Keresés

Részletes keresés

pingvin10 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 366
6nations-ről szólván, szerintem- csakúgy, mint tavaly- a franciák és az írek között dől majd el a győzelem. Az angolokat 3., de inkább 4. helyre várom.
pingvin10 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 365

Nem ellenkezem!:) Abban biztos vagyok, hogy az általam említett trióból legalább az egyik csapat döntőt játszik- ugyebár, minden a sorsoláson múlik.

A Munster és a Northampton mai győzelmével azonban a Leicester még gondban lehet, pláne, hogy az utolsó körben Munster-Leicester derbi!

Na, böngészgetek: eddig biztosan továbbment a Leinster és a Llanelli első helyen, és vélhetően a Bia is ( hacsak a Northampton otthon nem ér el ellenük BW-t, akkor meg böngészni kell head-to-head, stb.)

Jelenleg Leinster 5/20, Munster 5/22, Bia 5/25!

Pool 1-ben Wasps és Castres dönt a továbbjutásról, USAP elszállt, 2nd Q hely kizárt, ráadásul Castres - wasps találkozó a 6. fordulóban. ( Legjobb 2nd pos pontszám 19 - nyilván akkor, ha a franciák behúzzák a győzelmet.) Pool 2-ből leinster benn, Agen max. 18-at csinálhat. Pool 3: na, ez brutál! jelenleg SF 17, Ospreys 16, Sale 15 - ma az Ospreys egalizált a SF-fel (22-22). Utolsó körben Sale - Ospreys ki-ki meccs, legjobb 2nd pos pontszám 17 lenne, de felesleges elméleti boncolgatásba kezdeni, mert a franciák fogadják a Calvisano-t, ez kötelező 5 pont. Pool 4: mint már írtam, nagy ír derbi, de, ha véletlenül elvérzik a Munster hazai pályán, akkor is megvan a 2nd Q, hisz már most 22 pontjuk van. Ha viszont nyernek, akkor a Leinster-nek számolgatnia kell. Pool 5: llanelli aláz mindenkit (wow!), utolsó körben Tou szállhat síkra a 2nd Q pos-ért, kötelező az 5 pont az Ulster ellen, és akkor lesz nekik 18- de most nézem, azzal sem mennek semmire, merthogy Pool 6-ban Bia gyakorlatilag továbbvonul, és a Northampton esetleges vereség esetén is marad 20 pontos.

 

Vagyis: Bia, Leinster, Munster, Llanelli, Northampton, Leicester az egyenes kieséses szakaszban, és ugyebár maradt még 2 hely:

 

-egyikért Sale, Ospreys, SF küzd, de mivel francia-olasz csata lesz, így Stade Francais gyakorlatilag szintúgy benn van. 

 

- lényegében tehát egyetlen egy kérdőjel maradt: Castres 5/15 vagy Wasps 5/19, ők egymás ellen játszanak a Pierre-Antoine-ban.

 

Nézzük tovább: ha Castres BW-t ér el, ők vannak benn (Wasps BL nélkül persze), ha sima győzelem, akkor:

 

ugyebár a Wasps - Castres okt. 22-én 19-13 lett, tehát a darazsak szereztek már 4 pontot, de a franciáknak is van head-to-head-ben 1 pontjuk. Vagyis, ha a franciák sima győzelmet aratnak ( vagyis nem BW-t), viszont több, mint 7-tel verik a vendégeket, akkor ők mennek tovább, hisz lesz egymás elleni összevetésben 4+1 pontjuk, míg a darazsaknak csak 4.

 

Ha viszont a darazsak BL-t érnek el, akkor 5-5 pont head-to-head-ben, akkor, ha jól tudom, a célokat kell számolni. Az első meccsen mind2 csapat 1-1 try-t csinált.

Tehát ekkor szimplán az döntene az előbb írtakat is tekintve, hogy ki visz be több célt. Ha ez sem dönt, akkor jön a pontkülönbség, ami most +6 a darazsaknak.

 

Tehát, ha 6 ponttal kevesebbel nyernek a franciák, kiesnek. Ha 7-nél többel, a BW miatt ők mennek tovább. Marad két problematikus pont: mi van, ha 6-tal és mi, ha 7-tel nyernek.

 

Ha 7-tel, akkor a Wasps kap BL-t, és akkor jön a pontegyenlőség és a már leírtak, viszont +6-ból lesz -1, tehát a franciák mennek tovább. Ha 6-tal, akkor van BL, és akkor egy újabb szempontot kell figyelembe venni, hisz abszolút ponegyenlőség lesz a két csapat között.

