Nem a kabel minosege okoz "jelromlast" , hanem az ilesztetlen ki es bemenetek , valamint a pedalok "belso mixerenek" a minosege es illesztese ( impedancia , belso ellenallas, problemak)
Roviden egyes pedalok es cuccok nincsenek helyessen tervezve igy nem illesztodnek egymas ki/bemenetehez . Valamint a helyes jelnivok beallitasa nagyon fontos .Ez nagyon rontja a dinamikat es a hangelszinezodes fo okozoja.
Az impedancia frekventiafuggo=> mas mas frekvenciam mas a belso ellenalas .
A rossz vegy hianyzo BUFFER-ek is idetartoznak , ezek kene illesszek a dolgokat es kompenzaljak az esetleges jel csokkeneseket amit az efek bevihet a lancba , ugyanezek altalaban a SZUMMER-ek is , osszegzo bufferek amik a mixelest vegzik WET/DRY .Meg a jo bufferek eseteben is altalaban egy potmeter allasban helyes az illesztes es csak akkor van jo dinamika es hangszin.Ha az elozo fokozat tul magy jelet ad , a masik efektbe lehuzod a GAIN-t es igy osszevissza allitgatod lehet hogy a legkedvezotlenebb beallitast csinalod .
Batri ; sima zaj nelkuli egyenaram !!!! es nincs koze a halozathoz !!!! ami rengeteg zaj es radiofrekvencias jel forrasa , nagyon jol tervezett adapterrel nem lenne problema de az draga es ilyet a cegek nem gyartanak .
A legtobb kis adapter kezi szamitogep es mas digitalis mutyurhoz valo NEM audio felszereles taplalasara !!! audioban nagyon jol tervezett halozati adapter kene , a Cray Baby belekerul a cegnek 10 $ es az adapter 20$ -ba ( tetelezzuk fel ) hat nem eri meg nekik.
A masik baj az adapterrel hogy ha mindegyik pedalhoz van a sajat adaptere ehez ugyanannyi halozati csatlakozo kell !! a szinpadon !!
VALAMINT TOBB KABEL , TOBB CSATLAKOZO annyival tobb meghibasodasi lehetoseg.
A halozati kabelek problemaja megoldhato ha egy nagy trafo viszi az oszes tapfeszultseget , igy csak egy halozati zsinor van .
De megmaradnak a pedalok tap csatlakozo zsinorjai ( a 9-12 Voltos )
Ha ezt bedobozolod lecsokken a meghibasodas lehetosege es hamarabb felszerelheted .
En egy 50W-os trafoval csinaltam magamnak egy jo adaptert 6 kulonallo feszulseg kimenetem van mindegyik dupla szoval 12 mutyurt taplalhatok , mind kulon szurve es stabilizalva , rovidzar vedelem tulfeszultseg vedelem ..stb ...a budos eletbe nem vittem sehova , othon felvetelekkor hasznalom .
A legjobb megoldas az AKUMULATOR amit feltolthetsz a vacak adapterrel es arra a 4 -5 orara biztonsagossan mukodik .
A baj a befektetes tobb , es kell pot aku is hogy baj eseten legyen, na meg kene egy ember aki allandoan toltogeti.
Hát a kábeleket Érden a Kiss Lacinál csináltattam, a tokot meg Lengyelországban mikor ott turnéztam, de ha itthon csináltatnám akkor valszeg a Tajtihoz mennék a Deák térre. De ha meg tokot mennék csináltatni oda akkor már a kábeleket is rájuk bíznám, mindent egybe hátha adnak 10% off-ot, feltéve hogy van neutrik cuccuk. Egyébként a lehel térnél van egy bolt ahol lehet mindenféle ilyen alkatrészt kapni zsákszámra, és az is lehet hogy ők is vállanak tok készítést de ezt nem tudom pontosan
igen mindenképpen most ilyet akarok csinálni. kellene nekem egy szakember erre hogy megcsinálja akábeleket plussz a tartót a vasútnak. tudsz valakit ajánlani? az a baj hogy se hozzáértésem, se szerszámom, se alkatrészem és a legrosszabb hogy időm sincs rá pedig megcsinálnám. ráadásul sűrgős mert megyünk egy európai turnéra április végén és addigra minden technikai eszköznek tökéletesen kell működnie...szóva ha tudsz valakit ajánlani annak nagyon örülnék!
