Keresés

Részletes keresés

RTH41 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 226
Ha jól értem ez nem fürdősó, hanem egyszerű étkezési tengeri só?
Előzmény: henci2 (224)
RTH41 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 225

off

 

Kedves Henci!

 

Ó Te Kedves Hölgy!:-))

Szégyelni való a cselekedetem, bocsáss meg érte, hogy nem írtam.

Remegő kezekkel fohászkodom az égiekhez is, talán feoldoznak. És Te?

Írok...

 

Előzmény: henci2 (224)
henci2 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 224
Oan vagy! Úgy eltűntél, pedig írtam neked mailt is a múltkor. Hát nem is tudom, hogy megmondjam-e a só nevét. Na jó, megmondom. Szóval az a neve, hogy tengeri só. Jó, mi? Valami magyar cég csomagolja. Én a Tesco-ban vettem, 75,-Ft/kg. Fontos, hogy legalább 2kg-ot oldj fel a vízben. A szoli is fontos. Nekem ez most nagyon bejött.
Előzmény: RTH41 (223)
RTH41 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 223

Szia henci!

Milyen tengeri sót használsz, a pontos neve, ahogy kérni kell és hol szerzed be, ára, stb.

(Ha nagyon reklám szagú jöhet mélbe is).

 

Nagyon örülök, hogy javulsz:-)

Sok sikert!

Előzmény: henci2 (221)
henci2 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 222

Hello!

Ez a készülék sem használ mindenkinek. Ki kéne próbálnod előbb. Ha sok rajtad a pötty, akkor készülj fel rá, hogy csak eleinte fogod rendszeresen használni, mert megunod, hogy rámegy az egész estéd a kezelgetésre. Valami komplexebb dolgot találj ki inkább, ami rögtön az egész testedet kezeli. A szoli, meg a sós víz egyből hatásosabb.

Előzmény: alex94 (219)
henci2 Creative Commons License 2004.11.28 0 0 221

Szia Noni!

Köszi az ötleteket a sós fürdővel kapcsolatban. Az a helyzet, hogy a testemről eltűnt minden pötty, a könyökömön és a lábszáramon maradt néhány, de azok is sokkal halványabbak és egyáltalán nem viszketnek. Hetente kétszer 2kg tengeri sót oldok fel egy kád vízben, 20p-ig fürdöm. Kétszer megyek szoliba. Sima gyógyszertári hámlasztóval kenem naponta egyszer. Ha így kell egész életemben eljárnom, akkor is megéri, mert az eredmény kárpótol mindenért.

Még nem néztem meg azt az oldalt, mert nem tudtam megnyitni. Most megpróbálom.

Előzmény: noni2004 (218)
antares1 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 220

Szia Alex94!

Kb. 3 hónapja használom az Itch Stopper készüléket. Kezdetben naponta 2-3 alkalommal, mostanában inkább rendszertelenül. A viszketés elmúlt. Ehhez hozzátartozik, hogy kis felületen vannak foltjaim, a kezemen és a lábamon.

Előzmény: alex94 (219)
alex94 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 219
Tisztelt Sorstársak!
Az eddigi - inkább a lélekgyógyászattal foglalkozó - hozzászólásoktól eltérően én egy gyakorlati kérdésben várnám válaszotokat. Érdeklődöm, hogy használta-e már az ITCH Stopper nevű thermoterápiás készüléket valaki. Amennyiben igen, akkor az milyen eredménnyel járt. Megvásárlásán gondolkodom, de előbb tudni szeretném, hogy megéri-e a 26.500 Ft-os befektetést.
noni2004 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 218
Szia Henci! www.szantal.hu javaslom menj az aljára a lapnak, ahol 3 kis négyzet van. A jobb oldali barna négyzetre kattintva ( numerológia Shift ) bejuthatsz egy fórumba, ahol a Karma,Sors címszó alatt pont arról olvastam, hogy a karmikus kapcsolatban a gyerek tanítja a szülőt...és még sok érdekességet! Ha elolvastad és tetszik menjünk át egy másik fórumba, mert itt tényleg a pikkelysömörről kéne írni!!!! Persze írjátok meg itt röviden, hol talállak titeket. Te is Bazsiteri! Üdv.: Noni
Előzmény: henci2 (217)
henci2 Creative Commons License 2004.11.25 0 0 217
Én nem. Mi az?
Előzmény: noni2004 (216)
noni2004 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 216
Ha nem unod még a sok jótanácsot tudd, hogy Anyukád ezt nem tudtosan teszi! Hidd el a szülők 99%-a csak jót akar a saját gyerekének. Anyukád talán sok megpróbáltatás ( lelki) érte, és fél az emberi kapcsolatoktól. Azért érzi úgy, hogy ez így jó neki. Most fogadd el olyannak amilyen, de járj szórakozni, éldd a saját életed. Kicsit elmentünk a pikkelysömörtől, ezért javaslom másik topikban folytassuk. A SZANTÁL -t pl. olvastátok már???
Előzmény: bazsiteri (214)
henci2 Creative Commons License 2004.11.24 0 0 215

