Már értem, ez olyan pelenkázáshoz használatos dolog..és úgytűnik ,hogy vastagsága is van.. akkor nesszeszerbe lehet ,hogy e mellé már nem is kell vatelin?
(Én azt hittem még a képek nélkül, hogy ez olyan minőség, mint a megkötős nejlon pelus, amit textil fölé tettek -anno)
Hát én mindenkinek merem ajánlani, mert a részletes leírással, plusz szabásmintával nem nagyon lehet elrontani. Nekem ez az első ilyen babám volt, útközben csodálkoztam is néha egy két dolgon, de aztán a végén jól jöttek ki a méretek. Már kész a második alap baba ebből, ő kicsit nagyobb lesz és a teste jobban kidolgozott. Köldöke is van:))) Szóval én mindenkit bíztatok egy kis beruházásra. A gyapjúvarázsos babatest anyag is ugyanaz, és a 40x40- ből ügyes szabással lehet, hogy két kisebb is kijön.
jah még egy kis adalék hozzá aholesetleg nem ismerik... egy bármilyen eldöbható pelenkát lepedönek kell elképzelni...én már 3féle mérettel is találkoztam a fehér belesejü kellemsebb a szürke viszont vékonyabb, de bármelyikkel jó varrni.. a márkázottak már majdnem olyanok mint egy vizlepergetövel felvértezett fliezvékony réteg nedvesség áteresztővel..
Csodálatos a baba nekem is kedvem támadt varrni tőle! Sajnos még várat magára a dolog de köszönöm MINDENKINEK aki ötleteivel a segítségemre volt!! Szoktatok anyagot közösen rendelni külföldről? Bár én még nem mernék ilyen drága cuccba bele vágni!
Mutim keresztlánya lesz a tulajdonos, biztos tetszeni fog neki:)))
Köszönöm szépen egyébként, az előzetes próbálkozások alapján nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű lesz. Olyan részletes a leírás, hogy tényleg nem nehéz megcsinálni. Ajánlom a mintákat mindenkinek:))
Na igen. A képeken úgy néz ki, mintha polár anyag lenne, de nem annyira vastag. Én valami vékonyabb anyagból csináltam a katica fejét és nem lett olyan, mint amilyenre szerettem volna. :( Talán este sikerül képet is felraknom. Viszont a thermo/polár vastag, ami nem formálható annyira.
Én plüssből csináltam a katicát, amit kilóra vettem. Hát tényleg nem az a legolcsóbb anyag. :(
Ez az a test anyag, amit kintről rendeltem. Ha sikerül beüzemelnem a fényképezőm, tudok közelebbi képet is küldeni majd magáról az anyagról. Nem láttam itthonit, de normál test anyag szerintem, kicsit fényes a felülete, egy irányba streccs, viszont nagyon jó tartása van kitömve, ez a baba simán megáll a lábán, míg nekem a plüssök elég nyiki nyakik lettek, mert a nyúlóssága miatt nem tudtam olyan nagyon keményre tömni. Ezt a fajta fejet nem is lehet másból megcsinálni, mert kell a tartás neki. Legalábbis nekem nem sikerült másból. Gondolom ha vasalnék valami bélés szerűt a plüss aljára, de az meg macerás. És ha csak ezt rendelem a postával együtt nem sokkal drágább métere, mint a plüssnek. Legalábbis utoljára itt az egyetlen helyen, ahol sok plüss van 2800- at volt képük elkérni egy méter plüssért.
Jelentem, elkészült a katica. Nem volt olyan nehéz az elkészítése, mint gondoltam. Képeket majd később tudok mutatni, mert a lányom lecsapott rá és elvitte magával aludni. :)))
Befejezni sem tudtam rendesen (a pöttyös háta is csak félig van felvarrva, az ujjakat sem tudtam kialakítani se kezén se lábán és a fekete sapkáját is csak hosszas könyörgés után tudtam felvarrni), mert akkora sikert aratott. Ahogy gondoltam, olyan igazi bújós lett.
Köszönöm az új infót! Szóval nem is kéne fizetnem az eho-T ??? A 10000 ft-os adóelőleg határról olvastam az este, viszont akkor is kell adóbevallást készítenem negyedévente, ha nincs adóelőleg fizetési kötelezettségem? Azért ez nem mindennapi, hogy egymástól kell informálódni, mert hiába jár be az ember az apehba. Köszönöm neked is és Aledinek is a segítséget, kicsit ránézek az adóügyeimre! :)
Bevallást egyszer egy évben kell csinálnod. Előleget pedig abban az esetben kell fizetned, ha az adó eléri a 10ezer Ft-ot az adott negyedévben. Ha nem éri el, nincs fizetnivalód. Eho-t ha TGYES-en vagy, nem kell fizetned.
Most látom, hogy mit írtam! ... Szóval... abban a negyedévben kell bevallást készíteni amikor keletkezik nettó bevételem, úgy mint az eho-nál. Ám valószínűbb, hogy minden negyedévben meg kell tenni. De ha vége a köztisztviselő napnak, talán lesznek az apehnál is! :D Mindenesetre jó, hogy felmerült ez a téma, mert még tudok javítani!
Szóval mit szóltok Hamupip ötletéhez a két havi közös varrással kapcsolatban? Varrunk?
Mifelénk úgy mondják, hogy fülembe tetted a bogarat!
Eddig úgy tudtam, hogy akkor kell adóelőleget fizetnem, amikor keletkezik nettó bevételem, úgyhogy megyek egy kört az apehba. Illetve 27 % eho-t is kell fizetnem a nettó bevételem után, negyedévente. Eddig csak magánszemélynek adtam számlát, nyugtát. Igen, tudom, hogy bonyolultabb cégeknek számlázni, nem is szeretnek minket mert sok plusz munkával járunk.
Én jelenleg gyeten vagyok, mellette dolgozhatok heti 30 órát pluszban. Nálam ez egy 4 órás állást jelent és mellette az adószámos magánszemélyként főleg csak hobbizok, de a napi fenn maradó két órát ezzel fel tudom használni. Mivel otthon kézműveskedek ez a két óra igazából bármennyi lehet(ne). Tavaly még gyes mellett is lehetett dolgozni akár 8 órát is, a gyet mellett 4-et, de ez idéntől a gyes mellett 0-ra csökkent, gyet mellett 6-ra nőtt.
Örülök, hogy felhozódott a téma, mert ezek szerint van minek utána járnom! :D