Miért ne lehetne? Mivel az ECU pontosan TUDja a fogszámokat. Ha tele van vasreszeléákkel akkor nem nagyon tud pontos értéket azonositani a xar jelből , és igy inkább nem csinál semmit./ Nem engedi beindulni az autot./ Csak megjegyezném , hogy tréfábol szivattam ma az egyik kollégámat aki egy fiatot hengerfejezett, Én meg mint rendes kolléga a főtengely jeladotárcsába egy kis köszörüforgácsot gumigittel belegyurmáztam. Szegény srác vagy 10 percig kereste a hibát .Itt sem volt szikra .
Oppsz...az előző hsz-em storno, hisz cseréltem ECU-t.....csak már a megoldás keresése jár a fejemben:)
A vezérlőn belül vannak fet-ek minden Pd-hez, de szinte kizárt, hogy a nagy áramerősséghez. (bár soha nem foglalkoztam velük, csak láttam őket sorban csücsülni egymás mellett)
Elvileg nem is lehetséges ilyen nagy árammal vezérelni az idő rövidsége miatt. No meg ha impulzusüzemü terhelést vesszük figyelembe akkor 100-150 A terhelhetőségü FET-ek kellenének a biztos müködéshez. De nem kizárt semmi sem.Én sem olvastam sehol ilyen nagy vezérlő áramokrol. Csak annyit füznék még hozzá , nem vitaként, hogy az adatbázis is elegendőnek tartja a LED-es lámpát az indikáláshoz/ Befecskendezés megléte/
Viszont egy dolog most villant be. Azt mondja a tag, hogy a vas nemrég lett csippelve. Mivel ez még a régi vezérlős, így nem olvasható obd-n, csak forrasztani lehet a flash-t. Lehet eldobta egy-két láb magát.
Az jóóóóóóóóó! Nekem hoztak olyan Caddyt (pdsdi)ahol a tulaj kiürítette a biztitáblát (mondván ott a bajság oka)majd találomra visszapakolta,de az Ac biztije kimaradt a szórásból.Egy délelött ültem benne és a "jófajta" riasztó kábelei vagdosása közben jöttem rá a "trükkre".
Nincs se test, se pozitív zárlat a Pd kábeleken, és mivel a vezérlést közvetlen ECU-tól kapja, így a fesz, és áramerősség témába nem tudsz beavatkozni kívülről. ECU-t meg már cseréltem.
Állítólag megállt a vas, majd egy kézi ac-val felpumpálták a gázolajrendszert. Ekkor beindult, majd másnap reggel nem indult. Megint ac-s pumpálás, és ismét indult, majd félúton xy városok közt megállt, és azóta se kép se hang.
Ledes lámpával csak fesz. szintet tud saccolni de mást nem . Áramot egyszerü párhuzamos méréssel nem tudsz mérni csak spec lakat-fogos müszerrel./egyenáramu/
Azt nem írtad, hogy milyen körülmények között romlott el. Előtted javították, stb.. G28-on mindig van fémreszelék, de nem "fél vödör"... Egyszer húztak ide egy 525tds-t, hogy forrasszam meg a tűlöket jeladó vezetékét mert azért nem indul. 2 hét után kiderült,hogy fordítva volt benne a lendkerék és rosszul volt feltéve az adagoló.
Figyu!Biztos hogy elég a PDknek az a kivezérlés amit a led mutat?Emlékeimben mintha 20A körüli áramot mértünk volna nyitásra!Persze lehet hogy tévedek,de akkor majd kijavitotok.
Na a mai fejlemény: G28-on fél vödör vasreszelék, ezt megtakarítva már van Pd kivezérlés, de indulás még mindig nincs. Pd elemek ellenállása az előírt 0,5ohm, de holnap kap próbára 3 másikat. Ha ez sem hoz eredményt, akkor hengerfej le.
Csak egy kérdés ? Mi a könnyebb ? egy vezetékkel gyujtáson az inditonak áramot adni vagy több vezetéket ide-oda kötözgetni? Amugy az a baj néha ,hogy tulbonyolitjuk a dolgokat.
mint irta már kimérte. igy valoszinü ok a gy.k. betét és az ecu reléje. Ha légtömegmérő olyan xar hogy ne induljon a sas akkor az generál hibát. Amugy meg ne igyál előre a medve / Doni/ bőrére. Ha bejön a sejtésem én bérem egy köszönömmel.
ezek után amit már irtál szerintem egyre valószínűbb a tápellátási probléma.
Én megpróbálnám direktbe kábelezni tápellátás tekintetében az ecu.
Gondolom a vezetékkötegeket már kimérted (pd elemek és az ecu között.csatlakozási helyeken az átmeneti ellenállás.)
A J 317 relét nézted (esetleg kiiktatni átkötni) Lehet hogy tul vagy már rajta
Még egy a légtömegmérőt nézted már?? Igaz opelnál jártam ugy hogy bexart és olyan fals jelet küldött a vezérlőnek hogy nem lehetett beinditani a kocsit.
Egyébként meg szeretem a pálnikát:)))PPPPP
Sajna itt mindenki már csak találgat de hidd el valami kicsi dolog szopat . DE AZ NAGYON NAGYON:)))))))))) Mondhatnám ugy is hogy a fa... rosszabbik oldalán állsz.
Sziasztok! Használt már valaki windows alapú pda-t pl. vag-check, vagy bármilyen más autódiagnosztikai programmal? Gondolom csak Bluetooth-os adapterrel hozható a kapcsolat össze, ugye? Sima mini USB kilőve?
Az ECU-s műanyag dobozban van 2db lemezbizti, annak köze van az izzításhoz. Most cseréltem ki a múlt héten, mert az egyik hengersor nem is izzított. 60A-es kellett volna bele, de csak egy 50-es volt itthon, az ment bele. Viszont azt nem értettem hogy a bizti lábánán a műanyag meg volt olvadva. Lehet ennek köze az ABS-hez????
hú basszus. Kicsit részletesebben? mintha egy értelmi fogyatékos 6 éves gyereknek magyaráznátok. Van egy pda. Meg van egy usb -s diak kábel. Eddig notebookal hazsnáltam.
Rendesek vtok, hogy éccaka az asszony basztatása helyett velem foglalkoztok:)
Ez egy AMF 3 hengeres Pd.
Laci: A G40 vezetéke ezeknél ki szokott dörzsölődni ahol belemegy a műanyag kötegbe. Rengetegen jöttek már ezzel a hibával, és mindannyiszor hibakódként benne is volt a jel hiánya hibaként, és indult a vas. Igaz tekertetni kellett mint állat, de beindultak mindig. Gondolom a sokáig indítózás alatt a G40 jel hiányában minden fordulatnál befecskendez, majd ha beindult, akkor már tud támaszkodni csak a G28-ra.
Ezt nem mondta a fiu! Akkor lehet gy.betét is! elveszi a 15-öt. Meg kellene probálni egy kábeldarabbal direktbe az indito 50-re adni feszt akkor mit reagál az auto!
