Feloldja a gumit az ásványi alapanyagú zsír és az olaj .
Jó tudni !
Pedig régen mikor a WD40-el foglalkoztam , pont ez is benne volt az elönyeiben , hogy a WD 40 nem oldja fel . Tehát tudtam , csak elfelejtettem . Korral jár . :-)) Ez van .
"Na szóval hogy leb'sszam-e a vizest vagy ez normális. Gondolom azért nem lehetetlen így sem megoldani utólagos tokozással."
Mindenképpen b@zd le rendesen, mert aki tok nélkül csinál meg egy kiállást az nem vizes, hanem egy kókler!
Utólag ne tokozz, mert nem vagy mester ember, és elsőre az tuti nem sikerülne. Inkább áttoló karmantyú! Ami a képen is van.
Arra figyelj a gumikat benne csak szappannal vagy mosogató szerrel kend be, nehogy zsírral vagy olajjal. A másik hogy a csöveket 45 fokban meg kell csiszolni (pl flex), mert ha sík egyenesen van vágva, azt te bele nem tolod a karmantyúba.
Bocs ha hülyeséget írtam, sokszor költöztem már életem során, általában "luk" volt a mosogató alatt a falban, oda szépen passzolt a PVC szűkítő (a szifon felőli felxibilis cső végén)
Mosdó alatt általában csak jollyflexet tettem.
De amit most kaptam a mosdóhoz lefolyó szett, az szintén szifonos, végén egy könyökkel. A könyök esetében még szépen le is írja, hogy 40-es "luk" esetén simán csak toljam be, 32-esnél meg fűrészeljem. A probléma, hogy fűrészelés után pontosan 32-es a mérete, így nyilván nem tudom ráhúzni se, betolni se, mert egyszerűen csak kiáll a falból viszonylag hosszan egy vágott 32-es külső átmérőjű PVC.
Ahogy én elképzelem, nem ilyennek kéne lennie a falban, hanem egy olyannak, aminek a vége ilyen toldós gumigyűrűs...bocs nem tudom mi a neve. Tán ez lenne az említett csőtokozás.
Na szóval hogy leb'sszam-e a vizest vagy ez normális. Gondolom azért nem lehetetlen így sem megoldani utólagos tokozással.
És sem pontosan értem a dolgot. A mosdó kiállás 32-es általában. Ha egy gyári 32-es mosdó szifont nem tudsz beledugni az azért lehet, mert nincs meg a tok a kiálláson. Ha kilóg annyira a falból, hogy rá tudj húzni egy áttoló karmantyút, akkor úgy össze tudod hozni. De ha nem lóg ki, akkor ki kell bontanod a falat és úgy betoldani.
köszi, mutatom inkább képen, mert lehet rosszul fejelzem ki magam:
Azt a 2 menetes részt szeretném csatlakoztatni, de nem tudom forgatni a felső ill az alsó ágat mert fix, be van az aljzatba öntve. Csak vmi közdarabot (holllandit v.akármit) tudok elképzelni, de nem értek hozzá :)
Ha ráhajtom az alsóra mondjuk akkor a felsőre már nem tudom rákapatni vica versa.
Ha ezt megoldja egy hollander akkor jó. Van belőle BM-BM is? mert a linked KM-BM-et látok és ahhoz variálnom kellene még picit, de ha nincs más megoldom
a kerti szivattyú bekötésénél a nyomó ágat és a fix öntöző csővezetéket akarom bonthatóan összecsatlakoztatni.
3/4es külső menetes mindkét végén jelenleg, van egy közé való 3/4 BM karmantyúm, de ez nyilván nem jó, mert az egyik vége szorít a másikon meg pont lazít :)
Mi a trükk? Hogyan kell megoldani? Mi kell hozzá? Valami ellentétes menetes hollandi?
A bojler tágulási tartályos összekötésénél a bojler méretének 10%-a elég lehet a tágulási tartálynak? Gondolom ha nagyobb az nem gond, ha meg kisebb akkor ugyanúgy csöpögni fog az amennyiség amit a tágulási tartály nem tud felvenni.
Illetve sajnos nekünk kell majd bele idom később, mert a kőműves építi az elfalazását a strangnak és a felszálló csöveket be kell tenni most. Ő meg max annyit tud, hogy az egyenes csövet berakja és rögzíti, semmi hajlítás, roppantás ilyesmi... szóval a felszálló kész lesz, de majd utólag kell az egyenes szakaszokat tovább építeni. Lehet, hogy nem szerencsés, de lehetetlen egybeszervezni a mestereket. Ez kis munka házfelújítás és nem is az egész területén.