Ahogy látom, az utazási korlátozásokról szóló most kiadott kormányrendelet 2.§ (2) 'fertőzés gyanúja' esetén rendel el intézkedést a határt átlépő személlyel szemben. Ha erre gondolt a Veszprém, akkor értem miért nyilatkoztak így, bár hozzátehették volna hogy a 'rendeletben megfogalmazott' jelentésében használják ezt a kifejezést. Azaz egy a klub 'tágabb környezethez tartozó' személyt a határátlépés után karanténba helyeztek ezzel az indokkal.
Nálunk Magyarországon amikor az első teszt pozitív volt, eddig mindig megírták hogy az első teszt pozitív, a második eredménye x nap múlva várható. És nem azt hogy fennáll a 'fertőzés gyanúja'. Én először a Veszprém közleményében láttam ilyet.
Azt hiszem, az ilyencés ehez hasonló dolgok fogják ezt a szezont ( merem remélni csak ezt a szezont)
determinálni. Szomorú, de nekünk és a Csapatnak is meg kell tanulni ezzel együttélni.
Sajnom, mert Ikonjaink igazán megérdemelték volna ezt a mérnőzést! Valamint igencsak kíváncsi lettwm volna, hogy mire megyünk a Sagosennel felturbózott Kiel ellen.
A Veszprém-Kiel meccs elhalasztásának egyik oka lehetett a COVID, és könnyen lehet nem is a legfontosabb. A csapat nincs jó formában, nem hiányzik egy újabb vereség hazai pályán, pláne a Kiel-től, és még a legkisebb esélyét is el akarták kerülni h a németek itt szerezzenek be vírusos fertőzést aztán majd a Veszprémre mutogassanak. Ezért inkább túlbiztosítottak. A szezon kezdete előtt ez nem hiányzik senkinek. Mindenesetre érdekes h a veszprémi környezet a 'fertőzés gyanújáról' beszél a csapat 'tágabb környezetében' (ugyan melyik csapat 'tágabb környezetében' nem találnának olyan személyt aki lehet h fertőzött lehet h nem....?), ezzel szemben a Kiel honlapon konkrétan arról írnak hogy a a veszprémi csapat környezetében valakinek a tesztje pozitív lett és őt azonnal karanténba helyezték. Úgy tűnik a német csapatot máshogy tájékoztatták mint a magyar médiát, vagy honnét ez a két verzió....?:O
Reméljük nem lesz komoly baja a csapathoz közeli személynek.
Én azért kicsit másról is írnék. Furcsának találtam, hogy a tavaszi (bár nem a klub hibája) szigorítások miatt elmaradt mérkőzések után megkellett venni azonnal a bérleteket egy ilyen bizonytalan helyzetben. Én úgy gondolom az lett volna igazságos, hogy ha október végéig érvényes maradt volna a tavalyi bérlet és addig úgyis sok minden kiderült volna. Ha megy szezon, akkor lehet hosszabbítani, ha nem, akkor nincs miről beszélni. Most kezd körvonalazódni, hogy max hazai meccsek lesznek (szerintem az is zárt kapuk mögött). Mi lesz z újból beszedett bérletek árával? Visszautalják az összeget vagy érvényes lesz majd olyan szezonra, amikor lesz mérkőzés? Miért élvez előnyt, aki jegyet vesz a hűséges és kitartó szurkolóval szemben?
Tegnap írtam a másik topicon, úgy látszik, azt nem olvassátok :-)
Bár az AFP hírügynökség rosszul "tudta meg", de ami a Final Fourra vonatkozik, az stimmel: teljesen kizárt, hogy Kölnben decemberben Final Four legyen nézőkkel.
Németországban legkorábban 2021-ig nem látogathatóak a sportrendezvények a koronavírus-járvány miatt – tudta meg az AFP hírügynökség Kivételt képezhetnek azok a régiók, ahol az eseményt megelőző egy hétben százezer főre legfeljebb tizenöt fertőzött beteg jut, s akkor is csak a helyiek vehetnek részt a rendezvényen.
