Jozs: én is kb így szoktam eljárni ismeretlen szivarok felmérésénél. Mindenesetre kösz az infót kiprószálom... Pesti szleng rulez!
Mikulás jött, de nem hozott szivart a dög!
Igérem megpróbállok ezúttal tényleg eljönni a talira, felőlem a Stage pubé lehet...
anderson: a kedvencem a nutellás és a túrós palkó, és legalább kettőt tudok megenni mindegyikből... Ezt csak úgy tájékoztatásul mondom, hátha nem tudnátok... :o))))
Igaz, ami igaz, a Habana Caféban nem lehet külön ülni, viszont nincs olyan sötétség, és a székek meg az asztalok is normálisabbak. (Na meg van Cuba Libre is, ami számomra nem elhanyagolható.)
Tehát mindent összevetve nekem jó a Stage is :)))
Annyi, hogy nem 100%, hogy el tudok menni, mert ebben a hónapban eléggé el vagyok havazva. (Ezt a kifejezést tegnap tanultam, biztos valami pesti szleng. De jó.)
Könyörgöm ne kedd! Először hétfőről volt szó...
Nekem a kedd biztosan nem jó. Tudom, hogy nem szempont, és nem egy ember alapján hoztok döntést, de ha nektek nem gond, én szeretnék végre sokáig ott maradni! :)
anderson!
A palacsinta nem rossz ötlet, csak észre ne vegyék! Én meg viszek egy 2 literes Cola-t, valaki hozhatna egy pár üveg sört, Jozs egy flaskában Finnlandiát, és akkor nem kell várnunk a pincérleánykát mint múltkor! :))
jóestét.
a következő észrevétel(eke)t tenném:
ha új helyet keresünk/választunk, legyünk figyelemmel arra - ami egyébként a stage esetében szerencsésen megvan -, hogy valamennyire el tudjunk szeparálódni. az csak az egyik ok, hogy ne tünjünk fellengzős gizdáknak, akik felvágni jöttek, másrészt megkimélendő magunkat a szórakozni vágyó helyi közönség haragjától, illetve annak megnyilvánulásaitól.
osztjátok-e a véleményemet, és az általatok ajánlott helyek valamalyike magfelel-e ezen kritériumoknak?
aztán szerintem várnánk lala és kavi tesvér felbukkanását is, akik a szervezési feladatokat egyszer már megoldották, így nem nélkülözhetjük ebbéli rutinjukat most sem.
Nos, én petit corona-ra tippelek, ami biztos, hogy 12,5 cm (5 incs :) volt.
Ez a nagy baj nálunk Miskolcon a CT-ben, hogy nem tudják hogy milyen típusú szivart adnak el, csak annyit, hogy "ez Partagas", stb. Ezért szoktam leméricskélni, aztán irány a cigaraficionado.com, hogy megtudjam, mégis mit szívok.
Tegnap szívtam el egy Partagas-t, olyan fajtából, amiből a talin che volt kedves megkínálni (lehet, hogy ez 1-1,5 centivel nagyobb volt). Mit mondjak, akkor ez a sorrendben harmadiknak úgy átlagosan bejött, most pedig "éhgyomorra" nagyon jól esett.
Pont jól szelelt, egyenletesen égett kb. 50 percig, nem volt túl erős, sem túl gyenge, és az utolsó harmadban pedig olyan extra (jó) ízeket adott, amit még nem nagyon éreztem, de sajnos nem tudom szavakba fogalmazni. (CT 1300HUF)
Szervusz Há mester!
Nekem sajna pont a keddek nem olyan jók. Illetve minden második kedd (pl. a 19-e...).
Hely? Legyen a "már jól bejáratott" Stage Pub, vagy újítsunk be mondjuk egy Habana Café-t? :)
anderson,
az illető dal megvan néhány feldolgozásban, sőt van egy olyan cédém, amin csak che guevaráról szóló dalok vannak a világ minden tájáról (köztük persze ez is).
cigar afficionado rendben van, mi?
Szia Bece! Kérdésedre részemről egyszerű a válasz - én speciel szeretem a HW termékeit és szoktam olyanokat is pöfékelni, és egyáltalán nem tartom lesüllyedésnek. Viszont megjegyzem, hogy amióta olvasgatom a linket egyre több érvet találok arra, hogy a minőségi kézi szivarok felé forduljak:
- Olvasgatva a topicot és különösképpen a benne található szivaros linkeket fel lehet szedni egy csomó hasznos infot, ami egy kicsit szakértőbb megvilágításba helyezi a szivarokat/szivarozást + megmutatja az igazi szivarok értékét/szépségét.
- Rájöttem arra, hogy egy szép kézi szivar elszívása és az a többletráfordítás amivel ugye ezek a szivarok drágábbak egyenértékben van az általuk nyújtott esztétikai és ízbeli élménnyel...
- Finally társul hozzá még egy vásárlási élmény is, ez szerintem leírhatatlanul fun dolog... ergo amire ki akartam lyukadni: Téliember Henrik egyre inkább háttérbe szorul, nem sznobságból, hanem rájöttem, hogy mennyivel jobb dolgok is vannak a világon. Megérdemlünk megunktól ennyit nem?
Hát (-tal nem kezdünk mondatot) a zsenge délelőtti műszak megérkezett. Sajnos pont akor van itt nagy élet, amikor én nem vagyok..., na mindegy! :)
Viszont akkor én is azt javasolnám, hogy kezdjük el a decemberi tali szervezését. Én most magamhoz ragadnám a kezdeményezést egy időpont felvetésével:
December 18., hétfő, 17-18 óra körül Várom a véleményeket! :)
Sziasztok Urakok. Tegnap alkalmam volt rágyújtani egy Henri Wintermans Corona Delux-ra. Tudom, hogy kommersz (mint a feketecimkés cseresznye) és nem is ez az igazi műélvezet, de kellemes volt. Saját skálán hétköznapi ebéd utáni anyag. Ti leerszkedtek ilyen mélységekbe? :-)
dr dent,
köszönjük az infót.
ha pedig magad is szivaros vagy:
légy üdvözölve köztünk!
anderson, tesvérem
magam sem gondoltam interperszonális relációra a kurvákkal. max popsizsűri a sűrű szivarfüstből, alkoholfogyasztók alkoholizálnak, én meg üdvözült mosollyal az arcomon csendben elteázok ottan.
:)
de mehet mindez a stage-ben is, csak a popsizsűri okoz némi nehézséget, dehát majd ezt is megoldjuk valahogy.