Lehet másképp kezeli le az ECU a nincs jel/rosszkor jön a jel problémát. Bár ez csak feltételezés részemről. Azt viszont még mindig nem írta Doni, hogy indítózáskor lát-e a VCDS-sel fordulatjelet. Beszéltem vele délelőtt telón, akkor még ott tartott, hogy próbálta, de indítózáskor mindig eldobta a kommunikációt. Lehet ezzel kéne valamit kezdeni. Kíváncsi vagyok, mi lesz a megoldás.
Utánanéztem kicsit a PD-nek nagykönyv szerint induláshoz kell neki a G40 aztán már nem foglalkozik vele mert a főtengelyjeladó jeléből számítja a a befecskendezés kezdetét.
Erre kérdeztem rá, mert nehezen tudom elképzelni, hogy beinduljon anélkül, hogy tudná melyik hengerbe kell befecskendeznie. A PD már akkor megszünteti a befecskendezést, ha 1 fogat elugrik a vezérlés, mert nincs szinkronban a két tengely jele.
"Vezérműtengely jel nélkül indul??? Honan tudja hová fecskendezzen?"
Pl. OFF 1.9dCi (F9Q) Renault is indul veztengelyjel nélkül. Igaz kicsit szarul indul, de indul. Gondolom bepróbálkozik. Ellenpélda pedig a Peugeot Hdi. Az meg se mukkan.
Mi van akkor ha egy testelést nem néztél. Nézegettem az ecu rajzokat és többnyire két ponton testelődik az ecu. ha az egyik jo , az esetedben akkor lehetséges diagolni de ha egy kicsit nagyobb vezérlési jel kellene akkor nincs. Pontosabban milyen sas ez mert nem találom az irásaidban. Vagy vak vagyok.
Igen csak első gyujtás ráadáskor volt szivattyu vezérlés de inditozásra már nem. Amit még nem mondtam. Az ügyfél autorádiot köttetet be , és a testet a kmotorvezérlő kábelkötegéből vette az i..ota vilanyásznak titulált egyén. Állitolag vagy 4 napig jártrak vele.
Én is erre gondoltam, csak fesz.értéket nem tudtam hozzá párosítani. Nos a LED nem villog. Próbáltam a Pd köteg saját testjével, és akku testtel is. (nem fordítva tettem be a LED-et:))
Nos ha nincs kivezérlés az ECU-tól, akkor annak az oka biztosan nem ECU, mert ugye azt cseréltem, tehát valami hiányzik a vezérlőnek, hogy az elemeket kivezérelje. Mi kell a befecskendezéshez? -ECU táp -motorfordulatszám jel -valós motorhőm. érték -...és még mi, ami hiányzik???
Hát komolyan már erre gondoltam én is, de csak nem olyan höje a gazdi....... Igazából vagy a Pd vezetékeit szakítja meg (ami itt kizárt, mert kimértem), vagy az ECU tápját, de az megint lehetetlen, mert van kommunikáció VCDS-el.
Hát gyerekek....úgy néz ki, kifog rajtam ez a fos.
Amire ma jutottam: -Pd O gyűrűk kicserélve (egyik oldaluk nagyon meg volt kopva) -indítózáskor 1,5bar nyomás a tandem ellenőrző furatában, ahogy leállok visszaesik 0,1bar-ra. -motorfordulatszám jeladó ad jelet
Az már biztos, hogy gázolaj befecskendezés nincs, ezért nem röffen. Próbalámpa nem villog a Pd vezérlésnél. Itt elég pici áramerősség vonul, viszont nem tudom mekkora a feszültség. A 1,5V-os LED-es lámpám nem mutat semmi életjelet rajta. Pd kábelek ECU-ig jók, és még korábban ECU-t is cseréltem.
Mi kell az ECU tápon, és a motorfordulat jelén kívül neki, hogy induljon? Mi fölött siklom el?????
(Pl. Volvo V50-nel sem kommunikál. A CAN -nál lehet 11 bites ID-t és 29 bites ID-t használni. A VCDS csak az egyiket tudja ( ha jól rémlik a 11-bitest) . Ha a gép a másikat használja, akkor no way.)
Attól, hogy a fizikai rétegben ISO 14230 -t használ még lehet gyártóspecifikus a protokoll és a VCDS egy kukkot sem ért belőle.
A VCDS szuper a VW-csoporthoz de nem minden6ó. :-)
Kicsit komolyabra forditva!! Ha már a Vag-Com VCDS megtalálja az ECU-t és azonositja a protokolt,hogy ISO14230, akkor miért nem tud tovább semit vele??
Mert volt olyan amivel nem találkozott ki irta nem OBD kompatibilis ezt megértetem:)))
Tudom, csak az a biztos, hogy a tehénszar lapjára esik, de eddig minden 2002. 01. 01. után üzembehelyezett benzines Fiat tudott kommunikálni a zöldkártyás rendszerrel. Persze az, hogy én csak ilyennel találkoztam, nem zár ki semmit.
Ne máááááá, ha kicsit meg kell mozgatni a szürkéket akkor feladod??? Azt meg elfelejtettem mondani, hozzánk nem mernek ilyeneket hozni, 18méterre van a Duna, közepes vízállásnál............... :-))
Annyi volt a változás hogy inditozáskor már volt "szikra " kb 10 sex-ig de befecskendezés semmi. Minden inditozásra ujraindult a szivattyu . előtte nem.
- Az ember Ádámtól és Évától származik - mondja a tanárnő a gyerekeknek. - De tanárnő, nekem apukám azt mondta, hogy a majmoktól származunk! - Igen, Lakatos Gazsi, de most nem rólatok volt szó
Úgy vagy vele, mint az öregember: Bemegy a rendelőbe, és mondja a dokinőnek, meg az asszisztensnek, hogy csattog a farka. Elkezdik rángatni az öregnek ketten, majd jön még pár áplónő, és azok is rángatják neki, de csak nem csattog az egy kicsit se. Egyszer csak az öreg elélvez. Azt mondják neki, hogy: Nagy franc maga öreg. Hát magának a kupiba kellett volna menni, nem ide.
Erre az öreg: Voltam ott is, de a TB-kártyát ott nem fogadták el. :)))
nem okoskodni akartam mert még ily modon nem probáltam egy autot sem beinditani csak a gyári kialakitás szerint. Vagyis külső tartálybol táplálva nem probálkoztam inditani. ennyivel is többet tudok:
Üldöz a balsors nagyon mostanába Renault Clio,Renault Scenic,Citroen C2,Chevrolet Aveo!!!
De azért ezekel jutotam valamire Vag-Com-mal de ma végleg kifogott egy Fiat Punto 1.2-16v semivel nem hajlandó komunikálni!!
Mobydic 2600-as Alpro 41 -es progi ismeretlen protokol, Elm -327 Scan Tool 1.14 nem obd esyobdII nem obd Alfa Romeo M1.5.5 diag version 1.13.1 Elm-el nézve semmi komunikáció,ha KK/L-el nézem akkor angol szöveg jelenik meg !!
Cannot find file LICENCE.KEY file in main program directori. Please check.
De a Vag-Com elsö neki futásra semit nem talált aztán 3-dikra odáig ment motor inditás után ISO14230 aztán semmi több se hibatár se élö adat semmi!!