 

Jön a pontkülönbség az összes meccsen. Jelenleg:

 

Wasps: 128 ( 179-51 )

Castres: 13 (133-120) mindössze! Tehát ebben az esetben is a darazsak mennek tovább!

Összegezvén a franciáknak legalább 4 cél kell a meccsen úgy, hogy több, mint 7 ponttal verik az ellent, ha biztosra akarnak menni.:) Ellenkező esetben- bár sok-sok nyitott kérdés lenne még, de vélhetően- a LW jutna tovább.

 

Elnézést, ha valami probléma csúszott a számításomba, de ilyen kései órán, NFL közben többre nem telik.

Előzmény: -gege- (364)
-gege- Creative Commons License 2007.01.14 0 0 364

Munster helyett legyen inkább a Leinster... egy kicsit had pihenjenek idén a munsteriek:)

 

ami az angolokat illeti, ha 3. helyre a 6nationsben oda érnének akkor én azzal több mint boldog lennék, a vb-n meg jöhet a meglepetés:)

 

ami a szgépes kérdést illeti, ilyenben sajnos semmit nem tudok mondani, nem az én világom

Előzmény: pingvin10 (363)
pingvin10 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 363

Ne csináld már!:) Én úgy gondolom, hogy eltekintve azoktól, akik már esetlegesen évek óta űzik e sportot, hazánkban a rugby terén nincs túlzottan sok tájékozott ember. Sőt, én úgy érzékelem, hogy az amúgy igen jó teljesítményt nyújtó szakkomentátorok sincsenek olyannyira képben a mindennapi, nemzetközi rugby kapcsán,tán célszerűbb úgy fogalmazni, hogy az ő tájékozódási forrásaik sem sokkalta szélesebbek mint a mieink- de ez korántsem biztos, hogy így van. Én kifejezetten örülök, hogy végre találtam egy-két embert, akivel eszmét lehet cserélni e sportágról. Játszani úgysem fogom soha, de ettől függetlenül legalább annyira érdekel, mint a futball vagy épp a tenisz, sőt!:) Biztos nem véletlen, hogy órákat töltök a különböző rugby-vel foglalkozó oldalakon statisztikákat böngészve.:) És a tavalyi HC finálét látva azt is elhatároztam, hogy egyszer mindenképp szeretnék eljutni- ha nem is egy döntőre, de - egy-két külföldi meccsre mindenképp.

Soraidban azt szűrtem le, hogy lényegében egyetértünk az erőviszonyokkal kapcsolatban.

Az vitán felül áll, hogy a Tou és az Ulster elleni győzelmek bravúrteljesítményként aposztrofálhatóak, de épp amiatt, hogy egyelőre nem láthatunk olyan sok meccset ( nem mintha elégedetlen lennék:), a Top14-ből pedig abszolút semmit, pontosan nehéz helyére tenni, hogy ezek a győzelmek, ill. főleg a Tou elleni mennyit ér.

Egy ír-walesi döntőt én is megtekintenék, kiegyezhetünk egy Munster-Llanelli döntőben?:)

 

Válogatott szinten (az AB maximális imádata mellett persze:) ír fan vagyok. És hát, amit az angolok az elmúlt időszakban nyújtottak.... kíváncsi vagyok, Ashton mit kezd majd a fiúkkal.

 

Technikai jellegű kérdés: nem tudsz esetleg olyan oldalról, ahol régebbi HC-meccseket, a Leicester-féle duplát vagy az első finálékat le lehet szedni? Olyan érzésem van a torrent- és egyéb oldalak látogatása során, mintha 2004-2005 előtt nem is létezett volna a sorozat. ( Gondolom azért már a kezdetektől közvetítették valamilyen formában.)

Előzmény: -gege- (362)
-gege- Creative Commons License 2007.01.14 0 0 362

megtisztelő h visszakérdezel, de én egyelőre inkább csak mint "kérdésfeltevő" vagyok jelen a rögbi világában:)

egyébként direkt azért kérdeztem, mert nem vagyok teljesen biztos abban h annyival jobbak lennének a leendő ellenfeleiknél (a könnyü csoport és a bajnokság alapján)

viszont az utóbbi két Llanelli meccs amit láttam nekem (legalábbis a győzelmek miatt) bíztató volt... persze voltak hullámvölgyek a játékban (sőt ha jól rémlik mind a Toulouse mind pedig az Ulster sokkal meggyőzőbb volt az első félidőben), de végül mégiscsak sikerült hozni mindkét fontos meccset, pedig egyik sem könnyü ellenfél ha jól sejtem:)

 

hm... angliában egy ír-walesi döntő tetszene:) (igaz válogatott szinten mindenképpen angolpárti vagyok, de a klubcsapatok közül csak kevésnek szurkolok onnan)

Előzmény: pingvin10 (361)
pingvin10 Creative Commons License 2007.01.13 0 0 361

Érdekes felvetés. Én mint abszolút laikus úgy gondolom, hogy a Biarritz idén közel sem olyan erős, mint tavaly. Az előző idényben reális esélyük volt a HC-győzelemre is, de - többször megtekintvén a finálét, számomra az is nyilvánvalóvá vált- abban a hangulatban, amit Cardiffban a Munster-szurkolók teremtettek, voltaképp óriási bravúr lett volna a diadal.