Szia Bazsiteri!

Hidd el, pontosan tudom, mit érzel. Ezeket a dolgokat én is átéltem az anyámmal.

Ő nem beteg, mégis játszmázik mindenkivel. Pont úgy, mint a Te anyukád. Azt írod, hogy egy lakáson belül nem tudsz kívülálló maradni. Tekintsd ezt szerencsés helyzetnek, mert így pontosan tudod követni a viselkedésed következményeit. Képzeld azt, hogy kisérletezel. Te lépsz valamit, amire reagálni fog valahogy. Szerinted mire való a szenvedő arc, a nyöszörgés? Neked szól. Törődj velem, én vagyok a fontos! Hidd el, hogy minden azért van, hogy ne szakadj el tőle. Ha annyira szarul érezné magát, mint ahogy mutatja, már rég megtalálta volna a módját, hogy segítsen magán. Nem kéne arról beszélni neki, hogy ő most gyerek, sem arról, hogy rád van utalva. Ez így szereptévesztés. Ő az anyukád és Te vagy a gyereke. Ezt nem szabad elfelejtenetek. Egy gyereknek nagy szüksége van az anyjára, nem is tud nélküle élni. Észreveszed a hasonlóságot? Gyerek vagyok, nem lehetek egyedül, segíteni kell rajtam, egyedül képtelen vagyok megoldani a problémáimat! Hát pontosan így köt magához. Éld a saját életedet! Járj el mindenhová, ahová egy fiatalnak járnia kell. Ha anyukádnak segítségre van szüksége, majd szól. Addig NE SEGÍTS NEKI, AMÍG NEM KÉRI!! Ez nagyon fontos. Igazából te is gyerek maradsz így, nem történik meg az elszakadás. Természetesen nem arról beszélek, hogy ne szeresd, csak arról, hogy Te te vagy, nem mehet rá az életed az ő problémájára. Ahogy változtatni tudsz a viselkedéseden, ő is észre fogja ezt venn, máshogy fog reagálni, mint eddig. Ha akarod segíthetek neked, hogy hogy csináld.

Előzmény: bazsiteri (214)
bazsiteri Creative Commons License 2004.11.24 0 0 214
Köszi a jótanácsokat. Ezeket nemcsak Ti kívülről, hanem én belülről nagyon jól látom. Talán csak anyám nem. Bár pár napja kifejtette, hogy most ő a gyerek otthon. Tehát valami dereng neki. Nehéz megvalósítani egy lakáson belüli együttélésnél ezt a dolgot, mert állandóan látom, hallom a szitukat, a kenekedést, a jajgatást, ha nem tud be- vagy kimászni a kádból, látom a szenvedő arcát, ahogy fekszik. Hogy lehet ilyenkor megvalósítani azt, hogy kívülálló maradjak. Nem piszkálom őt, csak szeretnék rajta segíteni. Kéri is egyébként a segítséget, bár van amikor nem. Ilyenkor hagyom, de van olyan is ha hagyom, később kiderül, hogy megsértődött rajta. Nem tudom már mi a helyes, mi nem, csak azt tudom rámegy az én életem is. az a borzasztó, hogy teljesen elszeparálta magát az emberektől. Egyetlen egy barátnője, barátja nincs ezen a földön. Nincs senki akivel találkozna, trécselne (szomszédokon kívül), felhívhatná telefonon, akkor el lehet képzelni a magába zárkózottságát. Erről én nem tehetek, de ő kifejtette neki így teljesen jó. Hát biztos, ha mindig ottvagyok igaz??? Tudom hogy bebújik a betegsége mögé, tisztában vagyok vele, ő viszont ezeket teljesen tagadja, fel tud háborodni maximálisan ha ilyeneket hall tőlem. Az a helyzet hogy már gyerekkorában a testvérei Vasfejűnek becézték. Na vajon miért???
henci2 Creative Commons License 2004.11.22 0 0 213