"David Davis: Meg kell mutatnunk a meccseken, amiket edzéseken gyakorolunk, és meccsről meccsre jobbnak kellene lennünk. Az első félidő nagyjából rendben volt, de ugyanazok a hibák fordultak elő, mint a Balatonfüred ellen. Ezeket ki kell javítanunk. Még többet kell dolgozunk, hiszen tisztán látszik, hogy amit csinálunk, az nem működik, legalább is nem úgy, ahogyan azt mi szeretnénk. Milliónyi tiszta helyzetünk volt, de ma nem akart bemenni a labda a kapuba."
Nem. Inkább a mutatott játékkal van a gond. De azt meg Davisnek kell tudnia hol kellene tartaniuk. Én úgy gondolom ennél előbbre, de lehet a mester elégedett a látottakkal.
Ha én lettem volna Dusi helyében én is így kevertem volna a kártyákat, a végèn a legerősebb ellenfél ellen jàtszattam volna a teljes csapatot. És ez így is történt...
Az utolsó mondatodra reflektálva; Davis a mérkőzés végén pedig sajnos kimondta, amit mi nem szeretnénk hallani, nem tudták megvalósítani amit edzésen gyakoroltak.
Ami kellemetlen, az a támadó koncepció hiánya, ami ettől is rosszabb, pályára sem kerülő játékosok sora, pályára kerülő friss igazolások, akik látványosan nem tesznek hozzá semmit az eredmények alakulásához. Csak imádkozhatunk, hogy mind a 3 fronton beinduljanak a bajnokságok, mert ekkora keretet lehetetlenség lesz csak 1 vagy 2 sorozatban egészségesen meccsben tartani.
Másik, Mátét mindenki szidja a fb-on, én nem láttam őt ma rossznak, sőt Nenadic sokkal gyengébben játszott hozzá képest! Szerintetek?
Igazad van, de nem ezt kérdezted és nem erre reagáltam.
Azt kérdezted, ránk tartalékoltak-e. Kimaradó persze h volt, sérülés miatt is(Karacic pl.) és a meccsre nevezhető 16-os limit miatt is. Előre eltervezi mely sorokat meddig játszatja, páros kapcsolatokat próbálnak, csak ők tudják mit próbálnak. De ezek az eredménytől függetlenek, nem nyúlnak bele az eredmény miatt.
A lényeg, annyit akartam sugallni, hogy már ideje korán komoly következtetéseket levonni felesleges. Hajlamosak vagyunk túlgondolni a dolgokat. :) Gondolom nem gondolja senki h a Tbánya európai topcsapat lesz egy csapásra, pedig a Kielce ászai ellenében verték meg őket.
Danyi mester pl ki merte mondani, amit nem szeretnek hallani a szurkolók: az eredmény másodlagos, az a fontos h meg tudjuk-e valósítani, amit edzéseken gyakoroltunk.
Az egyetlen irányító akit kedvel Davis az Nenadic. Ezt pedig a másik kettő megérzi, és Máté önbizalmán látszik is ez sajnos. Pedig Nenadic legalább ugyanannyit hibázik. Korai szakasz ez még, de
Az emberfogás nem veszett ki csak rangon alulinak tartják az elvonalbeli edzők...
Sajnos ha Máté van a pályán támadásban is rengeteg a hiba. Mahét nem kellene ennyire taccsra tenni. Az az érzésem Davis nem igazán szimpatizál vele. Kár mert az egyetlen olyan irányítónk aki nem gólt akar lőni, hanem irányítani, gólt lövetni.
Szerintem nincs ilyen még felkészüléskor, hogy tartalékolnak. Ha abban gondolkodnak, akkor a Tatabanya és Csurgó ellen sem égnek.. Sima felkészülési meccsek, a játékosok összeszokjanak.. Még csak presztízsről sem lehet beszélni. Nem jegyzik ezeket a meccseket sehol. Persze nyílván átlag élsportoló, ha porondra lép, nyerni akar.
Ha Wolff nem húzza le a rolót, 4-gyel nyerünk! De csak a "játék" kedvéért, itt még nincs értelme esélyeket latolgatni.
Őszintén, fogalmam sincs, ez is benne lehet... kíváncsian várom őket is, bár elsősorban persze a magunk játéka érdekel. Védekezésben szeretnék ugrásszerű fejlődést látni