Ugyebár ott a csoportban a Parma, mely - mint minden olasz klub, legalábbis egyelőre- nemzetközi színtéren nem okoz nagy problémát. Igaz, gyakorlatilag minden csoportban van egy "töltelékcsapat", sőt, némelyikben kettő is. Igaz persze, hogy 5 meccsen 25 pontot gyűjtöttek, de ezt az olaszok, valamint a szerintem nem a legacélosabb BR és Northampton ellen nem tartom oly nagy fegyverténynek. Sokkalta nagyobb optimizmusra adhat okot mondjuk a Leicester vagy épp csoportbeli ellenfele, a Munster teljesítménye az 5/19-es, ill. 4/18-as mutató ellenére.

A Bia tavalyi csoportja némileg erősebb volt, hisz játszaniuk kellett a Saracens-szal és az Ulster-rel- igaz, akkor is kaptak egy "mustwin" csapatot, a Treviso személyében. Az egyenes kieséses rendszerben pedig a Sale és a Bath jutott nekik, de a mai napig úgy vélem, ha az elődöntőben - vagy akár előbb - összekerültek volna a Leinster-rel, akkor úgy hullanak ki, mint... Persze, nem kívánom durrogtatni ezt a "mi lett volna, ha" klisét.

Az azonban kiemelndő, hogy 18 forduló után a Bia csak 5. a Top14-ben, s, noha "csak" 10 pontra van a második Clermont, de szerintem mind az ASM és mind2 Stade jobb idén, úgyhogy nagyon kell majd izzadni a PO-ért ( a HC-s hely mondjuk szerintem simán meglesz). Ha viszont az megvan, akkor megint bármi lehet, tavaly elég könynedén verték (40-13) a Toulousain-t. De a mostani 18/48 a tavalyi 90 pontos alapszakaszhoz képest nem kecsegtet annyi jóval.  

 

Összegezvén: mivel mind a HC-ben, mind a bajnokságban ki-ki meccs dönt a győzelemről, bármi lehet- hozhatnánk példát akár BL-ből, NBA-ből, NFL-ből, stb. De, ha tippelnem kéne, akkor a Munster, Leinster, Leicester trióból fogadnék valamelyik csapatra. ( És ez még véletlenül sem tükrözi, mennyi esélyt adok a végső győzelemre a franciáknak.:)

 

Sötét ló a Llanelli, de szerintem "hiába van négy lába, mégis megbotlik" majd.

 

Miért, szerinted reális esélye van a Biarritz-nak? Kicsit úgy érzem, a megszokás, és a közelmúltbéli mondatja ezt a kommentátorokkal. Fociban is akármennyire gáz a Real vagy a Bayern, szinte kivétel néklül mindig a legnagyobb esélyesek között emlegetik őket függetlenül attól, hogy mondjuk az Arsenal vagy pl. a Lyon épp összehasonlíthatatlanul jobb formában vannak, stb.- hogy csak egy sarkított példát ragadjak ki.

 

 

 

 

Előzmény: -gege- (360)
-gege- Creative Commons License 2007.01.13 0 0 360

vannak bizony angol csapatok, melyek nem szimpatikusak... a Wasps ezek közé tartozik... nemtom miért - ezért a Perpignan-nak drukkoltam

és annak ellenére h nem szeretem a franciákat, a francia rögbi eléggé érdekel (tetszik, hogy abban a régióban, ahol jó focicsapat szinte nincs is, számolatlanul vannak rögbicsapatok)... bár az h a Perpignan szimpatikus, az még nem feltétlenül jelenti az azonosulást a franciákkal... éljenek a baszkok és katalánok!:)

 

elég sokat foglalkoztak a közvetítéseken azzal, h mely csapatoknak lehet a leginkább esélyük a végső győzelemre... ezzel kapcsolatban az vetődött fel bennem, miután a kommentátor azt mondta, h számára az első számú eélyes a Biarritz, hogy nem csalóka-e a baszkok szereplése... persze lehet h teljesen alaptalan gondolat, de mondták, h nagyon könnyű csoportba kerülhet, és ez esetleg visszaüthet az egyenes kieséses rendszerben... na szóval erre láttok reális esélyt?