Szia Bazsiteri!

Teljesen igaza van Noninak. Ez nem a Te betegséged. Anyukád felhasználja a betegségét egy csomó dologra. Téged érzelmileg zsarol, saját magát sajnálja.De mindennek megvan az oka. Nem véletlenül szenved ettől a bajtól, mint ahogy mi sem. Őt nem fogod tudni megváltoztatni, senki nem tud megváltoztatni senkit. Te viszont tudnál máshogy cselekedni, ami által megváltozhatna a viszonyotok. NE ÉLD ANYUKÁD ÉLETÉT! Élje azt ő. Noni azt írja, csak akkor segíts neki, ha kéri. Ez pontosan így lenne jó. Hagyd, hogy ő irányítsa a saját dolgait, Te pedig foglalkozz a tiédekkel. Attól ő nem fogja azt gondolni, hogy nem szereted eléggé. Nekem is sok problémám volt az anyukámmal. Hasonló mentalitású, mint a tiéd. Amióta tudom, hogy nem véletlenül ő az anyukám, feladatom van vele, sokkal elfogadóbb vagyok, mint régen. Te nem fogadod el, hogy ő pikkelysömörös. Akkor hogy fogadja el ő maga? Nem tudsz elszakadni tőle, pedig el kéne. Ezzel a betegséggel köt magához. Ha lazítanál kettőtök viszonyán, anyukádnak sem lenne olyan fontos ez a betegség, nem ragaszkodna hozzá. Akkor ő keresné a gyógyulása útját. Akkor tudunk változtatni az életünkön, ha már olyan elviselhetetlenül nehéz, hogy cselekednünk kell. Nem neked, neki.

Előzmény: noni2004 (212)
noni2004 Creative Commons License 2004.11.21 0 0 212
Kedves Bazsiteri! Ha kérdezhetem, mit foglalkozol Te Édesanyád betegségével???? Tégy meg neki bármit, HA KÉRI! Várdd meg, hogy kérjen tőled valamit! Ha nem kér semmit, akkor Te ne tégy semmit! MInt írtam, a pikelysömör eleve valami elhatárolódást jelöl lelki szinten. Hát szegény Anyukád nem tud kellően elhatárolódni, mert Te mindíg segíteni akarsz neki. Így fizikai szinten szerintem nem tudja kellően megélni, hogy elhatárolódott. Ha nem tudja megélni, SOHA NEM LESZ ELEGE ebből a betegségből!!! ( Tudod, ha valaki nagyon szereti a csokitortát, 10 szeletet is meg tud egyszerre enni. De ha megette, már nem is vágyik a csokitortára- egy darabig.) Én "kívülről" úgy látom, kialakult egy fordított helyzet közötettek. Mintha Te lennél a Mama, Anyu meg egy rossz gyerek, aki nem akarja bevenni a gyógyszert. Ezt ketten alakítottátok ki, - most talán nem is érdemes azzal foglalkozni, hogy miért - a megoldás, hogy egyikőtöknek abba kell hagyni. HAGYD ABBA TE!!! Hallgasd meg Anyukád panaszaid és utána kérdezd meg, tudok-e valamiben segíteni neked??? Végül egy nagyon fontos dolog: TE NEM VAGY FELELŐS Anyud bajaiért. TE MAGADÉRT VAGY FELELŐS!!!! Ha valami rosszul esik tudd, nem a bántás szándéka vezetett. Üdv.: Noni
Előzmény: bazsiteri (210)
yaminka Creative Commons License 2004.11.20 0 0 211

Bazsiteri!