Na erre mondják minek az elenség ha vanak barátaid ezek mind a baráti körbe van a gyerekek kocsija apuciéknak Merci Audi BMW van !!
Na most mit értesz feltöltőszivattyú alatt? Ha a tankban lévő elektromost, annak valóban nyomnia kell a működéshez, _ha egyben van a rendszer_. Viszont, ha a tandempumpa két csövét egy kannába lógatod, simán működik "előnyomás" nélkül is. Az a szép, hogy az elektromos pumpa megállásakor megáll a motor is, viszont, ha lekötöd róla a csövet és belelógatod a gázolajba, gond nélkül megy tovább a motor. Ha a tandempumpa nyomására gondolsz, akkor azt most fejből nem tudom mennyi, de arra emlékszem,/remélem jól/ hogy 1500-as motorfordulaton érvényes az adat.
Ha jól értettem, most arról volt szó, hogy a tandempumpára, közvetlenül kannából.
nem akartam hülyeséget irni az előző hozzászolásomban de legaláb 3.5 bar nyomásnak kellene leni /szállitani a feltöltöszivattyunak/ ezért irtam amit irtam .
Hát holnap erre is sor kerül majd, és még pár gondolat is villant a fejemben. Azokat is ellenőrzöm. Már kíváncsian várom a hiba okát.......meg is írom, mert fejtörést okoz a hibajelenség.
"gondolván ha ereszt, színezné a gázolajat, és hígítaná motorolajat gázolajjal.."
Ez akkor igaz, ha a legfelső gumigyűrű nem tömít. Ha a középső szakadt/enged át, akkor egyszerűen "körbe" forgatja a gázolajat. Valamennyi tápcsatorna nyomásnak indításkor is lennie kell, anélkül nem indul el. Zárd le a visszafolyócsövet és próbáld beindítani. Ha "életjelet" mutat, azonnal állítsd le!!!
Az induláshoz szükséges jelek mind megvannak...hisz ha nem lenne vmi, pl. motorfordulat jel - az lenne hibakódként. A befecskendezők jelét nem tudtam megnézni, mert a LED-es lámpám még nem költözött át Pestre. Igazából ezért cseréltem ECU-t, hogy kizárjam a Pd kivezérlés hibát. A tandem nyomást nem tudom megmérni, amíg nem megy a motor (ezért inkább cseréltem), illetve a hengerfejben az estleges nyomásveszteséget nem mértem, gondolván ha ereszt, színezné a gázolajat, és hígítaná motorolajat gázolajjal.....de sajna egyik jelenség sem áll.
Ha kannából próbálja, közvetlenül a tandem pumpára, akkor minek a feltöltőszivattyú? Mondjuk inkább tápcsatorna nyomást kellett volna mérni a pumpa csere helyett. Meg azt sem túl bonyodalmas megállapítani, hogy a befecskendezőket vezérli-e az ECU. Amíg ez a kettő nem tisztázott, addig minden egyéb csak találgatás. :-(
A katalizátor nem omlott véletéenül össze benne..Mint előttem már javasolák csak ott a turbó miatt kösd már le a kipuf csonkot a turbótól .És ha ott sincs füst akkor már a kipuff rendszert kizárhatod teljesen..
Ha te csinálsz mesterséges hibakódot megjelenik az ecuban?
LUK szivattyút tettem rá. Egy olyan autóról vettem le, ami a lábán jött hozzám. A vákumcső szopósodott ki benne, és a gazdi mondta, hogy Ő újat akar helyette. Így maradt egy tuti jó tandemem próbára, aminek csak ez a része szar, ezért gondolnám, hogy végzi a dolgát.
Akkor az egyik pd piezoja zárlatos és a profi mé nem kezeli megfelelően ezt a hibát. Sajna ez tipushiba a simens piezos PD elemeknél. Huzogasd le az elemekről egyesével a csatit és amelyiknél beindul az xar . egyszerre csak egy elemről természetesen.
Az ECU kap áramot???? Engem egy xar risztó szivatott meg nem is olyan rég. A visszajelzők mind ment ,önindító stb. Csak a risztónak ami utólagos beépités volt elszállt az egyik reléje ami az áramot adta a ecunak..Sajna hol adott hol nem . riasztó kiköt és simán megy azóta is.
Pd motor nem indul. Hibakód nincs. Kapott próbára másik tandemet, kannából indítózva, gázolajat felszívja, vezérlés helyén, másik ECU-val is próbáltam, Pd kábelek ECU-ig kimérve, fojtószelep nincs zárva, féktisztítóval röffen.
Hali! A motor mérőcsatornánál hivd le a Label File-t megmutatja hogy melyik csatorna mire vonatkozik, a 13-as ennél motornál az alapjárati korrekció. (Ha nem csal az emlékezetem) Szia!
Ha nagy az eltérés az a baj.Ameik henger "+"-os az a henger gyengébb.Tapasztalatink szerint +1,2mg fölött(gyárilag 2,8 mg) már valami gond van az adott hengerben vagy porlasztóban. De viszont van olyan autó amin már vagy 50 ezret futott +2mg-os(henger különbség) mennyiséggel.
Köszi az infót közbe rájöttem. Vagyis utána néztem kicsit jobban. A szettben van egy kábelköteg 5vezetékkel (fekete/kék gyújtás 15, a többi a fehér csatiba ahogy mondod a motorvezérlőnél) plusz egy kapcsoló amibe a kábelköteg másik fele megy. utána kódolás és remélem működni fog.
2006-os Superbe nincs kományelektronika! Ha jól emlékszem 1 kábelt(fekete-kék) kell húzni a bizti tábla 5-ös biztijéhez,a többit meg a tűzfal fehér csatijába ugyanolyan színűekkel kell összekötni. Vagy neked nincs hozzá köteg?!
Nálam ez a motorkód csak 2005-ig szerepel, de nem baj.. Szóval: A 15 pólusú fehér szinü tüzfal csatlakozó 7. hüvelye a kérdéses. A motorvezérlöegység 81 pólusú csatijából pedig a 46-os.. Az az igazság, hogy én még nem csináltam ilyet, csak a rajzot néztem..
Skoda SuperB 2006os évj. 1,9 PDTDI motorkód AVB. Utólag kéne tempomat bele. Annyit tudok hogy ki kell cserélni a kormánykapcsolót illetve a kormány elektronika 13-as lábától be kell húzni egy vezetéket a tűzfalon lévő egyik csatlakozóba illetve onnan tovább a motorvezérlőhöz. a kérdésem az lenne hogy a tűzfalon lévő csatlakozóba melyik lábba kell dugni a kábelt illetve ha onnan nincs továbbhúzva gyárilag a motorvezérlőhöz akkor a motorvezérlő melyik lábába rakjak kábelt?
Ha jól tudom donibcsi szokott ilyenekkel foglalkozni. Ha olvassa ezt és tud segíteni megköszönném....
Ma már minden sarkon lehet kapni vissza tekerö kütyüt meg sok márka kereskedö a kölcsönzöknek kiadot kocsikat 60-ezer km- után kirakja próba autónak 1800-km-erel:)))))
Sziasztok !Egy ismerősöm 2000pd16v Turan gpj eszi a a vizet.Szakszervízbe vitte ahol a megbontást javasoltak neki mert semmiféle folyást nem találtak.Tudom hülye kérdés de létezik hogy egy 120000km autó hengerfelyes(tömítés,gátrepedés ...)lenne?