pingvin10 Creative Commons License 2007.01.13 0 0 359

Bár sajnos nem túlzottan tudtam teljes figyelemmel követni a mai közvetítésgócot, de amennyire rá-rápillantottam, nekem is elnyerte a tetszésem mindkettő találkozó. Valahogy a TOP 14-es csapatok nekem nem igazán szimpatikusak- bár ez nem játékukból következik, csak britpárti vagyok rugby terén, úgyhogy nekem sem volt ellenemre a darazsak győzelme. 

A Llanelli pedig sokadszorra nyűgöz le! Jól nyomják mostanában, legalábbis itt, mert a kelta ligában a Munster-rel egyetemben igencak jellemző a formaingadozás.

 

Cipriani-t én is csípem, tényleg figyelemreméltóan játszott.

 

S bár én nem Wasps-szurkoló vagyok, de azért szimpatikus gárda, drukkolok nekik. Úgy tűnik, a csoportból továbbmennek, nem hinném, hogy a Castres BW-t ér el ellenük, bár, ha igen, akkor viszont gondban lesznek, mert nem hinném, hogy 2nd Q-ban odaérhetnek. A Premiershipben meg a Worcestrehez mennek legközelebb, 4 pont tuti. ( Bár reményekedem, hogy addigra a Bristol már 52 ponttal áll majd.:)

Előzmény: Törölt nick (358)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.13 0 0 358
De jó kis rugby délután volt ez. Wasps drukker lévén a későbbi meccs jobban tetszett.
A 15-ös Cipriani lesz az új kedvencem, nekem nagyon tetszett a játéka.
pingvin10 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 357

Aki lemaradt róla eleddig: ma éjjel 01:45-től ismétlik a Stade Toulousain - Llanelli meccset (4. ford.), melyet az idei HC szezon egyik legszórakoztatóbb meccseként aposztrofáltak, nem véletlenül.

Előzmény: Törölt nick (352)
pingvin10 Creative Commons License 2007.01.11 0 0 356
-gege- Creative Commons License 2007.01.09 0 0 355

yozz:

nagyon sok mindenen töröm a fejem, kevés konkrétummal - néha álmodozom:)

egyébként sok sikert az edzsésekkel;) és ha mégegyszer meglátom h ide írsz, akkor kénytelen leszek azt feltételezni, h nem edzesz elég keményen, h még van erőd irkálni:P :))

 

szalonbe:

a rúgásos ügyben köszi az infokat... sejtettem h nem vmi egyszerű ügy:)

szalonbe Creative Commons License 2007.01.09 0 0 354
gege! Labdatartó ügyben: én sem vagyok az a nagy rúgó játékos, de többféle labdatartó létezik. Van olyan, amelyik magasabb, van olyan amelyik alacsonyabb. Rúgó választja.

Az meg, hogy hogyan állítja be, azt szintén maga a rúgó választja. Ha megfigyeled, rengeteg féleképpen rúgják a labdát: van, aki teljesen függőtelesen állítja be, van, aki kicsit megdönti, aztán van, aki a hegyét rúgja meg (ilyenkor általában a kapu közepére, vagy a hosszú oldali kapufa felé néz a labda másik vége).

Szóval minden a rúgón és persze a sok gyakorláson múlik.

Remélem segítettem. :)
yozz Creative Commons License 2007.01.09 0 0 353

Kedves gege!

 

Labdatartó ügyben nem vagyok illetékes, mindig is bénán rúgtam!

Indulás ügyben: én nem, de a másik srác, aki igazából vezényelte ezt az oldalt kapott némi apróságot. Persze a csapatnak. Pl pár labdát, jó szót ilyesmit. Sztem, ha Te kezdesz vmibe lesz segítség rögtön. Mindenki tesz majd vmit hozzá. Pl egyik játékos adott nekünk egy pár jóféle rögbis cipőt, amit az egyik srác meg is kapott a csapatból.

Ezek szerint Te is ilyesmiben töröd a fejed???

Egyébként ma fog sok minden kiderülni, ma lesz az első edzés a téli szünet után, ráadásúl olyan edzéstervet állítottunk össze, hogy be fogunk rosálni mire végig csináljuk.