Nem lehet hogy az anyukad kicsit onzo? es sajnaltatja magat? es nem akarja elfogadni a helyzetet, nem nyugszik bele, es ezert bantjak ot a rokonai is? Mert o is 'undok'?

Tudom, hogy nem igazsag, ha valaki beteg, de ugy erzem, hogy ez most teged is teljesen megfertoz.

Nekem is voltak hasonlo dolgaim, mint amit leirtal, de csak par oraig tartottak, mert utaltam magam olyankor, mert alapjaban veve nem vagyok ilyen. Mindig talaltam nagyon hamar olyan embereket, akiknek sokkal nagyobb gondjuk volt, es akkor azonnal orultem, hogy nekem _csak_ nyirokmirigyrakom van, es nem pl elorehaladottabb vastagbel rak, eshogy van hol laknom, meg hogy van egy anyam, aki agyon aggodja magat ertem.

 

szerintem probald, meg hatha csak ennyi hianyzik, hogy ne magara gondoljon. Inkabb oruljon, hogy _csak_ ennyi a problemaja. tudom nagyon nehez, foleg mivel sokkal idosebb mint en, de ha ennyire elutasito a viselkedese, az mar nem normalis.

 

Egyebkent meg mond meg neki, hogy nem a pszorija fog elmulni a pszichiatertol, hanem ha egyuttmukodik, akkor az eletszemlelete, esetleg az eletvitele. ami nem csak Neked lenne jo, hanem Neki is. Lehet, hogy anyukad belefaradt a sok pszoriba es kronikus izuletigyulladasaiba, de probalkozni sosem keso. Igy is lehet eletvidaman elni, ami mindenkinek sokkal jobb, de tudod egy influenzas ember is az agyadra mehet ha azzal jon, hogy jajj mennyire beteg... es teljesen elutasito mindennel szemben, amitol jobban lehetne.

 

Remeleme rted mit probalok mondani, mert visszaolvasva magam nem biztos, hogy egyertelmu. Tavol all tolem minden bantas es megbantas. Egyszeruen csak bant, hogy itt vagy Te es ilyen szomoru sugallatu hozzaszoalsokat irsz, amikor pedig igazan lehetnel boldog is es mosolyoghatnal.

 

Az en anyukam most kap sugarkezelest, aztan ujra kemot, de soha eszebe sem jutott igy viselkedni, amilyen magatartast Te az anyukadnal leirtal. Igy is eleg nehez a tudat, ha meg nehezitene is, nem biztos, hogy birnam, mint ahogy latom, hogy te sem birod.