Sziasztok . Előzmény Golf 4 2001 eleje törve 2 légzsák nyilt mechanikus övfeszítő. Kaszni kész rakjuk össze . Bontott légzsák bele a vezérlő crasdatáját a barátom kitörölte . Mega maccsal olvasom hiba nincs benne ÉG a lámpa a műszerfalon. Paraméter 2 légzsák rendben.
Laptop elő VAG-ezt irta ki
Control Module Part Number: 1C0 909 601
Component and/or Version: 1N AIRBAG VW51 XX
Software Coding: 00000
Work Shop Code: WSC 00000 1 Fault Found: 65535 - Internal Control Module Memory Error 00-00 - - Readiness: N/A
Ha gyártó specifikus teszterel nézel valamit nem minden esetbe van OBD-s hiba kód de megjelenika gyártó (Generikus) hiba kódja azok álttáltalába nincs betü jelzés csak számok,a nagyobb tudásu teszterek softvere ir melé lehetöséget milyen hibára utal!
Aztán van csak lehivók amik vagy megtalálják a hibát vagy nem,de ha meg is van egy adat táblázatbol kell megnézni mire utal a szám sor!!
Juteszembe, a biztosíták táblába nem volt,viszont találtam a műszerfal alatt egy összetekert kábelköteget amin nem volt ház csak az a sima nyőstény kábelcsatlakozó-az a kis réz,hogy két kábelt tudjak egybe szúrni.
Ez a kábel köteg onnét hátulról jött az "ECU"-ból.-de nem ment sehová. Ezt nem gyári volt az biztos.Valami utólagos alakítás. Így lett behozva.
Skoda maxi dot kijelzőn a rádió kijelzése megszűnt. Korábban volt, hogy egy pillanatra eltűnt, és időszakos hibaként tárolta.
Most az alábbi hibákat találtam, mi a véleményetek, hol keressem? A rádiónál, a műszerfalnál, vagy a komfortrendszerben??
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Control Module Part Number: 1U0 920 841 B Component and/or Version: KOMBI+WEGFAHRSP VDO V10 Software Coding: 19123 Work Shop Code: WSC 31480 Additional Info: TMBCX41U132807864 SKZ7Z0C2011284 1 Fault Found: 01304 - Radio 49-00 - No Communications
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Control Module Part Number: 1U0 035 156 D Component and/or Version: Radio 0002 Software Coding: 00405 Work Shop Code: WSC 01703 2 Faults Found: 01317 - Control Module in Instrument Cluster (J285) 49-00 - No Communications 01336 - Data Bus for Comfort System 49-00 - No Communications
Hali. Akkor valószínűleg nem volt cimke és Én emléxem rosszul:( Sajnos ma nem tudott jönni az auto, de a jövő héten szerintem itt lesz és akkor meglessük. Addig is köszi a segítséget!
Sziasztok. A minap járt nálunk egy 2002-es a8 3.3 v8 tdi, rail nyomást szetettem volna nézni rajta vcds-el (legfrissebb hivatalos) és nem találtam a mérőcsoportoknál. A kolegám 120-ig Én kitartóan 197-ig nyomkodtam, de nem találtam meg. Szégyen szemre a mega macs-al kellet kiolvasnom az értéket, ahol volt soll és ist is. Holnap jön vissza a kocsi más ügyből kifolyólag, de ha valaki meg tudná mondani, hogy melyik csatornán jön akkor azért megsasolnám.
Mi lehet az alábbi jelenség oka? Alapjáraton az autó fogyasztása nagyon megugrik és a kipufogóból fehér füst áramlik ami benzinszagú. A kipufogó nem fúj ki, menet közben a fogyasztás visszaáll normál szintre , szkópra kötve a lambdát alacsony fordulaton lassabban dolgozik, de az értékek megfelelők, ezres fordulat felett, visszagyorsul. Vag-com-mal kiolvasva nem ír semmilyen hibát a vezérlő.
Ki vállalja egy 2004-es Fiat Panda immo illesztését? Esetleg immochip cserét az egyik kulcsban? A másik kulccsal működik az autó, csak ebben nincs központi zár vezérlő. Budapest szakembert keresek. Kódot márkaszervíz kiadta, de nem tudja megcsinálni.
FUNKCIÓK Intelligens fényerő-szabályozás EPG(SI) - 8 nap 1080P bemenet AV bemeneti navigálás Bemeneti cimkézés SIMPLINK (HDMI-CEC) HDMI (verzió: 1,3) Teletext oldalak 1000 oldal Automata programozás CSATLAKOZÓK - Oldalt Fejhallgató kimenet 1 AV bemenet 1 S-Video bemenet 1 HDMI bemenet 1 USB (2.0) x CI bemeneti hely 1 CSATLAKOZÓK - Hátul RF be 1 AV bemenet x Komponens be (Y, Pb, Pr) + hang 1 HDMI/HDCP bemenet 2 RGB be (D-sub 15 tűs) PC 1 PC hangbemenet 1 RS-232C (szabályozó / SVC) 1 (Szerviz és ellenőrzés céljára) MÉRETEK Súly (Kg) - 1) SZETT Állvány nélkül 15.6 Súly (Kg) - 2) Állvánnyal 18.3 Szé x ma x mé (mm) 1) SZETT Állvány nélkül 936.4x612x88 Szé x ma x mé (mm) - 2) Állvánnyal 936.4x685x294
Ez pontosan igy van! Nem baj ha nem értünk valamihez csak jol tudjuk eladni a mesénket olyannak aki semmit sem ért hozzá! Ha meg balul sül el a dolog akkor egyszerüen a NYUSZIRA fogjuk.A politika beépúl a közéleti dolgokba is. Sajnos sok szakembernek nevezett egyén csak rontja az autokat és a szakmába vetett bizalmat az emberekben.
Velem nem lennél ki a vízből! Én max. a számítógépeidet és a diagnosztikai eszközeidet tudom megjavítani, de , hogy egy autó mitől megy ?!? Flinstone -éknál még megvolt....
Tegye vissza az eredetit, ha azzal jó adja vissza a pénzedet, és utána küld el a p-ba. Ha utána sem jó akkor mond neki hozza helyre amit elb.-ott. A munkájára az embernek kell hogy vállaljon garit.
Marha jó, kár, hogy jó néhányan ezt így csinálják. :-( Ezek szerint az nem lehet kizáró ok, hogy nem is értek hozzá. A Zolit mindenképpen meg kell hozzá nyerni főállásban, valakinek helyre is kell hozni az ECU-kat. :-P
Ahogy már lent is írták az hótziher,hogy rossz a tartalom, vagy csak simán a csippes nem tudja megoldani azzal az ecu-val.
Az ecu-ra fogta hogy nemjo, meg a müanyagházast amugy se lehet annyira csippelni mondta . Hadd azt a csippeszt és vidd el egy rendes csippeshez,majd ő megmondja,hogy tényleg mi a baja.