 

Üdv Y

Előzmény: -gege- (348)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.09 0 0 352
Ráadásul 2 meccs egymás után! Igazi rugby maraton.
Eddig csak egy Heineken meccset láttam, a StadeFrancaise-Sale-t, és az nagyon tetszett.
Előzmény: -gege- (351)
-gege- Creative Commons License 2007.01.09 0 0 351
az jó lenne, bár az is lehet hogy eleve megvették az egész szezon közvetítési jogát, és most került "élő közvetítléses fázisba" a dolog
angyalhentes Creative Commons License 2007.01.09 0 0 350
Ez azt jelentheti, hogy a felvetelrol vetitett meccsek eleg nezettek voltak ahhoz, hogy tobb penzt kiadjon a sport tv.
Előzmény: -gege- (349)
-gege- Creative Commons License 2007.01.09 0 0 349

ejj de kiürült a topic:)

hétvégén két Heineken-meccs élőben - én leginkább a Perpignan meccsét várom

úgy látszik elkezdődnek a Heineken-meccsek élő közvetítései is:)

-gege- Creative Commons License 2007.01.05 0 0 348

laikus szemmel nézve a leginkább nézőcsalogató meccs volt a Toulouse-Llanelli... ennyi pontot sztem még nem láttam rögbimeccsen, és a két csapat összesen talán 9 célt vitt:o:o

 

két kérdésem lenne:

-több fajta "műanyag labdatartó" van, amiről elrúgják a labdát? és mitől függ az h hogyan állítják be a labdát? vagy ez csak a rúgón múlik?

- illetve yozz: Te kértél segítséget az mrgsz-től az indulásnál?

-gege- Creative Commons License 2007.01.03 0 0 347

ócska ismétlésekkel szúrják ki a szemünket??:DDD

 

egyébként jó volt a mai meccs is (melyik nem az?:) )... Chabal-t imádom, óriási figura;)

pingvin10 Creative Commons License 2007.01.03 0 0 346

A héten még:

 

Sport1:

 

Csütörtök, 16.45 -                    Stade Toulousain - Llanelli

 

Sport2:

 

Csütörtök, 13.45 -                   Sale Sharks - Stade Francais (ism.)

Péntek, 9.00 -                          Bath- wasps (ism.)

Péntek, 2.15 -                         Stade Toulousain - Llanelli (ism.)

Szombat, 16.00 -                     Sale Sharks - Stade Francais (ism.)

allblacks Creative Commons License 2007.01.02 0 0 345

Sziasztok!

 

OFF: Mindenannyiótoknak kívánok boldog, szerencsében és egészségben gazdag új évet!

 

AB

pingvin10 Creative Commons License 2007.01.01 0 0 344
pingvin10 Creative Commons License 2007.01.01 0 0 343

Mai, ill. tegnapi eredmények:--

 

Guinness Premiership

 

Bath - Wasps  30-19   
Leicester - Saracens (B) 28-15   
Gloucester - London Irish  15-3   
Northampton - Worcester (B) 9-10   
Sale - Bristol (B) 6-10   
Harlequins - Newcastle (B) 42-15

 

Celtic League

 

Sunday 31 December 2006
Leinster - Ulster  20-12   
Ospreys - Newport Gwent Dragons  12-6 (B)  
Connacht - Munster (B) 8-14
   
Monday 1 January 2007
Cardiff Blues - Llanelli (B) 29-10

sportimádó Creative Commons License 2007.01.01 0 0 342

BUÉK mindenkinek!!!

 

2007-es esztendő a rögbi éve lesz!!!!!!!!!!!!

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.31 0 0 341
BUÉK minden kedves rögbi rajongónak. Holnap meg hajrá WASPS!!
Előzmény: Franz Ferdinand (340)
Franz Ferdinand Creative Commons License 2006.12.31 0 0 340
Rengeteg rögbit kívánok magunknak jövőre!;)
-gege- Creative Commons License 2006.12.31 0 0 339

nincsenek illúzióim a számítógép használatával kapcsolatban...:(

:)

Előzmény: pingvin10 (336)
szalonbe Creative Commons License 2006.12.31 0 0 338

Linkek terén ajánlom: www.rugby.lap.hu -t, valamint a www.karcrugby.gportal.hu -t, ahol rengeteg link található oldalt. Nemzetközi híreket itt olvashattok a legbővebben MAGYARUL: www.erdirugby.gportal.hu !

És sikerekben és rögbimeccsekben gazdag (az lesz hisz itt a Világkupa:) ) Boldog Új Esztendőt Kívánok!

yozz Creative Commons License 2006.12.30 0 0 337

Kösz ezt az oldalt kincses bányára leltem benne!

Még 1x B.U.É.K!

 

Yozz

Előzmény: -gege- (335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!