Előzmény: bazsiteri (210)
bazsiteri Creative Commons License 2004.11.19 0 0 210
Köszi a fáradozásodat, de.... . Mondhatnám, hogy anyám talpán is tele van szorival, tehát a talpmasszázs ezek után nem jöhet nála szóba. Nem kezelnék őt sajnos, a talpasszázs könyvekben is ez áll. Akármivel próbálkozom nála, mindig ugyanaz az eredmény, ingerülten elhajt. Igy volt ez a Tomesával is, közölte velem, hogy na erre  a sz.... -ra már nem fogsz rábeszélni és majdnem odavágta a papírokat. Hónapokig magyaráztam, mire hajlandó volt elmenni a Tomesába vizsgálatra. Aztán ha tengeri sót veszek neki, vagy kénes pakolást, vagy lábkenőcsöt, dühödten nézi a papírját, milyen tartósító van benne és soha az életben nem fogja használni és még jó ha nem küld el melegebb éghajlatra, mondván, hogy tudom mennyi mindenre allergiás, minek veszek ilyeneket neki. Folytathatnám a sort, állandóan ez van. Még el se kezdte a Tomesát, de már azt hallgatom, hogyan fog ő oda kijárni, hogy fog hazaérni, stb......  Kiváncsi lennék, más hogyan cselekedne a helyemben, sokszor gondolkodtam már azon nem fogok vele foglalkozni, csinálja ahogy akarja, de aztán rájövök nincs senki más neki csak én, ki segítsen rajta. Aztán folytatom tovább a harcot vele a saját érdekében. A legszörnyűbb az, hogy ő észre se veszi, hogy megbánt, ill. hogy teljesen lemerít engem, úgy érzem kiszívja az energiámat a vele való harcolás. Ha szegény kórházban van, vagy akárhol máshol, nincs a közelemben, teljesen máshogy viselkedem, leblokkol vagy mi.
Navyblue Creative Commons License 2004.11.19 0 0 209
Eszembe jutott egy dolog.
Bonyolult lenne elmagyarazni, hogy miert, de egyszer vegigkovettem egy kislany esetet a reflexologussal. Talan a mamaja kezdett el oda jarni, amikor kiderult, hogy a kislany kegyetlenul szenved a pikkelysomortol. Radumalta oket, hogy probaljak meg, es onnantol kezdve harom honapon at jartak szinte minden nap.
A folyamat nagyon kemeny volt, tobbszor magas laza volt a gyereknek, de mar csak ezert sem alltak le a kezelesekkel. Irigylem a mama kitartasat. Mire befejeztek a kezelest, a kislany teljesen tunetmentes lett, bar csak ovatosan merem ezt leirni, de talan meg is gyogyult.
Előzmény: bazsiteri (208)
bazsiteri Creative Commons License 2004.11.19 0 0 208
Nem sértődtem meg, csak nem érzem hogy nekem kéne mennem pszichiáterhez. Anyámat már többször küldte az orvosa, de elhajt mindenkit igen arrogáns stílusban, mondván hogy attól nem fog elmúlni a szorija ha beszélgetnek vele. Velem is mindig ezt csinálja, akármit akarok segíteni rajta. Azzal együtt én már voltam pszicháternél a saját gondjaimmal, ami lehet, sőt biztos hogy a gyerekkoromból indul. Tisztában vagyok vele.
noni2004 Creative Commons License 2004.11.18 0 0 207
Jó estét mindenkinek! Szerintem a Legkisebbugrifüles olyanoknak akart segíteni mint én. Én nem tudok angolul, még oroszt tanultam anno. Ezért én köszönöm! Kicsit meghökkentő volt a megszólítás, (no nem a Hölgyek, Urak, hanem a Hámló) de igaz ami igaz. Bazsiteri! Nem kioktatni akartunk ám, hanem segíteni ( már amennyit tudunk) nehogy megsértődj!!!
Előzmény: legkisebbugrifules (198)
Navyblue Creative Commons License 2004.11.18 0 0 206
Igggen, nos az alapveto tenyeket pont azert nem irta le senki, mert azok.
Kosz a feltetelezest.
Előzmény: legkisebbugrifules (198)
Navyblue Creative Commons License 2004.11.18 0 0 205
Sajnalom. :(
Előzmény: Beoca (192)
RTH41 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 204
legkisebbtapsifules = legkisebbugrifules Hmm, Bocs:-)
Előzmény: RTH41 (203)
RTH41 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 203

Kedves bazsiteri!

Én is csak csatlakozni tudok az előttem írókhoz.

Ez Édesanyád betegsége, nem a Tied! Neked is meg van a saját életed, a saját boldogságod. A jelenlegi boldogtalanságod oka már nem az Édesanyád pszorija.

Természetes, hogy segíteni szeretnél rajta, de az írásaid alapján inkább Te is negatívan közelítel az emberekhez. Lehet nehéz volt így felnőni gyerekfejjel, hogy a mindennapjaid ekörül folytak, de ez már nem a fizikai tünetekről, hanem inkább a lelki gondokról szólnak.

Legjobban úgy tudnál segíteni neki (és Önmgadnak), hogy lelki támaszt, vigaszt nyújtasz és kérsz - ha ehhez szükséges tényleg keres meg egy orvost.

