Láthatólag működik a cucc, mi vele a gond? A forráskódban látod hogy írnak ki adatot a kijelzőre, el is lehet forgatni a feliratot ha az a baj, Mondjuk nem tudom mennyire marad szabad láb az uno-n ha még rá akarsz valamit kötni, lehet egy mega jobb választás lenne.
SD kártyáról történő adatok visszaolvasásával kapcsolatban lenne kérdésem. Arduino üzem közben változtatott beállítási adatait mentem egy log fájlba. Azt szeretném megoldani, hogy újrainduláskor a log-ban tárolt veszővel ellátott adatokat visszaolvasás után fel tudjam használni változóként. Tehát log-ba mentett adatokból (pld: 12,15,72,54) kéne 4 változót generálni. Magyarul a beállított értékek ne vesszenek el. Meg lehet ezt csinálni?
Sajnos ehhez nem találtam segítséget.
Az eeprom nem jöhet szóba, mert due-t használok, és ha jól tudom ez a lap csak némi hardware hack után támogatja.
Úgy tűnik, minden bemutatott program kamu. A GitHubról is töltöttem le, azzal sem ment. Később vettem két Megát, azon több Rx-Tx. Az Rx1-Tx1-nek a serial1.begin()-nel el kellene indulnia, de nem teszi.
A serial.begin()-t bekapcsolva ki tudom iratnia sosor monitorra az adatokat, azt sem mindig, de önálló táppal vagy soros monitor nélkül nem kommunikálnak önállóan.
A Tavir fórumon is félbe szakadt több hasonló téma, mert megoldás nem volt. Legalábbis a hozzáértők titkolják.
A történet az volt az ipari alkalmazásban, hogy tönkre ment néhány kőkorszaki szinkronmotoros programkapcsoló. Ígértek hozzá PLC-t, de aztán a nagy hatalmasságú főosztály lehúzta a költségeket. Bedobtam az Arduino ötletet. Persze, hogy az volt a válasz, hogy az valami hobbi kütyü, komolytalan. Semmi gond, vettem hozzá pofás kis plexi házat, relésort az ibéjről. Összelapátoltam egy fémházas kis táppal és az egészet bele egy másik plexi házba. Tesztgombokat raktam rá, aztán nyomás! 24 órás teszt. Mondtam a főnökömnek, ha arra jársz, nyomkodd néha. Parancs: csinálj egyet, legyen készenlétben a kiváltáshoz!
Persze az egész nem volt ilyen egyszerű, többek között megoldandó volt az élvezérlés és még sok egyéb időrabló apróság.
én ezt nem vontam kétségbe. de ha mondjuk pont ipari környezetben akarok használni egy egyszerű kijelzőt, akkor lehet, hogy én inkább egy 4 karakteres 7-szegmenses kijelzőt tennék bele. abból is van I2C, 100 méterről látszik.
működtetésre meg egy mikrokapcsoló alapú, nagy nyomógombot.
ne haragudj, de erre a feladatra BIZTOSAN egy érintőképernyős kijelzőre van szükség? az addig rendben van, hogy ki akarod próbálni, mit tud egy ilyen, na de minek?
BNC plug: Where you put the probe. It seems to work with any probe with a calibration difference. I tested 3 models (cheap blue, cheap black and a short black from a EC+pH kit).
Pin To: Should be the temperature but I can't make it works.
Pin Do: High/Low 3.3v adjustable limit.
Pin G/GND: Probe ground. It is useful when the ground is not the same as your Arduino. In some circumstances the ground voltage of the liquid to measure can be different.
Pin G/GND: Power ground (direct from Arduino).
Pin V+/VCC: Input power 5V DC (direct from Arduino).
Blue potentiometer close to BNC: pH offset.
Blue potentiometer close to pins: limit adjustment.
Black component with 103 printed (not the one between potentiometers): thermistor for temperature compensation.
az elektronik oldalát egyáltalán nem "vágom", de autóiparban dolgozom. A motorban használt hőmérsékletérzékelők menetesek, becsavarod a tartály falába, kívül van egy szabványos csatlakozód, a belső része meg fémből van. elmész egy bontóba, gyakorlatilag bármelyik autóé hasonló.
de ha a lábakkal van problémád: a nem I2C biuszos 2x16-os kijelzőhöz 6 darab digitális kimenet kell (4 bit adat, 2 bit vezérléshez) . Egy Nanon meg van PortA: 8 darab AD bemenetként is használható lábad, PortB : 6 darab, PortD: 8 darab.
Tehat nem kell nekem annyira hude pontos ertek csak lassam h mi folyik a motorban, 30 vagy 32 fokos azt lekaki, de 50 vagy 60 az mar nem ott kene valami kimenet, duda vagy lampa vagy e stop vagy valami
Ezt viszont semmiképpen, mert ez nem egy poti. Vagyis pl sorba kötheted egy ellenállással, és rákapcsolsz 5 voltot.
Csakhogy: ha mondjuk 40 és 50 fok között akarsz mérni, akkor a kért értékhez 115 és 119 ohm tartozik. Ha 115 ohmos ellenállással kötöd sorba, illetve rákapcsolsz 5 voltot, akkor az így létrejött feszültségváltozás: 119/(115+119)*5V= 2,542 volt, az eredeti 115/(115+115)*5V=2,500V, vagyis a különbség 0,042 volt.
Az AD konverter legyen 10 bites, akkor a felbontása: 5V/1024=0,0048. Ha ez elég, akkor persze igazad van, nem kell komplikálni.
itt van a karakterisztikája - azrét annyira nem meredek, hogy ezt egy hídkapcsolás nélkül ki tudjad értékelni. ha meg nem kell akkora pontosság, akkor használhatsz egy egyszerű autóipari NTC érzékelőt, ami egy sima termisztor, és 0-100 fok között igencsak meredeken változik az ellenállása. oda pedig elég lesz a kontroller A/D konvertere.