat és állítják, hogy nem. Főleg, mert alig lehet baseball-ütőt kapni náluk, ami meg volt készleten, az is megvan még.
Nyilvánvaló.
....az összes baseball ütőt megvásárolták a fővárosban ....pedig nálunk kevesen ismerik a baseball szabályait....
gondolom azzal akarják behúzni az x-t elsején a szavazólapra....,hogy cinikus legyek.
Hál isten,,,mert egyebekben lecsengeni látszik a dolog
....bár számos egyébként jólszituált értelmiségi...is szomorú...hogy rejtett agresszióit nem élheti ki...azok Tv-ben való viszontlátásával....