Mikor magam alatt vagyok, mindig az angol fizikus S. Hawkins jut eszembe.

 

off:

legkisebbtapsifüles

Nagyon szépen köszönöm az angolul nemtudók és lusták nevében a pár tényadatot.:-/.

Előzmény: bazsiteri (200)
noni2004 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 202
Szia Bazsiteri! Értem én, hogy mindenkire haragszol ! Igazad is van! Csak ez nem javít a helyzeten se a Tiéden, se Édesanyádén. Se a nővéreket, se az eü. ellátást, se a géneket nem tudjuk megváltoztatni. Ezt tényként kell felfogni. Ha nagyon nagy a baj a lélekkel, valóban csak egy lélekgyógyász segíthet. Addig is próbáljatok minél kevesebbet erre a betegségre, a betegséggel kapcsolatos sérelmekre gondolni. Nagyon jól tudom, hogy ez igazán nem könnyű!!!! Kezdetnek - ha javasolhatom - iktass be a napjaidba 1órát, amikor olyasmit teszel, ami elveszi a figyelmed, és boldoggá tesz. Pl. egy jó videófilm, egy nagy séta, szóval amit nagyon szívesen csinálsz. Ha nincs ilyen, képzeld el, hogy mi az, amitől éppen akkor a legboldogabb lennél, és képzeld el azt a helyzetet, amilyen hosszan csak tudod. Van egy könyv, ami nekem sokat segített. Az a címe, hogy Új életet kezdhetsz II. A második rész elolvasása bőven elég volt nekem, az elsőt nem is olvastam, az vmilyen elméleti alapozás. (így említi a II. rész) 2 mondat a könyvből ( csak emlékezetből): 1.) Az emberek azt hiszik, hogy cselekvéssel kell megoldaniuk a problémáikat, ezért állandóan cselekszenek, jóllehet a problémákat az ÉRZELMEKKEL TELI GONDOLATOKKAL lehet megoldani. 2.) Ha volt erőd és tehetséged megbetegíteni magad ez jó jel, mert azt jelzi, MEG VAN A KÉPESSÉGED ERRE, ezt a képességed pedig a gyógyulásod érdekében is eredményesen tudod használni. Ha úgy érzed, hogy könnyű "kívülről, a pálya széléről" bekiabálni igazad van! Én szívesen meghallgatom, ( elolvasom) az összes sérelmedet, ha nyitsz egy másik topikot, hogy ne zavarjuk a többieket. Azért teszem ezt, mert kb. 1 évvel ezlőtt én is pont így írtam volna mint most Te. Üdv: Noni
Előzmény: bazsiteri (200)
yaminka Creative Commons License 2004.11.17 0 0 201

Szia

 

Miert nem kerestek egy _jo_ pszichiatert?

Ezzel a gonddal nem csak o kuszkodik, de azt biztos tudod, minel nagyobb a betegsegtudat, annal betegebbek leszunk. Sot ha stresszeljuk magunkat vele akkor meg inkabb mas betegseg is kifejlodhet.

Kerlek ne haragudj ram, nem tudom hany eves vagy, de ebben a temaban eleg megkeseredett vagy, lehetne ezt maskepp is csinalni, hidd el nekem. Mielott vissza kerdeznel, hogy 'en, negativ?', ismet leirom, szerintem a Te hozzaallasod sem valami tul jo. En is tudom mi a fajdalom, mi a kikozositettseg, de mindenen felul lehet kerekedn, es ha nem megy egyedul, egy jo lelekgyogyasz csodakra kepes.