Ha a csippesed biztos lenne benne,hogy rossz az ecu-d akkor nem fogja tuningolni mert tudja,hogy felesleges.
Ne haragudj der vannak tőlem jobban képzett kollégák akik kijavitanak , ha most valotlanságot irok. Javitottam már több 1Z-s motorkodu paripát és volt köztük alu ill. müanyagházas ECU , de azt amit az adatblokkban láthatni az mindben azonos volt, de még az azonositoszámok sem voltak eltérőek. Szerintem az hogy mibe csomagolnak vakamit az nem annyira mérvado mint az ,hogy mit tartalmaz.
A scipszes tett bele egy másik ecut hogy probálja ki milyen lesz(aluházast) ment mint állat immo kiirtva benne. Megcsinálta a csipszelést , nem megy . Az ecu-ra fogta hogy nemjo, meg a müanyagházast amugy se lehet annyira csippelni mondta . Bandi
Hát ugy látszik megint egy " diesel motor" kolléga által tapasztaltjelenség áll fönt. Ha modositva van a tartalom akkor az is lehet ,hogy sok /összes / lett elcsalva. Vagy egyszerüen xar a tartalom. Ha a csippelés előtt jo volt az auto akkor a burgonyszirmos a hunyo.
Szerintem mindegy mibe tölti a módositott tartalmat. Gondolom nem egyszerü egy régi ecu helyére egy teljesen mást rakni. Kábelköteg, csatlakozók............
Hibakod:nincs turbonyomás. Mérték , van nyomás . Anyomásérzékelö kilett cserélve , hogy tápot kap e nemnézték . Az ismerösömet vezetgeti ahelyi csipszes , hiába ovtam töle. Az ecu cserét is az ajánlotta, mert az aluházast jobban lehet tuningolni. MÁR sok pénzébe van és nem megy ugy mint elötte. Köszönöm , ránézünk a tápra. A többi amit a csipszes mondott az ecu-k rol megálja a helyét? Bandi
Én csak azt irtam hogy nem csak egy részét kell nézni a dolognak!!
Az utóbi idöbe elég sokat fejlödött az elektronika,nézd a felület szerelt dolgokat!!
Nekem is volt az Uniscan 1.83-as és ment PCMCIA kártyával ( ARGOSY) tipus volt az IBM T21-es laptopon amit sajna mindenel együtt elvitek!! Na most aztán van olyan hogy Pl:Carsoft BMW 6.1 es megy KK/L csatolóval,de furcsa mód van olyan része ami soros portrol nem megy csak ha beraksz USB-s átalakitót!!
Kérdezd meg erröl Peti4G-t neki is igy megy!! Hátha azóta kijötek egy verzióval ami megy valamilyen módon USB-2 soros port átalakitóval,ezért irtam a terméklistájukba találva a Carsoft BMW 3.xxxx csatolót!!
Félreértesz valamit. Kisgyermek barátom nem nagyon akarta elhinni hogy az USB-Soros átalakitok nem nagyon fognak DOS alatt szuperálni. Ha eggyel több átalakito legyen valakinek akkor arra jo lessz az biztos. Ha már itt vagyol akkor majd nézd meg a postádat mindjárt megy valami.
Mit igazolt neked??:))) Lasan te is politikus leszel,szöveg környezetböl egy mondatot ragadsz ki:)))
Nézd meg a töbi terméket,és ott van amit irtam BMW Carsoft 3,xxx verzióhoz a csati,ami 2-soros portrol megy,ahogy vissza emlékszem ezt hirdeték magyar forgalmazók kihangsulyozva DOS-os és 2-soros portot kér!!!
Az UNISCAN DOS-os . Ez az USB-s szerkezet nem megy DOS-ból. Szerintem ezek a kábelek zsákutcák. Ha nem gond az ára kísérletezz vele, legfeljebb eladod, de szerintem, működni nem fog.
Ujabb kérdés :96 VW passat 1,9tdi 1Z motorvezérlö nem érzékeli a turbo nyomást, orával mértük van. A vezérlöben a nyomásérzékelö cserélve lett,milehet a baja,javithato e ?
Egy kicsit foglakoztam már a vag com-mal de csak annyira,hogy hibakódokat kiolvasgatni meg esetleg adatokat figyelni.
Felmerült egy kérdés miközben néztem a Motor-mérőblokban a 13mezőt ahol cylindereket ír. Az hengert jelent ha nem tévedek.
Arra lennék kíváncsi,hogy ez mire szolgáll,mivel az én kocsimnál 90lovas 4es golf meg van mind a 4cylinder de az egyik ismerősöm passzatjánál viszont a 4. hiányzik nem ír ki semmit.
Meg nálam pl. ilyen értékek vannak hogy: 0,3 0,4 -0,3 -0,4 Tehát mindíg az 1nek a fordítottja a 3 ablak. A 2 nek a 4.ablak. A barátomnál meg ez összevissza van.
Befojásolnak valami komoly dolgot ezek az értékek vagy nem kell vele különösebben foglalkozni?
A váltót aminek a (VAG 2x2) csatijába két vezeték megy, ki tudja olvasni a VWtool, de a motor vezérlőjét amibe csak 1 vezeték megy azzal nem kommunikál. Mi lehet a bibi ?
Van egy 2000-es Audi A6-om. Kiakarom cserélni a kazetts Concertet cd-s Concertre.
Be is tettem, azonban a műszercsoporton nem írja ki a fejegység információit, nincs világítás, illetve ha kiveszem a kulcsot nem kapcsolja ki. Egy hozzáértő elmagyarázta, hogy a óracsoport középső csatiján kell bizonyos vezetékeket átkötni, majd (és most jön, ami számomra kínai!) a VAG-on állítani kell. Valaki tudja, hogy ez mit jelent, vagy ezt ki csinálja meg nekem?
Tudom nem VAG téma, ennek ellenére a következőben kérem segítségeteket.
Az egyik ismerősöm átalakítatta Opel Omega 2,5 TD automata váltós szekerét kézi váltósra, a gyári kompit nem tudták az Opel márkaszervízben automatáról manuálra átállítani. Van valakinek ezzel tapasztalata, hol tudnák ezt megcsinálni? Esetleg egy irányár is jól jönne.
Szerintem az fokozta a kiáramló gáz sebességét és irányította is. Így jött létre a "szúróláng". Lehet, hogy lehet bele venni , kérdezz rá pl. a C+F -nél.
Ááá köszi Nektek!! Meg is töltöttem, és vígan működik, de az égőfejben ahol a kis nyílások vannak, parázslik vmi. Na azt én kifújtam szájjal. Az is fura volt, hogy ilyen könnyen kirepült. Mivel ez használt, így azt hittem valami kis szöszmösz, de valójában azóta ha begyújtom, szinte lángra kap az egész. Ez egy égőkosár-szerűség lehetett?
kolcsar "Lényeg azt mondják sokat eszik (20-22liter) idönként 3-hengerezik,volt táp szivattyú csere,központi befecskendezö,trafó,gyertya+kábelek nincs müszerfalon hiba kijelzés"
Ezek még nem adnak műszerfali hiba jelzést (mármint a benzines GIII-ak). Azok alapján amik cserélve lettek én első körben a hőgombát mérném ki. Az szokot tönkre menni és általában mindig a motorvezérlő felőli oldala, nem pedig a műszerfali.
