Nem feltétlenül. Amikor a Pecsában a bolhapiacon voltunk, meggyőződhettem smoncus sziklaszilárd, tántoríthatatlan jelleméről. Miközben én kilószám vásároltam a törött porcelánokat, ő hősiesen ellenált minden kísértésnek. Mindösszesen néhány kiló csokoládét ruházott csak be.
Imádom, hogy ilyen naprakészek vagytok. Felraknám a másik képvariációt is. Beszéljük meg és utánna megrendelném Stiglinctől , ha esetleg befutna a PC-be és szombatra el is hozná....
Gondoltam. Igazság szerint nem is szívesen vállaltam volna, mert tényleg annyiféle árnyalat van, hogy ez személyes döntést igényel :-))) (De legalább keress meg, ha arra jársz :-)
Persze, hogy megyek. Sajnos a temperavételt nem tudom átruházni mert nem tudom konkrétan, hogy milyen árnyalatit venném meg a sárgának és a pirosnak. Jó lenne keveset venni és keverni a szint. És annyi kell legalább, hogy 3/4 négyzetméternyit le tudjak kenni a cicó féle módszerrel.
Arra ne várjál, hogy felrakjam, mert nincs fényképezőgépem :)
Én fugázni fogom, de szorosan egymás mellé igyekeztem rakni az üveget, hogy minél kevésbé szabdalja fel...viszont vannak olyan részek, pl a szirmok széle ahol direkt szélesebb fugát hagytam a hangsúly végett :)
Helló, most értem haza, és nem festettem semmit... Van egy másik gyönyörűség és most vacillálok. Igazság szerint el kellene mennem a PC-ba temperát venni és akkor teljes gőzzel nekilátnék. Talán a héten. Meg várom , hogy felrakd , hogy haladtál és mik a tapasztalatok. Arra is gondoltam, hogy nem kéne fugázni... Mit gondolsz?
Ez is igaz részben. Horgászásnál azért kell cserélgetni mert vízben ázik, nedves állapotban valamennyit nyúlik az állandó oda-vissza feltekeréstől, aztán csomósodik, azaz megtörik, leakad, nyúzza-húzza a hal és még sorolhatnám.
Normál körülmények között ez a damil, amiről én regélek, más néven selyemzsínór, nem szakadhat el, annál is inkább, mert ez nem tud megtörni, nem fog a vízben ázni. Majd szombaton elviszem, megnézzük és legfeljebb végleg elvetjük :))))
Ha megkérdezel egy igazi horgászt (pl. milva :-)))), elmondja neked, hogy a damilszálakat a horgászáshoz is, időről időre cserélni szokták, mert elöregszik (műanyag) és szakadékonnyá, megbízhatatlanná válik. Én nem használnám sehány többszörösét beépítve. Ha lyukakba dugod, az más, azt lehet cserélgetni.
Nem :DDDD Arra gondolok, amit fel kell tekerni az orsóra, azaz a damilra, különböző vastagságú, szakítószilárdásúak vannak. Pl. egy termetes harcsát nem tudsz kifogni egy pontyhoz használatos horgászzsínórral, stb :))))))
Hát mond már legfeljebb utána ujrahasznositod :))))
Én is gondoltam már rá, hogy azt a próbadarabot amelyiknél üveget üvegre ragasztottam újra összevagdosom és megint felragasztom :) Olyan lesz mint Bodrogi dupla lecsója :)
Vannak sodrott damilok is az "óriás" ragadozó halak kifogásához, kicsit spárgás jellege van. Egyféle épp van itthon, a paraméterei : 0,40 mm és a teherbírása 36,6 kg-ig javasolt. Holnap majd keresek valami bazi nehezet és fellógatom ...
a damilt nem javaslom, ugyanis bizonytalan, hogy megfogja a ragasztó, vagy sem. Szerintem a vékonyabb drótból többet tekerj össze a közepükön, ahol pedig a mozaik alá kerül, ott már csak a szálakat terítsd szét, vagy vezesd el a fugákban.