Előzmény: bazsiteri (200)
bazsiteri Creative Commons License 2004.11.17 0 0 200

Az rendben hogy mi tudjuk, de az lenne jó ha ezt más emberek is tudnák, mert akkor nem fordulnának el undorodva az anyámtól. Ahogy régebben írtam még a kórházi nővérek is nagy ívben elkerülték, nem voltak hajlandóan megfüröszteni, bekenni a hátát, pedig tudták, hogy szinte mozgásképtelen. Akkor mit várunk el a hétköznapi embertől, aki csak azt látja hogy valami szörnyúséget hordoz a másik magán. Hogy magyarázzuk meg nekik, hogy ez nem bőrbetegség???? Nem tudom ki hogy van vele, de az anyámnak hatalmas betegségtudata van, másról se szól az élet csak a szoriról, miután teljesen megváltoztatta és tönkretette az életétl

henci2 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 199
Hello! Köszi az oktatást, de szerintem a legtöbben tudjuk azt, amit leírtál. Csak mivel a mi életünk is ezzel telik, már mindent megpróbáltunk, hogy tünetmentesek legyünk. Azt minden psoris tudja, hogy ez egy gyógyíthatatlan betegség. Nem csodákra várunk, csak arra, hogy legyen pár hónapunk évente, mikor normálisan nézünk ki. Ezért próbálunk segíteni egymásnak. Hátha valaki tud valami módszert, amivel egy kicsit megkönnyíthetjük az életünket. Annyi környezeti hatás ér nap mint nap, hogy nem tudjuk kiszűrni, hogy mi van ránk rossz hatással. Te is írtál egy csomó mindent, ami neked nem jó, ugyanígy mindenki tudna sorolni dolgokat, de nem tudsz kiküszöbölni az életedből mindent. Én csak azt vettem észre, hogy a szeszesital, a melegvíz nem tesz jót a bőrömnek. A nap, a tenger meg jó. Mindenki tudja, hogy ez nem bőrbetegség. Pont itt rejlik a probléma, mert ha bőrbetegség lenne, már rég gyógyítható lenne. A genetika ellen meg ugye még nincs módunk tenni, főleg házilag.:))
Előzmény: legkisebbugrifules (198)
legkisebbugrifules Creative Commons License 2004.11.17 0 0 198
Kedves hámló :) Hölgyek, Urak,

Végignyálaztam a fórum összes eddigi hozzászólását. Mostanaig még senki nem vette a fáradtságot, hogy közölje a legtriviálisabb honlap cimét, ahol nem csodaszerek, csodakúrák, hanem korrekt tények leledeznek. Ez a honlap nem más, mint a http://www.psoriasis.org .
A http://www.psoriasis.hu se rossz, sot, de ez mar emlitest nyert.

Az angolul nemtudók és lusták kedvéért pár tényadat:
(Ekezet nelkul, mert nincs kedvem szenvedni, és késõ is van ... ;-) )

Ez A BETEGSEG _alapvetoen_ GENETIKAI, de ez onmagaban nem feltetlenul eleg, hogy a boroddel is problemad legyen. Tehat: ha genetikailag nem vagy terhelt(nincsenek a betegsegre hajlamosito genjeid), SOHA nem fog elojonni. Ha terhelt vagy, akkor a terheltseg merteketol fog fuggni annak a kulso ingernek a merteke, amely elo tudja hozni. (Stressz, karcolas, szules, vegyszer, etel miegymas. Akarmi.) Eppen ez a genetikai alap miatt lehet CSAK TUNETMENTESITESROL, es nem teljes gyogyitasrol/gyogyulasrol beszelni. Magyaran: amig nem lesznek rendbeteve a genjeid (Amik gyakorlatilag majdnem minden egyes sejtedben ott vannak), addig nem szabadulhatsz ennek a betegsegnek az arnyekatol, sot az utodaid sem. A genterapiara meg meg varni kell ... De egy megnyuhtato hir: jon :) Egy elszomorito: tuti draga lesz, legalabbis az elejen.

Elso ranezesre borbetegsegnek tunik, de korantsem a boron/borben kell keresni a problema nyitjat. A problema, mint az elobb is utaltam ra, a genekben van. Maga a pikkelysomor csak ennek a manifesztacioja a boron. A hibas genek miatt az immunrendszer is hibas, es azt a fals utasitast "kuldi" a bornek, hogy fejlodjon gyorsabban (A borsejtek gyorsabban osztodnak mint kellene). A gyors osztodas miatt nem tudnak megerni, feltornyosulnak, hullanak, hamlanak, es ez az, amit tapasztalunk). A normal es a psoriasis-os bor fejlodesi ciklusarol egy osszehasonlito shockwave video:

http://www.psoriasis.org/facts/psoriasis/skinanimation.php

Tehat: A normal bor fejlodesi ciklusa olyan 1 HONAPNYIRA teheto, a psoreasis-os bor pedig 3-4 NAP alatt probalja ugyanezt "teljesiteni". A legtobb keszitmeny amivel kenegetni kell, eppen ezert: _gyulladascsokkento_, vagy ilyen hatasu.

