Ha valakinek mond ez még valamit, én tápnak egy ZX81-es számítógép (még a Spektrum előtt) tápját használom. Ez még békebeli darab, elég robosztus és zajmentes. Hátha ott lapul valamelyik szekrény mélyén...:)
Egy másik fórumon www.hangmester.hu megismerkedtem egy "guruval" és ő készíti nekem, most írjuk össze pontosan az alkatrészeket oszt' nyakamba veszem a várost és megvásárolom ami kell, ő meg összerakja
Ha nem akarod felvenni a mrevlemezre , szoval nem akarsz felvetelt kesziteni , akkor keressel egy olcso , kez altt Creative 5.1 bulk hangkartyat , a torziton kivul ( nekem nem tetszik de lehet masnak igen , nagyon jo ambient efektjei vannak , chorus, echo, EQ, wah, Flanger< phaser, Hall, compresor..meg mittudom en meg mi ..nekem volt egy most ott all egy dobozba mast vettem hangfelvetelnek .
Eppen arra gondoltam hogy a masik PC -be szereljem es efektkent hasznaljam , nagyon jo Chorus van es a Hall is kituno , pedig nekem van egy rakas mindenfele efektem .
Egy baj volt ezelkkel a kartyakkal , lehetett efektezni de nem lehetett felvenni az efekten keresztul !!, halottad az efekten keresztuli jatszast de a felvetelre csak a nyers gitarhang kerult ,hehe .
De igy egy masodik PC rol lehet hasznalni , othon.
Ez hardware , tehat normaklis digitalis efekt , mind arra gondolok hogy tudnek egy kis procesoral allitgatni PC nelkul, de ez azert magas nekem , irto olcso lenne ,es tenyleg jok az ambient efektek.
Szerintem ezekből ma a Guitar Rig 2 a legjobb, mondjuk viszonylag erős gép kell hozzá, ASIO képes, kis latency-t produkáló hangkártyával. De jó még a Waves GTR is, vagy az Amplitube. A midi részen asszem van erről topik is.
Úgy értem ez a vastag hifi boltban kapható hangfalkábel, amit leírtam hogy milyen korábban, az kiválóan alkalmas hangszer hangfal csatlakozásra is. Most is azt használom
Én vettem hifi bolban hangfal kábelt, (tudod az a vastag 2 eres áttetsző szigetelésű belül rézfonatú). Ráforrasztottam a 2 végére a jack aljzatot sztannyi'. Már nem elmékszem mennyi volt, de nem egy nagy befektetés
Amikor megcsináltattam a kábeleket először egy olcsóbb kábelt választottam. Hazavittem összedugtam kipróbáltam és a gityó a pickup váltásnál nagyon furcsa nem létező hangokat adott ki, a torzitók jele leesett és stb. Aztt hittem baj van a pedálokkal. Majd kiderült döglöttek voltak a kábelek.
A csatlakozókról meg annyit hogy először vettem olyan aljzatokat amelyek olyanok mint a neutrik csak a felébe kerülnek. Na olyan is volt hallgatnom kellett volna a barátaimra akik azt mondták fél év alatt tönkre megy. Azt gondoltam ha össze van dugva és az úgy marad nem bántod akkor nem lehet baja. De sajnos rácáfolt . Szóval megvettem a neutrikot és jobb kábeleket és nincs se dinamikai romlás se smmi más gondom. Pedig 10e ft-os torzitókat használok.
Nem a kabel minosege okoz "jelromlast" , hanem az ilesztetlen ki es bemenetek , valamint a pedalok "belso mixerenek" a minosege es illesztese ( impedancia , belso ellenallas, problemak)
Roviden egyes pedalok es cuccok nincsenek helyessen tervezve igy nem illesztodnek egymas ki/bemenetehez . Valamint a helyes jelnivok beallitasa nagyon fontos .Ez nagyon rontja a dinamikat es a hangelszinezodes fo okozoja.
Az impedancia frekventiafuggo=> mas mas frekvenciam mas a belso ellenalas .
A rossz vegy hianyzo BUFFER-ek is idetartoznak , ezek kene illesszek a dolgokat es kompenzaljak az esetleges jel csokkeneseket amit az efek bevihet a lancba , ugyanezek altalaban a SZUMMER-ek is , osszegzo bufferek amik a mixelest vegzik WET/DRY .Meg a jo bufferek eseteben is altalaban egy potmeter allasban helyes az illesztes es csak akkor van jo dinamika es hangszin.Ha az elozo fokozat tul magy jelet ad , a masik efektbe lehuzod a GAIN-t es igy osszevissza allitgatod lehet hogy a legkedvezotlenebb beallitast csinalod .