C20NE Kérdeznék tőled mail-ben, de nem túl sürgős, írod, hogy szét vagy esve mostanában. Mikor lenne alkalmas?
Itt nem az égető a nagy kaland , azt lehet kapni, hanem a szoftverkörítés ami a kiolvasott adatokat értelmezi és kiszedi a neked kellő infókat. Tehát égetőt lehet olcsón venni ha van programod ami a mentett file-ból hajlandó dolgozni.
A meglévődet, szerintem, el tudnám indítani, ha eljuttatod hozzám.
Kaptam egy Weller gáz kézi mobil forrasztót. Ebbe vmi spéci weller gáz való, vagy sima öngyújtógáz. Ahogy elnéztem a töltőszelepét, nem igazán hasonlít az öngyújtóéra.
A kulcsot elválasztod a távirányitó résztöl, A márkajelzés alatt van az összetartó csavar. Még soha sem sikerült sérülés nélkül levenni, de itt tudsz rendelni hozzá másikat. ezek után már hozzáférsz a chiphez, de az is elég könnyen sérül...
hat az n112-es kattog tehát ha nem jut ez az valszeg a Kombi szelep miatt van. De elvileg eljut mert ha basic setting 077 ben tesztelem azt mondja h. test ok. Vagy tévedek ? Lehet hogy a kobi szelep nem nyit ?
Jó nagytudásu szerelö szokás nem a szart cserélik ki hanem ami csavarható azt elálitják!!
Régen azt tanitoták kérdezük meg ügyféltöl hol volt utoljára a kocsi,milyen hibával??mihez és hogyan nyultak??
Volt alkalom jó példa:)) Opel Ascona felment alapjárat 1500-ra nem a pillangó szelep potit nézte a szerelö,hanem a légtömegméröbe jól bedusitota (megfujtota a motort:) benzinel!! Pedig ki volt irva Zöld kártya készités:)))
- Ezek nem izzók, hanem kompakt fénycsövek, azok minden előnyével és hátrányával. - Nem vibrálnak így nyugodtan teheted forgógép mellé is. ( ha jól van tervezve!) - Vagy azonnal majdnem a maxi fényt adja vagy perceket kell várni, hogy beinduljon->konstrukciós kérdés. ( elvileg az utóbbi tovább tart, de idegesítő ) - Messze túl kell méretezni a teljesítményt, mert a rendkívül szegényes spektruma miatt sokkal halványabbnak érzed, mint a 100W-os superballux izzókat! ( sajnos a minőségi csövek bevonata sem tudja azt, mint a jó öreg izzószál )
Ha minőséget akarsz: Tungsram->Philips->Osram.... a többi gyakorta bóvli. Ezek viszont drágák, de nagyon hosszú az élettartamuk.
Az árát az élettartama alatt visszahozza, de tedd el jól a blokkot, hogy kicseréltethesd ha 2 év után megmakkan és 5 év garid van! ( A minőségit mindíg cserélik a többit.....)
Van egy 1.8-as mono-jetronic Golf - om. Egy multiméter, oszcilloszkóp, nyomásmérő és mindent ki tudsz mérni. Egyszerű mint egy faék!
- Lambda szonda - Fals levegő ( injektor talp, fékrásegítő és csövei) - Hőmérő(k) a vízcsonkban/ Hő-Idő kapcsoló - Eltekergetett fojtószelep alaphelyzet. Nagyon érzékeny rá!( mert amit lehet azt tekerni kell :-)
Jól látod,nem csak ezekbe de sok minden másba mi vagyunk a világ szemét felhasználói,ide ömlesztik!!!
Ezért olyan olcsó minden (relative) hogy a maradék mezögazdaságot is ki iktasák nem csak az ipart!! Ezért akarnak már a maradék maha álományt is levági a gazdák mert olcsóban veszik át a tejet mint az elö állitása!! Hollandoknál-belgáknál meg máshol szübvenciót kapnak a saját termék elö álitásra,nálunk a Multik kapnak minden kedvezményt,ahelyett hogy azt mondanák ha akartok kereskedni fizesetek is:))))
Kültérre vagy akármilyen térmegvilágításra jó bármilyen áruházas akciózott noname kínai kompakt izzó. 500-700ft. túl nagy fényt nem ad, kicsit furcsa színe van és az élettertama kicsitev több mint a normál izzószálé. Annyi előnye van,hogy valóban csak annyit vesz fel amennyi rá van írva.
Lakásba ajánlott a tungsram, osram, az oldalukon szépen megtervezheted a teredhez szükséges teljesítményt a hozzá ajánlott izzó típusokkal. Ezek már optimális színhőérsékletű hosszú élettartamú minőségi megoldások.
Műhelyhez lesz a legnehezebb megtalálnod, mert hiába energiatakarékosak, az egyenletes fényeloszlást nem tudják biztosítani. Ezért oda még mindig jobb a féncső. Arról nem is beszélve,hogy ezeknek kell 10-15 perc mire teljes fénnyel kezdenek világítani és nem szeretik a sűrű kapcsolgatást.
Asztali melóhoz pedig halogén vagy speckó orvosi lámpa különben hamar szemésznél lehet hagyni a megtakarítás sokszorosát :)
Ez hogy mennyire strapabíró azt még nem tudom, de a régi is ilyen márkályú volt csak az 20W-os és az ment 4 évet,míg a barátnőm szétt nem törte nagytakarítás közben. Gyerekszobában volt használva. Volt kapcsolgatva eleget. :-)
Az Osram megfizethetetlen volt számomra. Ennek darabja 400FT-volt. És nem világít olyan fejfájós hülye kéken vibrálva,mint némelyik. Rendesen fehéren és elég erős is. 100valahány Watt-nak felel meg. De van erősebb is.
Kicsit elgondolkoztato a jelenség: Amit ellenőrizned kellene még az a vezetékköteg, mivel ezek a 6 hengeres motorok erősen fütik a motorteret és a vezeték szigetelése nem nagyon birja az erős hőingadozást. Az , hogy a folytonosság megvan az egy dolog de ha más jel is interferálodik hozzá akkor értelmezhetetlen lesz az ECU számára. / hozzáadodik és ha azonos akkor kioltják egymást, vagy a nagyobb intenzitásu érvényesül , rossz helyre/ Jol körülrtam igaz kiscsávo?
OFF a téma de kellene egy kis segítség.Haverom szív egy kocsival egy hete és feladta.Nekem jutott a további szívás.Ebből már egy nap eltelt.
BMW E 36 320 i 6S2 soros 6 hengeres 110 Kw siemens vezérlővel. A probléma nehezen indul.Fel kell húzni .ha jár pár percet utána egész nap szinte semmi gondja.(amíg ki nem hűl teljesen). Hibakódok összevissza ugrálnak be.De a legtöbb bejövő kód a főtengely jeladó és a lambda szonda. Mindkettő új.(gyári nem ut.)A vezetéken a jel felmegy a ecuig kimérve. Na a másik gond hogy akármit akarok mérni a kocsin nincs mérhető adat.Igy pld. fordsz. jel nincs de megy a fordulatszám mérő.Hőfok mérő (víz) -48 beszívott levegő -35 C fokot mutat. A lambda nem változik.(1125mV) Az auto chippes ( sokat is eszik meg nagyon megy) Gondoltam rosszul van megírva ezért cseréltem benne tartalmat( tettem bele eredetit) .A probléma ugyanúgy fennáll.