ebben az esetben ( tehát ha vasutazol) sok függ a kábelek és a dugók minőségétől. Én is "MÁV"-ban utazom de nincs jelromlás. A kábel nevét nem tudom de 500ft volt métere és Neutrik csatlakozókat tetettem rá. Annak db-ja 750 ft de csak 1x kell megvenni, és az többet nem kér enni....
egyetértek abban hogy minél kevesebb a kütyü annál jobb a hang. én legszívesebben csak a cry-baby-t használnám, de egy két dalon rengeteget dob egy finom kis delay meg a vibratrem...a johnson tuner nagyon fos azt ki is dobom... a mesa 3 csatornás, használom is mindet. megpróbálok csináltatni egy effekt tartó cuccot. remélem attól jobb lesz a helyzet. az is nagyon érdekes hogy ha csak a kábelt dugom be az erősítőbe jelentősen érezhető a dinamika növekedés, mert amikor a kisvasúton keresztül érkezik a jel az sokkal laposabb meg erőtlenebb valamiért...
ha mondjuk csak szigoruan egy wah lenne a gitar es az erosito kozott, akkor szerintem eleg a gitar hangszedoje meg az erosito altal felszedett halozati kosz, nem kell meg egy adapter. szvsz minel kevesebb szirszar, annal egeszsegesebb hang. a fizikai hatter boncolgatasat szelesebb koru muszaki ismeretekkel rendelkezo topiktarsakra hagynam :-)
tegyel egy probat.
vagy szerinted a vai azert csinalja igy mert neki futja elemre a gazsibol? :-)
veszel egy olcso lyukacsos kottatartot, rarakod a pedalokat, alul mennek a huzalok, pikk-pakk barkacsolsz hozza egy fenyofa ladad furnerlemezekkel es kesz.
1. a crybaby szigoruan elemrol (a la vai+satriani, ok csak tudjak, hamegnezed a netes kepeket, mindig ki van huzva a hangszerkabel, ami elemre utal)
2. delay+vibratrem es szvsz az eq is az effekthurokba
3. a johnson tuner-t el is felejtheted (ez gyenge lancszem)
4. minden pedalhoz a sajat adapteret hasznald, foldelt konnektorba dugva. az ilyen maszek dolgok a legritkabb esetben visznek valamerre, foleg ennyire eltero csatlakozoknal.
5. biztos, hogy ezt igy mind hasznalni kell? a mesan, ha jol allitod be a treble-t/presence-t (tele/strat max. 5-6, ami igen fontos titok a boogieknal) es van eq-valto rajta, akkor a pedal-eq kiesik. van rajta masodik csatorna?
6. csak jo minosegu csatlakozot/kabelt hasznalj, a pedaloknal derekszoges dugaszt.
koszi , nep ep a legjobb produkcio , nem az en erositom volt es csak kapasbol allitottam a hangszineket a Stratohoz , a vegen lathato hogy egyszeruen nem akart megszolalni a felso "C" , becsukot hanszinnel kelett jatszak , teljessen rahuzva a TONE-t , ez igen visszafogta a sustaint es egyes hangok elhaltak, de valahogy kijott .
Meghivottak voltunk es tele volt a szimpad a tobbiek hangszereivel nem volt hova lepni a pedaloktol, nem volt ertelme par szamhoz cipelni es beszerelni az erositomet.100W lampas es 4 x12 " hangfal , marha nehez..Ami itt szol az egy Bandit Peavey de az uj fajta , "effect loop"-os allitolag "linearis" , es igencsak sehogy se szol efektek nelkul az expannsorja is agy nagy semmi , meg a hangszinszabalyzas is csapnivalo .