Batri ; sima zaj nelkuli egyenaram !!!! es nincs koze a halozathoz !!!! ami rengeteg zaj es radiofrekvencias jel forrasa , nagyon jol tervezett adapterrel nem lenne problema de az draga es ilyet a cegek nem gyartanak .
A legtobb kis adapter kezi szamitogep es mas digitalis mutyurhoz valo NEM audio felszereles taplalasara !!! audioban nagyon jol tervezett halozati adapter kene , a Cray Baby belekerul a cegnek 10 $ es az adapter 20$ -ba ( tetelezzuk fel ) hat nem eri meg nekik.
A masik baj az adapterrel hogy ha mindegyik pedalhoz van a sajat adaptere ehez ugyanannyi halozati csatlakozo kell !! a szinpadon !!
VALAMINT TOBB KABEL , TOBB CSATLAKOZO annyival tobb meghibasodasi lehetoseg.
A halozati kabelek problemaja megoldhato ha egy nagy trafo viszi az oszes tapfeszultseget , igy csak egy halozati zsinor van .
De megmaradnak a pedalok tap csatlakozo zsinorjai ( a 9-12 Voltos )
Ha ezt bedobozolod lecsokken a meghibasodas lehetosege es hamarabb felszerelheted .
En egy 50W-os trafoval csinaltam magamnak egy jo adaptert 6 kulonallo feszulseg kimenetem van mindegyik dupla szoval 12 mutyurt taplalhatok , mind kulon szurve es stabilizalva , rovidzar vedelem tulfeszultseg vedelem ..stb ...a budos eletbe nem vittem sehova , othon felvetelekkor hasznalom .
A legjobb megoldas az AKUMULATOR amit feltolthetsz a vacak adapterrel es arra a 4 -5 orara biztonsagossan mukodik .
A baj a befektetes tobb , es kell pot aku is hogy baj eseten legyen, na meg kene egy ember aki allandoan toltogeti.
Hát a kábeleket Érden a Kiss Lacinál csináltattam, a tokot meg Lengyelországban mikor ott turnéztam, de ha itthon csináltatnám akkor valszeg a Tajtihoz mennék a Deák térre. De ha meg tokot mennék csináltatni oda akkor már a kábeleket is rájuk bíznám, mindent egybe hátha adnak 10% off-ot, feltéve hogy van neutrik cuccuk. Egyébként a lehel térnél van egy bolt ahol lehet mindenféle ilyen alkatrészt kapni zsákszámra, és az is lehet hogy ők is vállanak tok készítést de ezt nem tudom pontosan
igen mindenképpen most ilyet akarok csinálni. kellene nekem egy szakember erre hogy megcsinálja akábeleket plussz a tartót a vasútnak. tudsz valakit ajánlani? az a baj hogy se hozzáértésem, se szerszámom, se alkatrészem és a legrosszabb hogy időm sincs rá pedig megcsinálnám. ráadásul sűrgős mert megyünk egy európai turnéra április végén és addigra minden technikai eszköznek tökéletesen kell működnie...szóva ha tudsz valakit ajánlani annak nagyon örülnék!
ebben az esetben ( tehát ha vasutazol) sok függ a kábelek és a dugók minőségétől. Én is "MÁV"-ban utazom de nincs jelromlás. A kábel nevét nem tudom de 500ft volt métere és Neutrik csatlakozókat tetettem rá. Annak db-ja 750 ft de csak 1x kell megvenni, és az többet nem kér enni....
egyetértek abban hogy minél kevesebb a kütyü annál jobb a hang. én legszívesebben csak a cry-baby-t használnám, de egy két dalon rengeteget dob egy finom kis delay meg a vibratrem...a johnson tuner nagyon fos azt ki is dobom... a mesa 3 csatornás, használom is mindet. megpróbálok csináltatni egy effekt tartó cuccot. remélem attól jobb lesz a helyzet. az is nagyon érdekes hogy ha csak a kábelt dugom be az erősítőbe jelentősen érezhető a dinamika növekedés, mert amikor a kisvasúton keresztül érkezik a jel az sokkal laposabb meg erőtlenebb valamiért...
ha mondjuk csak szigoruan egy wah lenne a gitar es az erosito kozott, akkor szerintem eleg a gitar hangszedoje meg az erosito altal felszedett halozati kosz, nem kell meg egy adapter. szvsz minel kevesebb szirszar, annal egeszsegesebb hang. a fizikai hatter boncolgatasat szelesebb koru muszaki ismeretekkel rendelkezo topiktarsakra hagynam :-)
tegyel egy probat.
vagy szerinted a vai azert csinalja igy mert neki futja elemre a gazsibol? :-)