A ecu-nál a bemenő feszültségek( +-) megvannak.Ezáltal kizártam a feszültség lehetőségeket.Az akku negatívról direktbe csipeszeltem a negatív szálat a motorra.(test gond kilőve). Üza nyomást mérek holnap.
Ha valakinek van építőjellegű okossága ne tartsa magában.
Valahogy mindig rákanyarítod a témát a kisebbségi konfliktusra, amit a két ország művel egymással. Hozzáteszem, nekem ez nem kenyerem, és azt hiszem, ezt bizonyítottam Veled kapcsolatban is. ;)
Talán a magyar nyelv sokszínűsége miatt érthető többféleként, de pont ez a nyelvben a szép. Mindenki értse, ahogy akarja.
....hát a "nyelvi külömbségekre" azért ez nem igazán kellene ráfogni....az talán sértőbb. Véleményem szerint ha azt mondod, hogy egy kissé túlpörögted, az jobban hangzana. A történelem folyamán épp elég példa volt arra, hogy az anyaországiak saját tévedésük elkendőzésére ezt a kifejezést használták.....
Részemről sem volt/van harag. A kiigazításomat pedig csak itt tudom megtenni, nincs kedvem most Szlovákiába utazni, hogy 4 szem legyen belőle. Ami a szívemen, az a számon. Nem csak on-line, live-ban is. Rácuppantál erre a minősítésre, de sztem a jelentését félreérted, talán a nyelvi különbségek miatt.
Hiszem, ha az általad leírtakat komolyan gondolod, és betartod, jó tag leszel itt.
Örülök , hogy itt vagy és nem vetted a szivedre a lecseszéseket. Nem vitatja senki a jo szándékodat , de hidd el nem attol leszel jo srác / ember ha elhamarkodottan irsz téged idézve"Írok sok szarságot is," Ha megfontoltabb vagy , és leszel hidd el senki sem cseszeget, de ha később igen akkor azt már barátságbol , jo szándékkal teszi. A belátás részedről egy erény ami előny is lessz hidd el.
Na ez egy jo példa arra. hogy nem lehet teljesen álltalánositani egy tipushibára. Köztudott ennél a motoroknál a hengerfej probléma, mint a leggyakoribb hiba. Feltételezte mindenki a hengerfej ellenőrzését a javitás előtt és után is. No meg a megbontás előtt a komresszio mérést , vagy henger nyomás veszteség mérését.
Csak megemliteném hogy volt olyan G5 is amiben 48 000 km volt és egyik maprol a másikra egy henger nem ment , a kollégám a sok vizsgálodás után nem hitt a szemének amikor 4 bár nyomást mért az egtyik hengerben. Megbontás után derült ki, hogy már régi keletü a hiba volt . Nem megmagyarázhato okbol / ésszerü/ a gyürüből hiányzott egy kis darab ,és a helye erősen be volt koxolodva ami nem birta a terhelést és átszakadt igy komresszio sem volt. Lett belőle felujitás.
Egy kicsit rosszul esett ez a ........... beszólás.
Nem bírom mikor valaki látatlanban beszól valakinek. Szemtől szemben kell az ilyen beszólásokat megejteni,vagy tartsa meg az illető magának. Bocs de ez a véleményem erről az egészről. Nem provokálódás, ne érts félre!!!
Írok sok szarságot is, de azért segítek is ahol csak tudok.
Köszönöm a segítséget mindenkinek a Fabia ügyében!
Sajnos az első hengerben nagy a veszteség, gyűrűhibás. Csak azt nem értettük, ha újraindítottuk miért indult be egy ideig az a henger is. 45000 kilométer van a kocsiban összesen. :(
Ha valakit a szülei nem tudtak megnevelni akkor mi sem fogjuk tudni. Esetleg a viselkedési morált lehet neki elmagyarazni és tanácsolni annak a betartására.
Ezt meg azért nem kellett volna azt hiszem. "fasz hülye vagy"
Hát hogy is irjam ...ez kicsit enyhe kifejezés, mert mint Doni is irta ,az állando hülyeségek tömkelege ami nem szol semmiről csak az okoskodásokrol és a másodkézből szerzett hülyeségek, félretájékoztatások sorozatárol. Az igaz ,hogy mindenki elkezdte valahol ,de az a véleményem,hogy aki nem csak a szájával akar dolgozni az fejlődni is fog. A másik dolog pedig a Forum! Igen itt nagyon jo a hangulat és a segitőkészség a forumozok részéről. A forumozo kollégák az évek során bizonyitották a szakma terén a hozzáértésüket és a segitő hozzáállásukat egymás és a segitséget kérő akár egy hozzászolást produkálo emberek irányában is. Igen ez a forum nem egy zárt közösség ,/DE AZ IS IGAZ ,HOGY VAN ÖSSZETERTÁS /és igy meg kellene érteni azt is hogy nem egy ember fax-ságairol akarnak olvasni a forumozok. Olyan mintha othon el lenne nyomva és nem szolalhatna meg ,mivel nem hallgatják mega Skoda TDI kolléga.
Értsd ahogy akarod, de akkor is a kettőtök közötti szakmai különbségre ez a helyes szó. Itt sok nagy tudású szakember írogat, Te meg állandóan az Octavia-d basztatásával, és a mindenbe mindig belepofázásoddal, szó szerint rombolod az egész topic-ot.
Ez az én véleményem. Hogy másnak mi az álláspontja ezzel kapcsolatban, azt nem tudom sajnos.
Ettől függetlenül segítek bármikor.....még Neked is.....ha tudok, de csak akkor, ha az adott téma előtt olvasol picit vissza, vagy Google-zol, és nem oltári baromságokkal kezded a hsz.-t.
Olvasd el,hogy mit írt. Azt,hogy a srác mindent elsőre leírt. Ez azért nem teljesen így van nem? Kompresszióról szó sem esett,csak a Hf. felújítás, gyertyák stb.
A vis meg rögtön kompressziót ír első hibának ezért írtam ide azt amit írtam,hátha segítt valamit.
Ezt meg azért nem kellett volna azt hiszem. "fasz hülye vagy"
Én nem emlékszem rá,hogy sértegettelek volna valaha is. Javíts ki ha tévedek!
Az ilyen állítás meg azt hiszem,hogy eléggé jól minősít, még ha itt ezen a fórumon nagy becsben tartanak is.
Ne vedd sértésnek,nem áll szándékomban!
Te is jó vagy valamiben, Ő is, meg más is!!! ! Nem vagyunk egyformák. ez köztudott.
"....és mellesleg az apád is lehetne!"
Elég sokat is segített nekem amit mindíg megköszöntem ahogy azt illik.
Szerintem elég jó hangulatú ez a fórum, és nem kellene egymást sértegetni.