Ez nem mentegetozes csak elegedetlenkedes , tenyleg nehez volt jatszani rajta , rossz szuszten , ciripelo hangszin , megnyomva recseg ropog , meg jo hogy a mixeres ert a dolgahoz es kiszurte o is ahogy lehetett .
A basszus meg nagyon lent szol , melyen , es ra kell huzni a basszus gombot halgatashoz akkor megkozelito a terembeli hanghoz, a baratom elso videoja es nem tudja a PC programot hasznalni hogy a hangszineket EQ -val helyrehozza, mivel a kamera kompreszorja lehuzta.
Hat koztunk maradjon de a fiuban van valami , most kerdes hogy tudatos e hogy kiszalad a kukoricasba , ha nem halja hogy melette van az nagy baj , a tobbit kinovi de a mellejatszast azt nem , vagy ez valami dodekafonikus intermezzo Hendrix temara ,lol.
Amugy halatszik hogy tanulmanyozta a dolgukat es jol csinal sokmindent .
Gyanus a mellejatszas , ahol a hangnemen kivul van es ahogy halgatom meg latom nem hiszem hogy eszreveszi , mert ha mellecsuszik az ember utanna kijavitja valahogy es visszakerul a hangnembe.
Ez meg felvetel , nem koncert tehat 126-ik felvetel es csak enyire telik ?
A jobbik eset hogy nagyon be akarta mutatni amit tud es egy kicsit tullot a tehetsegen es a tudasan .De megis tobszori kiserlet utani legjobb felvetel , gondolom.
Es tobszor ismetlodik a " kirohanas"
.
Komoly rutin kell a "free" zeneleshez , meg ha ugy tetszik is hogy Hendrix ossze vissza nyirvog neha hat mindig benne volt a kepben , a "zajok" is bele voltak epitve a frazisokba es meg a halozati transzformator brum is , csak ez igen nehez .
Manapsag Jeff Beck folytatja ezt a stilust , maga modjan.
Ez is a tehnikahoz tartozik , nem csak a "shred" , az csak az egyik az eloadasmodok kozul es eszkoz a zeneleshez , es be kell legyen epitve az egeszbe .
Hát ez a srác sokat gyakorolt... De érzésem szerint valahol elveszett a feeling... Baromi jól gitározik, de nem jól zenél (legalábbis ez a produkció meggyalázza szegény Hendrixet...). Érzelemmentes gurgulázás. Igaz, Malmsteent szólóit sem szeretem, még ha a riffjei tetszenek is. Tizedennyi hangból, és technikai felkészültségből is lehetett volna jobbat - ahogy sokszor megmondták (nekem is) - a kevesebb néha több.
Az egyik barátom eladná Gibson Explorer típusú gitárját, tokkal. A gitár fekete, keveset használt, elég új, a Blaha környékén megtekinthető. Az ára 240.000 Ft. Ha valakit érdekel, megadom a mélcímét, telefonszámát.
Nem bírtam végignézni. Srácnak meg kéne esetleg mutatni a Paul Gilbert-féle Hey Joe-t, ha már. Az is tele van szólózva, de sokkal ízlésesebben. Teljesen zeneietlen, amit művel.
Egyébként meg inkább minden gitárhíró tartsa magát távol Hendrixtől. Madiék pl. jól nyomják (zúzósra hangszerelve), de a Madi saját bevallása szerint nem szeret szólózni:)
Nagyon jó a muzsika. Van lemez is vagy csak a netre dobtátok fel a felvételeket? Ha Te vagy a gitáros akkor ad át üdvömet a bátyádnak(Gergő), akivel még hátulgombolós korunkban osztálytársak voltunk.
Hiába játszik rohadt gyorsan a csávó, ez akkoris egy nagyonnagy szar. Nemcsak a hangszín nem illik a Hey Joehoz, hanem úgy egyátalán az egész. Fontos szabály ez a "Néha a kevesebb több".