A genetikai hatterrol reszletesebben angolul:
http://www.psoriasis.org/research/genetics/

A http://www.psoriasis.hu/ FOOLDALAT LEGYSZIVES MINDENKI OLVASSA EL!!!, mert egy-ket hozzaszolasbol az derul ki, hogy az illeto mar evek ota egyutt el a betegseggel (meg ha akar csak a hozzatartozojan keresztul is), de lila goze nincs rola, hol is helyezze el a tudastaraban ezt az egesz dolgot! Koszonom ... :-)

Egyebirant nekem kb. a szuletesem ota megvan a cucc ... Lab, konyek, terd, derek, csuklo ... Eleg jol elvagyok latva. Alapjaban veve nem nagyon izgat hogy hamlik a borom. Kenegetni szoktam ha eszembe jut, de nem kulonosebben erdekel, max. ha viszket. Ha nem izgatom magam miatta, eleg jol vissza szokott szorulni. Szerencsere nem is veszesen durva, annak ellenere sem, hogy minden iranyban elo szokott jonni. Idoszakosan durvul be, de akkor mas bajom is van altalaban (pl. mas betegseg), igy lagalabb indikatornak jo :) Ha bedurvul, el kell gondolkodni, hogy mi az, ami stimulalta.
Amit eszrevettem meg: nalam az alvas es az eves eleg sokat szamit a tunetek alakulasaban. (A napfenyt, levegot nem reszletezem, mert trivialis.) Ha kevesebb disznohust eszem, visszaszorul. A hal is egyertelmuen javitja a helyzetet. Par napont 500 mg-os C-vitamin + napi egy Centrum/Actival felvaltva is ugy nezem, nalam javitott. Nyilvan hatnak az immunrendszerre ...

Amugy kivancsi lennek, hanyan mondjatok azt, hogy alapvetoen ideges tipusok, ideges termeszetuek vagytok? Nekem par honapja elegge fajt a szivem, mert sokat idegeskedtem (munkahely, dimplomamunka, egyebek). Orvos ismeros mondta, hogy idegi problema is gyakran all a hatterben. Ez hozza elo a psoriasis-t, ill. emiatt johet elo szivproblemam is. Paran mar celoztak valami ilyesmire a korabbi hozzaszolasokban.
Szoval itt villogok: nekem is vannak ilyen megfigyeleseim magamon.

Meg egyszer egy jotanacs: Nem csodaszerre kell varni, hanem elni az eltet amennyire csak lehet, es csak a _szukseges_ (hogy milyen?! :-) ) szinten erdemes foglalkozni a hullo borrel. Nekem ezzel a betegseggel telt el az eddigi EGESZ eletem. Nyilvan hatott a szemelysegemre, ds nem erzem ugy hogy kifejezetten emiatt maradtam volna le valamirol is.

Kicsit hosszu lett. Bocsanat.

Udv.,
legkisebbugrifules
henci2 Creative Commons License 2004.11.16 0 0 197
Sziasztok! Szerintem tök mindegy, hogy kitől örököltük. Ez nem változtat semmin. Azt sem lehet tudni, hogy tovább adjuk-e, mert csak a hajlam öröklődik, nem is biztos, hogy a gyerekeinken valaha is kijön. Lehet, hogy igen. Én nemtudtam róla, hogy bárkinek is lett volna a családunkban, erre az anyámnak most 2 éve jött ki a lábán két pötty. Őt nem is érdekli. Persze engem sem érdekelne, ha csak annyi lenne rajtam. Szóval csak azt akartam mondani, hogy anyai ágról is öröklődhet. De nem mindegy?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!