Bár én nem emlékszem,hogy sértegettelek volna valaha is, hisz nem is ismerlek.
Sztem ilyen jó, és tapasztalt szakemberrel, mint 409 még véletlenül se állj le vitázni, mert fasz hülye vagy hozzá képest. ....és mellesleg az apád is lehetne!
Amikor rajta a gyújtás és kinyitod a BAL első ajtót a belső villany szépen villog (Pulzál) míg az ajtó nyitva van. Ha a gyujtás nincs rajta akkor tökéletesen működik.
A többi ajtóra tökéletesen működik, ha van gyujtás ha nincs.
A trafó ill. befecskendező kivezérlése nem vész el.Kössetek LED-et ezekre az alkatrészekre és a hiba jelenlétekor leellenőrizhető hogy a motorvezérlő meghajtja e ezeket. Vezérműlánc rendben?
Adott egy Skoda Fabia 1.2 6 szelepes autó. A következő hibakódot adja csak:
16685/P0301/000769 - Cylinder 1 Misfire Detected
Gyakorlatilag leáll az 1. henger, de újraindítva megint jó egy ideig. Hengerfej levéve, szelepek cserélve, injektor cserélve, trafó cserélve, gyertya cserélve.
Egy ismerősöm szív már jó ideje a kocsival, lehetséges ECU hiba?
16795 - Secondary Air Injection System: Incorrect Flow Detected ez a hibakd gyujta be a check engine lámpámat egy ideje, nem lelhető fel az ok.
Vákumcsövek épek. Pumpa müxik és fúj is rendesen. N112 szelep müxik. 077 basic settingsben 3 kockában -100% az utolsóban pedig System OK. Mi a bánat okozhatja ezt a szart ? Előre is kösz.
Köszönöm a kérdésed , megcsináltam a fiunak . Visszarakattam a régi vezérlőt és megkerestem a hibát. A jobb hátsdo jelado vezetéke volt a vezérlőnél eltörve. Nem volt előtte diagolva csak egy kollégája tanácsára cserélte le , hogy szokott szarakodni.
Ne haragudj de Rád figyelni nagyon nehéz mivel olyan szétszort vagy mint egy zacsko zi-zi. Beszélsz a semmiről és olyan látványosan teszed mintha értelme is lenne!
Igen nagyban hozzájárul a rossz hírnévhez az emberi hülyeség és hozzánemértés is.
DE
Amikor kivégez egy Alfa hibrid ecut, akkor többet nem csinálsz vele olyat, nehogy megismétlődjön. (magyarázkodás a tulajnak, trailer, autó el, másik ecu, kulcsok illesztése, kocsi vissza). Majd kinyír egy másik típust is. És ez így megy, amíg elfogy a bizalmad. Én erről beszélek. Ha kinyírna egy edc16-ot Neked, ott meg tudod oldani a recoveryt. De ha lezár egy bmw ecut ? És nincs full kiolvasásod, a tartalomból elszáll az immo ? Én nem szívesen járnék a wallisba.....
Szóval használható egy pár típushoz, de korántsem annyihoz, mint amennyihez árulják.
EVC,FlashBooster,Alientech Kess és Bdm, CMD,Katana Flash, CSW
Galettot pedig azoknak a noname embereknek gyártják, akiknek nem számít a "bocs de most kinyírtam a vezérlőd" című műsor. És azoknak, akik általában a saját bicajukat akarják olcsótuningosítani.
Mivel nem rendelkeznek presztízzsel, nincs is mit veszíteniük. Galetto mind benzinesek, mind edc-k terén hibázik .... sokat.
Ebben a műfajban pedig létkérdés a megbízhatóság.
Inkább vegyél "komolyból" slave verziót, ha nincs léd a masterra.
Ne vagyok ugyan illetékes ez ügyben mert én is a hasonlo dolgokat inkább olyan emberrel csináltatom aki már gyakorlott ebben. Hiába vagyok jártas az elektronika világában nem vagyok gyakorlott a vezérlő modositásában , csippelésében. Meghagyom ezt a SZAKEMBEREK-nek. Kezdetben elég volt egy egyszerübb eprom iro, de most már a sok hamisitott termékekkel többet lehet ártani az ügyfélnek ,vagy a zsebünknek. Ha mindenáron hasonlora szánod el magad akkor kell egy olyan szkit keresned aki segit tanácsokkal.Végül pedig inkább eredeti programozot vegayél.
80-as évek végén ismerkedtem a Honda Civic magyar rally változatával a Mészárovics Gyuri tulajdona volt ,vagy rally-cros ba a Siliga Laci M3-as BMW-je amivel elkezdödött a nyugati tipus ismerkedés:))))
Akkor még 20-egynéhány ével fiatalabb is voltam:))
Pár évig csináltuk együtt rally-ba Mitsubi Lancer EVO VI-ot meg Subaru Imprezát
Motech elektronika magyarországi képviselöje:))) Csinált pár progit oda is meg utcai autóba is :)) Inkáb vele csináltatnám,mivel olyan volt a felálás hogy csak annyira lehetett átalakitani,ha a gyári vezérlöt ráteszik min 30%-os müködést kell produkálni neki:))
"De akkor is ezt a részét kiadnám olyanak aki ért is hozzá,aki kb 20-éve ezel foglalkozik és rally kocsikba irja a pálya adataihoz meg a kocsi álapotához megfelelö softvert:))))"
Hát elég jól leszűkült a létszám :-)
Miért nem egy 25000 Forintos csippesnek???
Olyan tuningot írnak,hogy nem kell több masszőrt fizetni, minden váltásra jut legalább egy tiltás. :-)))
És ha mész panaszkodni, akkor meg szar kocsit vettél azér tilt be....
Ha nagyon kell nekem tuning valamikor olyan kocsim lesz,amibe érdemes lenne azt nem csak chipelném hanem azon teljes mindent csinálnák!!!
De akkor is ezt a részét kiadnám olyanak aki ért is hozzá,aki kb 20-éve ezel foglalkozik és rally kocsikba irja a pálya adataihoz meg a kocsi álapotához megfelelö softvert:))))
Csak hallomásbol, vagyis másodkézből származo info. Állitolag hajlamos a rontásra, bagyis nem jol használhato. Ha nem vagy gyakorlott akkor én feljtős listára tenném.
Nem a forgalmazó reklámjára kiváncsi se a haver se én:))) De ezt olvastuk mind a keten én is ezt ajálotam neki,de ö arra kiváncsi hogy vált be használatközbe??
Itt a leirás: http://autodiagnosztika.shp.hu/hpc/ws_member_2g.php?azonosito=autodiagnosztika&tcskod=autodiagnosztika1153417663&title=%20CHIPTUNNING%20ILLESZT%D5K
Tudom magamrol hogy , ha sok a melo akkor megfeledkezhet az ember kisseb dolgokrol. Amugy meg mellette ugyis van szivatos melom, és igy van mire néznem . Csak mellékesen TE voltál a vejem felé?
Erre itt nem is fogok. Ez nem az a hely, ahol ezt meg lehet tárgyalni. Amúgyis annyi rosszindulat övezi ezt az témát, hogy már unom és ez finom fogalmazás.